Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#5241 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17687 posts

Posted 26 March 2021 - 09:09 AM

Tarče nisem gledala, tako da tega ne morem komentirat.
Glede mojega dodatka pa, dobim 65 % po kolektivni pogodbi kot vsi zdravstveni delavci v primeru take izredne situacije, kot je pandemija razsežnosti vsakih 100 let. Poleg tega dobim še 30 % za delo v sivi/rdeči coni v urgentnih ambulantah.
Čisto možno, da pri izplačilih prihaja do nepravilnosti, bi pa rade volje slišala argumente, če in zakaj si jaz tega dodatka ne zaslužim.
Negovalno osebje v DSO ni dobilo dodatka? O tem ne bi vedela nič. So pa že pred pandemijo delali težko fizično delo za minimalca, pa te takrat to ni skrbelo, Fiona oz. nisi izrazila.
  • 2

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5242 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17098 posts

Posted 26 March 2021 - 09:41 AM

Teh 30% je fiksnih ali se obračunava, za čas ko si dejansko v sivi/rdeči coni?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5243 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17687 posts

Posted 26 March 2021 - 09:45 AM

Za čas, ko si tam. Za 1-tedensko online izobraževanje seveda nismo dobili dodatka.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#5244 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19372 posts

Posted 26 March 2021 - 09:47 AM

Vsak dodatek je samo za čas, ko si tam.

• 0

#5245 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23405 posts

Posted 26 March 2021 - 10:28 AM

Coco, to sem jaz vprašala eno iz naše skupine marčevk na FB. Pač skoz je pisala, da narod spi, so ovce in kdaj se bodo ljudje končno uprli. Sem jo vprašala, kaj je ona naredila/dela proti vladi in ukrepom. Je odgovorila, da je podpisala peticije, na proteste pa ni šla, ker je predaleč.:D

No to meni ni všeč pri razpravljanju o takih podatkih v medijih, ker potem javnost samo najslabše vidi. Samo to, koliko je kdo zaslužil, ne pa zakaj. Sem prebrala nekaj komentarjev pod tem člankom na rtv, polno nekega sovraštva nad zdravniki, pa kako so se prodali, jim gre samo za denar....
Ja, saj se sigurno denar ne deli vedno pravično in so pomanjkljivosti v pravilih, bi se dalo kaj spremenit in izboljšat, tako kot povsod.
  • 1

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5246 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19372 posts

Posted 26 March 2021 - 10:39 AM

Zato jaz sploh ne mislim komentirat.

• 0

#5247 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 26 March 2021 - 10:53 AM

Meni se tudi to zdi brezpredmetno, ker ne gre za izboljsanje pogojev se drugim, ampak za neko grdo kazanje s prstom na tiste, ki si menda ne zasluzijo vec in so kao kupljeni, ceprav so ves cas v prvi vrsti in takoj na udaru, ko kaj zagusti. Meni se zdi edino prav, da je javno zdravstvo dovolj financirano, drugace vedno naletis na pomanjkanje kadra in preobremenjenost in posledicno neznosne cakalne vrste in zatekanje k privatnikom, ki pa tudi stanejo (oni si pa zasluzijo in niso kupljeni?). Pa ne pravim, da je situacija zdaj idealna in da v drugih institucijah ni primerljiva ali se slabsa, ampak nekje je treba zacet. Ne spoznam se dovolj na upravne in druge mehanizme, ki pogojujejo place in dodatke v razlicnih sektorjih, najbrz pa se ne da vseh z eno potezo uredit, ker so verjetno vsak po svoje specificni. Ampak vsekakor, treba je zahtevati tudi izboljsanje pogojev drugih delavcev ... ampak ne, lazje je iz fotelja kritizirat in provocirat kot k temu tako ali drugace doprinest.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5248 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 26 March 2021 - 11:00 AM

To je bil namen mojega komentarja, ja. Da si niso zasluzili. Vsak komentar se vzame osebno, kot da bi Matilda, tebi napisala, da si nisi zasluzila. To kaksna pizdarija je v DSO ze vsa leta vem iz lastne izkusnje ker smo tam imeli babico.ce kaj upam je to, da nikdar ne bom tako dolgo zivela, da bi mogla v dom. Res ne. Ce ne drugace, bom pa sama za to poskrbela oziroma bo mogoce do takrat situacija z evtanazijo tu ze drugacna. Ker raje crknem kot da mi bo kdaj kdo plenice menjal. Sploh pa samo dve na dan, ker toliko ti jih v domu pripada. Se otroku jih 5-7 zamenjas. In to da ti mislis da me ni brigalo sklepas samo zato, ker na ta forum nisem napisala.
Ne moti me tvoj dodatek, Matilda, moti me pa 20.000 bruto. Ker to ni normalno, niti pravicno do vseh, ki delajo v taksnih razmerah.

Jaz res ne maram vec te lastne samocenzure na forumu, zato se umikam z njega. Pa lep dan.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5249 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17098 posts

Posted 26 March 2021 - 11:09 AM

Za plenice ne rabiš biti nujno star, lahko imaš samo smolo z kakšno nesrečo pa si tam v relativno mladih letih.

Jaz sicer nisem gledala Tarče samo prebrala sem članek na RTV. Me je še najbolj zmotilo, da se je skozi pisalo kako je manjko kadra v teh razmerah in so zdravniki preobremenjeni, po drugi strani naj bi jih pa kar nekaj našlo čas za privatne ambulante. Prepoved mnda ni od začetka veljala?

Po drugi strani pa ima od sodelavke oče težave z ledvičnimi(?) kamni, bolečine, kri in so mu v bolnici rekli, da ga ne morejo operirat, ker je Covid in ni trenutno življensko ogrožen. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#5250 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 March 2021 - 11:11 AM

Fiona, meni nisi odgovorila. :)

Da se razumemo, meni se tudi bruha od dogajanja na slovenski gospodarsko-politični sceni, kjer je nesnaga zažrta v najmanjšo poro življenja, kjer se mirno krade milijone in je to po nekaj dneh pometeno pod preprogo, kjer se prijateljem rihtajo razpisi in za to nikoli nihče ne odgovarja, kjer so politiki vmešani v dilanje belega, kjer jebe lud zbunjenog - ampak sem zato glasna tudi kje drugje, kot na forumu.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5251 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17687 posts

Posted 26 March 2021 - 11:11 AM

Mogoce je problem v formuliranju tvojih sporocil, ne vem. Prebrano si potem vsak interpretira po svoje. Uzaljenost ni potrebna. Pisala si o stroki, jaz torej ne morem vedet, ali si s tem mislila na vse ali na tiste pri vrhu.
Priznam pa, da mi kavč komentatorji "dvigajo pritisk". Koliko gnojnice se vsak dan poliva po zdravnikih, kot da vsi sodelujemo pri korupciji in kot da v resnici nismo siti stanja, kakršno je.
  • 0

Bill Bullard

#5252 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26035 posts

Posted 26 March 2021 - 11:20 AM

Take bajne denarce jih najbrz ravno par deset pri vrhu dobi, to ne pomeni, da je cela zdravstvena stroka kupljena, ker dobijo v teh razmerah nek dodatek. To posplosevanje mi gre v nos, pa risanje crno bele slike. Ker menda je vse tako enostavno, ampak smo ovce in torej nesposobni takih uvidov, virus itak ne obstaja ali pa ga je treba samo ignorirat, pa bo sam od sebe izginil ... 
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5253 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27454 posts

Posted 26 March 2021 - 01:14 PM

Jaz se vcasih vprasam kdo je tako za imenovana ovca in ce se mediji zavedajo kaksno skodo delajo,ko rusijo kar vsesplosno zaupanje v stroko...
  • 0

#5254 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15789 posts

Posted 26 March 2021 - 02:00 PM

Pri nas na šoli pa so cepljene začele zbolevat za C19.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5255 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19372 posts

Posted 26 March 2021 - 02:07 PM

Saj še niso 2 odmerkov prejele, so?

• 0

#5256 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15789 posts

Posted 26 March 2021 - 02:14 PM

Ne. Zdaj ga zgleda tudi ne bojo rabile. Oz. ene par jih je imelo tako reakcijo, da so rekle, da se žive ne grejo več cepit.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#5257 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26164 posts

Posted 26 March 2021 - 02:18 PM

Od večih sem slišala, da je pri AZ prva reakcija veliko hujša kot pri drugi dozi

• 0

#5258 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6745 posts

Posted 26 March 2021 - 08:55 PM

Ja, reakcije po prvi dozi, sploh pri mlajših (na naši šoli) so bile kar hude.
  • 0

#5259 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86490 posts

Posted 26 March 2021 - 10:47 PM

Midva samo cakava, da se spet vrtec zapre in se nam podaljsa karantensko trpljenje se za dodatna dva tedna. No, dva tedna so napovedovali se vsakic do zdaj ...
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5260 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17444 posts

Posted 27 March 2021 - 11:31 AM

SDS ima rezerviran band za kongres (za 22. ali 29.5.). Zdaj veste kdaj bo konec norije :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users