Potujem z letalom - kaj moram vedeti?
Posted 02 December 2013 - 01:23 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 December 2013 - 02:55 PM
Posted 02 December 2013 - 03:18 PM
Ja, saj to verjamem, ampak je bolj naključje kot ne, da sta dobila tako ugodno ceno za let, katerega odhod in prihod sta si sama izbrala, ker prav akcij takih nimajo več.
― V. Van Gogh
Posted 02 December 2013 - 11:44 PM
Niti ne, takrat oktobra je bilo kar precej različnih kombinacij datumov za konec novembra oz. začetek decembra za isto ceno. Pa tudi sedaj sva brskala karte do Züricha za julij 2014 in so skoraj vse kombinacije datumov odhoda in prihoda po 139€. Ampak ja, verjamem, da se cene razlikujejo glede na destinacijo (bolj popularni leti so dražji) in čim bližje je datum odhoda, tem dražje so karte. Recimo sedaj v decembru je na isti destinaciji ne dobiš pod 250€.
Mene zanima ali je kdo na forumu že potoval z letalom z domačimi živalmi?
Posted 02 December 2013 - 11:48 PM
― V. Van Gogh
Posted 03 December 2013 - 12:09 AM
Kalypso, jaz nisem. Sem se pa dosti pogovarjala z ljudmi ki so.
Muce naprimer lahko vzameš na letalo, torej k sebi. Morajo biti v transporterju, pa mislim da je ena žival na človek.
Tudi manjši psi gredo na letalo gor, če pa so večji, pa jih dajo z boksom vred v tisti prostor za prtlago.
Je pa tukaj treba biti previden, ker se lahko zgodi, da so malomarni. Pogovarjala sem se z eno žensko, ki je potovala s psom na tak način, pa so ga dali v nek drug del letala in je revež zmrznil...
Posted 03 December 2013 - 12:25 AM
Zmrznil? OMG Kako je mogoče, da so naredili tako napako? Katera letalska družba je bila tole? Se spomniš?
Vem, da določene letalske družbe proti doplačilu dovolijo, da vzameš s seboj na letalo živali - v kabino samo tiste, ki skupaj s transporterjem tehtajo 8kg. So me bolj zanimale osebne izkušnje - kako so živali prenašale polet, kakšen je proces in morebitne težave check-ina z živaljo, proces po izstopu iz letala, če so kakšne omejitve pri prevozu v države kamor je kdo potoval, ipd.
Vseeno hvala za odgovor!
Posted 03 December 2013 - 10:36 PM
Informacije, ki sem jih danes dobila od Adrie: Adria prevaža male živali. Vsak, ki želi potovati s svojim hišnim ljubljenčkom mora ob rezervaciji le to navesti in Adria nato preveri ali ni morebiti na letalu že kakšna žival - na let v kabino na letu ZRH-LJU namreč sprejmejo maksimalno 2 mački oz. 2 psa. V primeru, da je na letu že najavljen pes, nanj ne morajo sprejeti še mačke (zaradi varnosti in v izogib morebitnim težavam). Žival skupaj s transporterjem, ki potuje skupaj s potnikom lahko tehta maksimalno 8kg. Če kvota živali na let še ni izpolnjena in dobiš želeno luč, ob čekiranju na letališču plačaš živalsko "vozovnico" - t.j. 50€ na žival.
Žival mora biti v transporterju, ki mora bit dovolj majhen, da gre pod sedež k potnikovim nogam, a je dovolj udoben za žival.
Vsak lastnik tudi mora pred potovanjem priskrbeti živali vso potrebno dokumentacijo, veterinarska potrdila/cepljenja in se pozanimati o morebitnih omejitvah vstopa živali v državo v katero potujejo (npr. UK ima bojda precej ostre omejitve).
Posted 26 December 2013 - 10:14 PM
― V. Van Gogh
Posted 25 February 2014 - 11:47 AM
A je katera že letela z Wizzairom? Zanima me nekaj glede male ročne prtljage (tista, ki je edina zastonj) - merila naj bi 25x32x42, moj kufer pa je velik 25x35x45, torje 3cm po širini in višini preveč. A mislite, da bi to vseeno šlo? Višina me ne skrbi toliko, ker se kufer postavi v kletko pokonci, tko da za cm ali 2 pomoje ne bi smeli komplicerat, bolj me skrbi širina, če bi se dalo to stlačit not.
After all this time?
Always.
Posted 25 February 2014 - 12:26 PM
Ravnokar je bil kolega z Wizzairom nekje, pa je rekel da moreš pazit. Small je zastonj, je pa minimalna (kot ženska torbica naprimer), medium je pa za doplačat (10eur, na licu mesta pa 35!).
Posted 25 February 2014 - 01:05 PM
Odkod letiš? Na Brniku so nam ful gledali, medtem ko nas je na Lutonu komajda ošinil s pogledom. Jaz sem imela svojo torbico, ki sem jo stlačila v eno platneno vrečko, da sem lahko zbasala zraven še ene drobnarije, ker v torbi ni bilo več mesta, pa je bilo ok.
Nincha, če je kovček mehek in ne nabit, se bo itak vdrl, po moje za tiste 3cm ni tak problem.
Pablo Picasso
Posted 25 February 2014 - 01:18 PM
Coco, ares?! Na Brniku koplicirajo, v Lnd pa ne?! Sem bila 100%, da bo ravno obratno. Kovcek je mehek ja, in nimam ga namena nabit, samo res se mi ne doplacuje 35€. Mogoce bi se zdaj popoldne zapeljala do Brnika da izmerim, haha.
After all this time?
Always.
Posted 25 February 2014 - 01:40 PM
Ja, jaz sem bila tudi ful presenečena, ker na Stanstedu komplicirajo na polno. Sumim, da imajo nekje tudi tehtnico narobe naštimano, ker je moj kovček tehtal na Brniku 15kg, na Lutonu ob vrnitvi pa 18, kar absolutno ni šans, ker sem kupila goro stvari, ki so tehtale minimalno 8kg, ne pa 3.
Pablo Picasso
Posted 25 February 2014 - 02:21 PM
Ja, na Brniku ful komplicirajo. Jaz sem decembra letela v Bruselj z Wizz airom in sem imela doplačano veliko kabinsko prtljago, zase in za tamalega. Sva imela en kovček (dimenzije za malo kabinsko) in en nahrbtnik. In mi je tista gospodična na Brniku (priznam, da je bila ful prijazna in korektna) komplicirala okoli števila kosov prtljage. Mojo torbico sem stlačila v nahrbtnik (to sem itak vedela in sem to takoj naredila). Problem je kao bil v dveh ksoih prtljage. Sem ji razložila, da sva dva in imava dve karti (za otroke itak niso ceneje) in tudi doplačilo za dve veliki kabinski prtljagi. Ampak je bilo rečeno, da moj otrok ne more nosit prtljage in je torej naj ne bi imel. Amapak, ko sem kupila karte pa to ni bil noben problem. Mi je ponudilo to opcijo in tudi zaračunalo (ne glede na starost otroka, ki jo vtipkaš). V Bruslju pa niso čisto nič komplicirali (razen, da so mi vzeli šampon, ker sem pozabila, da ne sme biti večji kot 100 ml, ampak to je moja napaka).
Sedaj, ko letiva v Bruselj sem doplačala kar za check in prtljago, ker me stane isto kot dva kosa velike kabinske prtljage v obe smeri.
Posted 29 March 2014 - 12:06 PM
Koliko je Ryanair strog pri merjenju oz. a so kaka odstopanja pri njihovih okvirih (da so npr. malo večji od predpisane velikosti prtljage)?
Imam kovček 51 x 35 x 23, kar seveda ustreza vsem letalskim družbam (no, vsaj EasyJet, WizzAir), razen RyanAir, ker je 20cm pri njih omejitev. Znorela bom.
Posted 29 March 2014 - 12:18 PM
Ne vem če ti to kaj pomaga, ampak moj kovček je za 3cm odstopal pri Wizzairu, pa ga nisem spravila notri. Je pa res, da je odstopal po širini, ne vem če je to potem kaj drugače. A je trd ali mehek?
After all this time?
Always.
Posted 29 March 2014 - 12:46 PM
Resno? In si morala doplačat? Saj v eno smer grem pa z Wizzair. Sicer sem ga zdaj merila in sploh niso iste mere, kot piše na listku, v širino je cca 21cm, tako da bi po mojem šlo, ampak zdaj pa ugotavljam da je višina cca 57cm. :S
Posted 29 March 2014 - 01:03 PM
Ja mela sem doplacano vecjo prtljago za vsak slucaj, pa sem probala stlacit v tamalo vseen (da bi vedela za naslednjic) in ni slo. Pac kaksen centimeter je falil, sicer mehek kovcek, ampak ma tobove malo ojacane (kot vsi, pomoje) in pac ni sel notri. Tko da bom vedno mogla doplacevat ocitno.
Za 21cm mislim da bi moglo it cez, samo ne ga do konca nabutat. Saj cm ali dva mas fore, tri pa ocitno ne vec.
After all this time?
Always.
Posted 29 March 2014 - 01:16 PM
Kako je pa pri Ryanairu, se kaj spomnis? Jaz sem z Ryanairom samo s cekirano letela. Joj, ne vem zakaj nimajo to poenoteno.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users