Kličem pa sama ne nikoli, danes se sicer večkrat govori o tem, da bi morali kandidati poklicati in biti aktivni, ampak če želijo, te bodo tako ali tako povabili na razgovor, drugače pa ne vidim, kako bi lahko nek klic pomagal oziroma jih prepričal v to, da si premislijo, Poleg tega meni to deluje kot neko prosjačenje in se tega ne grem.
Ja, zato...sem tudi jaz že marsikje prebrala, da moraš biti pri iskanju zaposlitve zelo aktiven in klicat okoli, da si na ta način pač bolj zapomnijo tvoje ime. Sem pa podobnega mnenja, kot ti. Če te niti ne obvestijo je itak jasno, da jih ne zanimaš in so že izbrali nekoga drugega ter tvoj klic ne bo ničesar spremenil. Do takrat, ko bodo mogoče iskali koga novega, pa bodo itak že pozabili, da si jih poklical in se bolj zanimal.
Sem se prijavila na dva razpisa, ki sta se ravno pred par dnevi zaključila in me je zanimalo, kdaj lahko najbolj zgodaj pričakujem kakšen odgovor. Si pa niti ničesar ne obetam ali pričakujem, čeprav izpolnujem pogoje. Od 20 ponudb, ki sem jih poslala pred slabim mesecem, pa sem dobila 4 odgovore, da ne iščejo trenutno, seveda.