Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#521 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 23 March 2013 - 06:57 PM

Kličem pa sama ne nikoli, danes se sicer večkrat govori o tem, da bi morali kandidati poklicati in biti aktivni, ampak če želijo, te bodo tako ali tako povabili na razgovor, drugače pa ne vidim, kako bi lahko nek klic pomagal oziroma jih prepričal v to, da si premislijo, Poleg tega meni to deluje kot neko prosjačenje in se tega ne grem. 

Ja, zato...sem tudi jaz že marsikje prebrala, da moraš biti pri iskanju zaposlitve zelo aktiven in klicat okoli, da si na ta način pač bolj zapomnijo tvoje ime. Sem pa podobnega mnenja, kot ti. Če te niti ne obvestijo je itak jasno, da jih ne zanimaš in so že izbrali nekoga drugega ter tvoj klic ne bo ničesar spremenil. Do takrat, ko bodo mogoče iskali koga novega, pa bodo itak že pozabili, da si jih poklical in se bolj zanimal.

Sem se prijavila na dva razpisa, ki sta se ravno pred par dnevi zaključila in me je zanimalo, kdaj lahko najbolj zgodaj pričakujem kakšen odgovor. Si pa niti ničesar ne obetam ali pričakujem, čeprav izpolnujem pogoje. Od 20 ponudb, ki sem jih poslala pred slabim mesecem, pa sem dobila 4 odgovore, da ne iščejo trenutno, seveda.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#522 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19161 posts

Posted 29 March 2013 - 05:56 PM

Po kolišnem času po opravljenem zdravniškem pregledu pred zaposlitvijo se ponavadi začne delat?

• 0

#523 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 29 March 2013 - 06:14 PM

Ponavadi že traja kakšen teden, da pridejo izvidi z zdravniškega, zdej čist točno je p najbrž težko rečt, odvisno od delodajalca...

• 0

#524 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 30 March 2013 - 01:00 AM

A na razgovore lahko začne delodajalec vabiti že preden poteče razpis? Jaz sem prej ob 11h zvečer po mailu poslala prijavo na razpis, ki se izteče šele čez 3 dni in čez eno uro dobila odgovor, da sem vabljena na razgovor jutri zjuraj ob 8h. Pa čisto slučajno sem šla zdaj pogledat na mail. :shock:  Malo mi je čudno to, ker je to tako nenadno, da niti pripravljena nisem, plus da je jutri sobota in da razpisa sploh še ni konec. A je možno, da gre za napako ali kakšen avtomatski odgovor? Ne vem, ali naj odpišem nazaj in vprašam, če je res mišljeno jutri. Je zraven tudi telefonska št., ampak zdaj je res prepozno za klicat.

• 0

#525 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 30 March 2013 - 06:28 AM

ja, je možno. marmelada, ojdi na tazgovor, več ot ure časa ne boš izgubila. čeprav imam jaz svoje mnenje o tem, da ti ob 11ih zvečer v petek pošljejo vabilo za čez 9 ur. (meni se je nekj podobnega zgodilo, pa sem se opravičila, da v tistem terminu ne morem. nič glasu več, ko sem povprašala kaj se dogaja, pa so mi sporočili, da so vzeli drugega kandidata. to se mi ni zdelo najbolj profesionalno, ampak za vajo zaposlitvenega razgovora pa je).

Barbarina, jaz sem bila včeraj na zdravniškem in bom začela naslednji petek ali ponedeljek. je pa res, da sem v zelo rigidni organizaciji, ki ne bo brez vseh dokumentov napisala niti p na pogodbo. pri prejšnjem delodajalcu sem pa imela pregled na ponedeljek, začela sem v sredo (pogodbo podpisala pa čez 6 tednov).

• 0

#526 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 30 March 2013 - 07:13 AM

Hvala za odgovor. Imam enako mnenje, kot ti. Ne moreš malo pred polnočjo človeku napisat, naj pride čez slabih 9 ur na razgovor, halo? Pa še eno uro vožnje imam do tja. Sem zdaj klicala tega človeka na mobitel in vprašala, če je to res mišljeno za danes in vprašala, če se je mogoče dogovoriti za drug termin, pa je rekel da ne. Škoda, da nisem počakala s prijavo do nodelje, tako bi najbrž morala it na razgovor šele po praznikih in bi imela vsaj malo časa, da se pripravim.

• 0

#527 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 30 March 2013 - 07:29 AM

marmelada, je to kak s.p.? naj ti ne bo žal. če imajo tako odnos že v štartu, je velika verjetnost, da so slab in nekorekten delodajalec. moje mnenje v teh zadevah je, da itak takoj začutiš ali se te bo izkoriščalo in nategovalo ali ne.

• 0

#528 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 30 March 2013 - 01:12 PM

Ti bom raje na ZS odgovorila.

• 0

#529 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 30 March 2013 - 06:52 PM

Jaz bi pa vsekakor šla na razgovor, mogoče preverjajo fleksibilnost...v bistvu se mi zdi škoda, da si sploh poklicala prej, če pa ti ena ura vožnje predstavlja tak problem, potem si pa po mojem mnenju res zelo malo pripravljena storiti za to, da bi dobila službo. Mogoče tudi nujno rabijo in zato iščejo na tak način. Saj priznam, meni tudi malo 'smrdi' vse skupaj, ampak nikoli ne veš. 

• 2

#530 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 30 March 2013 - 08:45 PM

Saj sem šla. :) Samo čudno mi je pač bilo, da v petek zvečer, malo pred polnočjo, takoj zatem, ko sem poslala prijavo in nekaj dni pred koncem razpisa, dobim mail, naj čez slabih 9 ur pridem na razgovor. In sem pomislila, da je mogoče prišlo do pomote glede datuma ali kaj podobnega. Pa še to sem čisto slučajno šla ob 1h ponoči nekaj pogledat na net in vidim mail, v nasprotnem primeru bi videla šele dopoldne ali popoldne in bi bilo že prepozno.

• 0

#531 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 30 March 2013 - 08:46 PM

js sem imela zrdavniškega tam okoli 6-ga, 12-ga sem pa pričela z delom.

• 0

#532 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 31 March 2013 - 11:32 AM

Saj sem šla. :)

Po mojem je fajn, da si šla. Kako pa je bilo?

• 0

#533 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 31 March 2013 - 01:44 PM

Ja, ni bil moj point v razdalji, ampak v načinu obvestila. Ob taki uri večina ljudi že spi in verjetno ob sobotah tudi ne vstanejo vsi že ob 6h, 7h zjutraj in grejo takoj na net in je velika verjetnost, da marsikdo tega obvestila sploh ne bi videl pravočasno, če imaš še malo daljšo pot do tja, pa je sploh še toliko večja možnost, da ne boš prišel pravočasno. Drugače pa ni bilo ravno najbolje, je pa izkušnja več.

• 0

#534 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 April 2013 - 10:59 AM

ananas, če te zanima - LEK išče nove sodelavce farmacevte.

http://www.mojedelo....62?pos=8&rid=12

http://www.mojedelo..../d-118116?pos=0

pa še strojnika: http://www.mojedelo....61?pos=7&rid=12

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#535 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 04 May 2013 - 05:06 PM

Malo sem razmišljala o tem in me zanima, ali bi same navedle v življenjepisu, da ste članice društva Mensa? Se vam zdi to nek podatek, ki bi lahko pripomogel k temu, da posameznik dobi zaposlitev?

• 0

#536 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46037 posts

Posted 04 May 2013 - 06:59 PM

Odvisno od oglasa/firme/delovnega mesta. Če bi smatrala, da bi to lahko bil plus, bi navedla, če ne bi izpustila.

• 0

#537 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 05 May 2013 - 06:14 PM

Se strinjam, sicer mislim, da je to vsekakor plus (če se ne poteguješ ravno za kelnarco ali čistilko), sem pa skeptična z vidika, da lahko izgleda kot da se hvališ z nekimi intimnimi informacijami in doseže ravno kontra učinek. 

• 0

#538 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46037 posts

Posted 07 May 2013 - 01:56 PM

Jaz razmišljam tako, da če razpis na katerega se prijavljaš zahteva lastnosti, ki jih članstvo v društvu na potrjuje, menim da ga je primerno izpostaviti. Če pa bi presodila da ni očiten plus, bi razmislila koliko o društvu vedo ljude, ki odločajo o tem koga bodo zaposlili. Če bi ugotovila, da so prvič slišali za društvo takrat, ko so povedali, da je članica tudi Iris Mulej, bi verjetno ta podatek izpustila in izpostavila kakšno drugo lastnost, če je njihovo poznavanje boljše kot to, bi pa ga vključila.

Še en članek na temo zaposlovanja: You've been Googled: what employers don't want to see in your online profile

• 0

#539 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 May 2013 - 09:18 PM

Od Zavoda sem dobila danes sms "zaradi moznosti vkljucitve v Podjetno v svet podjetnistva RRC, zainteresirani poklicite jutri svetovalko ... .

A katera ve za kaj se gre? Jaz sem malo googlala pa nič konkretnega izvedla. Bom jutri poklicala pa vprašala, ampak me vseeno zanima če katera ve, kaj je to, iz prve roke. :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#540 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6708 posts

Posted 14 May 2013 - 09:43 PM

Moja sestra je bila lani na tem sestanku. V glavnem, zamisliti si moraš svojo poslovno idejo, napisat poslovni načrt, vizijo, cilje ipd. In potem oni zberejo določeno število ljudi, ki bi jim bili pripravljeni pomagat uresničiti ta projekt in jim pomagajo do svojega s.p.-ja. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users