Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5199 replies to this topic

#521 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 02 February 2021 - 01:13 PM

Danes ma dobre storije Barbi.
  • 0

#522 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16824 posts

Posted 02 February 2021 - 01:20 PM

Kje? Nobenih storijev njenih nimam.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#523 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 02 February 2021 - 01:26 PM

Na pikarije.
  • 0

#524 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16824 posts

Posted 02 February 2021 - 01:32 PM

Aja...to pa ne spremljam ;)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#525 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 02 February 2021 - 01:52 PM

Odsvetuje navajanje na spanje cez dan v zatemnjenem in tihem prostoru. :hmm: Saj ni cudno, da se je ze v prvem letu pritozevala, da ji tamala ne spi cez dan.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#526 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 February 2021 - 01:59 PM

Jaz jima niti ne morem narediti čiste teme (imamo neke crappy žaluzije) pa obe še vedno spita čez dan. Je pa splošno znano, da morajo biti okoliščine dnevnega počitka različne od tistih za nočnega.... Predvsem to, da naj ne bi bil prostor tako zatemnjen in da ni potrebno paziti na vsak šum.

• 0

#527 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 02 February 2021 - 02:01 PM

^Yes. Pomaga pri ustalitvi dnevno-nocnega ritma (med drugim).

Otroci so različni, moja ni spala nikakor, ne na svetlobi, v poltemi, čisti temi, v tišini, z White noise ozadjem ipd., Pri meni, zraven mene ali sama v posteljici, nikjer in nikakor. Pa še potem samo po 20 min naenkrat. Po 13-14m ji je kliknilo in je zdaj čedalje manjši problem jo uspavat, tisti en spanec čez dan pa potegne do 2h zadnje tedne, kar mi je totalno novo in nasploh mind-blowing. Včasih vmes kaj zaceblja ampak jo potem spet zmanjka, prebuja se pocaaaasi in prijetne volje, cist drug svet v glavnem, pa ne delava nič drugače kot prej.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#528 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 02 February 2021 - 02:06 PM

Meni je vseeno, kaj je “splosno znano”, ce nam/otroku to v praksi ne odgovarja. Se vedno spi 3-4 ure cez dan, na zvoke nisva pa nikoli prav posebej pazila. Tudi v vrtcu so ugotovile, da spi dlje, ce ga dajo v najtemnejsi del igralnice.

Fiona, nekaj govori tudi o uporabi dude v povezavi z razvojem govora, ce te zanima.
  • 0

― V. Van Gogh

#529 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 02 February 2021 - 02:08 PM

Pa saj Barbi tudi pove, da to ne odgovarja vsem, ampak večini pa. Saj ni govorila direkt o O. - tudi ne pomeni to, da bi njena bolje/dobro spala v takih okoliščinah, ki O. ustrezajo ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#530 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 02 February 2021 - 02:14 PM

Saj je veckrat omenila,da je en majhen odstotek otrok,ki pa spijo neprekinjeno oz.se sami nazaj uspavajo in so na sploh drugacni,da ni s tem nic narobe,je pa bolj obicajno, da se prebujajo,da se nonstop dojijo,da rabijo stalno blizino podnevi in ponoci. Anouk, pri E se je zacelo malo prej obracat. Zdaj se zbudi ponoci zaradi samega cikla spanja in potem naju rabi da nazaj zaspi. S pa isto skoraj nic ne spi in lahko so taki in drugacni pogoji...se ji pa vsaj spanci cez dan podaljsujejo. Pa ne pomaga nobeba rutina nobeni posebni pogoji...taka pac je ocitno. Se mi zdi fino,da se o tem vec govori,da je to normalno,ker z okolice res veckrat ce to omebis,dobis obcutek,da delas nekaj narobe.
  • 0

#531 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 February 2021 - 02:14 PM

Ravnokar poslušam te njene storye in se mi zdi, da je čisto OK povedala ...

• 0

#532 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 02 February 2021 - 02:22 PM

Malo za duso pobozat nam,ki smo v treh letih ze vse zivo sprobali pa pomaga samo,da si fizicno na dosegu roke 🙈
  • 0

#533 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 02 February 2021 - 02:23 PM

Ja, je omenila na koncu, da obstaja nekaj izjem, ki imajo raje temo tudi cez dan, pa tudi kaj to potegne za sabo in da bi bilo treba otroka postopoma navajati na manj zatemnjeno. Jaz ne vidim razloga za to.

Anouk, saj ni nujno, da je sploh probala. Se spomnim, ko je pred meseci dozivela celo razsvetljenje, ko je Pika zacela dlje spat, ker sta ji namontirala zatemnitvene rolete.

Ce grem jaz cez dan spat, si tudi naredim temo in dam cepke v usesa. Si ne predstavljam, da bi zaspala na s soncem obsijanem kavcu, razen ce bi bila res unicena.
  • 0

― V. Van Gogh

#534 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 February 2021 - 02:26 PM

Saj se vedno vrtimo okoli istih stvari: različni smo in različno sprejemamo in doživljamo stvari. Jaz pa enostavno zaspim popoldan na kavču ob gledanju TV....lahko tudi še napa poleg ropota... In mi zdaj glasek v glavi pravi: Kako hudiča pa je Jini to tako težko in rabi temo pa čepke, če je pa tako enostavno. Zapreš oči in spiš :D

• 0

#535 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 02 February 2021 - 02:27 PM

Haha, jaz zaspim kjerkoli, kadarkoli. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#536 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 February 2021 - 02:27 PM

High five, sister!

• 0

#537 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16824 posts

Posted 02 February 2021 - 02:28 PM

Pri nas je duda samo se za spat....ze ene 4 mesece.
Govori pa se vedno za en drek.
Njen bratranec tudi, pa je se 2 meseca starejsi.
  • 0

#538 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16824 posts

Posted 02 February 2021 - 02:29 PM

Jaz pa cez dan ni sanse spat pa ni vazno kako sem utrujena ker je rezultat po bujenju se slabsi. Ne spomnim se kdaj sem sla cez dan spat ce nisem bila bolana/ imela vrocine...najbrz pri 3 letih :lol:
  • 0

#539 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 02 February 2021 - 02:30 PM

Ancka, pri meni je bolj: zapres oci in razmisljas o vsem mogocem. :D Saj imamo tudi odrasli spalne asociacije, jaz v normalnih okoliscinah rabim prakticno popolne pogoje, da zaspim (tema, tisina, mir).

Jaz bom cez dan (ob vikendih) nehala spat takrat ko O. :lol:
  • 0

― V. Van Gogh

#540 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 02 February 2021 - 02:31 PM

Anch : D

Jaz lahko spim 12 ur ponoči pa še dve čez dan pa spet 12 ponoči. Je pa res, da že od rojstva (lahko) veliko spim. Očitno takšen organizem.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users