Kuhinje & kuhinjska oprema
Posted 13 July 2021 - 05:50 AM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 July 2021 - 06:19 AM

Posted 13 July 2021 - 06:48 AM
Kar sta Anouk in JIna zapisali.
Jaz imam Ikeino, stara bo 11 let, vse super. Pa jaz kuham, je ne le gledam. Sem pa slišala, da so slabšekvalitete zdaj. Vprašam še sestro, ki jo ima 3 leta.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 July 2021 - 07:27 AM
Ja saj meni tudi visoki sijaj ni tako všeč kot mat, potem pa greš malo po FB skupinah brat in ti spet ni nič več jasno(:
Včeraj so nama bile v Lesnini najbolj všeč Alples kuhinje.
Kako imate pa kote rešene? Sem zasledila nekje, da ledvičke so najdražje.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 July 2021 - 07:36 AM
Midva imava s, domnevam, predhodnico tele: https://www.ikea.com...arico-40215292/
Samo jaz imam v tejomari stvar, sploh zadaj, ki jih ne uporabljam pogosto. Se pa super obnese, zoprna je edino za sčistiti. Ne te police, ampak sama omarica.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 July 2021 - 10:41 AM
Posted 14 July 2021 - 12:00 PM
Odločila sva se, da obiščeva nekje do 5 salonov in zbereva predračune.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 July 2021 - 06:11 PM
Karkoli kupis pa ne kupuj reliefnih pultov

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 July 2021 - 07:45 PM
Za kote imava v enem ledvičko s posodo za kuhanje in je res top, skos v uporabi, drugi pa brez in imam noter pladnje, multipraktik,tupperware pa lahko količinsko več pospravim noter ampak tisto kar je čisto v kotu ni za vsakodnevno uporabo.
Vzela sva jo v Salonu Mobile na Viču in sva zelo zadovoljna, drugače bi jo v GA ampak so bili tukaj bolj fleksibilni da so lahko malo priredili mere elementov.
Posted 14 July 2021 - 08:20 PM
V Dan Kuchen so nama za 5,3 metre kuhinje naračunali cca 5k samo leseni del. Se mi je zdelo veliko, ampak baje je to standard nekje 900-1000 na meter kuhinje??
Attached Files
Bill Bullard
Posted 14 July 2021 - 08:32 PM
Posted 14 July 2021 - 08:34 PM
Bill Bullard
Posted 15 July 2021 - 09:32 AM
Matilda, midva sva tudi bila v Dan Kuchen. Imava pomoje tudi nekje okrog 5 m. Izrisali so nama spodnje omare, eno visoko s predali in za vgradno pečico, pa še nekaj visečih omar. Nobenih kotnih omar, nobenih ledvičk. Ne spomnim se več, ali sva na visečo omaro dala šipo ali ne. Če me spomin ne vara, je prišel izračun okrog 4.000 €.
Mizar nama je na koncu naredil za manj kot 2000. Je pa fant preko poslovnih partnerjev dobil zastonj pante in vodila za predale, tako da sva tukaj prihranila nekaj sto €. Kljuke sva sama kupila in je tam bilo tudi nekaj popusta. Pa na zgornje omare nisva dala šip ali dvižnih vrat, ker je bilo ceneje.
Pojdita v nekaj različnih salonov, da primerjata ponudbe in dobita občutek. Jaz bi na vajinem mestu tudi kakšnega mizarja vprašala. So pogosto precej bolj ugodni.
Se pa cene glede na materiale fuuul razlikujejo. Se spomnim npr že ko sva pult in stensko oblogo izbirala. Bolj kot je bil realističen in grčast videz hrasta, dražje je bilo.
Imava pa midva sijaj bele fronte. Se poznajo odtisi in kapljice gor, ampak je za čiščenje enostavno. Ful bolj kot npr tisti mat materiali, ki so malo hrapavi, ker se tam umazanija v tiste pore usede. Jaz samo z moro krpo obrišem in potem še s suho. Ne rabim nobenih čistil in drgnjenja. Če bi recimo zdaj na novo opremljala in da bi bil tudi prostor drugačen, večji in svetel, bi mogoče izbrala kombinacijo barve lesa in temno sive mat saten fronte. Te mat satenaste fronte so bile par let nazaj bolj novost, se pa baje na njih ne poznajo odtisi. Ampak midva sva takrat kar preskočila, ker so bile to najdražje fronte, ful dražje od najinih.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 July 2021 - 09:41 AM
Ja odvisno od elementov, od debeline front.... midva sva dala 3500 za okoli 5 m z indukcijo, pečico in eno poceni bedno napo v Dipotu, kuhinja je pa ena nemška, ne vem, katera. Imava zgornjo in spodnjo kotno, ampak brez ledvičke, en element, ki se dvižno odpira, in en izvlečni. Belo, visok sijaj. Nimam pripomb, 3 leta po vselitvi je vse brezhibno.
Posted 15 July 2021 - 09:56 AM
Barbarina, pa ti ni nič nepraktično same police imet v kotu? Koliko lahko sploh sežeš zadaj? Ledvičke so fuul drage, nama je potem vkalkulirala polkrožnike, kjer je cena malenkost višja od navadnih polic.
Marmelada, mat je lahko tudi gladek material.
Bi za hec tud kakega mizarja vprašala, ampak spet, so nama priporočili doma, da je salon boljši ker so ti industrijski kosi testirani, kar ti pa mizar naredi je popolnoma izven serijsko in netestirano na dolge proge.
Bill Bullard
Posted 15 July 2021 - 10:04 AM
Kaj pa so polkrožniki? Meni ni nepraktično, imamo v tistem delu zadaj posodo, ki je ne uporabljamo tako pogosto.
Kam še bosta šla po izris in predračun?
Posted 15 July 2021 - 10:26 AM

Misliš, da če ti mizar naredi, da ne zdrži tako dolgo? Midva sva takrat dva različna vprašala, oba uporabljata Egger plošče. Kolikor vem, so te npr precej pogoste in kvalitetne in bi pomoje morale bit za nekaj časa.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 July 2021 - 10:46 AM
To z mizarjem sem mislila, da ni testirano... Ne vem, nisem strokovnjak, to sva slišala od drugih. Da mizarja pač izbereš v primeru, da res rabiš izvenserijsko kuhinjo, ki je v salonu ne morejo tako prilagodit.
Zaenkrat sva šla samo v DK, v ponedeljek imava termin v Prevcu za Alples kuhinje, mislila sva še v GA, Rutar, Lesnino... morda še kakšen manjši salon. Jaz tud Ikee ne bi odpisala, moj ima pa kar en predsodek, da to ne more bit kvalitetno.
Skrbi me, da malo preveč komplicirava glede kvalitete, ker najina kuhinja ne bo za 20 let, ampak za nekaj let dokler ne bo stanovanje premajhno.
Bill Bullard
Posted 15 July 2021 - 10:50 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users