Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5242 replies to this topic

#5181 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26085 posts

Posted 01 July 2025 - 04:37 PM

Jaz sem pa skuhala makarone in odmrznila bolognese omako. Pri 37C se pač ne mislim pretegnit :))
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5182 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 03 July 2025 - 01:01 PM

Testenine s piscancem in buckami. Pa z malo limone, cesna in kremnega sira. Bomo videli kaj bo ratalo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#5183 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12159 posts

Posted 03 July 2025 - 01:24 PM

Jaz bom pa hladno testeninsko solato za jutri, s prelivom iz bazilike, oresckov, pa popecenim haloumijem s cesnom, njam.
  • 0

#5184 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17310 posts

Posted 03 July 2025 - 01:54 PM

Jaz sem "skuhala" samo solato s cesnjevci in fizolom
Polento je pod mojimi verbalnimi navodili skuhala I
Piscancji ragu v paradiznikovi omaki pa B. Pomoc je potreboval samo pri prestavljanju litozeleznega lonca v pecico in nazaj (z vsebino precej tezek, moznosti opeklin)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5185 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86961 posts

Posted 05 July 2025 - 12:32 PM

Puranji zrezki v omaki z gobami in bučkami, kuskus, kumarična solata

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5186 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19500 posts

Posted 05 July 2025 - 02:48 PM

Pico pečemo danes.
  • 0

#5187 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26085 posts

Posted 05 July 2025 - 07:54 PM

Cili iz sladkega krompirja, rdecega fizola in listnatega ohrovta + riz

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5188 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17310 posts

Posted 05 July 2025 - 09:33 PM

Recept?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5189 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86961 posts

Posted 06 July 2025 - 11:58 AM

Pire za k maminim filanim paprikam :woot:

Attached Files

• 0

― V. Van Gogh

#5190 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26085 posts

Posted 06 July 2025 - 03:05 PM

Recept?

https://wallflowerki...to-kale-chilli/
  • 0

#5191 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12159 posts

Posted 06 July 2025 - 03:21 PM

Jaz pa spet delam lečin daal za dva dni v službi, sem dala še mičken kodrolistnega ohrovta notri in svež koriander z vrta, njam.

• 0

#5192 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86961 posts

Posted 07 July 2025 - 02:35 PM

Z O. sva skuhala testenine iz rdeče leče s tofujem, sirom za žar in zelenjavo

• 0

― V. Van Gogh

#5193 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86961 posts

Posted 12 July 2025 - 01:11 PM

Čiščenje hladilnika: Njoki s tofujem, bučkami, papriko, smetanovo omako z zelišči. Zraven motovilec s kumaro in avokadom.

• 0

― V. Van Gogh

#5194 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27614 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 July 2025 - 06:44 PM

Danes sem bila nepremišljen mazohist in šla delati slivove cmoke, ker smo dobili božanske domače slive. 3h sem se zafrkavala z oblikovanjem, ker sem najprej zamesila krompirjevo testo, potem pa zaspala skupaj z otrokom in je po uri in pol bilo testo tako pocasto, da sem morala dodati še kilo moke, ker je bilo nemogoče karkoli delati z njim in so bili na koncu cmoki čisto zbiti. :butl: Kuhinja me ne vidi vsaj dva dni.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5195 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17310 posts

Posted 12 July 2025 - 07:02 PM

Za te cmoke sem jaz razpolozena tko, enkrat na leto, mogoce dvakrat, ceprav jih vsi obozujemo...ampak fak je to enega packanja mater, pa cela kuhinja razfak.
More bit res dez, pa mi res dolgcas, pa zvezde poklopljene da mam energijo za to.
  • 0

#5196 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86961 posts

Posted 12 July 2025 - 07:42 PM

Jaz jih nikoli ne delam, ker mi niti dobri niso. Sem bolj za struklje, kakrsne koli.
  • 0

― V. Van Gogh

#5197 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27614 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 July 2025 - 09:37 PM

Jaz slivove cmoke o b o ž u j e m in jih v sezoni domačih sliv relativno pogosto delam, ker sami od sebe žal ne bodo padli na mizo. Drugih cmokov niti ne maram toliko, marelični in ostali so mi precej brezvezni, slivovi pa so mi božanski. Dela je toliko, da glava boli in bi verjetno bilo lažje in hitreje odteči polmaraton, ampak jih naredim ravno parkrat tekom sezone in se jih tako napokam, da se jih nasitim do naslednjega poletja. Pa danes sem imela v planu dvojno porcijo, ker sem hotela polovico zamrzniti, sem jih na koncu zamrznila ravno 6, ker sem videla, da nima smisla, ker niso bili ničemur podobni. :butl:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5198 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17310 posts

Posted 13 July 2025 - 06:53 AM

Iz dvojne mase jih delat je pa sploh projekt haha.
Ja meni so slivovi najboljsi ampak tudi marelicni nic ne zaostajajo. Ampak samo domaci, po maminem receptu. Vse ostalo kar sem drugje jedla mi je fuj.
Moj jih ni maral doker jih nisem jaz naredila, ker je v lajfu do takrat jedel same slabe.
Pri nas je mami zamrznila cele pekace teh sliv in smo jih jedli celo leto, vsake 14 dni jih je delala. To je eden izmed mojih najljubsih spominov na otrostvo...pa fizolovo juho zraven, ponavadi.
  • 0

#5199 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12159 posts

Posted 13 July 2025 - 07:03 AM

Meni so tudi oboji noro dobri. Pa pri meni morajo biti posuti z drobtinami na maslu, po vrhu dam pa malo rjavega sladkorja. 

• 0

#5200 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14330 posts

Posted 13 July 2025 - 07:07 AM

Jaz jih tudi obožujem, ampak skutne, ne krompirjeve. Obvezno drobtine na maslu.
Obožujem oboje, samo dobre majhne marelice dobiti je postal mission impossible.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users