Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1575 replies to this topic

#521 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 07 February 2015 - 04:23 PM

Hvala za tole info! :) Ta akcija velja vedno, da jih dobiš ceneje zraven drugih dopolnil? Ni važno, koliko drugih naročiš? Deva multivitamin imajo C 150 mg vitamina C, je to dovolj za en dan, ali bi bilo fajn še kakšne zraven vzet?

Enkrat ta mesec bom naročila verjetno.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#522 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 07 February 2015 - 05:21 PM

150 mg je ful malo. Jaz jemljem 1000.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#523 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17269 posts

Posted 07 February 2015 - 06:01 PM

Ta akcija je skoraj vedno. Zraven vsakega izdelka lahko še ene te omega 3 vzameš. Vitamin C je dober ta in stane malo čez 2€. Postopoma povečuj do 1000 ali več.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#524 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 07 February 2015 - 11:03 PM

Za vitamin D si znanost ni enotna, koliko ga potrebujemo na dan. Trenutna priporočila so 400 UI/dan, raziskave zadnje čase pa kažejo, 

da je to ful premalo in bi morali vnesti vsaj 2000 UI. Jaz bom vzela 2500ui, ker ga imam pač preverjeno premalo. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#525 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 08 February 2015 - 12:23 AM

Jaz sem probala naročiti na iHerb, v košarici imam za nekaj čez 20 $ (21,23 s 5 $ popusta na prvo naročilo), tako da mi prepolovi poštnino, ampak ta vseeno znaša čez 7 $. :S In se bojim, da bi mi računali carino, ker zaradi poštnine pride ravno 3 € čez mejo. Če pa dam kaj ven iz košarice, mi jo takoj nabije na dobrih 13 $ ... Nad 1814 g tudi ni, da bi bila zato dražja poštnina.

• 0

― V. Van Gogh

#526 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 08 February 2015 - 01:04 AM

Jaz sem imela v mislih, da v teh 22€ se ne šteje tudi poštnina? 

Zdaj berem, da se... Bedno, kako nizka meja. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#527 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 08 February 2015 - 01:11 AM

Se, ja, Sem potem namesto enih težkih stvari vrgla noter samo kremo in pride poštnina 2 $. 

• 0

― V. Van Gogh

#528 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 February 2015 - 10:41 AM

Ja, zdaj so neke zbrke s to poštnino naredili, ne vem kaj jim ni jasno. Jaz sem tudi nazadnje kolovratila, dajala izdelke ven notri etc. tako da sem prišla na tako ceno, ki mi je ustrezala. Malo so bedni.

Drugače pa kar se carine tiče, za 3$ ti ne bodo nič, vsaj po mojih izkušnjah. Sploh pa ne ustavijo vedno, jaz sem nazadnje imela okrog $40 pa mi sploh niso.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#529 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 08 February 2015 - 12:27 PM

Vitamin D3 bom jaz za prvič kar 1000 naročila.

A še 5 dolarjev popusta se dobi ob 1. naročilu? Se ti avtomatsko odšteje, ali je treba kakšno kodo vpisati? Jaz sem tudi čarala včeraj z vrednostjo naročila. Sem najprej dala v košarico 360 kapsul D3, multivitamine in omega 3, poštnina je prišla nekje 3,5, vse skupaj s poštnino pa ravno malo čez 23 eur. A to ni panike ali raje niti ne tvegam?

Sem potem dala namesto 360 kapsul 180, potem pa je prišlo pod 20 dolarjev in poštnina ful več, tako da je bilo vse skupaj spet nad 23 eur. Potem sem dala v košarico še zobno nitko, ki je malo nad 3 dolarje, tako da je prišla poštnina manj, skupni znesek pa 21,5 eur.

• 0

#530 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17269 posts

Posted 08 February 2015 - 01:06 PM

Marmelada, tole je one time cena. Se splača. Jaz včasih kar še kakšno bedarijo (zelo dobri, imaš še druge vonje) zraven naročim, da se mi poštnina prepolovi. Dejansko je ceneje potem :D Koda za 5$: TBM372 (ta je moja).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#531 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 08 February 2015 - 02:59 PM

O super, sem si že dala še te tablete v košarico. :) Do kdaj pa velja ta cena? Ne vidim, da bi kje pisalo. Bom verjetno v torek oddala naročilo, si moram it še prej na banko naložit denar na Viso. Lip balme bom pa kdaj drugič uporabila, če bo treba kaj doštukat za poštnino. Pa hvala za kodo, bom probala, če bo delovala.

• 0

#532 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 08 February 2015 - 03:02 PM

Popust se ti pri prvem nakupu samodejno uposteva. ;)
  • 0

― V. Van Gogh

#533 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 08 February 2015 - 03:13 PM

Super! Zdaj moram spet znova naštudirat, kaj naročit, da bo cenejša poštnina. :D Kako strogo je torej glede carine? Če mi recimo nakup, skupaj s poštnino in popusti pride 24 do 25 eur, namesto 22? Ali raje za vsak slučaj pazim, da bo pod 22 eur? Po izkušnjah od Sarah ne bodo nič zaračunali, kaj pa ostalim so že, če ste za kak eur presegle mejo? Koliko sploh pride carina sicer?

• 0

#534 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 February 2015 - 03:19 PM

:lol: kolko se ti ukvarjaš s tem.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#535 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 08 February 2015 - 03:28 PM

Ma odvisno. Moj fant ogromno naroca iz US in vcasih mu zaracunajo carino, tudi ce sta samo 2 $ vec, vcasih nic, tudi ce je vrednost precej visja. Placas pa 22 % carine in se stroske procesiranja, kar precej podaljsa dostavo, tako da jaz ne bom tvegala.

• 0

― V. Van Gogh

#536 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 08 February 2015 - 03:37 PM

Sarah, ja, vedno vse prej naštudiram. :D Jina, imaš prav. Sem si preuredila košarico, da bo pod 22 eur.

• 0

#537 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17269 posts

Posted 08 February 2015 - 05:24 PM

Jaz sem že večkrat plačala. 22% je davek + 5€, da sploh odprejo :D + še pošta vzame nekaj. Ne splača se.

• 0

Tumblr

#538 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 08 February 2015 - 11:01 PM

Meni niso nobenega popusta upoštevali ob prvem naročilu, hm... 

• 0

Bill Bullard

#539 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 23 February 2015 - 08:44 PM

Danes sem že dobila paket z iHerba, točno na datum, naveden v mailu. :)

Nekaj me zanima. Danes sem vsakič, ko sem šla lulat, opazila, da je bila voda ful živo rumene barve, skoraj fluorescentne. Zvečer je bilo mogoče malo bolje. Je možno, da je to od kakšnega prehranskega dodatka? Danes sem vzela eno multivitaminsko tableto, 1 omega 3 kapsulo, 1 kapsulo vitamina D3 in še kakih 400 - 500 mg vitamina C.

• 0

#540 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 23 February 2015 - 08:52 PM

Ja, od C-vitamina je to. :D

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users