Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#521 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 June 2007 - 09:12 AM

Jah punce sej veste kako pravjo: everyone's a critic!

Najlažje je kritizirat. Jaz recimo nisem mela problemov s tem, ampak vidim pri fantu (zdajle dela maturo), da so njegovi starši čist mimo kar se podpore tiče. Fotr se niti ne vtika v to, njegova mati pa pametuje, da je na trgovski (večerna šola) nardila psihologijo s 4 in da je to lahko tko da nima pojma, zakaj je blo njemu na maturi tko težko. Pa recimo 7 let ni mel matematke, zdej pa bumf na maturo. Njene besede, preden sva šla od doma, ko je šel matematko pisat - ma sej itak ne bo naredu.

In to iz ust ene babe, k je cele dneve doma, brezposelna, ker se ji ne da delat in to, da skuha (btw...zanič hrano, ker se ji NE da kej okusnega nardit), malo pospravi in ...to je njen dan. Joj kok me to pogreje....
  • 0

#522 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 June 2007 - 09:28 AM

Take starše bi js nekam poslala. Nobene podpore od nekaterih, eni se sploh ne zavedajo kakšn biser majo v familiji in da bo lahk ta biser še kej naredu iz sebe, za razliko od njih.

Men gre pa tud pr fantovi družini na živce, k je njegova mami ful pričakovala, da bo šel na medicino in da bo sprejet in oh in sploh. Fant je bil v gimnaziji vsako leto prav dober. Imel je trojke in štirke in si sploh ni delal utvar, da bo gor prišel. Ona pa, joj pa joj morš pridt gor. Pol pa k ni, pa je poslušal- ja no sej, nič se nisi učil, nič se nisi trudil... Sam čakala sm, kdaj bom slišala še očitke z moje strani, da sm ga "zavedla" v četrtem letniku (takrat sva začela hodt) in da mu zarad tega ni uspel.
Al pa te fore. Fant reče, da se gre v Lj učit nekam v knjižnico, kjer bo mel mir (doma nekaj besno prenavljajo in štemajo, pa skos ga motjo, če gre narest to pa to pa to...), pa da se bo še mal z mano videl. Iz tega je nastala cela panika- kaj, a ti doma ni dovolj dobr, zakaj se greš v lj učit.... No če se maš tok za učit, pa morš same 10-ke domov prnest....

Mislm za ustrelt sniper.gif

Fuj, mi gre na živce.
  • 0

#523 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 10 June 2007 - 10:50 AM

QUOTE(crna @ 10. 6. 2007 - 1:57) View Post

Ne vem pa ali je možno napisat "prošnje" (oz. se pač vpisat, če je mesto) za več študijev in potem izbrat enega, al ne?

Najprej je pogoj, da ni matična univerza izda dovoljenje, potem, pa štejejo pogoji, ki ti jih postavi "vzporedna fakulteta"-ponavadi je povprečje okol osem (al pa tudi ne, pač odvisno od fax-a). Vpisnice oddaš od 20-30 septembra, kandidate pa izbirajo po načelu "prej prideš prej melješ", vsaj tak je uradno, razen če si prikrojijo svoja pravila. Ponavadi je pa prostih mest za 5% razpisanih prostih mest za vpis v 1. letnik. Mislim, pa da lahko pošlješ več prijavnic, in pol pač izbereš, glede na to, kam te bodo sprejeli=)
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#524 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 10 June 2007 - 11:55 AM

Jao, jst pa povprečja nimam 8 cry.gif . V jok pa na drevo! Se bom šla pa pozanimat k naši tajnici.

QUOTE(Buggy @ 10. 6. 2007 - 8:34) View Post

Sej če te sam tko zanima ... zakaj pa enostavno ne hodiš pač na kako njihovo predavanje iz višjih letnikov? Sej majo menda odprta predavanja in ne bo nobenga motil, če boš tam?

Konec predavanj je, prej pa o tem nisem še resno razmišljala, mislim, ne resno a ne. Pa dela sem imela ogromno, ker smo imeli pred tem skoraj 1 cel mesec neke exkurzije, pa prvomajske in sem morala neke stvari nadoknadit.
Sicer, pa smo imeli eno predavanje skupno (osteologija - veda o kosteh), pa kot sem že pisala, sem se pogovarjala z znanko, kake predmete imajo in to in je fajn, sam prvi letnik je ubijalski.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#525 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 June 2007 - 12:08 PM

meni so skos govorili (predvsem presvetla mati, ki ima končano srednjo poklicno šolo in faksa ni vidla od blizu pač nikoli - pa ne, da bi jo jaz, ki tudi pri 27ih še nisem diplomirala, kaj poniževala iz tega naslova, ampak se mi blesav zdi, da je tok pametna o stvareh, o katerih dejansko nima pojma), da se ziher ne učim dost, ko kakega izpita nism nardila in nisem šla v to, da sem kdaj tut kako 10ko fasala takorekoč brez nekega super intenzivnega učenjskega naprezanja. enostavno sploh povedala nisem, kdaj mam kaki izpit, sam povedala sem, ko sem ga nardila. in mi še zdej vsake toliko (hvala bogu, da sem se odselila in dobila službo, hehe) povrtata, kdaj mislim diplomirat - pa se ne sekiram več: ko bom, pač bom.

se spomnim, da je blo že v gimanziji redno na tapeti, da če bi se vidva tok s šolo bavila, kot se s hobiji, bi že zdavnaj ne-vem-kaj-že-nardila. da ne govorim o tem, da je šel brat na podiplomca v prvenstveni meri zaradi tega, ker se mu ni šlo iskat redne službe (ok, vem tut, da ga to, kar ima na podiplomcu, tut full zanima, samo to je blo sekundarno - važn, da mu ni blo treba iskat službe pa se s tem je*at, a ne - in bo fant doktoriral pri 28ih, jaz pa bom še takrat verjetno brez diplome - oh, joj prejoj. smile.gif)

mislim, če se bom pa vmes odločila, da ne bom končala faksa - koga to briga, razen mene?! tongue.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#526 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 June 2007 - 12:15 PM

Špela, a ti si se potem prepisala iz slovenščine na angleščino, PK pa obdržala?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#527 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 10 June 2007 - 12:38 PM

QUOTE(crna @ 10. 6. 2007 - 12:55) View Post

Jao, jst pa povprečja nimam 8 cry.gif . V jok pa na drevo! Se bom šla pa pozanimat k naši tajnici.

v bistvu pogoje postavlja "vzporedna fakulteta". Ampak nimajo vse 8!tak, da mogoče sploh nimajo omejtve, najboljše, da kar poščleš kak mail v referat od tiste fakultete, ko se želiš vpisat. Da je povprečje en vlki šit vem cry.gif -jaz se že celo leto mučim, ga spravit na 8 (jaz se tudi imam namen vpisat vzporedno), in sem bla moram rečt tudi kar pridna iz 6,8 s 6 izpiti spravla na 7,69=)) drugače pa baje lahko pomaga, da napišeš kako prošnjo, pa se potem lahko tudi odločijo, da te sprejmejo - kar pa je potem spet odvisno od posameznega fax-a
  • 0

#528 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 10 June 2007 - 12:41 PM

špelca, ti si ekonomistka? Na EPF-u? Kateri letnik pa, če smemo izvedeti?

Mojadva pa sta kar se tiče podpore in spodbujanja krasna. Vedno me vzpodbujata, se zanimata kaj sploh imam za en izpit, čeprav jima je včasih katera stvar čisto špansko selo, pred izpitom sta mi vedno dala mir, da sem se lahko učila, nisem rabla hodit sabo na obiske ipd. Če sem bila kdaj razočarana, sta me vedno tolažla. Nikoli resno nikoli pa nisem slišala od njuju slabe besede, da ne bom česa naredila ali da sem butasta. Ble so vedno kvečjemu preganjanja, naj se grem že učit, če se jima je zdelo, da preveč zabušavam in pa vzpodbude. Tako skozi osnovno šolo, ko se je mama učila z mano in me navajala reda, kot tudi skozi srednjo šolo. Res sta krasna.
  • 0

#529 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 10 June 2007 - 12:43 PM

Ej čestitke da ti je ratalo a ne! smile.gif (glede povprečja)

Ok, tale mejl se sploh ne čuje slabo. Bom šla na kaki češki in slovaški jezik tam ziher ne bojo tok komplicirali okoli povprečja laugh.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#530 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 10 June 2007 - 01:35 PM

povprečje upam da mi bo, 2 tatežka izpita bom pustla za jesen (potrdilo o povprečju bom šla pa pred tem biggrin.gif ) če ne druga si ju pa pustim za drugo leto, ker se res ful,ful želim :thumbup:pa še nekaj jih grem popravljat od lani, ko še mi je dol viselo za vse skupaj...

drugače sem pa 2.letnik EF, sam v ljubljani, drugo leto bom pa če mi rata ponosna študentka prava laugh.gif upam, da ne govorim prehitro ker se še lahko do takrat marsikaj spremeni, v glavnim ful si želim, kak pa se po izkazalo pa pa bomo vidli...
  • 0

#531 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 June 2007 - 04:56 PM

QUOTE(Kinky @ 5. 6. 2007 - 9:18) View Post

In naredim vse izpite za vse letnike in pridem pred novo oviro - preddiplomski izpiti (tega ti nimaš več, so spremenili sistem grinte jedne - kar je edino pravilno IMO). In 2 izpita (prevajanje, pa ustnega kao glagol, morfologija in sintaxa) sem delala 2 leti.

Meni je že zdaj slabo:

preddiplomski
1. Morfosintaksa I in II (ITAL.)
2. Morfosintaksa I in II (fRANC.)

Po uspešnem zagovoru diplomske naloge sledijo:
Diplomski izpiti:
1. Klavzura - izbereš med književnostjo in Sinhrono it. jezikoslovje + kontrastivna analiza (ITAL.)
2. Izpit iz jezika [ustni in pisni del] + književnosti [pisni del ali klavzura in ustni del]. (FRAN)

2. Ustni del - če uspešno opraviš klavzuro, imaš potem še ustni del. In sicer književnost, Sinhrono it. jezikoslovje + kontrastivna analiza in zgodovina jezika - 3. in 4. letnik

Kdo je zdaj tu nor? Mi, ki to študiramo, ali tisti, ki sestavljajo program? ohmy.gif Mislim, da letošni bolonjci, ne bojo rabli it čez vse to.

QUOTE(Špela @ 10. 6. 2007 - 13:08) View Post

in bo fant doktoriral pri 28ih

Kaj, Hsul je že pred doktoratom?! ohmy.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#532 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 10 June 2007 - 05:08 PM

V čemu je poanta preddiplomskih izpitov? Mislim, tisti izpit, ki si jih imel pretekla štiri leta nič ne veljajo? Fak no, sej itak se zahtevnost poveča z vsakim višjim letnikom, pa znat moraš še za nazaj, tko da res ne vidim poante v teh izpitih.

Še ena stvar, ki me zelo jezi; jeziki, ki jih imaš na maturi in vso srednjo šolo/gimnazijo niso vredni popolnoma nič, pravzaprav matura kot taka ni vredna popolnoma nič. Glede podiplomca, kjer zahtevajo znanje (oz. opravljen izpit) iz dveh svetovnih jezikov, se mi zdi popolna bedastoča, da ne upoštevajo rezultatov Angleščine (ki jo imamo itak vsi) iz mature, ker gre za enak nivo znaja, kot če greš ta izpit delat na RIC, samo da ga moraš tu plačat rolleyes.gif . Kot da tista štiri leta, plus še leta učenja iz OŠ, ne veljajo popolnoma nič in da nas celo življenje samo je**jo z nekimi zaključnimi izpiti. Patetika da ji ni para mad.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#533 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 10 June 2007 - 05:56 PM

No, zdej sem si šla izpisat vse študije, ki me zanimajo, si izpisala prosta mesta za vzp. študij in pregledujem predmetnike in opis študija po spletnih straneh oddelkov.
In na žalost je kar nekaj študijev (predvsem jezikovni), ki so dvopredmetni, česar pa ne bi zmogla če k mojemo prvemu študiju z obveznimi praksami dodamo še občasno delo. Od raznih znancev pa že vem, da se pri dvopr. študijih urniki in izpitni roki radi prekrivajo, pa tudi nočem viset cele dneve po FF.
Tak da zdej v ožji izbor pridejo prevajalstvo (ang - nem), etnologija/kult. antropologija, geografija, UZ, geologija ( laugh.gif ). Any infos oops.gif ?
Upam da ne težim... Itak se grem pa pozanimat še k posameznim oddelkom.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#534 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 June 2007 - 06:01 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#535 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 June 2007 - 06:04 PM

Hm, Adriane. Hsul in Špela sta skupaj??? hmm.gif biggrin.gif
  • 0

#536 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 10 June 2007 - 06:13 PM

To se tud jst sprašujem.. hmm.gif Ker sem ene par postov prebrala, kjer je vse na to kazalo, da sta smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#537 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 June 2007 - 06:14 PM

QUOTE(ananas @ 10. 6. 2007 - 19:04) View Post

Hm, Adriane. Hsul in Špela sta skupaj??? hmm.gif biggrin.gif

Ja, on je tisti super dečko, s katerim sta se zdaj vselila v skupno stanovanje. yes.gif Niti sama tega nisem vedla, dokler se nismo dobili na srečanju.

@ Minnie, dobro si to zrihtala! thumbup.gif

@ Crna, čisto nič ti nemrem pomagat. Lahko povem le, da sta etnologija in antropologija na našem štuku laugh.gif. Urniki se pa res znajo prekrivat. Malenkost pazijo recimo, da se ti ne prekrivajo na posameznem področju (npr. romanski jeziki, angl + franc, bi se ti že npr.). Urnik pa je raztegnjen čez celi dan. Če greš na FF, lahko to mirne duše pričakuješ.
Obštudijsko delo zmoreš le, če se odpoveš nekaterim predavanjem, ali da maš zelo fleksibilen urnik (npr. inštrukcije).

Zakaj so preddiplomci? Ne vem? Še manj pa vem, zakaj so podiplomci!!
Povprečen študij italijanščine traja 7 let hmm.gif Ni izgovor, a nekaj pa vendarle pove.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#538 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 June 2007 - 06:21 PM

OT: Se mi je malce zdelo, da sta skupaj, glede na nekaj zadnjih postov, nism bla pa sigurna. Ja, lepo to smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#539 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 June 2007 - 06:26 PM

Aaaaa, še en parček biggrin.gif Adriane, vse si izdala biggrin.gif
  • 0

#540 sahara