Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5425 replies to this topic

#5421 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90664 posts

Posted 23 September 2026 - 06:15 PM

Naredila sva skutne rezine na drobtinah, jajcevce z mocarelo v pecici in gobovo omako s porom.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5422 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15794 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 September 2026 - 05:18 PM

Mmm, fajn se slisi! Kak imas recept za gobovo omako? Kupita gobe - sampinjone, bi slo z jurcki ipd tudi? Zadnjic sem na pohodu (Smrekovec) toliko jurckov nasla kot do zdaj vsega skupaj v zivljenju, nisem mogla verjet.

Gibanico iz polovicnih kolicin (200g vlecenega testa).
Ene 2 tedna se mi jo je lustalo, ker so domaca jabolka obrana in sem imela nabavljene sestavine (volje za peko pa ni bilo :lol: )
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#5423 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4956 posts

Posted 24 September 2026 - 06:52 PM

Mene pa zanimajo skutine rezine. Kaj to sploh je?

Dobila sva posodo tako lepih svežih jurčkov, da sem tri takoj porabila za večerjo in jih pripravila z jajci.
  • 0

#5424 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90664 posts

Posted 24 September 2026 - 07:03 PM

Tole, mi jih imamo ful radi in so dostikrat na meniju: https://odprtakuhinj...-rezine-s-skuto

Pa se gobova omaka (le da z manj ali nic smetane): https://oblizniprste...z-restavracije/
Mi nimamo domacih gob, pri nas bi verjetno nabrali vec klopov kot gob.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5425 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15794 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted Yesterday, 07:16 AM

Mmm, hvala!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#5426 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4956 posts

Posted Yesterday, 07:30 AM

O zanimivo. Bom poskusla naredit. Imam vse kuhinjske krpe ponavadi oprane z mehčalcem, zato bom raje uporabila alu folijo, da se ne navežejo vonja.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users