Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 06 October 2011 - 09:25 PM
Ljudje, ki se s svojimi otroki ali pa otroki drugih pogovarjajo kot retardirana teleta in se poleg
še spakujejo. Prav zares ne vem, kdaj in predvsem ZAKAJ se je tako obnašanje začelo.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 07 October 2011 - 10:13 PM
Posted 07 October 2011 - 10:46 PM
Ni jim smešno, ljudje se z njimi tako pogovarjajo zato, ker mislijo, da so malo 'zaostali' (Boš papal? ipd.), z otroki naj bi se pogovarjali normalno.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 October 2011 - 10:53 PM
Se mi zdi, da se je to debilno spakovanje tudi že tako razširilo, da je normalno pogovarjanje z otrokom
že smatrano kot za preveč strogo, če ne že kar čudno!

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 07 October 2011 - 11:46 PM
Se mi zdi, da se je to debilno spakovanje tudi že tako razširilo, da je normalno pogovarjanje z otrokom
že smatrano kot za preveč strogo, če ne že kar čudno!

JA, OMG, to sem doživela ravno včeraj, pol sem pa bila okregana, ker sem z otrokom govorila normalno in ne z izrazi 'boš ninala, ajala, papala' itd.

Pablo Picasso
Posted 07 October 2011 - 11:48 PM
Ja, treba se zliti z glupo množico, ker če si pameten in normalen, si čudak!

Posted 08 October 2011 - 08:12 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 October 2011 - 11:12 AM

Pablo Picasso
Posted 09 October 2011 - 01:02 PM

Ja.
Posted 09 October 2011 - 01:46 PM

After all this time?
Always.
Posted 09 October 2011 - 02:00 PM
Na živce mi gre pisanje SMSov in mailov šefu, ker imava v živo zelo sproščen odnos (tikanje, zajebancija itd.), smse piše vedno zelo uradno, meni pa zveni ful nesramno, če samo napišem npr. Dogovorila sem se s puncami. in potem dam ponavadi tega smajlija zraven

JA!!! Jaz isto. In potem mi je blazno cudno, ko jih nekateri ne uporabljajo in si sploh ne morem zamislit zraven njihovega izraza ali dojemanja napisanega.
Posted 09 October 2011 - 09:38 PM

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 09 October 2011 - 10:53 PM
Ni jim smešno, ljudje se z njimi tako pogovarjajo zato, ker mislijo, da so malo 'zaostali' (Boš papal? ipd.), z otroki naj bi se pogovarjali normalno.
Z njimi se je potrebno pogovarjati normalno, če ne oni mislijo, da odrasli tako govorijo, in začnejo tudi sami tako govoriti.

In tudi mene zanima, kdo je zacel to tradicijo? Zadnjic nekomu omenila, da tezko poslusam njegovo prigovarjanje malemu (ja, kot da je zaostal) in sem dobila zaprepaden/zacuden pogled ces "kaj pa delam narobe??". Folk sploh ne cuti vec, da njihove reakcije na dojencke niso na mestu.
Pa ha ha vceraj je P.a po trgovini lovil nek ponosni ocka. Na vsak nacin hotel navezati stik.

so naenkrat postale prave damice in skorajda glumijo neke angleške plemkinje.

Aha, pogost pojav pri bruckah, ki pridejo v veliko mesto. Saj jih mine cez cas.

JA!!! Jaz isto. In potem mi je blazno cudno, ko jih nekateri ne uporabljajo in si sploh ne morem zamislit zraven njihovega izraza ali dojemanja napisanega.
+1
Posted 09 October 2011 - 10:55 PM
Pa ha ha vceraj je P.a po trgovini lovil nek ponosni ocka. Na vsak nacin hotel navezati stik.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 October 2011 - 10:59 PM

Posted 10 October 2011 - 10:49 AM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 October 2011 - 12:19 PM

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 10 October 2011 - 12:25 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 October 2011 - 12:37 PM
Posted 10 October 2011 - 02:48 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users