Krema / lotion / mleko za telo
Posted 01 August 2020 - 03:01 PM
Zase pa kar enako kot vse leto - LRP Lipkar AP+.
Posted 04 August 2020 - 12:50 PM
https://www.laroche-...P-M-p11860.aspx
Sestavine +M so delno spremenjene, 1/3 INCI seznama (začetek) je enaka kot pri AP.
Posted 04 August 2020 - 04:54 PM
Ne vem, kam naj vtaknem: kaj uporabljate za nego po sončenju, sploh za otroke? Ne mislim zdaj celodnevnega praženja, ampak normalni izpostavljenosti, sploh na morju, ko smo v vodi pa na plaži? Nekaj naravnega bi, še kaj priporočate razen aloe vere?
Bepanthol losjon zaradi pomirjujočega dekspantenola. Sicer pa je vsak losjon/krema OK, bistveno je, da z losjonom navlažiš izsušeno kožo, ki jo povzročita sonce in slana voda ter tako omogočiš čim hitrejšo regeneracijo. Tako da, če izbrani losjon/kremo koža kar posrka, pomeni, da je prelahek za kožo. Idealno je najti nekaj, kar koža ne posrka v trenutku, hkrati pa ne stoji na koži. Bonus sestavine, ki pomagajo pri opeklinah so poleg pantenola npr. aloja, kamilica, sladki koren.
Ne bi prisegala na naravno v kombinaciji s soncem. Predvsem zaradi eteričnih olj in kakšnih rastlinskih izvlečkov, ki imajo fototoksičen potencial in v stiku z UV žarki sprožijo srbeče izpuščaje. Če že, čisti gel aloje, ampak zna biti premalo in bo potrebno čez nanesti še kaj bolj hranilnega.
Posted 04 August 2020 - 05:03 PM
Kot rečeno, LRP Lipkar AP+ mi je zadnja leta idealen. Ravno prav se ga vpije in ravno prav ga ostane na koži.
Posted 04 August 2020 - 05:12 PM
LRP Lipkar AP+ je super izbira, bazira na karitejevem maslu, ki je fajn hranilno, vsebuje niacinamid in produkte fermentacije probiotikov, ki pomirjajo kožo ter ne vsebuje dišav. Na splošno eden izmed najkvalitetnejših izdelkov za občutljivo kožo glede na sestavine, ga pa še nisem na svoji koži testirala, tako da nimam občutka, za kako masten izdelek gre.
Posted 04 August 2020 - 05:28 PM
Je zmerno masten, ampak res ne obleži na koži, vsaj na moji ne.
Nasplošno mi ustreza karitejevo maslo, čistega nanašam na vrat in določene dele obraza, pa imam sicer mešano kožo, ki ne prenese olj.
Posted 04 August 2020 - 05:33 PM
Jap, meni tudi zelo paše karitejevo maslo, pa imam kožo, ki je nagnjena k mašenju por. Mogoče dam temu losjonu v bolj zimskih mesecih priložnost, najprej se moram znebiti enormnih zalog kozmetike, ki jo že imam doma
Posted 04 August 2020 - 05:39 PM
Jaz sem ga zadnji dve zimi kupila za tamalo. Je pediatrinja v posvetovalnici svetovala za suhe in hrapave predele kože pozimi in je kar pomagal. Na sebi pa ga nisem probala.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 August 2020 - 05:44 PM
Marmelada, nisem, v lekarni mi pa tudi ni znala svetovati (ni niti opazila, da imajo novo embalažo). :/
Sem vzela sicer tega +M in po prvi uporabi ne opazim razlike v primerjavi z AP+. Se bom ob priliki spet pozanimala; ko naletim na drugo farmacevtko. : )
Posted 07 August 2020 - 04:45 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 August 2020 - 01:29 PM
Včeraj sem spet kupila Lipikar mleko, je zdaj nova verzija še z ureo in mi je še bolj všeč, ker je bolj mazljiv. Namazala sem se ob cca sedmih zjutraj pa imam še vedno lepo navlaženo kožo, tudi diši lepo, nežno, sem že naveličana vseh odišavljenih krem za telo.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 November 2020 - 03:27 PM
So Butters masla res tako fina in fajn?
Je katera imela tega iz cupuacu masla?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 November 2020 - 04:40 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 November 2020 - 05:57 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 November 2020 - 06:07 PM
Posted 24 November 2020 - 06:12 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 November 2020 - 07:09 PM
Jaz nimam zelo suhe kože.
Ne maram pa masel, ki rabijo celo večnost, da se razmažejo in da si potem splozek kot riba. Recimo Lush masla mi niso bila všeč.
Posted 25 November 2020 - 07:57 AM
Jaz imam od Butters s karitejem, se ne razmažejo tako, da bi ne bil masen. Baje se belly butter-ji bolje razmažejo. Imam kar nekaj njihovih izdelkov pa me niso prepričali.
Posted 25 November 2020 - 10:19 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 November 2020 - 10:41 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users