Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#521 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 09 November 2013 - 10:41 AM

Omg, kakšne poroke. Jaz sem hvala bogu bila na dveh dokaj normalnih. Sicer je bila pri eni poroki šranga, ampak ni vzelo več kot 15 min, igrica pa je bila samo ena med poroko in je izpadla precej posrečeno, nič na temo seksa ipd. 

Ampak lani, ko se je sestrična od fanta poročila...ojoj. Tista šranga se je vlekla eno uro...vroče je bilo za popi***, vsi smo bili naveličani, jaz sem bila že vsega sita in vsi smo samo čakali, da gremo jest. Ampak potem so se šele začele te bedne igre, ki so bile zelo neumne, res. Vodil jih je pa bend oz. duo, ki jima je pel. In ves čas sta tadva imela zelo pokvarjene komentarje, meni je kar slabo delalo. Sicer ni bilo tako kritično, kot nekatere zgoraj opisujejo, ampak meni je tumač že to, da je moral ženin podvezico z nevestine noge z zobmi dol povlečt, taledva iz duo benda pa sta komentirala oz. vprašala, katere ribe je zavonjal, ko je bil pod krilom...brancine ali sardele :S 

• 0

#522 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 09 November 2013 - 10:44 AM

Meni tudi niso vsec take finte, sva pred casom gledala en clanek z najbolj cudnimi (pred)porocnimi obicaji po svetu in so eni se bolj cudni, pa vseeno.

Drugace pa pri nama ni opcije se spomnit kaj planirat samo en mesec vnaprej, ker bo treba vsaj polovici udelezencev letalske karte bookirat (R se je salil, da jih ne smeva vseh na isti let dat za vsak slucaj, ce bi bilo kaj narobe). Pa sploh bi bilo se ful enih detajlov za dorect, od jezika obreda dalje (need for subtitles press). Tako da gotovo ne bi bilo tradicionalno vse skupaj, heh. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#523 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 09 November 2013 - 11:35 AM

da je moral ženin podvezico z nevestine noge z zobmi dol povlečt, taledva iz duo benda pa sta komentirala oz. vprašala, katere ribe je zavonjal, ko je bil pod krilom...brancine ali sardele :S 

:sick:  :bruh:

Jz bi tisti trenutek prekinila vse.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#524 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 09 November 2013 - 01:49 PM

Jaz sem bila na treh porokah. So bile vse tradicionalne. Pride ženin s svojimi svati k nevesti domov in jo kličejo iz hiše, najprej pa pride ven nekaj lažnih nevest itd. Na sestričnini poroki je moral ženin nekaj žagati, se mi zdi. Ampak na srečo je bilo to vse na hitro. Meni se zdi res kar nekaj, da bi se moral tip tam  matrat in švicat v obleki. Na vseh je bil zraven harmonikaš in tisti beden bend, ki je po možnosti hkrati še animator. Tisto s podvezico je bilo samo na eni poroki, se mi zdi. Edino, kar mi je bilo na teh porokah všeč je to, da je eden poleg tistega bednega ansambla imel zraven še Podokničarje (ti fantje so bili pred leti na Slovenija ima talent). Eden od njih je ženinov kolega. So pa to štirje fantje, ki igrajo na godala in to je bilo res lepo.

Jaz klasične in velike poroke itak nikoli ne bi imela. Ne maram teh igric, ne plešem... Jaz res ful nisem za to, da bi mi kdo pripravil neke igrice in naloge in moraš to delat tam pred vsemi. Ob takih neokusnih pripombah, po katerih ribah je zasmrdelo pod krilom, pa bi se jaz pomoje pogreznila od sramu. Še najbolj mi je blizu Podganina ideja. Jaz se zaenkrat itak nagibam k temu, da bi šla sama s pričama pred matičarja in potem na kosilo/večerjo. Obleko pa ne poročno, ampak eno tako, ki jo lahko potem še normalno nosiš. Ali pa mogoče neka bolj piknik varianta na prostem, zraven pa glasba z računalnika in mogoče še kdo od kolegov na kakšen inštrument.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#525 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 09 November 2013 - 06:38 PM

Meni tudi niso vsec take finte, sva pred casom gledala en clanek z najbolj cudnimi (pred)porocnimi obicaji po svetu in so eni se bolj cudni, pa vseeno.

Drugace pa pri nama ni opcije se spomnit kaj planirat samo en mesec vnaprej, ker bo treba vsaj polovici udelezencev letalske karte bookirat (R se je salil, da jih ne smeva vseh na isti let dat za vsak slucaj, ce bi bilo kaj narobe). Pa sploh bi bilo se ful enih detajlov za dorect, od jezika obreda dalje (need for subtitles press). Tako da gotovo ne bi bilo tradicionalno vse skupaj, heh. 

Ena izmed dveh porok na katerih sem bila je bila slovensko- nizozemska. Fino. Zelo filmsko.
  • 0

#526 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 09 November 2013 - 06:58 PM

Lahko kaj vec zaupas? Me firbec matra, kako so izvedli vse skupaj.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#527 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 November 2013 - 10:48 PM

Jaz sem bila lani na poroki, kjer je morala ta družička (ali kako se to že pri nas reče) vsakič, ko je kdo udaril z vilico po kozarcu, poljubiti vse muzikante, ki jih je bilo 6. Na poroki pa več kot sto folka, itak so s tisto vilico skoz po kozarcih tolkli, tamala pa je imela 14 let. In niti pojest ni mogla, vsako minuto je vstala in šla lupčkat tiste prešvicane tipe.

Odurno. Če bi to bil moj otrok, tega ne bi dovolila.

Tistega o ribah pa sploh ne bi komentirala, OMFG.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#528 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15771 posts

Posted 10 November 2013 - 10:49 AM

Te igrice al whatever so res podn.

Midva sva dala za oba prstana skupaj 50 €, potem sem se pa ful zasekirala, ker sem videla v eni drugi zlatarni, da bi lahko dobila dva za 30 €. :D

Ampak nama to pač nič ne pomeni, če bi se lahko bi se poročila brez. Zdaj sta pa v leseni škatlici in tam bosta tudi ostala.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#529 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 November 2013 - 02:29 PM

Moja kolegica intenzivno planira poroko za sept. 2016, tako da me glede tega nic vec ne more presenetit. :lol:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#530 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15771 posts

Posted 10 November 2013 - 06:16 PM

Đizs. Da bosta le še skupaj do takrat. =)

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#531 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 11 November 2013 - 09:32 AM

Ampak nama to pač nič ne pomeni, če bi se lahko bi se poročila brez. Zdaj sta pa v leseni škatlici in tam bosta tudi ostala.

a res? sploh ni opcije brez?

jaz se jih sploh ne bi spomnila kupit. Sem mislila, daj je podpis dovolj!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#532 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 11 November 2013 - 09:51 AM

Mislim, da je opcija... Vsaj fant tako vneto zatrjuje, ker on ne bi imel prstana.

• 0

#533 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17425 posts

Posted 11 November 2013 - 02:47 PM

Seveda se da brez. Ta bi bila res huda, da bi prav moral kupiti prstane za državo :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#534 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 26 November 2013 - 10:50 PM

Jaz bi pa imela prstan (bolj pocukran kot ne), meni je to tako cute. 

af93cf5ad99b6eae0154dac1f349ff83.jpg

large.jpg

Jaz si svojo poroko predstavljam nekako takole: na plaži nekje na Mediteranu, sončni zahod potem pa gostija in žurka na vrtu kakšne vile s pogledom na morje. Mize pokrite z belimi prti, na stolih zavezane mašne, polno svežih šopkov, vse bi bilo tako pocukrano. Glasba pa bolj balkanski in latino melos, ne stil alpska veselica. Oblečena bi bila v belo ali zlato lepršavo oblekco posuto s swarovski kamenčki, moj dragi bi bil v črni obleki in beli srajci. Someday....

• 0

#535 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 28 November 2013 - 12:43 AM

^^
Čisto si te predstavljam. :love: In sebe med gosti. : ))))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#536 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 07 March 2014 - 08:42 AM

Kaksno je vase mnenje o predporocnih pogodbah (prenups)? Ima katera izkusnje s tem?

• 0

#537 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 March 2014 - 08:56 AM

Skoraj dvomim. Meni to deluje tako filmsko, ameriško, v praksi še pa nisem slišala za koga, da bi šel to delat. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#538 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 March 2014 - 10:13 AM

Mislim, da to počne folk, ki ima full keša. :D Pri nas pa ni neke navade, vsaj tako se mi zdi. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#539 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 07 March 2014 - 10:25 AM

pri nas niti ne vem, zakaj bi bilo potrebno, saj so zakoni kar precej jasni.

Kar je ustvarjeno pred poroko, ostane tvoje; kar je ustvarjeno v zakonu, je skupno.

Če se pa hočeš kregat, je pa itak vedno najde kakšen "dober" razlog. V tujini je pa več tega, saj je potem stvar "preživnine" (otrok in/ali partnerja). Pri nas, vsak kakor vem, preživnin za bivšega zakonca ni.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#540 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 07 March 2014 - 10:32 AM

Kolikor sem seznanjena, instituta predporočne pogodbe v naši zakonodaji ni.

V drugig državah, pri drugačni zakonodaji, pa je mogoče smiselna, tudi če človek ni zelo bogat. Včasi je z zakonodajo šibkejši zakonec tako zaščiten, da lahko dejansko "močnejšega" izcuza do konca. Kot recimo preživnina (ne za otroke, ampak bivšo ženo), ki je neodvisna od trajanja zakona oz. premoženja pridobljenega v času zakona.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users