Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#521 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 September 2008 - 02:29 PM

Ja. biggrin.gif Vegetarijanka, ne veganka.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#522 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 03 September 2008 - 03:11 PM

Tiste, ki jeste tofu, kateri tofu kupujete in kateri vam je najboljši? Jst ga vedno kupim v Šparu, sem že različne, pa so mi nekak vsi isto dobri, samo a se še kateri zdi, da tofu ful smrdi, ko odpreš vrečko? Mislim vonj je res fuj, samo je pa dober pol in pol zgine tisti vonj.
  • 0

#523 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 September 2008 - 03:21 PM

Meni pa tofu ni dober.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#524 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 03 September 2008 - 04:38 PM

Ko ga ne znaš pripravit. sleep.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#525 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 September 2008 - 04:42 PM

Jaz kupim tistega, ki je najbolj poceni, pa do zdej še ni bil slab. More bit pa obvezno zraven sojina omaka.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#526 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25885 posts

Posted 03 September 2008 - 08:15 PM

js mam najrajš Fastamovega - bolj tak mehak je pa tko ... (pa še manjša pakunga je). ga pa dost tko ... po obdobjih uživam - kšn teden mi ful paše, kšn pa ne.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#527 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 04 September 2008 - 05:35 PM

Meni je tofu ful dober. Ga samo popečem na ničemer. Če kupi mama, kupi enega bio v merkatorju, ne vem od koga je, jaz pa najcenejšega. oops.gif Prekajen tofu je tudi ful dober. happy.gif
  • 0

#528 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 September 2008 - 05:47 PM

Bo veliko resnice v tem, da je treba tofu znat predvsem pravilno pripraviti in začiniti.
Jaz ga sprva ekstremno nisem marala, tudi starša ne. Potem pa, ko sem se naučila, kako
ga pripraviti, pa mi je zelo dober (tudi fotru, zagrizenemu mesojedcu, ki se je najbolj rugal
na račun tofuja). Je pa tudi res, da če ti ni dober, ti pač ni... pa je lahko pripravljen na 1001 način.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#529 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 September 2008 - 08:35 PM

Ok, kako se ga čudežno pripravi? Zdaj že moram povrtat, ko sta se protiv mene združili Droga in Inicialke. biggrin.gif

Meni ga je enkrat pripravil od kolegice tip, ki silno rad in dobro kuha, tudi vegi hrano, pa mi je bil kar ok, a je bil takrat silno začinjen.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#530 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25885 posts

Posted 04 September 2008 - 08:44 PM

meni je recimo tofu fajn karameliziran (s prepraženim česnom, peteršiljem in orehi njam.gif ). al pa mariniran v sojini omaki ... klasika.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#531 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 September 2008 - 09:07 PM

QUOTE(crna @ 4. 9. 2008 - 21:35) View Post
a je bil takrat silno začinjen.

Potem ti morda moja priprava ne bi bila glih všečna, ker mam rada začimbe in bolj slano.
Jaz ga dam ponavadi čez noč marinirat. Narežem na majhne kocke in jim dam v marinado.
V marinado ponavadi dam - sojino omako, par kapljic olivnega olja, stisnjen česen, gorčico, sladko rdečo papriko v prahu, timijan, rožmarin, peteršilj, baziliko, sol, poper, žafraniko (jaz tole reč marsikje poleg tlačim, mi je tako fina začimba). Naslednji dan to spečem (nič ne dam še kaj olja kot podlago... skupaj z marinado dam v ponev) in res pride tako okusno in hrustljavo. Drugače pa mi je dober tudi v kakšni zelenjavni omaki, v rižoti, itd.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#532 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 September 2008 - 12:35 AM

Jz pa podušim na olju čebulo, dodam zelenjavo, vse skupaj se ene 10 minut kuha, potem pa v rokah nadrobim tofu na zelenjavo, premešam na rahlo, čez prelijem na drobno nasekan paradajz, pokrijem in dušim še 5 minut.
Ful mi je to dobr res. Pa dodam mal wurze omake al pa sojine omake, še najrajš pa mal čilija v prahu al pa pekoče paprike.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#533 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 05 September 2008 - 12:39 PM

Jaz sem do zdaj pekla pač simpl na čebuli, pa skupaj s kako zelenjavo, ampak mi okus ni bil kaj prida všeč.

Marinirala sem enkrat, pa še to pol ure pred kuho, tako da je bil efekt isti, kot če ne bi marinirala.

FTSE, saj meni je všeč začinjeno, pekoče in slično, hotela sem le poudarit da je bilo ful nekih začimb zraven in da nimam pojma katere vse so to ble, tako da sama doma nisem znala doseč istega okusa. Tudi imamo v kuhinji bolj malo začimb, starša sta denimo nekaj časa nazaj uporabljala le sol, poper in vegeto (yey!), pa občasno neke mešanice za meso, jaz sem pa dokupila kajenski poper (hvala Chandri biggrin.gif), curry (ki mi tudi ni bogve kaj), baziliko, pa še kaj malega. Nimam pa kaj več začimb, ker niti ne vem koliko bi jih uporabljala, ker nekaj divje pač ne kuham, niti mam čas zato, niti placa in volje. Ko sem lačna bi požrla posodo v kateri vidim hrano, ne zdržim dve uri nekaj pripravljat in peč, umrjem zraven.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#534 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 February 2009 - 03:35 AM

http://www.8hours.eu/?lang=
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#535 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 February 2009 - 04:32 PM

Ravno danes sem v Hoferju kolebala, če bi vzela vanilijevo sojino mleko ali ne. Na koncu ga nisem, ker sm mami v voziček že tok stvari nametala tako ali tako, da se mi je zdel škoda, da ji še dodatne stroške mečem v voziček.
Zdej mi je pa mal žal, ker sm tukej prebrala fuuul pohval glede teh Hoferjevih sojinih mlekov, naslednjič ga zagotovo vzamem.
  • 0

#536 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25885 posts

Posted 27 February 2009 - 04:35 PM

animal-free cooking made easy
  • 0

#537 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 27 February 2009 - 06:07 PM

meni je vanilijevo sojino mleko ful presladko. Včeraj sem ga načela, spila 1 dl in je bil res dobrega okusa. Potem sem si ga nalila še 1 dl in skoraj bruhala oops.gif . Oh ja, se vidi, da že dolgo časa nisem pojedla nič konkretno sladkega in mastnega.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#538 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 February 2009 - 05:51 PM

Jz mam tudi zadnje čase take probleme, da čim pojem kaj bolj mastnega, redilnega, kakorkoli kaj v tem smislu, mi slabo rata. Ne sicer, če naredim en griz, ampak tud ob čisto solidni količini, ne veliki. Svašta.
  • 0

#539 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 28 February 2009 - 06:43 PM

A ne da. Prav smešno je, kako se telo odziva. Jaz sem bila recimo par mesecev na dieti z minimalno maščobami zaradi gastritisa. Včeraj sem jedla margarino in marmelado skupaj. Sicer mi je okus še vedno ful všeč, ampak tisti masten občutek v ustih... Fej, fuj, komaj sem spravila žemljo po grlu.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#540 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 February 2009 - 07:12 PM

Jz margarine in marmelade že fuuul dolgo nisem jedla, tako da glede tega pri sebi ne vem, sem pa zadnjič jedla npr. Pom-bar čips, pa jz sm čipsa loh zmer požrla ful pa mi ni nič blo, takrat sm pa eno 65g vrečko pa mi je blo slabo do konca, sm misnla da bom sam bruhala. Takisto se je zgodilo pred nekaj časa z bananinim čipsom- nikol problemov, zadnjič enkrat mi je šlo pa totalno na bruhanje. Svašta.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users