Enako, doma smo pa vedno posuli z mesanico sladkorja in cimeta. Mama je vedno rekla, da za cmoke je nujno uporabiti "star" krompir, torej ne novega mladega.
Jaz jih ne delam, imam pa vedno v skrinji kupljene, K.jih ima rada in pridejo prav za kakšno kosilo/večerjo na hitro.
Enkrat sem jih skuhala še sosedi in je menda rekla potem, da so pa "moji" boljši kot njihovi, hahaha.

Danes kuham...
Started by
Plain Jane
, Nov 14 2011 02:45 PM
5202 replies to this topic
Posted Today, 07:08 AM
Posted Today, 07:22 AM
Prvič slišim za varianto brez masla in drobtin, jaz jih dobro povaljam v mešanici masla, drobtin in sladkorja in si naložim še dodatno te mase v krožnik, da vsak košček povaljam v drobtinah. 😻 Ja, M, saj to je tudi bil del problema včeraj, ker sem uporabila mlad krompir in nisem takoj oblikovala cmokov.
Lesson learned.

Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso
Pablo Picasso
Posted Today, 07:34 AM
Meni tudi mama vedno govori, da mlad krompir je dober samo za v pečico, nikakor kuhat. Jaz cmokov ne delam, jih pa parkrat pri mami jem, so malo marelični boljši, ker na kislo potegnejo. Včasih je v prerezano slivo dala pol kocke sladkorja, zdaj že dolgo ne več, kuhane pa povalja v drobtinah na maslu brez sladkorja. Jaz te mešanice dolgo nisem prenesla in sem jedla cmoke prelite s stopljenim maslom, zdaj par let pa tudi drobtine pojem. Čez si pa izdatno naložimo še razpuščene slive/marelice, kot ena omakca pride. Ostanke tega jaz na žlico pojem.
Nič ne kuham, mami časti za rojstni dan v kitajski, naredila sem pa eno kastrolo obogatene grške solate in tunine steake imam še za popeči.
Nič ne kuham, mami časti za rojstni dan v kitajski, naredila sem pa eno kastrolo obogatene grške solate in tunine steake imam še za popeči.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users