Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#521 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 23 April 2012 - 03:31 PM

Če naročiš 2 Oyster na netu, se plača samo eno kartico (Refundable card deposit - 5 funtov):
Attached File  Screen shot 2012-04-23 at 4.28.31 PM.png   70.9KB   22 downloads

Sem se pa malo zakalkulirala, ker rabiva od 1-3 cone. >.<
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#522 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 April 2012 - 06:06 PM

London je svinjsko dragi, ej, kar se prevozov tiče. Jaz tudi rabim za 3 cone. :/
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#523 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 23 April 2012 - 08:51 PM

Ja, prav za popizdit. Od Lutona do stanovanja in kontra naju sicer pride malo manj kot od Stansteda, 24,5 funta.
  • 0

― V. Van Gogh

#524 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 23 April 2012 - 09:12 PM

Upam, da veš, če si na Oyster naložiš 7 dnevni Travel card, ti na okencu kjer prodajajo karte za vlak ob predložitvi Oystra in opozorilu (!), da imaš kupljen Travel card, prodajo vozovnico po nižji ceni. Ti računajo vozovnico samo do zone za katero že imaš naložen Travel card. Za vaju sicer verjetno ne bo kaj ful bolj poceni, ampak kak funt ali dva pa bosta prihranila.
  • 0

#525 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 23 April 2012 - 09:16 PM

:yes: Sem rekla fantu, da je verjetno tako. Nisem bila pa sigurna, da ni to samo za tiste, ki imajo nek znesek naložen gor, ne prav travelcarda.
  • 0

― V. Van Gogh

#526 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 23 April 2012 - 09:25 PM

Je tako. Ampak morata, ko bosta kupovala karte opozorit na okencu, da imata kupljen Travelcard do zone 3, ker sicer vama bodo prodali kar karto po polni ceni.

Ko bosta prišla do Luton Parkway železniške, bosta tam uporabila karto, ki sta jo kupila, na St. Pancrasu pa se bosta potem odštempljala z Oystrom. Na poti do vajinega bivališča pa bosta tako uporabljala Oyster.
  • 0

#527 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 23 April 2012 - 09:26 PM

OK, hvala!
  • 0

― V. Van Gogh

#528 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 23 April 2012 - 09:36 PM

Ni zakaj. :wink:
  • 0

#529 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 23 April 2012 - 09:46 PM

Kaj da ne, ti si prav saviour. Posted Image
  • 0

― V. Van Gogh

#530 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 23 April 2012 - 09:49 PM

:blush3:
  • 0

#531 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 April 2012 - 10:48 PM

National History, British Musem, Science Museum, National Gallery, Tate - je vse zastonj.

V vseh teh so posebne razstave, ki kar nanesejo - mi smo hb zdilali skupinski študenstki popust, ker če bi plačevali polne cene, bi pekla glava.
V Tateu sta Hirst pa Kusama, če me spomin ne vara, je vsak 13 funtov. :wacko: V Design Museum je fantastična razstava, toplo toplo priporočam. Pa v Whitechapel Gallery tudi, Gillian Wearing, fenomenalna. Sem preutrujena, da bi pisala vse zdaj, bom čez vikend, pičim delat prezentacijo za jutri.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#532 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 April 2012 - 10:52 PM

O zakon, komaj čakam poročilo o vtisih.

Ja, mene malo manj zanima recimo Design Museum, tako da ga bom preskočila, mi je pa jasno, da je tebi
in Jini to všeč. :) Glede teh posebnih razstav pa nisem vedela kakšne so cene, mi pač nikoli nismo šli,
je kar precej drago vse skupaj, tako da potem iščeš stvari, ki so zastonj.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#533 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts

Posted 23 April 2012 - 11:02 PM

Meni je šlo precej keša, 5 funtov + 7 funtov + 5 funtov in tako večkrat na dan pet dni - se nabere. :S
  • 0
Pablo Picasso

#534 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts

Posted 24 April 2012 - 06:49 PM

Okeeeeej, da strnem svoje vtise. :D

Letela sem na Stansted in v mesto šla z vlakom - pokrajina mi je bila prav žalostna in bedna, kot neka propadajoča revna vukojebina, plus tiste smeti na bregovih ob tunelu, no go, tega še v Bosni ne vidiš tako, vsaj ta del, ki ga vidijo vsi turisti, bi lahko spucali, no. Bivali smo v hostlu Acacia v South Kensingtonu, tik ob Natural History Museum in V&A (MOČNO ODSVETUJEM. Ko sem videla slike na netu, sem si mislila 'wtf, sej sploh ni tako hudo, kot so me opozarjali, čisto navadna soba, kaj delajo dramo', pa še ko smo prišli tja, sem si mislila opa, sploh ni slabo, avla je bila skromna, ampak zrihana, tipična meščanska hiša, ozka in visoka, blabla, vse kul, gremo v sobe, odpremo vrata in me je kap - smrdelo je kot kuga, ker so očitno pred kratkim lepili neke tepihe, v stropu je bila s papirjem prekrita luknja, ogaben umivalnik, ki ga niso umili približno 200 let, na moji rjuhi pa je na khm kočljivem mestu bil bel madež - ogabno) :lol:. Prva 2 dni mi je mesto bilo blazno čudno, kot da sem v Notting Hill filmu z Grantom, haha, nekaj me je motilo, in še zdaj ne vem kaj, kot da je nek proporc čudno faljen, ne znam definirat.
Ulice so bile precej prazne, sem pričakovala maso ljudi in neznosno gužvo (moram pripomniti, da sem pričakovala, da bo London bolj pisan, pa se mi Dunaj zdi bolj multikulturalen), pa sem jo prvič doživela v ponedeljek in še to na Oxford streetu. Kar se šopinga tiče, sem ostala razočarana, sploh ne vem, kaj sanja folk, ki evforično hodi šopingirat na Oxford street, ker res ni nič posebnega (trgovine kot pri nas, samo da imajo še Forever 21 in podobne neumnosti zraven), pa še drago je, glede na (ne)kvaliteto. Plus so secondhandi in bolšjaki, kjer je ogromno robe (čeprav sem imela po treh urah na Portobellu, eni uri na Brick Laneu in treh urah v Camdenu te ciganije dovolj za naslednjih 5 let). Na robu Portobello marketa je ena kavarnica s smutiji in zdravimi prigrizki, tam sem videla najbolj zabavno Indijanko ever, prav simpatično-preprisan privabljana strank je imela, čim je zagledala nekoga zunaj na dežju, je šla ven in ga zvlekla not 'come my dear, sit here, it's cold outside' pol pa ti dajala za probat smutije in carrot cake, in ker je vse bilo božansko, si valda nekaj kupil. :D
Aja, vreme je bilo ogabno, ubila bi se, če bi živela tam in bi bil vsak dan takšen, dež-veter-dež-veter-sonce-dež (ali še hujša varianta: greš na metro, zunaj sije sonce, greš dol čez 3 postaje in lije, juhu).
Noro se mi je zdelo, koliko keša vlagajo v kulturo, nooorooo, ogromno galerij, muzejev s fantastičnimi razstavami, jaz sem samo vpijala stvari. Videla sem ogromno, tako da se zdaj niti ne spomnem več čisto vseega, priporočam pa British Design 1948–2012: Innovation in the Modern Age v V&A (prvi del malenkost dolgočasen, potem pa se razvije), Design Museum je cel krasen (v WC-jih je poleg mila še losjon za roke ^^), Gillian Wearing in vse ostale v Whitechapel Gallery, v White Cube Galleries sta Gilbert & George, pa v Tateu sta Hirst in Kusama.
Te tipične turistične znamenitosti sem si ogledala zvečer/ponoči, ker čez dan ni bilo časa (lepo peš od Leicester Squarea dol mimo National Gallery (zmanjkalo časa, bom drugič, pa si vzela cel dan) pa do Big Bena in njegove družbe :lol: ), lep razgled je ponoči (čez dan je Temza itak grdo rjava, tako da priporočam nočno turo : D).
Aja, pa Dover Street Market. :love: Zraven pa vse ostale dizajnerske trgovine, v MMM so FUL prijazni, pa v Kenzotu in Yamamotu in Miyakeju tudi. Stellini zaposleni pa so grozljivi, ena mi je sledila v zgornje nadstropje in si kar stiskala mozolje pred ogledalom. o.o
Hm, kaj naj še napišem. Nawim, to bo to.
Ni bila ljubezen na pvi pogled, ampak je nekaj na tem Londonu, moram si razčistiti v glavi, kaj me moti na njem, se definitivno še vrnem. Ko bo lepše vreme in ko se bom valjala v denarju. :DD
  • 2
Pablo Picasso

#535 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 April 2012 - 06:53 PM

Acacia v South Kensingtonu,

Tam sem bila tudi jaz enkrat, full poceni, ampak res ne dobiš neke kvalitete, je zgolj in samo za prespat.
  • 0

#536 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts

Posted 24 April 2012 - 06:59 PM

Grozljivo, pa uni Pandžabiji dosadni, ki utrujajo, da poznajo neke firme v Indiji in da jim prodajamo stvari, ma čaaau. In ženska, ki peče toaste, grozljivka. :D
  • 0
Pablo Picasso

#537 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 24 April 2012 - 07:00 PM

Coco* ti si res imela nesreco z vremenom. Zdaj ko si odsla se je ful zboljsalo. Danes imamo sonce. :D
  • 0

#538 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts

Posted 24 April 2012 - 07:02 PM

Tiho, nič mi ne govori, ne slišim, lalala.
  • 0
Pablo Picasso

#539 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 April 2012 - 07:03 PM

Grozljivo, pa uni Pandžabiji dosadni, ki utrujajo, da poznajo neke firme v Indiji in da jim prodajamo stvari, ma čaaau. In ženska, ki peče toaste, grozljivka. :D

Mi smo bili v petih, in smo imeli KAO penthouse, smo bili prav na vrhu. Hvala K smo tam samo prespali, niti
zajtrka nismo jedli, samo gas ven, zvečer pa samo spat. :) Je pa drugače tak malo bogatejši okoliš, ampak
ta hostel je res nikakav. Haha, Panžabijev pa nisem videla. :D
  • 0

#540 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27433 posts

Posted 24 April 2012 - 07:11 PM

JAAAA, mi tudi, gor v 4. nadstropju, haha, vsak dan gor in dol 4X, omg. Imam pa zdaj jeklene noge, ha!
  • 0
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users