Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#521 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 21 October 2008 - 05:58 AM

Hevea, jaz sem jo prvič dala ven po 15-minutnem trpljenju in ko sem bila že popolnoma prepričana, da bom mogla na urgenco smile.gif

Jaz niti ne poskušam dat še enega prsta toliko notri, da bi stisnila šalčko kar takoj. Najprej malo pocukaj za peceljček, hkrati začni z vaginalnimi mišicami potiskati navzdol. Ni dovolj, da mišice samo stiskaš, šalčka se mora začet fizično premikat navzdol. Prvič je seveda nemogoče, potem pa vedno lažje, kot vse druge mišice smile.gif Ko je šalčka toliko navzdol, da jo lahko zagrabiš z dvema prstoma (probaj z levo in desno roko, meni iz nekega razloga z desno ne gre), zagrabiš in načneš stiskat, hkrati porivaš, in ko je možnost, da zadevo zviješ skupaj, jo zviješ in vzameš ven.

Normalno je, da te boli, da šalco in vakum čutiš, nihče ni obvladal po prvem poskusu. Prisili se in si daj 3 menstrualne cikluse s to stvarjo. Če bo tem času ne bo vsaj približno prijetno, jo vrži v smeti smile.gif Tri cikluse pa malo potrpiš za dobro človeštva.
  • 0

#522 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 21 October 2008 - 05:33 PM

Hvala, bom še poskušala!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#523 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 21 October 2008 - 10:13 PM

Upam, da bo šlo. Jaz sem bila na začetku tudi čisto obupana ;)
  • 0

#524 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 22 October 2008 - 12:12 PM

nič se ne boj odrezat peclja, ker ga jaz praktično sploh nimam več smile.gif Brezveze, da bi te motil in če je pecelj predolg te zares moti in misliš da čutiš celo skodelico,... malo se še pozabavaj s lunettko in boš kmalu carica smile.gif

• 0

#525 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 October 2008 - 12:36 PM

jaz ga nisem nič odrezala pa me zato nič ne moti
  • 0

• Guests

Posted 22 October 2008 - 02:38 PM

Jaz ga tudi nisem odrezala in me tudi ne moti.
  • 0

#527 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 22 October 2008 - 06:44 PM

Jaz ga tudi nisem odrezala. Očitno je odvisno od primera do primera smile.gif
  • 0

#528 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 22 October 2008 - 07:20 PM

jaz ga pa nisem odrezala pa me včasih moti, samo se bojim, da bom mela potem probleme z izstavljanjem tega čuda.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 23 October 2008 - 01:48 PM

No, za mano je še ena menstra s skodelico (vmes sem enkrat skoraj umrla, ko sem uporabljala vložke in tampone, no go!) in - če odštejem bolečine prvih treh dni - je bilo skoraj tako, kot da je ne bi imela. Na koncu sem jo praznila le zjutraj in zvečer, na hlačkah imam pa ponavadi le tanek naravni vložek za vsak slučaj.
Pa opažam, da je zdaj po nekaj mesecih uporabe res bolj mehka in prožna, tako da jo tudi lažje vstavljam.
Skratka, še vedno sem full vesela, da sem dobila tole čudo. smile.gif
  • 0

#530 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 23 October 2008 - 02:49 PM

Seveda pa je potrebno povedati, da so nekatere alergične na silikon. Pri tistih ta zadeva odpade.
  • 0
IPB Image

#531 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 23 October 2008 - 03:18 PM

Copy paste: smile.gif
Poročilo IRG-ja je bilo zelo obširno in natančno, sprejela in potrdila sta ga tudi britanska vlada in Britansko društvo estetskih plastičnih kirurgov. :
povso
- ni znanstvenih dokazov o pojavih alergije na silikon, zastrupitvi s silikonom, netipičnih boleznih ali t. i. boleznih novega silikona;
- silikon je najpogosteje uporabljen in praktično nezamenljiv material v vsakodnevnem življenju; nepogrešljiv je na vseh področjih medicine in kirurgije, vsadki in medicinske naprave s silikonom pa so ključni za zdravje, včasih celo za preživetje;
- klinični, imunološki in epidemiološki podatki dokazujejo nepovezanost silikonskih vsadkov s katerokoli imunološko boleznijo ali obolenjem veznega tkiva;
- otroci mamic s silikonskimi vsadki niso v nikakršni večji nevarnosti za razna obolenja;
- bolezni se pojavljajo enako pri ženskah z umetnimi vsadki kot pri tistih z naravnim oprsjem;
- ni epidemioloških dokazov o povezanosti silikonskega gela s katerokoli boleznijo veznega tkiva.

• 0

#532 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 24 October 2008 - 09:53 AM

Seveda so to butnili ven, ko pa služijo z silikonskimi vsadki, večinoma pri ženskah. rolleyes.gif Kaj pa tiste ženske ki so umrle zaradi reakcije na silikon? Silikona nikoli niso dokazali kot neškodljivega-ampak ostajav uporabi, ker je edini (trenutno) ki ga vsajajo v ženske in moške, ki želijo biti lepši. Tudi bottox uporabljajo v medicini za bolj napeto kožo, pa v vojnah tudi, je strupen živčni plin.

Ampak to je OT-tukaj naj bo kar govora o skodelicah wink.gif Lahko se pa odpre tema o škodljivosti lepotnih vsadkov.
  • 0
IPB Image

#533 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 24 October 2008 - 11:02 AM

Reportiram, da skodelico uspešno uporabljam biggrin.gif Najlepša hvala za pomoč in podporo smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#534 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 24 October 2008 - 12:40 PM

ah Anja saj ni treba biti o vsem tako negativna... kaj pa drugi silikonski vsadki (ne govorim o kozmetičnih), ki ti lahko rešijo življenje? Na primer srčne zaklopke...
Silikon po moje ni škodljiv. Še vedno pa lahko pride do vnetij zaradi drugih stranskih dejavnikov - na primer prisotnost bakterij, toksinov itd.

Hevea čestitke!
  • 0

#535 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 24 October 2008 - 04:41 PM

Sam za info. silikon iz vsadkov ni enak onemu ki se uporablja za npr. umetne srčne zaklopke, urinske katetre, skodelce.
  • 0

#536 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 24 October 2008 - 11:21 PM

Wow Hevea, super smile.gif
  • 0

#537 sunshine*

sunshine*

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 27 October 2008 - 12:32 PM

po miljontnem prebiranju te teme (ja jst sm zelooo dejavna forumašica čeprau ne pišem veliko biggrin.gif ) sm se odločila da bom tut jst sprobala tole čudo lunettko.danas jo uporabljam prvi dan in morm rečt da mi je super..mal vaje še rabim..ampak mislim da če bo le možno ne bom več uporabljala vložkov in tamponov biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 28 October 2008 - 02:23 PM

Hevea, čestitke! biggrin.gif

Sunshine, upam, da ti bo ustrezala do te mere, da res ne boš več rabila tamponov, ker je razlika res zelo očitna (predvsem se pozna na počutju v tistih dneh, definitivno manj opravka in skrbi). wink.gif
  • 0

#539 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 06 November 2008 - 11:31 AM

sunshine , kako gre?
Jaz spet ravnokar uporabljam mojo lunettko:) in sem vesela.
  • 0

#540 sunshine*

sunshine*

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 06 November 2008 - 07:53 PM

jooj če pomislim kako je bilo prej pa zdaj z lunettko je reeees ogromna razlika=)čisto cel dan brez skrbi, skoraj pozabim na lunettko...tako da sem res vesela da sem jo kupila thumbup.gif zdaj sem na njo navdušila še dve kolegici.. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users