Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5421 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11886 posts

Posted 14 April 2021 - 02:24 PM

Uh, hvala za razlago. Ne spremljam pogojev v Sloveniji.

Čeprav Frči, a si videla prvo stran rtvslo.si, zdaj pravijo, da tudi J&J povzroča strdke...

Aja ne, pardon, Pfizer. 

• 0

#5422 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 14 April 2021 - 02:30 PM

Videla, tudi johnson baje. Jaz mislim, da nisem rizična skupina.

Bom pa zdravniku rekla, če mi lahko pregledajo trombocite. Itak ti to 1x letno pripada.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5423 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 14 April 2021 - 02:34 PM

Vsi lahko povzrocajo strdke. Tudi Sputnik. Mislim pa, da jih je itak podobno stevilo oz. visje v splosni populaciji. Kontracepcijske povzrocijo 500 na milijon, cigareti 1700. Se kdo sekira? Noben.
Meni se v bistvu tudi zdi bedno, da so neke izjeme za cepljene ze zdaj. Ker zastonj cepljenja mi ne omogocajo, lahko pa placam na stotine €, se testiram in grem cez mejo. Elitizem.
Valda se pa ne bom sla zato okuzit. Folk je pocen.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5424 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17008 posts

Posted 14 April 2021 - 03:38 PM

Frčica, zakaj pa preferiraš J&J cepivo, napram Pfizerju ali Moderni?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5425 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 14 April 2021 - 03:47 PM

Ta dva imata najvec resnih stranskih ucinkov. Pa z J se cepis samo 1x.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5426 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 14 April 2021 - 03:57 PM

Jaz bi se tudi z J&J... Predvsem zaradi 1 doze
  • 0

#5427 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17008 posts

Posted 14 April 2021 - 04:23 PM

Podgana, resno? Nisem nic kaj zasledila, samo kaj se ne za Astro pisalo.
  • 0

[Napoleon]

#5428 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 14 April 2021 - 04:32 PM

Skupno število prijav neželenih učinkov s cepivom Pfeizerja je 2331, Moderne 44, AstraZenece pa 1441. Resni neželeni učinki so se pojavili pri 1,3 % vseh prijav neželenih stranskih učinkov pri Pfizerju, 1,8 % pri Moderni in 0,9 % pri AstraZeneci.
  • 0

Tumblr

#5429 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 14 April 2021 - 04:52 PM

Ampak pod nezaželene učinke se šteje vse od a do ž se pravi vročina, glavobol itd. Kar pa ni panika, ker mine v enem dnevu ali dveh in so normalne reakcije pri teh cepivih. In seveda, da ima Pfizer veliko prijav, saj je bilo z njim cepljenih do zdaj največje število ljudi, če se ne motim? Po slišanem so po Astri veliko hujši simptomi cepljenja kot pri Pfizerju, beležijo pa itak vsak najmanjši stranski učinek po cepivih zato je teh prijav ogromno.

Jaz bi se cepila rajši s Pfizerjem je tudi veliko bolj učinkovit, čez 90%, Astra nima toliko, Johnson pa naj bi sploh imel le okrog 50% učinkovitost, kar je res že nizko.

Jaz sem se z Astro cepila pa mi je žal. Sicer simptomov nisem imela nobenih, samo bolečina v roki en dan. So pa skoraj vsi sodelavci imeli simptome, večina je šla tudi na bolniško za 1 ali 2 dni. Sem imela srečo. Samo zdaj ne vejo kaj naprej, jaz pa sem dobila samo 1. dozo. Nekaj omenjajo, da mogoče bi zdaj drugič prejeli kar Pfizer, ker bi se z Astro cepilo samo starejše nad 60. Spreminjajo iz dneva v dan. Še sami ne vejo, niti če bi ta mix sploh bil ok (Astra+Pfizer). Tako, da jaz se ne bom več cepila letos, cel mix cepiv v telesu mi ni za imet.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#5430 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 14 April 2021 - 05:41 PM

Ja, sem brala danes o tej polemiki v Nemciji.
Samo pod resne se verjetno ne stejeta vrocina in glavobol.
Mislim, da je ucinkovitost visja. Okoli 70. 50 je pri kitajskem (ki ga dobiva albansko ljudstvo, premier je pa reklamiral cepljenje s svojo sliko s cepljenja s...Pfizerjem :D).
  • 0

Tumblr

#5431 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17008 posts

Posted 14 April 2021 - 07:40 PM

Uuu, od ponedeljka lahko gremo na pijavo na terasw.
  • 0

[Napoleon]

#5432 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 14 April 2021 - 07:43 PM

Mi pa ne. Itak bo slabo vreme (je rekla lisica, da je grozdje kislo) :D
  • 0

Tumblr

#5433 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32343 posts

Posted 14 April 2021 - 07:46 PM

Kako bo pa s prehajanjem regijskih mej, so že kaj rekli?
  • 0

#5434 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27734 posts

Posted 14 April 2021 - 07:51 PM

^^
To tudi mene zanima, nič kaj ne omenjajo... .
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5435 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 14 April 2021 - 08:10 PM

Frčica, zakaj pa preferiraš J&J cepivo, napram Pfizerju ali Moderni?

Ker je samo en odmerek. S to hitrostjo cepljenja zdaj bom drug odmerek dobila pozimi. Ce sploh.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5436 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86022 posts

Posted 14 April 2021 - 08:12 PM

Jebejo naj se s temi gostilnami.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5437 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14265 posts

Posted 15 April 2021 - 06:51 AM

In maturanti in 26. spremenjeno strategijo cepljenja.

• 0

#5438 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32343 posts

Posted 15 April 2021 - 07:11 AM

Je rekla kolegica, kaj ji pomagajo lokali, ki se zaprejo lih ob 7, ko sprav tamalga spat in bi loh dejansko v miru kam šla, haha :)
Mene ta sprostitev ne navdušuje zdej, da bi skakala do neba, je pa super, da se stvari sproščajo.
Ikea od drugega tedna nima več sistema rezervacij.
  • 0

#5439 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27734 posts

Posted 15 April 2021 - 07:13 AM

^^
Enako. Jaz sem se navadila na take away gostilne, že tako nisem imela navade dosti zahajati vanje.

Regije naj odprejo, da ne razmišljam na vsakem ovinku, ali lahko, ali imam papirje, ali, .. .
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5440 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23309 posts

Posted 15 April 2021 - 09:02 AM

Folk se baje namerno okužuje. Pa okuženi hodijo večkrat na bris z drugimi karticami.

Slišala sem že za to namerno okuževanje, ja. Za to, da hodi ena okužena oseba večkrat na test z različnimi karticami, pa me. :o To mi je bolano.

Jaz sem bila ta teden na pregledu pri nevrologinji in je rekla, da priporočajo cepljenje. Po podatkih sodeč, naj tudi med mojo skupino ne bi bilo zaradi same bolezni kaj hujših stranskih učinkov, tudi ne interakcij z zdravilom ali bojazni, da bi bilo cepivo manj učinkovito. Ker gre za drugačen tip cepiva kot npr za gripo. Pa da tudi ni važno, s katerim cepivom bi se. Kolegica, ki je onkološki bolnik (zdaj je ok), je vprašala predstojnika hematologije na ukc in ji je tudi rekel, da cepljenje priporočajo. Ampak seveda ni pa jesno rekel ja ali ne, to se moraš sam odločit in sprejet tudi morebitna možna tveganja.

Jinadaze, kdo je tebi rekel, da so cepljenja odsvetovala pri ljudeh z avtoimunimi boleznimi?

Jaz zdaj res ne vem, kaj naredit. Mogoče bom najprej vprašala osebno zdravnico, koliko časa sploh traja, da prideš na vrsto za cepljenje, če si rizična skupina.

To glede strdkov mi je pa prenapihnjeno, strah, ki se je pojavil zdaj zaradi teh previdnostnih ukrepov in pavzami s cepivi in poročanjem v medijih. Kot so že rekli, koliko več možnosti je za strdke pri kontracepcijskih tabletah, pa jih jemlje na milijone žensk vsak dan leta in leta.

Fant je bil 2 dni nazaj pri sestri in družini na obisku, včeraj pa je javila, da je njen mož pozitiven. Je klical šefa, ta pa mu je rekel, naj pride v službo, če nima simptomov. Kolikor vem, še vedno velja, da greš v primeru takega stika v karanteno...
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users