Jump to content

Photo

Anti-aging nega

• Please log in to reply
2184 replies to this topic

#521 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 27 January 2017 - 09:52 PM

Tile skin care režimi se mi zdijo tako zakomplicirani, da bi si jih moral že zapisat, da jim lahko slediš :lol:

Tole s hialuronsko mi ni jasno... Zakaj bi nanašal posebej hialuronsko kislino in nato še kremo čez, da ti kože ne izsuši? A ni bolj simpl, da krema vsebuje hialuronsko k.?

Ne vem za vas, ampak meni se zdi zakomplicirano in nepotrebno uporabljat 10 različnih produktov za obraz, mi je prav obremenjujoče.

Jaz sem zdaj na enem serumu z vitaminom C, ki ga nanašam vsaj 1x dnevno (če pozabim 2x), Belakne, imam še BHA, pa vlažilno kremo.

Pa UV rabim še za na sonce.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#522 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 27 January 2017 - 09:54 PM

Se strinjam s tabo, ampak bom potrpela :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#523 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 27 January 2017 - 10:00 PM

Jaz uporabljam to in mi je dovolj...
Cistilec
Na dva dni ta cure peeling gel
Vsak vecer aha 8%, razen dvakrat tedensko ko mislim retin a
Vsako jutro c vitamin
Tonik zjutraj in zvecer (bha)
Derma e zvecer razen ko retin a.
Pa spf zjutraj.

Thats it....

Me pa zanima kako to, da ga tu nobena ne uporablja (retin-a)?
Kaj je pa belakne drugacen ali pa differin?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#524 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 27 January 2017 - 10:24 PM

Belakne in Differin vsebujeta adapalen, obliko retinoida. Glede tvoje kreme ti je Podgana napisala, da nima ucinka.

Matilda, ne vem, ce katera tukaj redno uporablja 10 proizvodov, mogoce Podgana. Vsak naj ravna s kozo, kakor mu pase. Imamo pa samo eno in posledice nepravilne/nezadostne nege so nepopravljive (razen kirursko).
Jaz imam pozimi trojno vlazenje in hranjenje - hialuronski koncentrat, kremo, olja. Le tako preprecim suho povrhnjico. Ce je hialuronska mesana v kremo, je gotovo ni dovolj za optimalno vlazenje ali je v obliki gela/lotiona, ki spet zahteva dodaten korak. Poleg tega ima sama hualuronska malo navideznega lifting ucinka, meni zelo napne kozo.

Sama sem imela mozolje in nasploh problematicno kozo od 11. do 25. leta. Sama sreca, da nisem imela cisticnih aken, tako da mi niso ostale brazgotine. Zdaj imam pa tako kozo, da vsakodnevno dobim pohvale. V nego bom v naslednjih letih vpeljala se kaksno dodatno aktivno sestavino.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#525 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 27 January 2017 - 10:43 PM

Res je, samo eno kožo imamo in vsaka koža ima drugačne potrebe. Moje pore so izjemno občutljive in dovzetne za mašenje,

ogrci se mi delajo že od "zraka" in mi očitno večja količina produktov ne paše.

Tudi jaz sem imela dolgo problematično kožo oziroma jo imam še vedno, mislim pa, da mi razširjenih por ne bo noben čudež zabrisal.

Posledice nezadostne nege so nepopravljive - če misliš v smislu gub, bojo tako ali tako prišle, mogoče le za nekaj let kasneje,

je pa pojav gub odvisen od večih dejavnikov, ne samo od tega, kako kožo negujemo od zunaj.

Sej nimam nič proti, da ne bo pomote, zaradi mene si lahko človek mazili faco 2 uri na dan, če hoče :D samo zanimivo mi je, da se vam da.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#526 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 27 January 2017 - 10:58 PM

No, jaz sem se pri tvojih letih se borila z mozolji in na anti aging proizvode ali kaksno vecplastno nego nisem niti pomislila. :) Sem bila vesela, ce sem nasla kaj, kar mi je odgovarjalo, glede na to, da mi je skoraj vse masilo pore. Belakne krema mi je takrat naredila se vecjo katastrofo na kozi, zdaj pa mi je idealna. Takrat sem od teh zadev uporabljala samo AHA in BHA kisline. Sicer je pa se zdaj moja nega dokaj skromna, ce pogledam ostale, ampak je pa vse skrbno in z namenom izbrano. V maske in tonike se npr. sploh se nisem poglobila in jih ne uporabljam.

Jaz vidim veliko zensk mojih let z ogromno gubami, ki bi se jih s primerno nego vsaj do neke mere dalo prepreciti. Seveda je veliko odvisno tudi od genetike in zivljenjskega stila. Tista, ki dobro skrbi za nego koze, verjetno tudi vec da na zdravo zivljenje.
  • 0

― V. Van Gogh

#527 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 27 January 2017 - 10:58 PM

Men se ful da :)

Sem mela toliko let probleme z aknami, da mi je zdaj prav fajn negovat kožo, ker imam tako lepo (za moje pojme :)), sploh v primerjavi s takrat. Pa tud finančno se mi zdi, da ne pretiravam. 

• 0

#528 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 27 January 2017 - 11:00 PM

Moj cilj je bil tako lepa koza, da ne bi rabila vec pudra. Evo. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#529 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 27 January 2017 - 11:13 PM

Že z zdravo prehrano, primerno hidriranostjo, izogibanju kajenja, sončenja... se da vplivat ogromno, jaz mislim, da sem glede tega kar dosledna,

zato ne vidim veliko dodatne koristi od tega, da bi uporabljala 5+ anti-wrincle, anti-acne produktov, po možnosti dragih.

Genetika je recimo pa en dejavnik, na katerega se ne da vplivat.

Na kenslanje pudra pa žal ne morem računat, ker imam tako svetlo in tanko kožo, da se mi recimo na vekah pol žilic vidi skozi. Tudi če bi mi uspelo zabrisat razširjene pore :)

Sem pa vesela, da nisem dobila kakšnega groznega izbruha po prenehanju jemanja KT, zdaj je dobro leto in pol.

• 0

Bill Bullard

#530 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 27 January 2017 - 11:26 PM

To itak. Napisala sem brez pudra, ne brez MUja.
Na velikost por se pa ne da dosti vplivati. So, kakrsne so. Lahko jih pa poskusis zabrisati s primerjem (oba The Ordinary sta ful pohvaljena). Ampak marsikomu tudi silikoni masijo pore.
  • 0

― V. Van Gogh

#531 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 28 January 2017 - 06:28 AM

Jina, kaj si zdaj napisala, da tretinoin nima ucinka :lol: ?
Mislim da je Podganin odgovor letel na lux factor kremo, za katero sem postavila vprasanje in se na polno oglasuje po netu.
Ce Meranini proizvajalca za retin A vtipkas v google dobis odgovor, da gre za pravo stvar.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#532 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 28 January 2017 - 06:32 AM

Aja moj cilj glede nege je pa isti kot Jinin.
Meni ga je uspelo doseci samo z AHA in c vit, tako da pudra ze nekaj casa ne uporabljam vec...
Samo vso to nego, maskaro in lip gloss.
  • 0

#533 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 28 January 2017 - 09:15 AM

Kater AHA pa imaš, Fiona? Od katere firme?

• 0

Bill Bullard

#534 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 28 January 2017 - 11:01 AM

Od mizon-a, 8% aha peeling gel.
  • 0

#535 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 28 January 2017 - 11:24 AM

A po nanosu hialuronske kaj počakate pred nanosom kreme, tako kot je kao treba počakat par minut med nanosom različnih proizvodov, ali je treba takoj dat kremo gor?

Jaz imam trenutno poleg Essence čistilnega gela za zjutraj LRP Redermic C10, čez dam losjon s hialuronsko in pa Andalou kremo. UV bolj občasno, bom morala redno, vem. Zvečer pa uporabljam Belakne in čez po potrebi dam Andalou kremo. Za okrog oči pa zvečer LRP Redermic R z retinolom. Enkrat ali dvakrat na teden pa zvečer namesto Belakne uporabim AHA losjon in hialuronsko plus kremo. Ko imam čas, uporabim tudi Innisfree serum. Po potrebi dam v kremo kako kapljico šipkovega olja zdaj pozimi.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#536 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 28 January 2017 - 12:59 PM

Jina, kaj si zdaj napisala, da tretinoin nima ucinka :lol: ?
Mislim da je Podganin odgovor letel na lux factor kremo, za katero sem postavila vprasanje in se na polno oglasuje po netu.
Ce Meranini proizvajalca za retin A vtipkas v google dobis odgovor, da gre za pravo stvar.

Ne tretinoin kot tak, mislila sem, da leti na tvojo kremo, ker je bila omenjena v postu nad njenim.
Drugace imas funkcijo edit, da ti ni treba pisati dvojnih zaporednih postov.

Hialuronska se meni posusi v nekaj sekundah, pa je nanesem precej. S kremo nadaljujem skoraj takoj.
  • 0

― V. Van Gogh

#537 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 28 January 2017 - 01:07 PM

Vem, da je bil komentar namenjen lux kremi.
Se vedno nisem dobila odgovora zakaj belakne in podobno in ne tretinoin, ce je dokazano najbolj ucinkovit. A se ga bojite, ni se cas....?
Jaz med produkti ne cakam, ker nimam cajta za to.
Pocakam da se vpije in to je vse.
Edino ko nanesem tret. Preden ga nanesem pocakam pol ure po ciscenju in za tem ne nanasam nicesar.
Cez hialuronsko takoj vrzem derma e.
  • 0

#538 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 28 January 2017 - 01:19 PM

Sama Belakne uporabljam, ker je ucinek pri meni fenomenalen, ker je stvar preizkusena, lahko dostopna in na recept. Tako imam zastonj nego, ki ucinkuje proti staranju koze in necistocam, drugega kot sibkejse oblike retinoida trenutno ne rabim. Za Refisso ipd. lekarniske kreme iz tujine ne dam 100 €.
  • 0

― V. Van Gogh

#539 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 28 January 2017 - 02:14 PM

Jaz tretinoina niti ne poznam, si nisem še nič prebrala na to temo. Belakne sem tudi jaz dobila na recept in moram reči, da sem opazila učinek. Sicer že prej nisem imela ful mozoljev in problematične kože, sem pa pogosto imela kak mozolj. Zdaj imam večino časa kožo brez mozoljev, se pa še vedno pojavi kakšen. Glede ogrcev pa nisem opazila nobene razlike, jih imam še vedno enako kot prej. Edino zdi se mi, da jih je mogoče malo lažje iztisniti zdaj. Pa tudi odlično prenašam Belakne, ni prišlo do nobenih opeklin, nič me ne peče ali zateguje po njej. Edino občasno imam obdobja suhe povrhnjice, k čemur pa verjetno tudi sama zima pripomore. Jo nameravam še naprej uporabljati, dokler mi jo bo zdravnica hotela predpisovati. :) Pa super je, ker hkrati deluje tudi proti staranju.

Ja, jaz sploh zjutraj pred odhodom v službo res nimam časa čakati med nanosi različnih izdelkov, edino po vitaminu C malo počakam. Zvečer in med vikendi, ko imam čas, pa počakam malo vmes.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#540 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 28 January 2017 - 03:45 PM

Pa vam bojo zdravniki predpisovali Belakne še naprej kljub brezhibni koži? Je pa res, da zavarovanje dovolj drago plačujemo. :P

• 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users