Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#521 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 23 December 2006 - 12:00 PM

film Otroci s postaje zoo je e bil res ogaben.
knjiga Izpoved iz Harema,mi je bla zato nora,ker sem prvič brala knjigo o kakšni takšni temi.Sploh se me je pa dotaknilo to da je glavna oseba naša sorojakinja.In zgodba nasploh.Zelo privlačna,srhljiva...
  • 0

#522 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 December 2006 - 01:31 PM

Kaki je angleški naslov Otroci iz postaje zoo ? Naslov filma - bi si ga potegnila iz mule..
  • 0
Viens, reste ici!

#523 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 December 2006 - 04:19 PM

Angleški ?? blink.gif

Kolkor jst vem je film nemški - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#524 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 December 2006 - 11:58 PM

Prebrala Bridget Jones + vse tri dele Hijacinte Novak. Hijacinta rox! biggrin.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#525 Ewa

Ewa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1866 posts

Posted 24 December 2006 - 07:11 PM

Agatha Christie:
VIJA VAJA VEN

IPB Image

Ko začnejo v študentskem penzionu izginjati različne drobnarije, se sprva zdi, da gre za bolj ali manj nedolžno potegavščino. A ko umre mlada, prostodušna najemnica in ostane za njo sumljivo poslovilno pismo, se izkaze, da so stvari kruto resne. Sledi vodijo k marsikomu iz pisane mednarodne študentske druščine, ki živi pod isto streho, in celo detektiv Hercule Poirot si mora vzeti kar nekaj časa za razmislek.
  • 0

#526 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 24 December 2006 - 10:00 PM

]Desa Muck: Panika

IImeniten roman za odrasle, ki je preplet komičnega in tragičnega in govori o odvisnosti od ljubezenskih odnosov. Osrednja junakinja je Vera, medicinska sestra, ki je naveličana dolgočasnega vsakdanjega zakonskega življenja s svojim možem in hčerko pubertetnico.
Vse kar si želi je, da bi bila vsaj še enkrat zaljubljena, kajti potem bi njeno življenje imelo vsaj smisel.
Ne bi bilo več tako medlo in sprano.
Zgodi pa se, da ji vedeževalka pogleda v prihodnost in ji napove usodno srečanje s pravo ljubeznijo njenega življenja.

IPB Image
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#527 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 29 December 2006 - 05:08 PM

Michael Burk
Sanje imajo svojo ceno

Roman pripoveduje zgodbo o Robertu in Veri. Že na začetku njunega poznanstva se zapleteta v vroče razmerje. Vera prekine zaroko in ostane s Robertom na otočku Ischia. Vendar ga zaradi njegovega življenjskega sloga, ki temelji na načelu "carpe diem" in nekaterih njegovih razvad zapusti. Robert se ves razočaran vrže v delo in obogati, a to mu ne prinaša zadovoljstva. Vera si medtem ustvari družino, kljub temu, da še vedno misli na Roberta...
IPB Image
  • 0

#528 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 09 January 2007 - 12:42 PM

Gaby Hauptmann:
Iščem impotentnega moža

IPB Image

Išče se: bistra moška glava
Privlačna, uspešna 35-letnica išče moškega za prijetne urice, skupne podvige, prijateljstvo.
Pogoj: inteligenca in impotenca.
Pismo s sliko na: RZ 3417

Ja, prav ste prebrali. In Carmen Legg s svojim oglasom misli smrtno resno. Išče moškega,
ki mora sicer ustrezati tudi pogojem, kot so lep, pameten in uspešen, vendar mu vse to nič ne pomaga, če ni impotenten. Ker se s prepotentnimi moškimi, ki vseskozi razmišljajo samo o tem, kako žensko spraviti v posteljo, Carmen res ne misli več ukvarjati.
Oglas je prava uspešnica, pisma kar dežujejo. Je res toliko impotentnih moških na svetu?
In da so videti tako dobro? Neverjetno ...
A ko Carmen v enem izmed kandidatov najde moškega svojega življenja, se njena izhodiščna zahteva spremeni v največjo težavo. Želi si, da bi bila impotenca nahod, ki mine kar sam po sebi.

Zanimiva ženska knjiga, ki te potegne v branje. Vsekakor priporočam za sprostitev.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#529 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 January 2007 - 09:04 AM

Camilla Morton

HOW TO WALK IN HIGH HEELS (the Girl's Guide to Everything)

IPB Image

'From playing poker to climbing out of a car in a mini skirt, from tackling lobster in a restaurant to changing a tyre, it's the most fabulous manual the world has ever seen, all told in Camilla's inimitable straight-talking, hilarious funny style.' Vogue.com

'Just what every modern girl needs' Glamour

Vse kar mora moderna ženska vedeti - navodila o tem kako hoditi v visokih petah, kako se urediti v petih minutah, kako kupovati po e-bayu, kako gojiti rože, skuhati čaj in še in še.

Knjiga ni prevedena v slovenščino, je pa napisana v precej preprostem stilu, tako da z branjem ne boste imele težav. Zabavno čtivo!
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#530 Simy

Simy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 307 posts
  • Interests:rada berem, sem na računalniku.........

Posted 18 January 2007 - 08:54 PM

Jest obožujem Harryja Potterja. Celo zbirko sm prebrala že najman štirkrat.Provzaprov sm že obsedena z njim. Kumi čakam ko bo čez 176 dni izšel ta nov film. Feniksov red. Čeprov nism vidla še Ognjenega keliha. Kva bi dala da bi ga dobila cry.gif ermm.gif hmm.gif oops.gif
  • 0
Ljubezen ni tujec, ki pride in gre,
ni steklenica, ki se razbije,
je čustvo, ki se ga ne da pozabiti in ne ubiti.
A mogoče pride in mine,
a pusti nepozabne spomine.

#531 Simy

Simy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 307 posts

Posted 18 January 2007 - 09:51 PM

Sužnja, Princeskin dnevnik, Princeska v središču pozornosti
  • 0
A mogoče pride in mine,

#532 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 19 January 2007 - 09:53 AM

Jaz imam doma prastaro žepni izdaji Kleopatre in Vročice sobotne noči. Mislim knjiga kot knjga, s to razliko, da je v manjšem formatu z mehkimi platnicami. (Vsaj moji sta taki)
  • 0

#533 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 19 January 2007 - 09:59 AM

videoteka?
  • 0

#534 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 19 January 2007 - 03:38 PM

ja, al si ga pa z neta snem, če maš to možnost smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#535 Sissy

Sissy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1329 posts
  • Interests:Berem, pišem pesmi, igre in izpopolnjujem se v igranju.

Posted 19 January 2007 - 06:13 PM

Ene deset, pa skoraj vse sm si kupila! smile.gif

Sužnja,
Ognjeno srce,
Ej, punca,
Bela masajka,
Živa zažgana,
Pekinška punčka,
Puščavska roža,
Puščavska zarja,
Mozart,
Samo za dekleta...
  • 0
Obstala sem,
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila

#536 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 20 January 2007 - 12:13 PM

Puščavska roža, Princeskin dnevnik, Koran, začela bom pa tud Majada, iraška hči pa Gejša. Pa mogoče je bla še kera, ne spomnim se.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#537 Simy

Simy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 307 posts

Posted 22 January 2007 - 09:53 PM

sej zdej sm se zmenila, da mi ga bo ena presnela na dvd. pa useen hvala.
  • 0
A mogoče pride in mine,

#538 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 23 January 2007 - 07:15 PM

Komentar h knjigi Marka Haddona Skrivnostni primer ali kdo je ubil psa:
Všeč mi je, ker je celotna zgodba prikazana skozi oči avtista (podobnost z Mirom Gavranom). V bistvu se moraš vživet v njegov lik in razumeti, da njemu čustva ne pomenijo veliko, temveč bolj dejstva. Npr. ko raziskuje umor psa, po naključju odkrije, da njegova mama sploh ni mrtva, ampak živi v Londonu z bivšim sosedom. Glavni junak Christopher se odpravi v London stran od očeta, ampak ne zato, ker mu je oče lagal o mami, ampak zato ker mu je oče priznal, da je on ubil sosedinega psa.

Ali pa podatek, da razume besede umirati in smeh, ne razume pa metafore umirati od smeha. Vse dobesedno. Je pa genij za matematiko.
Knjiga daje super pogled (brez nepotrebnega sočustvovanja in moraliziranja) v razmišljanje mladega avtista.

Dodajam: Še nisem do konca prebrala Južno od meje ... (Murakami), ampak se mi ob branju kar naprej pojavljajo isti vtisi oz. besede: počasno, melanholično, enakomerno, lebdenje
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#539 Schpella

Schpella

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts

Posted 24 January 2007 - 08:26 AM

Uf, knjige... pa začnimo;

Michael Verveigh; Čudoviti pasji časi - češki humor, ki te vrže s kavča in ti uniči make-up.

Ivan Sivec; Pesem njenih zvonov - že 4756x prebrala biggrin.gif zgodba postavljena na gorenjsko podeželje. Ljubezen, pohlep, smrt... krasna knjiga

(ne vem avtorja); Beležnica - ta knjiga me je pa v jok spravila... zgodba o upokojenskem paru, ki je celo življenje preživel srečno in zaljubljeno, potem pa se žena zaradi Alzheimerjeve bolezni ne spomni več moža. Ganljivo

Pasquale Festa Campanile; Dekle iz Trsta - lepa Nicole se naveže na starejšega moškega, kateremu sprva prikriva svojo psihično bolezen. Ko on to izve, ga sprva vse skupaj vrže na rit, potem pa hoče punci pomagati... zelo življenjsko, brez olepšavanja.

(spet ne vem avtorja); Dnevnik varuške - zelo duhovito, opisuje delo varuške pri nesramno bogati družini, kjer starši komaj vejo da imajo otroka in poskušajo varuško izkoriščati še za tisoč drugih stvari poleg varstva...

Christianne (kako se že piše); Mi, otroci s postaje ZOO - biblija za mladino, bi jaz rekla

... sej prebrala sem jih še na tone, ampak to so te ki se jih trenutno spomnim...
  • 0
Takle mamo.

#540 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 January 2007 - 09:02 AM

QUOTE(Schpella @ 24. 1. 2007 - 8:26) View Post

(ne vem avtorja); Beležnica - ta knjiga me je pa v jok spravila... zgodba o upokojenskem paru, ki je celo življenje preživel srečno in zaljubljeno, potem pa se žena zaradi Alzheimerjeve bolezni ne spomni več moža. Ganljivo

Nicholas Sparks - The Notebook cry.gif (poglej si še film, če ti je bila knjiga všeč)

Mark Haddon - The Curious Incident of the Dog in the Night-Time - se strinjam z Regratovo Lučko. Tudi meni je bila knjiga zelo všeč (brala sem jo v angleščini) - na trenutke precej ganljivo čtivo, drugič spet smešno. Priporočam! thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users