Jump to content

Photo

Kaj najraje jeste za zajtrk?

• Please log in to reply
572 replies to this topic

#521 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18662 posts

Posted 27 May 2025 - 07:20 AM

Js pa zadnji časzajtrkujem v službi. Po moje kaki dve leti. Prej sem zajtrkoval doma, pa mi je po koroni postalo prezgodaj, ker enostavno telo ni bili zbujeno, prebava pa zahteva dozo energije. Običajno zjutraj pojem dva maslena rogljička, zraven običajno pijem čaj Earl Grey. Ob sobotah in nedeljah zajtrkujem doma. Včasih naredim umešana jajca, toast z maslom in marmelado, pa kakšen črn čaj. Če jem samo košček-dva toasta z maslom in marmelado, pijem čaj z mlekom ali espresso.

Čas epidemije je vplival precej negativno.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#522 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30159 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 May 2025 - 07:54 AM

Med tednom jaz tudi ne zajtrkujem, v službi popijem kavo s sojinim mlekom pa potem zgodaj dopoldan kako banano ali cottage sir/jogurta malo pa potem okoli 12. ure malico.  Če se spomnim, si pripravim overnight oats in potem to pojem, mi je tudi dobro. 

Med vikendom pa jem zajtrk, ponavadi kruh z maslom in marmelado, čez pa obvezno kak kos sira, ker mi paše sladko-slani kombo. In kava, obvezno.  jajca sem se odvadila jest, včasih jih imam za popoldanski obrok, umešana pa kak avokado/papriko/paradajz zraven.  

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#523 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17719 posts

Posted 27 May 2025 - 08:44 AM

Ful mi je zanimivo kako smo si razlicni.

Recimo jaz ce nimam res bomba zajtrka s pravimi razmerji, je cel dan v k*.
In tudi vidim, da najvec pojem v prvi polovici dneva, pol pa vedno manj.
Te toaste z marmelado jih lahko pojem 6 kosov pa bom cez uro in pol lacna za umret. Zvecer bi to slo, zjutraj absolutno ne.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#524 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25066 posts

Posted 27 May 2025 - 10:23 AM

In tudi vidim, da najvec pojem v prvi polovici dneva, pol pa vedno manj.
Te toaste z marmelado jih lahko pojem 6 kosov pa bom cez uro in pol lacna za umret. Zvecer bi to slo, zjutraj absolutno ne.

enako

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#525 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26182 posts

Posted 27 May 2025 - 10:41 AM

Meni zjutraj trenutno nic ne pase ali pa sem se odvadila, ne vem. V vsakem primeru najprej porihtam punci in spravim (vsaj starejso) v solo, grem v trgovino po specerijo in potem po prihodu domov pojem nekaj malega ob kavi. Mi res ni do tega, da bi se zjutraj silila z zajtrkom oz. da bi morala se to umestit v jutranji kaoticni program, raje jem malo kasneje v (relativnem) miru. Pozimi ponavadi posezem po kuhanih ovsenih kosmicih z jagodicevjem, poleti pa ponavadi namazem par kosov kruha (trenutno najraje z mandljevim maslom, ta ni presladek pa vseeno en cas drzi). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#526 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 27 May 2025 - 12:20 PM

Jaz imam tudi kar težave z zajtrkom med tednom, včasih mi nič ne paše tako zgodaj, včasih moram pa nujno jest, ker mi kislina na polno nabija od praznega želodca. Nekega optimalnega zajtrka, po katerem bi bila normalno sita do malice in zjutraj ne terja neke priprave + da ni na mlečni osnovi še nisem nagruntala. 

Ti razni toasti z maslom in medom/marmelado, sem lačna po 2h, tudi po ovsenih sem hitro lačna. ne vem ali jih je premala količina ali samo tako funkcioniram. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#527 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17865 posts

Posted 25 September 2025 - 07:09 AM

Zdaj vsako jutri jem banano, 0% grski jogurt, lidlove hrustljave ovsene in zmrznjene borovnice/maline. Ene 2g mascob, ker ciljam na 40 cez dan.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#528 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19743 posts

Posted 25 September 2025 - 09:24 AM

Kateri so to hrustljavi ovseni?

• 0

#529 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17719 posts

Posted 25 September 2025 - 09:54 AM

Sam 40? A hujsas?

Jaz sem ugotovila da mi trackanje hrane ubije voljo do lajfa. Prov v depro padem. Nikol ne bi mogla trackat, jebiga. Sem probala in je blo obupno.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#530 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17865 posts

Posted 25 September 2025 - 09:58 AM

Ne. Bedraca sem poslusala, da je za zenske dovolj 40 :D Saj kdaj malo vec pojem, ampak bohve koliko sem jo vcasih. Eno raziskavo sem tudi zasledila o mojem ledvicnem stanju, da visokomascobna dieta pri podganah pospesuje rast. Pac za probat je :) Meni ni problem, se ful dobro pocutim, nic po sladkem ne posegam ze 2m.

Teli, Barbarina: https://www.lidl.si/...jenci/p10035014
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#531 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12470 posts

Posted 25 September 2025 - 10:16 AM

Fiona, mene bi tudi obremenjevalo, se nikoli ne bi lotila tega.

Podgana, kako ti ratuje brez sladkorja? Jaz sem tak sladkosned, da bog pomagi.
  • 0

#532 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27870 posts

Posted 25 September 2025 - 10:18 AM

Podgana ampak ti si vseeno človek in to ženskega spola, čeprav ti je ime Podgana. Čem rečt, da je za bit previden.
  • 0

#533 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87853 posts

Posted 25 September 2025 - 10:31 AM

:D

Frida, jaz tudi izgubim željo po sladkem, če nekaj časa ne jem tega, to je res odvisnost. So bila že dolga obdobja, ko ga nisem, zdaj pa tu in tam kaj pojem, pa poleti sem valda sladoled jedla. 

Sem pa včasih shujšala takoj, ko sem ukinila cukr ... Not anymore.

Si pa ne predstavljam, kakšen lajf moraš imet, da imaš čas trackat kalorije in makrote, ob tem, da je že organizacija uravnoteženih obrokov zalogaj ob vsem drugem.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#534 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17865 posts

Posted 25 September 2025 - 11:02 AM

Pac nehas pa je. Mene je zdravje streznilo. Saj za vikend kos strudla se pojem, ce ga mozeva babica spece. Pa se kaj drugega domacega na vsake kvatre. Po sladoledu me pa zal zelodec zafrkava, to sem kar zalostna :(
Saj vem, ora. Pod 40 zihr ne grem (zato za zajtrk skoraj ne pojem mascob, da ne rabim racunat naprej za kosilo). Pa kdaj najbrz tudi 50, 60 dosezem. Vec pa v bistvu ne rabis menda.
  • 0

Tumblr

#535 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 22 October 2025 - 06:37 AM

Sem pa včasih shujšala takoj, ko sem ukinila cukr ... Not anymore.

Sad but true. 

Jaz imam ful probleme z zajtrki. Se mi zdi, da me nič ne nasiti tako, da bi do malice udobno zdržala. Nekih ful mlečnih stvari mi itak ne paše na prazen želodec za zajtrk, s kruhom se nonstop basat pa mi tudi ni.

• 0

[Napoleon]

#536 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33107 posts

Posted 22 October 2025 - 06:39 AM

Malica je mišljeno kot kosilo ali "dopoldanska" malica?

Mogoče kakšne kaše na vodi?

• 0

#537 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12470 posts

Posted 22 October 2025 - 06:39 AM

Jaz pa ne jem vec zajtrka in veliko lazje zdrzim do kosila. Ful mi ustreza.
  • 0

#538 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17324 posts

Posted 22 October 2025 - 06:45 AM

Dopoldanska malica v službi, okoli 10/11, kosilo imam pa potem okoli treh. 

Tudi po kosmičih nisem tolko sita kot vsi pravijo. Razen, če jih vsi pojejo cca 100g za zajtrk ali kaj. :D

Frida, ono cc omleto s Tik Toka si si delala zjutraj pred službo? Ali se to hladno je?

• 0

[Napoleon]

#539 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17865 posts

Posted 22 October 2025 - 06:46 AM

Nekaj beljakovinskega rabis, tasika. Vitfit Ana ima ful receptov z veliko beljakovinami. Uno pecivo, k ga je nazadnje objavila, imas za 4 dni. Nisem sicer se nicesar probala 🤭
  • 0

Tumblr

#540 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12470 posts

Posted 22 October 2025 - 07:00 AM

Tasika, jaz sem jo delala vecer prej, sem jedla hladno. Je pa fajn tudi topla, itak. Jaz sem si dala zraven se kaksno mortadelo, avokado... za zajtrk je bila zame bomba ta kombinacija, si res sit dolgo casa.

Od vitfit sem jaz nekaj casa delala to skutno pecivo z malinami, ampak sem jo imela za po kosilu, ker je sladko in mi ne pase to na prazen zelodec.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users