Jump to content

Photo

Potrebujem pomoč za faks, službo

• Please log in to reply
538 replies to this topic

#521 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27839 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 October 2025 - 02:35 PM

Ora, ste že imeli v Primorskih kak intervju? Lokalno gledano so še vedno najbolj bran medij.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#522 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 01 October 2025 - 03:15 PM

Ne, radio SI bo novembra, na mmcju je bil intervju, viva, dobro jutro...še zupančič mogoče res, pa mogoče to novinarko s primorskih pobaramo, ko jo kaj vidim.
  • 0

#523 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 24 October 2025 - 08:03 AM

Hvala vam za vse nasvete. V prihodnjih dneh bo intervju za lokalne novice, predavali bova na srednji zdravstveni šoli pa še bekaj lokalnih je v planu. Intervju z radiem SI je bil baje super, bo na sporedu 9.11. potem na mmcju.
  • 0

#524 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12644 posts

Posted 24 October 2025 - 08:06 AM

Ora dej povej prej, da te bom lahko poslusala ali pa vsaj naslov oddaje, da poglesam v arhivu. Cestitam!
  • 0

#525 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 24 October 2025 - 08:08 AM

Nisem jaz govorila, sem na dopustu, pa to je vseeno bolj v domeni moje vodje in psihologa. Bo pa to oddaja Exclusive. V vsakem primeru pa smo tudi po zaslugi nekaterih vaših predlogov kar šli v akcijo 😁
  • 0

#526 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28986 posts

Posted 24 October 2025 - 11:17 AM

Super, Ora! Tudi meni se zdi dobra ideja o navezi z Davidom.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#527 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 24 October 2025 - 11:41 AM

Do Davida še nismo prišli,ker poleg rednega dela to pomeni kar nekaj enih priprav...
  • 0

#528 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28986 posts

Posted 24 October 2025 - 12:24 PM

Veš, kaj sem še razmišljala - eno je ozaveščanje, da takšna storitev, kot je vaša, obstaja. Drugo pa je, da ljudem dopoveš, da ni normalno, da imajo elektroniko v rokah od jutra do večera.
  • 0

#529 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 24 October 2025 - 12:51 PM

Seveda, tle je ful težko določit kdaj ima nekdo problem. Gemblerji recimo dokler dobivajo jmajo občutek da problema nimajo. Ampak to je samo ena plat. Pri športnih stavah so pa zdaj stavnice ful spremenile pravila igre in se nenadoma kaže veliko širši družbeni problem.
  • 0

#530 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28986 posts

Posted 24 October 2025 - 01:31 PM

A res za stavnice, kaj se pa dogaja?
  • 0

#531 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 24 October 2025 - 02:05 PM

Omejil so dobiček mislim da več kot 700€ sploh ne morejo dobit, če ima nekdo toliko izplačina ga za določeno obdobje bannajo.
  • 0

#532 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28986 posts

Posted 25 October 2025 - 11:08 AM

Dobra poteza, ni?
  • 0

#533 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 05 December 2025 - 08:11 AM

Ja Loterija Slovenije se kao ful angažira, sicer imajo pa nore zaslužke no😁

A predlaga katera lahko koga za prenovo spletne strani sekcije, pa da ima ugodno ceno?
  • 0

#534 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46405 posts

Posted 05 December 2025 - 09:44 AM

Ne vem sicer koliko racunajo, ampak priporocam: https://www.pfe.technology/
Stran za rezervacije, ki so jo naredili je funkcionalna tako iz uporabniskega kot administratorskega vidika.
  • 0

#535 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28182 posts

Posted 05 December 2025 - 10:12 AM

Ali pa kakšna ideja,kdo bi sponzoriral 😁
  • 0

#536 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17451 posts

Posted 16 December 2025 - 08:59 AM

Imam dve vprašanji, če ima katera kak info oz nasvet:

1. kako je z obračunavanjem potnih stroškov, a še vedno cena javnega prevoza,  če ga ni pa kilometrina? A se pri vas zahteva potrdilo o prijavi, če se voziš drugod kot iz stalnega naslova? Jaz sem nazadnje samo dala tisto izjavo kao od kot se dejansko vozim, pa ni bilo nič drugega potrebno, ampak verjetno bolj zato, ker pač potem na podlagi tistega nisem dobila potnih stroškov. Koliko lahko potni stroški, če je večji znesek, vplivajo na dohodnino? Jaz sem zdaj glih na meji, da ne rabim nič plačat, pa ne vem ali zaradi višjih potnih lahko padla v kak drugi razred?

2. Tiste, ki ste v JS, kako imate računovodsko urejeno, če vam delodajalec plačuje telovadbo? Jaz sem že večkrat žicala v službi, da bi nam v okviru zdravja na delovnem mestu kaj uredili, pa vedno dobim, da se to pol šteje kot neka boniteta ali kaj in da je problem oz ne gre. :hmm:

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#537 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4576 posts

Posted 16 December 2025 - 09:12 AM

Nam so vsem prešaltati na kilometrino, ker je cenejša od javnega prevoza. Za ostalo žal ne vem. Nam nič ne nudijo kar se telovadbe tiče in je bilo rečeno, da nam tudi ne bodo, ko je naša vodja vprašala.

• 0

#538 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25201 posts

Posted 16 December 2025 - 09:53 AM

kakor vem, se podjetje samo odloči kako bo povrnilo stroške prevoza (javni prevoz ali kilometrina). Ni pa to cena uradne kilometrine. Prevoz na delo se šteje 1/2 cene kilometrine

Tudi način, kako dokazuješ bivališče oz prevozne stroške, je stvar podjetja. 

Ena podjetja upoštevajo zgolj uradno stalno/začasno bivališče, ena tudi kaj izven tega. Sem pa slišala, da nekatera podjetja ne upoštevajo spremembe (povečanje) potnih stroškov, v primeru, da se preseliš dlje kot takrat, ko si sklenil pogodbo. 

Kolegica je imela primer, da je imela uradno bivališče v Grosuplju, čeprav je živela v LJ in ni hotela spremenit, ker sta delala hišo izven LJ in če bi prišla bližje, bi ji zmanjšali, ne bi ji pa potem spet povečali.  

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#539 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17451 posts

Posted 16 December 2025 - 11:44 AM

V zakonu sem našla tole:

V davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja se ne vštevajo:

• povračila stroškov v zvezi z delom, kot so prehrana med delom, stroški prevoza na delo in z dela in terenski dodatek, pod pogoji in do višin, ki jih določi vlada, nadomestilo za ločeno življenje do višine, ki jo določi vlada ter mesečni pavšalni znesek za pokrivanje stroškov pri opravljanju funkcije v zvezi z delom v volilni enoti v skladu z zakonom, ki ureja poslance;

Povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine 0,21 eura za vsak polni kilometer razdalje med običajnim prebivališčem in mestom opravljanja dela za vsak dan prisotnosti na delu, če je mesto opravljanja dela vsaj en kilometer oddaljeno od delojemalčevega običajnega prebivališča.

Če je znesek, izračunan po prejšnjem odstavku za posamezni mesec nižji od 140,00 eurov, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja pod pogoji iz prejšnjega odstavka ne všteva povračilo stroškov prevoza na delo in z dela v višini 140 eurov mesečno

Kaj zdaj pol, se ne všteva prevoz v dohodnino, al se nad 140e všteva v dohodnino.  :hmm:

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users