Korona virus / Covid-19
Posted 26 March 2021 - 09:09 AM
Glede mojega dodatka pa, dobim 65 % po kolektivni pogodbi kot vsi zdravstveni delavci v primeru take izredne situacije, kot je pandemija razsežnosti vsakih 100 let. Poleg tega dobim še 30 % za delo v sivi/rdeči coni v urgentnih ambulantah.
Čisto možno, da pri izplačilih prihaja do nepravilnosti, bi pa rade volje slišala argumente, če in zakaj si jaz tega dodatka ne zaslužim.
Negovalno osebje v DSO ni dobilo dodatka? O tem ne bi vedela nič. So pa že pred pandemijo delali težko fizično delo za minimalca, pa te takrat to ni skrbelo, Fiona oz. nisi izrazila.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 March 2021 - 09:41 AM
Teh 30% je fiksnih ali se obračunava, za čas ko si dejansko v sivi/rdeči coni?
[Napoleon]
Posted 26 March 2021 - 09:45 AM
Za čas, ko si tam. Za 1-tedensko online izobraževanje seveda nismo dobili dodatka.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 March 2021 - 09:47 AM
Vsak dodatek je samo za čas, ko si tam.
Posted 26 March 2021 - 10:28 AM

No to meni ni všeč pri razpravljanju o takih podatkih v medijih, ker potem javnost samo najslabše vidi. Samo to, koliko je kdo zaslužil, ne pa zakaj. Sem prebrala nekaj komentarjev pod tem člankom na rtv, polno nekega sovraštva nad zdravniki, pa kako so se prodali, jim gre samo za denar....
Ja, saj se sigurno denar ne deli vedno pravično in so pomanjkljivosti v pravilih, bi se dalo kaj spremenit in izboljšat, tako kot povsod.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 March 2021 - 10:39 AM
Zato jaz sploh ne mislim komentirat.
Posted 26 March 2021 - 10:53 AM
Meni se tudi to zdi brezpredmetno, ker ne gre za izboljsanje pogojev se drugim, ampak za neko grdo kazanje s prstom na tiste, ki si menda ne zasluzijo vec in so kao kupljeni, ceprav so ves cas v prvi vrsti in takoj na udaru, ko kaj zagusti. Meni se zdi edino prav, da je javno zdravstvo dovolj financirano, drugace vedno naletis na pomanjkanje kadra in preobremenjenost in posledicno neznosne cakalne vrste in zatekanje k privatnikom, ki pa tudi stanejo (oni si pa zasluzijo in niso kupljeni?). Pa ne pravim, da je situacija zdaj idealna in da v drugih institucijah ni primerljiva ali se slabsa, ampak nekje je treba zacet. Ne spoznam se dovolj na upravne in druge mehanizme, ki pogojujejo place in dodatke v razlicnih sektorjih, najbrz pa se ne da vseh z eno potezo uredit, ker so verjetno vsak po svoje specificni. Ampak vsekakor, treba je zahtevati tudi izboljsanje pogojev drugih delavcev ... ampak ne, lazje je iz fotelja kritizirat in provocirat kot k temu tako ali drugace doprinest.
Posted 26 March 2021 - 11:00 AM
Ne moti me tvoj dodatek, Matilda, moti me pa 20.000 bruto. Ker to ni normalno, niti pravicno do vseh, ki delajo v taksnih razmerah.
Jaz res ne maram vec te lastne samocenzure na forumu, zato se umikam z njega. Pa lep dan.
Posted 26 March 2021 - 11:09 AM
Za plenice ne rabiš biti nujno star, lahko imaš samo smolo z kakšno nesrečo pa si tam v relativno mladih letih.
Jaz sicer nisem gledala Tarče samo prebrala sem članek na RTV. Me je še najbolj zmotilo, da se je skozi pisalo kako je manjko kadra v teh razmerah in so zdravniki preobremenjeni, po drugi strani naj bi jih pa kar nekaj našlo čas za privatne ambulante. Prepoved mnda ni od začetka veljala?
Po drugi strani pa ima od sodelavke oče težave z ledvičnimi(?) kamni, bolečine, kri in so mu v bolnici rekli, da ga ne morejo operirat, ker je Covid in ni trenutno življensko ogrožen.
[Napoleon]
Posted 26 March 2021 - 11:11 AM

Da se razumemo, meni se tudi bruha od dogajanja na slovenski gospodarsko-politični sceni, kjer je nesnaga zažrta v najmanjšo poro življenja, kjer se mirno krade milijone in je to po nekaj dneh pometeno pod preprogo, kjer se prijateljem rihtajo razpisi in za to nikoli nihče ne odgovarja, kjer so politiki vmešani v dilanje belega, kjer jebe lud zbunjenog - ampak sem zato glasna tudi kje drugje, kot na forumu.
Pablo Picasso
Posted 26 March 2021 - 11:11 AM
Priznam pa, da mi kavč komentatorji "dvigajo pritisk". Koliko gnojnice se vsak dan poliva po zdravnikih, kot da vsi sodelujemo pri korupciji in kot da v resnici nismo siti stanja, kakršno je.
Bill Bullard
Posted 26 March 2021 - 11:20 AM
Posted 26 March 2021 - 01:14 PM
Posted 26 March 2021 - 02:00 PM
Posted 26 March 2021 - 02:07 PM
Saj še niso 2 odmerkov prejele, so?
Posted 26 March 2021 - 02:14 PM
Posted 26 March 2021 - 02:18 PM
Od večih sem slišala, da je pri AZ prva reakcija veliko hujša kot pri drugi dozi
Posted 26 March 2021 - 08:55 PM
Posted 26 March 2021 - 10:47 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2021 - 11:31 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users