Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5449 replies to this topic

#5421 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86784 posts

Posted 10 August 2025 - 12:00 PM

Če zdaj pomislim, sva midva od prič še najmanj dobila, sploh od moje. Ampak to so bili res drugi časi takrat. V zadnjih letih pa ni bilo nobenih porok. Ena moževa sorodnica nas je edino na zabavo v stilu malo bolj finega piknila povabila, skoraj eno leto po sami poroki, pa sta se odpovedala darilom. Pa pred leti tudi dva, ampak sva vseeno nekaj nesla. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5422 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26065 posts

Posted 10 August 2025 - 12:02 PM

Midva sva rekla takrat, da ne želiva daril, samo voščilnico z lepimi željami za spomin. Moja starša sta edino želela prispevati za pogostitev, pa njegova starša sta posodila lokacijo in organizirala šotore, ker je bilo vreme bolj svoh. Sva pa res imela bolj na easy varianto in nisva želela pompa, kuvert, pričakovanj.

Oktobra sva povabljena na poroko prijateljev tu na NL (na vse dele poroke, kar je tukaj posebna čast - ponavadi imajo ločeno ceremonijo (za vse), večerjo (za ožji krog) in zabavo (za malo širši krog)). Se bova morala pozanimati, koliko se daje v kuverte zdaj, razmišljala sem nekje o 200e.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5423 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32716 posts

Posted 10 August 2025 - 12:05 PM

Jaz bi si zdaj ful težje privoščila take zneske. Pričakujemo pa kmalu kakšno najavo poroke K.polsestre, ker sta se spomladi zaročila...
  • 0

#5424 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17238 posts

Posted 10 August 2025 - 01:19 PM

Haha, 500 e :lol:

Jaz bi se vedno ce bi sla kot par vtaknila 100 e v kuverto, 50 na glavo in to je to.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5425 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23478 posts

Posted 10 August 2025 - 01:21 PM

Se strinjam z Jino, še dobro, da ni vec treba imet prič.:D
Jaz sem bila od kolegov samo na dveh porokah, že vec let nazaj in takrat še ni bilo tako, mislim, da smo dajali po 50 eur na osebo.

Jaz če bi recimo šla na poroko od kakega fantovega kolega, s katerim se niti ne družim, šla bi pa kot spremljevalka, bi mi bilo še 100 eur preveč. Ali pa če bi bila vabljena na poroko od kakšnih njegovih bratrancev, sestričen, s katerimi se občasno vidimo.
Dala bi pa ne vem, recimo 200 eur za najbližje prijateljice, to pa ja.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5426 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17238 posts

Posted 10 August 2025 - 01:33 PM

Gledam zdaj vitfitko. Z fringe-om bi izgledala veliko boljse, ker je čelava kot jaz.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5427 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27597 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 August 2025 - 03:19 PM

Pa ve veste, kakšne so danes sploh cene in da 50e nima iste vrednosti kot pred 7 leti? :) Že med obdobjem 2017/2021, ko se je poročila večina najinih kolegov, je bil strošek hrane in pijače vsaj 70€/osebo, pa niso bile ekstravagantne poroke, danes so še višje. Meni se zdi prav, da se vsaj ta strošek poravna.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5428 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32716 posts

Posted 10 August 2025 - 03:26 PM

Jaz sem bila dvakrat priča in sem si potem želela še kakšne poroke, kjer bi bila samo svat, pa ni bilo nobene več, haha.
  • 0

#5429 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86784 posts

Posted 10 August 2025 - 03:28 PM

Od najinih kolegov pa noben ni porocen, niti se nikoli ne planirajo porocit. No, razen ene moje kolegice, ki je precej starejsa. Od sorodnikov pa tudi skoraj nihce. Ko sva se midva, so bili pa v vecini ful radodarni. Sva dobila celo vec kot sva dala za poroko. Ampak sva imela res samo ozji krog.
  • 0

― V. Van Gogh

#5430 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17719 posts

Posted 10 August 2025 - 03:49 PM

Zanimivo, midva sva bila lani na 2 porokah od prijateljev, pa včeraj na eni. Mislim, da sva lani dala po 100 na par + še kakšno malenkost. Včeraj se je njegov dober prijatelj še iz otroštva poročil, z njegovo gradita hišo in se nama je zdelo primerno dati 200€.

Sicer pa ja, časi so se spremenili, cene so zelo narasle in če se ti kot svatu zdi škoda vsaj minimum stroška pokriti, se mi zdi to cigansko. Ziher pa noben ne pričakuje ne vem kaj, če imaš še zase komaj.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5431 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17526 posts

Posted 10 August 2025 - 03:53 PM

Jaz ne bi nikoli pricakovala povracila stroskov in racunala na to. Potem raje manj ljudi povabim oz. imam piknik ali karkoli. Ajde, mogoce bi razmislila za 200 zdaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5432 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17238 posts

Posted 10 August 2025 - 04:02 PM

Kot je rekla Podgana. Jaz glede na napisano v bistvu zdaj vidim, da itak ne bi sla na te poroke. Bi rekla da nimam casa, ker mi je skoda za poroke nekih kolegov, ki jih vidim 1x na leto ali pa se to ne, ali pa kaksne bratrance iz drugega kolena....
  • 0

#5433 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86784 posts

Posted 10 August 2025 - 04:06 PM

Meni je cudno sploh vabit take …
  • 0

― V. Van Gogh

#5434 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23478 posts

Posted 10 August 2025 - 04:30 PM

Jaz ne bi nikoli pricakovala povracila stroskov in racunala na to. Potem raje manj ljudi povabim oz. imam piknik ali karkoli. Ajde, mogoce bi razmislila za 200 zdaj.

Enako. Jaz če bi nekoga povabila, ne bi pričakovala povračila stroškov, saj je bila moja odločitev, da se poročim in priredim slavje.
  • 0

#5435 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19481 posts

Posted 10 August 2025 - 05:05 PM

Če pričakuješ, da dobiš nazaj za stroške, se mi zdi ravno tak, kot da bi rekel, da naj imajo hrano iz nahrbtnika 😆

50€ na glavo sicer pri nas dajemo že za Abrahame.
  • 0

#5436 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23478 posts

Posted 10 August 2025 - 05:32 PM

Saj to. Da se kao pricakuje, da svatje pokrijejo vsaj stroške hrane, se mi zdi enako, kot da povabiš ljudi k sebi na piknik, jih povabiš na rojstni dan, oni bi ti pa v zameno dali denar.
  • 0

#5437 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18659 posts

Posted 10 August 2025 - 11:10 PM

Midva sva pred 3 leti vecinoma dobivala 100-150€ na par, sem in tja od koga tudi 200, ze naslednje leto pa smo zaceli dajat 200, ker so cene res sle noro gor, pa s tem vecinoma se vedno ne pokrijes menija. Jaz na poroke od nekih random ljudi ne bi sploh sla niti ne bi (nisem) nikogar iz vljudnosti vabila. Mi pa ni jasno, kako si eni lahko povrnejo stroske razen v ozjem krogu, kjer od vecine povabljenih itak dobis vecji znesek. Nama se je nabrala toliko, da sva glih cel honeymoon pokrila s tem.

Z bf sva se pa porocili 6 tednov narazen, tako da sva si sicer izmenjali denar lol, sva si pa zraven tudi kupili darili, tako da nama je to ostalo in mi je ful lepo.

Pomoje je vecji problem, ce se ti nabere vec porok v istem letu. Pa po moznosti se dekliscine, obleka, spanje… Nanese. Najini frendi se ful se niso porocali, nekaj jih je zarocenih in cakamo. So se vsi najprej spravili otroke delat. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#5438 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17140 posts

Posted 11 August 2025 - 08:40 AM

Jaz sem dvema kolegicama dala 100/glavi, pri bratrancu, ki se je poročil dve leti nazaj smo dali 500€ skupaj (3pari). Jeseni pa sva povabljena na poroko fantove bivše sodelavke. Še ne vem, bom videla kaj bo fant rekel, kaj se mu zdi, ampak verjetno bo okoli 100/glavi. Je pa kar strošek, ker nikoli ni samo teh 100€, je še obleka, pa čevlji po možnosti, še zavijanje in kar nanese na koncu. 

Kot priča bi jaz verjetno tudi nekje do 500€ dala, več dvomim. 

Že zdaj za krst sem ful kolebala kaj in koliko, sploh ke rje bil še pač strošek letalskih kart, ki tudi niso bile ravno poceni. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5439 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86784 posts

Posted 11 August 2025 - 06:35 PM

:butl:

Attached File  IMG_8222.jpeg   75.7KB   0 downloads
  • 0

― V. Van Gogh

#5440 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17526 posts

Posted 11 August 2025 - 07:39 PM

Joj, kako so mi taki pogovori in ugotovitve pritlehne. Prav en dolocen tip zensk vidim pred sabo. Take turbo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users