Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#521 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 28 September 2018 - 08:10 AM

Podgana kam ju pa ti dajes v varstvo?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#522 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 28 September 2018 - 08:37 AM

Mi nikamor ne gremo :lol: Enkrat sta bila pri starsih pa sta ful pocela (mogoce zato, ker so ju obravnavali kot bogova). Zdaj se je pa brat ponudil, da pride ziveti k nam, ko bomo kam sli. Tako je najlazje. Sem gledala hotele, ampak me je kar stiskalo ob tem, ker sta ful obcutljivi bitji.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#523 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 28 September 2018 - 08:52 AM

Aja, jaz zivali nikoli (vec) ne bi dala v hotel.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#524 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 28 September 2018 - 09:06 AM

Ta na kliniki v loki je super. Imajo tudi spuscene. Res. Drugam pa ne bi dajala.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#525 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 28 September 2018 - 10:25 AM

Kami, mogoče se z njima pomeniš pa predlagaš, da bi vsak nekaj prispeval za skrb muca. Npr za hrano, praskalnik, kaj podobnega, da mogoče dobita občutek, da to ne moreš kar tako pospravit na stran ampak prinese s sabo neko odgovornost.  

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#526 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 28 September 2018 - 11:32 AM

Jina, zato ker dam naso v hotel, ko gremo ker nihce drug ne more skrbeti zanjo in je to 70 e za en teden. Za dva bi bilo 140....
Razen ce bi ju pustila v hisi in nasla nekoga da bi ju hranil oz prisel pogledat enkrat na dan.
Plus ne vem tocno kako bi se stekala? A se vedno vsi zastekajo (kalypso?) Ker sta razlicnega spola...
Zanimivo nasa niti ni znorela ampak se je umaknila na distanco,on pa je nekaj pihal... hm.

Moji dve sta sestri in sta že odkar sem ju prinesla domov vedno skupaj. Ko smo šli v Slovenijo, pa sta bili seznanjeni najprej z Bibo in kasneje ko je Bibino mesto zavzela Lumpa še z njo. Najbolj pomembno je, da ko novo muco prineseš na teritorij druge, da jih ne seznaniš takoj, ampak da počakaš nekaj ur da se prišlek navadi novega prostora in navzame vonja. Vsakič ko gremo z mojima mucama v Slovenijo in to naredimo, ni nobenega problema. Takrat se navadno samo malce povohajo in se umaknejo ena drugi. Se pa je že zgodilo, da so prišle v stik takoj ko smo prišli in takrat pa je bilo nekaj pihanja. Ampak na splošno se pa kar dobro razumejo. So že skupaj sedele na okenski polici in opazovale ptičke, pa jedle so tud stalno skupaj.
Podobno je bilo tudi, ko je mami malce manj kot leto dni nazaj domov prinesla še dve starejši muci. Lumpa ju je čist ok sprejela. Malce je bila sicer zafrustrirana, ker sta ji hodli spat na njeno priljubljeno mačje drevo, bilo je tudi nekaj pihanja, ko so se preveč približale druga drugi, ampak sčasoma so si pa razdelile ozemlje stanovanja in zdaj čist lepo sobivajo. Pristne ljubezni med njimi sicer nikoli ne bo, ampak so se lepo navadile druga na drugo. Sta pa Miša in Šefica (novi muci) zelo prilagodljivega karakterja. Miša je ful flegma, ki ne izgublja energije za brezvezne mačje fajte, Šefica pa je tud tak nežen miroljuben karakter, ki se raje umakne kot spusti v konflikt. Lumpa je pa pravi mali diktator. Močno dvomim, da bi bilo možno miroljubno bivanje dveh takšnih malih Napoleonov. :lol:

Bo pa za božične praznike kar zanimivo, ko se jim bosta pridružili še Živa in Lili. :D

Midva kar precej potujeva in takrat prakticirava, da ju pustiva doma in angažirava prijatelje ali sosedo, da ju hodijo hranit, čistit pesek in ju crkljat vsak dan oz. vsak drugi dan. Čist ok funkcionira. Le, ko sva bila odsotna daljši čas in je bil problem najti nekoga za vseh 14 dni pa sva ju zapeljala v varstvo moji mami v Slovenijo. 

mi bomo še malo prespali celo zadevo. Ste me kar malo prestrašile glede odgovornosti in bomo šli bolj počasi. Jaz v življenju težko jemljem stvari z levo roko in se ne bi rada zaletela in čez par mesecev iskala mucki nov dom.

Še enkrat hvala vsem za ideje in nasvete. Drugače je pa posvojitev v LJ-Gmajnice 30€

Pohvalno, da tako razmišljaš. 

Sicer je velika odgovornost, ampak je tud zelo "rewarding". Jaz si več ne predstavljam življenja brez mojih dveh. 

• 0

#527 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 17 May 2019 - 09:01 AM

A je to OK, da mladičke oddajajo že po 6. tednih, ker že sami jedo???

A ni priporočilo 12 tednov?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#528 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 17 May 2019 - 09:08 AM

Ni ok. Taki se rabijo mamo. Saj ni samo hranjenje. Jih mora nekdo se kaksnih vescin nauciti (recimo cistoce, wcja itd.).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#529 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 17 May 2019 - 09:12 AM

Saj pravijo, da so mucki že zdaj zunaj in sploh nimajo navade hodit na WC. A to ga lahko mi nekako naučimo?

• 0

Put A Kilt On It!

#530 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 May 2019 - 09:15 AM

Mi imamo samo še enega jesenčka od petih in 6 novih spomladančkov. Mi je blo cel dan slabo včeraj, ko sem vidla eno našo povoženo na robu ceste. :(

Ja, lahko se jih nauči, mi smo vedno imeli doma najdenčke/pritepenčke pa smo jih vse navadli na mačji wc in ni bilo problema niti v bloku. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#531 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 17 May 2019 - 02:27 PM

A ni 10 ali celo 12 tednov meja za oddajo? Ali je to za pse in je to pri le-teh drugače?
  • 0

#532 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25898 posts

Posted 17 May 2019 - 02:36 PM

https://mucek.si/pri...jo-mladih-muck/

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#533 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 17 May 2019 - 02:45 PM

^^ točno to stran sem ji tudi jaz poslala. Upam, da jo bo pre-poslala do brata, od koga naj bi dobila mucka.

Jaz sem ji rekla, da pred min 9. tednom mucka ne sprejem. Da lahko prispevam za njegovo hrano, ampak da prosim pa,  da ostane pri mami do takrat. Oni bi že kar naslednji teden, ko bo star komaj 6 tednov, zato ker že jedo brikete....

• 0

Put A Kilt On It!

#534 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25898 posts

Posted 17 May 2019 - 02:51 PM

Ne razumem, zakaj macke ne sterilizirajo, ce so jim mladici tistih nekaj tednov v toliksno breme (ze samo glede hrane? Kje je potem se vse ostalo, kar bi morali porihtat v tem casu). Ful me zalosti tak odnos do zivali :( 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#535 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 17 May 2019 - 03:12 PM

A ni 10 ali celo 12 tednov meja za oddajo? Ali je to za pse in je to pri le-teh drugače?

Za pse je 8.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#536 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 24 May 2019 - 08:37 PM

Jutri dobim mucka, starega 8 tednov.

Oni ga bodo dali naprej v vsakem primeru in sem ga raje vzela, kot da gre komu drugemu.

Na hitro moram vse kupit/dobit.
Kaj potrebujem na prvo zogo?
Kateri pesek in katero hrano, brikete priporocate?

In ali je ze dovolj toplo, da bi ga imeli v garazi ali na pokriti verandi?
  • 0

Put A Kilt On It!

#537 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 May 2019 - 08:20 AM

Ooo  :love:  Micek macek. 

Transporter imaš? To je prva naložba :)

14 eur v Mr.Petu

WC predlagam pokrit, ker manj smrdi. Okoli 18 eur stane v Mr.Petu. Dokupite zraven še eno tršo lopatko, te priložene so mal smotane.

Jaz sem v Merkurju nabavila koš za kompostne odpadke + male vrečke za smeti, ker je tako najbolj priročno pucat wc. Ne potrebuješ vsakič nosit v kanto, ampak recimo po 1-2 dnevih sprazniš ta mali košek.. Mislim, da je bila cena okoli 4 eur?

Mačji posip me nam ta olfa&omega:

Škatla tega posipa stane cca 17-18 eur, ampak je vredna vsakega eura. Jaz sem preizkusila okoli 5 različnih, ker se ga v Mr.petu ne da več kupit, pa sem bila z vsakim razočarana. 

Kupit se ga še da v Zooticu, grem danes ravno nabavit, če nimaš nobene njihove trgovine v bližini, ti lahko vzamem :)

In priporočam tudi predprogo za pred wc. Dobiš v Tediju ali v Mr.petu, 7 eur je tam, v tediju mogoče 3? Ampak kupi raje čim večjega.

Ker je še tako majčken, bo zdaj bolj na tekoči/mokri hrani. Jaz sem gledala, da je vsebnost mesa 70% ali več. Pa vzameš na začetku manjša pakiranja.. Ker je še tak bejbek. 

Če boš kupovala konzerve, kupi silikonski pokrovček, da lahko lepo zapreš, kar ostane v piksni (jaz potem v hladilnik spravim, da se ne pokvari).

Fino je, da bo imel od malega praskalnik, da se navadi in tam brusi krempeljce. 

Raje kupite večjega kot manjšega, ker jim prija raztegnit hrbet, ko to počnejo (ko odraste)

Pri nas je še ta fajn v uporabi:

Nimam pritrjenega, lahko se našraufa na eno težjo dilo ali na podboj vrat recimo.. 

Pa nabavi 2 dekici, ki bosta designated cat blankets, pokriješ površine, kjer ne želiš, da se ti dlaka nabira..

Pa mogoče mačjo blazino/posteljico/brlog, pa moliš, da jo bo povohal in vzel za svojo :) Od malega jih je sicer lažje navaditi, tako da.. 

Pa igračke, na palčki, na vrvici, s perjem, miške...

Fajn je imet še podlogo za pod skodelice, da se ti ne delajo fleki pod posodami, razne drobtinice.. 

Na začetku ga morate razglistiti, dobi se tabletka, pa ponoviš v roku 3 mesecev 1x na mesec. Pa ostalo, kar bo veterninar priporočil.

Meni se zdi zdaj premrzlo, da bi bil zunaj/tudi, če je pokrit in prostor v zavetju. Imejte ga notri še nekaj časa. 

Pa mogoče bo na začetku malo štala, ampak... se odkupijo. <3 

• 2

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#538 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 25 May 2019 - 09:11 AM

Je ze Olivija vse napisala 😀 Najbolj nujne zadeve, ko prineeses muca domov so imo pokrit wc, pesek, lopatka, posodice za hrano & vodo, transporter (kasneje lahko sluzi tud kot eno od lezisc), kaksna dekica, igracka (ceprav bos vidla, da se v 90% raje zamotijo s random stvarmi iz vsakdanjega zivljenja), vse ostalo lahko dokupis kasneje.

Glede na to, da se macke navezejo na prostor, bi ga jaz najprej imela v eni sobi (t.j. tisti v kateri zelis, da prezivi najvec casa), ko se le te navadi in se v njej pocuti varno, pa mu predstavis tudi ostale prostore stanovanja in tudi zunanje prostore.
Mors vedet, da bo za mucka menjava okolja in locitev od mame velik sok, tako da zna bit malo skrivanja po luknjah in kotih stanovanja, za katere nisi vedla da sploh obstajajo, malo mjavkanja, ampak kot je Olivija napisala, se odkupijo. 😀
  • 1

#539 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 25 May 2019 - 10:59 AM

Najlepsa hvala punce!!!! Zlate se!

Otroka se ne vesta, kupit smo sli "ko bo pac prisel", jaz sem pa ze vsa happy 😁
  • 0

Put A Kilt On It!

#540 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 25 May 2019 - 08:24 PM

Daj kakšno slikico :)

Prve noči bodo malo težje. Se spomnim naših mucijev, ko so bili še dojenčki, sem celo noč prebedela ob njih, tako so jokali. Ampak jih je pa tako lepo cartat. Upam, da bosta otroka vesela!  :love:

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users