MATURA
Posted 21 June 2007 - 08:30 PM
Sej sem imela v načrtu prebrat, ampak sem iz dolgčasa obupala po 20 straneh. Take stvari pač niso zame. Z velikim veseljem pa berem kake bio-kem-fiz zadeve.
Posted 21 June 2007 - 08:41 PM
Predstavo smo tudi mi gledali, sicer je bla fajn, a zelo skrajšana.
Posted 21 June 2007 - 09:07 PM
Tja sm prispela 20 minut prezgodaj, živčna, a za moje pojme precej napiflana. Nato sm pol ure čakala, da so me ob enajstih in pol končno spustili noter. Vzdušje: vrelo, da se ne da povedat, jst v spoštljivo zaprti majci. Prišla sm noter, zvlekla listč. Mela sm Božansko komedijo, odlomek o grofu Ugolinu, sm si misnla ok, to bo šlo, tretje vprašanje pa realistična in naturalistična dramatika, malo manj lepo, ma sm vedla o Ibsnu in par značilnosti na splošno.
Pridem na vrsto. Že klopi so ble čudno postavljene: jst naj bi sedela pred mojo profesorco, ki naj bi me spraševala, sm bla pa pol pred njo in pol pred eno drugo, ki je bla samo v komisiji in bi mogla bit tiho. Dobro, najprej sm prebrala odlomek, brala sm lepo. Potem sm začela govorit, in začela se je katastrofa. Itak sm bla živčna ko nevemkaj, in preden sm kej spravla iz sebe sm mogla pol minute dihat, in potem me začne una ženska zajebavat. Vsako stvar, ki sm jo rekla, je al preslišala (in jo kasneje seveda še dvakrat vprašala, da je ja izpadlo, kot da sama tega nebi znala), al pa zgroženo popravla, v vsakem primeru pa je zadevo dopolnila še s pretirano podrobnim podvprašanjem (na kakšen način je dante prešel iz prvega v drugi krog nebes? povej mi nekaj grešnikov iz šestega kroga pekla!). Pri grofu Ugolinotu sm malo zarila zgodbico (nisme vključla nekega škofa not

Obupani gremo na zadnje vprašanje, kjer jst nakladam o Ibsnu in poskušam razložit dramatiko na primeru Nore, ampak sem žal falla glavno tezo. Potem me je začela ta glupa spraševat o nekih nevemčigavih faktorjih al neki takega, kar sm vedla, samo nisem vedla, da jim ona tako reče in jih potem nisem znala povedat (so pa dednost, okolje in čas.) Potem mi hoče " pomagat" in mi reče, Čehov. Finta pa je bla v tem, da smo mi meli Čehova (češnjev vrt) na izbiro med tem in Salomo (wilde) in sm si jst izbrala salomo, Češnjevega vrta pa nisem niti taknla in nisem mela blage o čemu se gre. Potem seveda nisem mogla več govorit na splošno itd kr so od mene pričakovali to, zato sem lepo zablokirala in se zamalo začela jokat in nekaj jecljat o Salomi, seveda jim ni blo všeč, kr sm jim vmes povedala, da Saloma ni realistična, ampak dekanedčna drama in torej ni bla pretirano povezana z vprašanjem. Moja prof me je začela nekaj tolažit, da sem ja zelo dobra učenka in da pišem odlične eseje, kar ni bla preveč dobra tolažba, kr mi je esej šol zanič. Potem so me milostno odpustili, jst sm se pobrala v wc in se malce zjokala.
Potem mi je kolega, ki se je med mojim bednim odgovarjanjem pripravljal, rekel, da je samo čakal, kdaj me bo infarkt

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 22 June 2007 - 08:26 AM

Tako da - ne obupaj, to še nič ne pomeni!

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 22 June 2007 - 10:04 AM
Drgač pa, tut to havea pr teb, ni normalno-že tko smo vsi živčni zarad te mature, pol te pa še profesorji iz komisije provucirajo, namest da bi nardil čimbol sproščenu vzdušje..
Pr nas je blo vzdušje prav fino, še clo mal smo se zafrkaval s komisijo pa take..
Posted 22 June 2007 - 11:15 AM

- kaj bi naredila, če bi podedovala ogromno vsoto denarja
^^ Redkvica, a samo to si mogla povedat? Mislim, a nisi dobila prav splošne teme? Hm ...

Sem pa dobila vse pike pri matematki in nemščini!

Pri mat. sem dobila kote pri trikotniku in nalogo iz tega, Hornerjev algoritem in nalogo iz tega, pa integrale za rešit.

Pri nem. je pa ful obširno to, sploh nisem vedla.

Sicer sem pa včeraj zvečer doživela manjši živčni zlom, nisem se mogla več učit.

Pa spet celo noč nisem mogla spat.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2007 - 11:40 AM
Zdej se učim slovenščino in me je zaradi poročil ljudi, ki so že imeli in zaradi enormnih količin snovi izjemno strah.

Posted 22 June 2007 - 02:10 PM
Je komu kaj takega poznano?

Posted 22 June 2007 - 03:38 PM
Naši so tudi zamutli s časom in so me panično iskali 20minut preden bi sploh mogla začet. Pa so potem priznali svojo krivdo. Ker je nemogoče, da ima nekdo uro ob 8.00, ker pa ga ni tam ob 7.30 odpade.
Anja88 - a se je tebi to zgodilo? Po vsej moji logiki in po mojem dogodku (so sami rekli, da je njihova napaka) je najboljše, da odkorakaš do ravnatelja, kličeš/pišeš na ric. Nekaj takega sigurno ni pravilno!
Posted 22 June 2007 - 03:55 PM
Ena druga pa je dobila Na klancu, in je prebrala, da je šla Franca dol z voza. Ona pa: popravi se. Punci ni blo nič jasno, dokler ji ta nora ženska ni razložila da pravilno ni z vOza, ampak z vozA (poudarek na aju). Človek ne ve če bi se smejal al bi se jokal. Sej boste verjetno dobili še žalost od redkvice naslednji teden (razen če jo doleti taka sreča da ne dobi tiste babure v komisijo.)
Anja88, no way. Pritožit se takoj.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 22 June 2007 - 04:12 PM
Še vprašali so me zakaj sem tak pozna?
Mislim, js sem bla čisto šokirana.
Pa vedno eni isti naletijo na probleme...

Posted 22 June 2007 - 04:15 PM
Posted 22 June 2007 - 04:16 PM
Vseeno pa še enkrat preveri, če si res imela ob tisti uri.

Posted 22 June 2007 - 04:18 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 June 2007 - 04:22 PM

aj nimam nikakršnega žiga, edino tamle na oglasni deski visi. Razredničarko kličem pa se mi ne javi...Samo problem je ker je v PON praznik, oni čez vikende ne delajo, v torek pa imam zagovor ob 8.00 zjutraj. Zgleda bo treba to požret.
Bom vidla glede na ostale ocene mature če bom slučajn šla na maturitetni tečaj, sam takrat bi rabla inštruktorja za MA, ker na EKN manj snovi predelamo.

Posted 22 June 2007 - 04:26 PM
edit: če se ti gre za točke za vpis pa se ti mogoče splača bunit tudi po torku.
edit2: tel.: 01 548 46 00 info@ric.si
Posted 22 June 2007 - 04:37 PM

Ja, tole zdaj me je podžgalo....ampak žal nimam kaj za nardit! sem klicala razredničarko, ni kaj za nardit

Posted 23 June 2007 - 02:07 PM
Halo, če bi jaz bila profesorica, nikoli ne bi zajebavala folka na ustnem, že tako ali tako so vsi živčni, a ni fajn, da jih potem malo sprostiš, jim pomagaš pa itak jim daš čim več točk kot je možno, sej to je le ustno. Sebi nikakor ne škodiš.
Nikoli ne bom razumela takih ljudi. Pomoje so sami tok zafrustrirani.
Sicer pa, ko vas berem, se mi dela cmok v grlu ob misli na maturo drugo leto. Skrbi me nemščina ustno in matematika oboje.
Posted 23 June 2007 - 03:51 PM

Posted 23 June 2007 - 04:00 PM
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users