Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#521 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 04 November 2023 - 06:40 PM

Barbarina, skuta v Hofru npr. mi po okusu res ni. Vcasih je bila ok, zdaj pa smrdi po dreku obcasno. Bio jogurt je bil tudi ze z zeleno plesnijo notri. Mocarela v Lidlu je bila vsa v zasirjeni vodi lani enkrat. Na Hrvaskem in v Sloveniji. Sem jim pisala in so jo umaknili, vsaj to.
Jaz sem ze jedla piscanca iz Sparove mesnice, ki je bil zdrizast skoraj kot pasteta. Pa ko vrzes kozo na olje, zasmrdi noro.
Najbolj problematicno je pa mleto meso. Od Lidlovega se mi naredi cca. 2cm mascobe na vrhu bolonjskih (pa imam velik lonec), od Hofrovega nic, od Sparovega pa srednje.
Saj meni se tudi ne da tretirati domacega piscanca pa s hrbti tudi nimam kam. Kuham potem juho. Kupim v trgovini in upam na najboljse :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#522 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2023 - 07:24 PM

Mi smo bili danes prvic v vecjem nakupu v Lidlu in nisva bila posebej impresionirana, ne nad cenami, ne nad ponudbo. Pac nic posebnega. Celotnga nakupa se se vedno ne da opravit v samo eni trgovini, to naju v bistvu se najbolj moti. Na Eurospin sva se v zadnjem letu tako navadila, da morava se tja, pa res je najcenejsi. Ce bi vsaj meso bilo se v redu tam … Perutnina je pa v Lidlu isto draga kot v Hoferju, vsa je slovenska. Tofu npr., je pa najcenejsi v Marcatorju, pa tam redno tudi sejtanov hase kupujeva.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#523 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 November 2023 - 07:29 PM

To gre tudi meni na zivce, nimajo vse v eni. Stara sem, ne da se mi vec hodit po vec trgovinah.
Pa ni, da so mi bile nastete stvari boljse kot drugod, samo najblizji mi je.
Mercator ima kaksne fajn akcije. Se najmanj hodim v spar. Eurospina pri nas ni.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#524 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 04 November 2023 - 07:29 PM

Meso v Eurospinu je vcasih ok,vcasih ne,mi smo se navadili etikete gledat.
  • 0

#525 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 04 November 2023 - 07:30 PM

Mi pa najmanj v Mercator. Edino A.gre kdaj tja, ker je najbližji, haha. No pa po določeno meso, poleti vedno za žar vzamemo tam.
  • 0

#526 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2023 - 07:37 PM

Midva rdece meso vedno kupujeva v Mercatorjevi mesnici. Isto v Spar najmanj hodiva, pa tako rada bi dostavo narocala …
  • 0

― V. Van Gogh

#527 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 04 November 2023 - 09:06 PM

Mi pa prakticno vse v Sparu in DMu. Cene se mi zdijo cisto primerljive zdaj, ko se je vse podrazilo. V Hofer bi sla samo po bio cokoladni namaz za I., v Lidl in Spin pa po nic.
Sovrazim pa soping nenormalno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#528 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 04 November 2023 - 09:09 PM

V Spar midva ze zato ne hodiva, ker je najdlje. Tudi ce bi potem narocala, bi morala najprej nastudirat, kaj sploh kupovat. Mi smo res navajeni na dolocene stvari.
  • 0

― V. Van Gogh

#529 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 05 November 2023 - 08:33 AM

Tudi jaz sovrazim nakupovanje hrane in si ne predstavljam, da bi hodila v več trgovin. Sem se zato hitro navadila na spar ob petkih po sluzbi in je to res minimum, ki ga opravim. L-ju pa recimo ni problem se ob 20.30 peljat po mleko ali kako drobnarijo, če se mu ravno takrat zalušta. Jaz raje stradam :)
  • 0

#530 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 05 November 2023 - 09:10 AM

Jaz pa od kovida dalje mogoce skocim max 1x na teden, ce res kaj rabimo, sicer pa 1x tedensko narocim dostavo ali Spar ali Mercator. Ful bolj strukturirano kupujem na ta nacin in tudi manj zapravim. V dejansko trgovino v vecji nakup gremo res res poredko, pa se to mi je vsakic skoda casa.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#531 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 05 November 2023 - 09:33 AM

Pri nas je malo drugace ze zato, ker je vse blizu in je vredno it v vec trgovin … Mi imamo 600 m do Hoferja, DM in Eurospina.
Isto do Mercatorja, ampak v drugo smer, je blizu vrtca. Do Lidla in Müllerja je pa zdaj 3 km pa se to nama je kar dalec oz. s poti.
Sva pa tudi midva precej spremenila nakupovalne navade v zadnjih letih, opravljava vecje nakupe cca. 2x na mesec, ostalo pa skociva po potrebi. Pa se to nama je zdaj odvec, se pa spomnim, da je moz vcasih skoraj vsak dan hodil v trgovino.
  • 0

― V. Van Gogh

#532 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 05 November 2023 - 02:23 PM

Glede sadja sva si prav rekla, da ga bova kupovala samo se v Mercatorju, ker je povsod drugje nikakvo. Edino banane in avokado so za vzet v Hoferju. Najboljše ima pa itak šiptar, ampak bi pri naših količinah bankrotirala.

• 0

― V. Van Gogh

#533 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 06 November 2023 - 12:35 PM

Mocarelo iz Lidla moram še pokritizirat.  :ph34r: Wtf je to, neprimerljiva s Hoferjevo, tako glede okusa, kot po strukturi.

• 0

― V. Van Gogh

#534 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 10 November 2023 - 08:22 PM

Menda so trgovine totalno v podn znizale cene osnovne kosarice. Kruh 21 centov, kila piscancjega fileja 2,4€, svinjski zrezki 2€ itd.

Edit: res je. Mlinotestove testenine so meni kar dobre in so po 50 centov kila. Piscanec je baje od Pivke.
  • 0

Tumblr

#535 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 10 November 2023 - 10:19 PM

A ves da sem ravno to danes gledala v Lidlu, glede piscancjih filejev. In je mati rekla, da te bojo ze spet kaki popis košaric delali.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#536 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 10 November 2023 - 10:33 PM

Ma kje, ce je kila 8 €?
  • 0

― V. Van Gogh

#537 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 November 2023 - 11:29 PM

Videla sem fotke na FB - 800g piščančji fileji iz Lidla za 1,2€
  • 0

#538 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 11 November 2023 - 05:48 AM

Pa v Tušu 2,5 kg za 6€
  • 0

#539 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 11 November 2023 - 06:58 AM

Pac navadna bela struca, Jina. Nic artisan :D No, saj lahko na Spar online pogledate. Pri njih je malo drazji kruh, ostalo se pa tudi vse najde.

https://www.spar.si/...ar-1kg/p/339915

Aja, ti za piscanca najbrz sprasujes. Ker je ze tudi kak kruh 8€, lol. Na Sparu piscanca res ne najdem (je pa svinjina in govedina), v nasi lokalni skupini so pa slike iz Lidla in je res kila 2,4 :)
  • 0

Tumblr

#540 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 11 November 2023 - 07:26 AM

Ne morem verjeti za kruh, da je tako poceni.
Včeraj smo šli po dolgem času v Spar franšizo, kjer ima en mesar mesnico in na meso ne veljajo kuponi in so bile poscancje noge 8,5€, se mi je zdelo ogromno. Smo jih morali vec kupit, ker danes dobimo obiske in imamo vecerjo cez. Se spomnim od vcasih, da so bile v akciji okoli 3?.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users