Jump to content

Photo

Nakup avtomobila

• Please log in to reply
914 replies to this topic

#521 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 22 August 2019 - 09:20 AM

Tukaj pa je kar precej Range Roverjev. Zdaj ko sva si jih pričela ogledovat, jih vidim povsod. :)

Starejši model mislim v smislu starejša verzija istega modela:  

tole je npr. najnovejša verzija Evoqua, ki je prišla na trg letos: 

01_21.jpg

tole pa je predhodna verzija: 

58d2512b71362657f1aa8092a63db810.jpg

Ti starejši modeli so vsa rabljena vozila. Se pa da dobit testna vozila za relativno ugodno. 

Poleg Range Roverja si pa ogledujeva še ta dva:

7374754565833a1fca5600494561660_0_0.jpg

front-left-side-47.jpg

Cene so tam nekje z Range Roverjem. :)

• 0

#522 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 August 2019 - 09:40 AM

Meni je tudi V40 njami. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#523 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 22 August 2019 - 09:45 AM

Kateri je ta zadnji? Meni so limuzine neprimerljivo lepse od karavanov, ze od nekdaj, ampak za nas zal ne pride v postev.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#524 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 22 August 2019 - 09:48 AM

URL pravi Jaguar-XF :D Meni izgledata lepa, ampak ne nujno lepsa od najinega Leona, haha. Ce bi iskala visjega, bi vzela pa verjetno Ateco (v sosednji ulici imajo eno lepo nezno zlato parkirano in si vsakic oci napasem na njej, ko grem mimo). 
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#525 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 22 August 2019 - 10:31 AM

Hehe Anouk. Vsake oči imajo svojega malarja. :D

Jap, Jaguar XF je. Cene za ta model so presenetljivo ugodne. Sem pričakovala, da je Jaguar ful dražji, stane pa 2 leti star XF enako kot npr. dve leti star Evoque s primerljivo opremo. 

Tale Jaguar F-Pace mi je tud ful lep, ampak cene za tega se pa že močno dvignejo. 

2018-Jaguar-F-PACE-01.jpg

Pa ful lepe so mi tud Alfe. Stelvio in Giulia. 

dsc_8628.jpg

22195747_2021929598086356_26430791004073

• 0

#526 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 August 2019 - 10:59 AM

Zakaj pa rabita terenca? Meni je ta trend tako mimo. Večina lastnikov tudi makedama ne vidi, kaj šele razgibanega terena. Če pride do nesreče pa našpuka tisti, ki je v "normalnem" avtu. Pa kolikor vem je dosti višja poraba goriva.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#527 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 22 August 2019 - 11:18 AM

Meni je najvecja zelja v zvezi z avti sofer. Kupis drag avto in ga vozis sam. Ful plebejsko!
Sicer se pa mal hecate, da dva otroka rabita avtobus. Kaj pa delata poleg sedenja? :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#528 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 22 August 2019 - 12:01 PM

A ne maraš voziti? Sicer se pa strinjam glede prostora.

• 0

#529 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 22 August 2019 - 12:30 PM

Sicer se pa mal hecate, da dva otroka rabita avtobus. Kaj pa delata poleg sedenja? :D

Jaz zraven štejem še mojega tretjega otroka (partnerja), ki s svojimi hobiji, opremo in delavnico rabi skoraj že kombi :shock: :wink: Sicer pa za dnevno vožnjo od doma do vrtca in službe je dovolj tudi naš puntič  :D

• 0

#530 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 August 2019 - 01:05 PM

Če imaš velikega enoprostorca ali karavana, ti vsaj ni treba za vsak drek koga prosit, da posodi avto. Ne vem, za kakšen nakup ali prenos kakšnega pohištva ali kaj podobnega. No, da ne govorim, da ti pri vsakodnevnih opravilih ni treba gledati, kako zlagaš, ampak samo vržeš v avto. 

Fant ima pa mojo Fiesto na avtonetu že en mesec, ker bi rad uvozil Fiesto ST, lol. Itak je tako visoka cena, da ne bo nihče kupil... Ko mi je povedal, mi je šlo kar na jok, moj prvi avto :D.. Pa ful gre lepo in dobro je vzdrževana, tako da mislim, da bi nama še kar dolgo služila... Mah, saj nama bo, itak jo ne bo nihče kupil :D.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#531 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 22 August 2019 - 01:07 PM

Ja, mi tud prodajamo Forda, pa  ni zanimanja, očitno se glih ne tepejo zanje, haha :-)

Midva bova drugače spustila ceno, ni druge. Dveh ne misliva več imet.

• 0

#532 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 August 2019 - 01:14 PM

Katera avta imata vidva sedaj? :) Midva pa ne bova spuščala, ga raje ne prodava, ker to je itak samo fanta nekaj pičilo.. :D

Mah, jaz sem ful zadovoljna s Fiesto, C-Max mi pa ni baš všeč. Ne tič ne miš. Enoprostorec z malo prostora, kdo to rabi, hehe.

Jaz, če bi trenutno še enkrat izbirala, bi imela s praktičnega vidika ali drsna vrata ali pa tista, ki se na nazaj odprejo, v drugo smer.. Samo sem takrat probala pri Grand C Maxu, da so bila vrata izredno težka za zapret..

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#533 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 22 August 2019 - 01:31 PM

Meni je pa ravno C-max zelo všečen avto; ampak sem mislila, da je kaj večji od Merive.

Meni je Meriva super dimenzija za po mestu / običajno življenje. Problem pa nastane pri dopustu. Ampak to res rabim enkrat na leto. 

Nisem pa ljubitelj velikih avtomobilov.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#534 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 22 August 2019 - 01:31 PM

C Maxa in Toyoto corolo, ki je starejša, ampak ima manj km in nižjo porabo, prostora pa čisto dovolj, C max ga ima pa še več, tako da se ne strinjam ravno s tabo, hehe. Pač za nas tri ga ima že toyota dovolj, ampak mogoče samo nismo vajeni tovoriti s sabo pol stanovanja.

Je pa res, da ima moj še kamion :-)))

• 0

#535 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 22 August 2019 - 01:36 PM

Kalypso, Alfe se baje ful kvarijo, še ful vicov obstaja na to temo :D
Meni so všeč vsi, ki si jih nalepla.
Mi imamo karavana in imamo prtljažnik skoz poln, fant nonstop vlači neko orodje iz enega na drugi vikend. Zdaj, ko sva enega prodala, trenutno niti vozička ne morem dat not, ker je vse v enega zdeval. Moram se malo razkurit, ker me to ful živcira.
  • 0

#536 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 22 August 2019 - 01:37 PM

Moj naslednji avto bo pa zagotovo kabriolet. Si ga že ful dolgo želim.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#537 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 22 August 2019 - 01:43 PM

Zakaj pa rabita terenca? Meni je ta trend tako mimo. Večina lastnikov tudi makedama ne vidi, kaj šele razgibanega terena. Če pride do nesreče pa našpuka tisti, ki je v "normalnem" avtu. Pa kolikor vem je dosti višja poraba goriva.

Ga ne rabiva. :D Itak je večina teh avtomobilov, ki sem jih prilepila SUV, tako da niso klasični terenci namenjeni vožnji po makadamu, ampak so pač malce dvignjene mestne limuzine. :wink: Potrebujeva več prostora (za otroški sedež in en velik oz. dva mala mačja transporterja + prtljago) in med avtomobili, ki imajo toliko prostora nama je tak tip avtomobila ful bolj všeč kot npr. karavani. Glede porabe ne vem podatkov za vse avtomobile, ki sem jih omenila, vem pa da je bila pri Discoveryu, ki sva ga testirala le malenkost višja kot je pri najinem Miniju. V tem, da v primeru nesreče bolj skupi "navaden" avto pa ne vidim problema. Po tej logiki bi se morali vsi vozniki navadnih avtomobilov bati tudi vseh večjih vozil - t.j. kombijev, avtobusov in tovornjakov. 

Saj z Minijem sva ful zadovoljna in mi ga je kar škoda prodat, ampak dveh avtomobilov pa res ne potrebujemo. Ga pa je potrebno menjat, ker čeprav se v troje pripeljemo vsepovsod, je za tiste ture (t.j. v Slovenijo) za katere ga najbolj potrebujemo, preprosto premajhen. Zmanjka prostora za muci in prtljago. Pa priznam, da je pri treh vratih zoprno manevrirat z nastavljanjem lupinice na zadnje sedeže. Itak bo pa zdaj imel vsak avto v primerjavi z Minijem ogromen prtljažnik. :lol:

Barbarina, vem. :D En kolega je ful privrženec Alfe, pa se na ta račun vsi delajo norca iz njega. :lol:

• 0

#538 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 22 August 2019 - 09:00 PM

Starša imata RAV 4, ker sta že nekoliko v letih in se veliko lažje zbašeta iz višjega avta in v višji avto. Pa tudi precej vozita po makadamih, no.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#539 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 22 August 2019 - 09:53 PM

^Tudi mojadva.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#540 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 August 2019 - 06:48 AM

Ga ne rabiva. :D Itak je večina teh avtomobilov, ki sem jih prilepila SUV, tako da niso klasični terenci namenjeni vožnji po makadamu, ampak so pač malce dvignjene mestne limuzine. :wink: Potrebujeva več prostora (za otroški sedež in en velik oz. dva mala mačja transporterja + prtljago) in med avtomobili, ki imajo toliko prostora nama je tak tip avtomobila ful bolj všeč kot npr. karavani. Glede porabe ne vem podatkov za vse avtomobile, ki sem jih omenila, vem pa da je bila pri Discoveryu, ki sva ga testirala le malenkost višja kot je pri najinem Miniju. V tem, da v primeru nesreče bolj skupi "navaden" avto pa ne vidim problema. Po tej logiki bi se morali vsi vozniki navadnih avtomobilov bati tudi vseh večjih vozil - t.j. kombijev, avtobusov in tovornjakov. 

Saj z Minijem sva ful zadovoljna in mi ga je kar škoda prodat, ampak dveh avtomobilov pa res ne potrebujemo. Ga pa je potrebno menjat, ker čeprav se v troje pripeljemo vsepovsod, je za tiste ture (t.j. v Slovenijo) za katere ga najbolj potrebujemo, preprosto premajhen. Zmanjka prostora za muci in prtljago. Pa priznam, da je pri treh vratih zoprno manevrirat z nastavljanjem lupinice na zadnje sedeže. Itak bo pa zdaj imel vsak avto v primerjavi z Minijem ogromen prtljažnik. :lol:

Barbarina, vem. :D En kolega je ful privrženec Alfe, pa se na ta račun vsi delajo norca iz njega. :lol:

Saj, ravno v tem je problem. Busov, tovornjakov in kombijev ni toliko,prodaja terencev pa strmo narašča in je verjetnost, da jo skupiš večja.Problemtični so predvsem bočni udarci.

Brala sem članek o problematiki teh vozil, da se tudi vozniki obnašajo bolj jebivetrsko in naredijo več prekrškov.

Ne vzeti to kot pametovanje, si le prva, ki jo poznam, da ga kupuje in me zanima zakaj.

Jaz ga iz teh razlogov iz principa nočem, čeprav so mi nekateri kr všeč.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users