Italija
Posted 24 May 2018 - 09:46 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2018 - 06:50 PM
Tri tedne sva doma pa že planiram naslednje potovanje.
Najverjetneje greva septembra na Sicilijo, fly & drive varianta, za 12 ali 13 dni. Pristaneva v Catanii, ki naju kot pristaniško mesto za nastanitev ne zanima, ker so nama plaže prioriteta (poleg hrane ) pa sem si zamislila, da bi prvih nekaj dni prespala v Trapaniju, potem v Cefalùju in zadnjo noč ali dve v Giarru. Se vam zdi OK plan?
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2018 - 06:56 PM
V Ragusi je ful dober sladoled
Meni so bile ful všeč Sirakuze, je pa druga smer od tvoje poti. V Trapaniju obvezno v Erice, cannoli, mama mia!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 June 2018 - 07:01 PM
A kje ni?
Iz Giarra do Syracusa ni tako daleč.
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2018 - 07:01 PM
Posted 22 June 2018 - 07:16 PM
V Trapani ni več direktnega leta iz Benetk. Sploh se mi zdi neumno, da bi se namesto v Trst vozila v Benetke in pristala v Palermu, potem pa se na koncu z vzhodne strani Sicilije spet vozila nazaj.
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2018 - 07:19 PM
A kje ni?
Iz Giarra do Syracusa ni tako daleč.
Tam mi je ful v spominu ostal.
POtem pa pejta v Sirakuze, glavni trg je res veličasten. V Palermu se kaj ustavita?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 June 2018 - 07:33 PM
Ja, tudi.
― V. Van Gogh
Posted 14 July 2018 - 12:28 PM
Posted 14 July 2018 - 11:09 PM
Posted 18 July 2018 - 05:07 PM
V nedeljo smo bili na Rilkejevi poti, zelo soparen dan, še dobro, da se je dalo umakniti v senco. Pozno popoldne smo se osvežili s kopanjem v Sistiani in ostali do večera.
Sicer zelo slikovita pot, zagotovo se še vrnemo v hladnejših mesecih (sem videla, da je povsod polno ruja (grm), to mora biti lepo, ko se obarva).
Posted 18 July 2018 - 07:57 PM
Bomo šli še kdaj z Larsom.
Jaz sem pa danes rezervirala apartma na Siciliji za prvi teden (Trapani) - 120 m², tik ob plaži s pogledom na morje iz vseh prostorov, z vključenim zajtrkom za 56 na noč. Od tega na koncu še 10 % dobiva povrnjenih. Sem že mislila, da narobe gledam ceno. Letalski pa zaenkrat enosmerni, potem bova pa videla, če in kdaj se vrneva.
― V. Van Gogh
Posted 18 July 2018 - 08:01 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 July 2018 - 08:01 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 July 2018 - 08:43 PM
Na Bookingu, ker je opcija brezplačne odpovedi, za vsak slučaj. Do zdaj sva vedno v J Italiji dobila hude apartmaje za dobro ceno, junija ali septembra.
― V. Van Gogh
Posted 18 July 2018 - 09:31 PM
Super deal! Za kok časa pa gresta, dva tedna?
Posted 18 July 2018 - 09:53 PM
Bomo šli še kdaj z Larsom.
Letalski pa zaenkrat enosmerni, potem bova pa videla, če in kdaj se vrneva.

Posted 19 July 2018 - 07:50 AM

Posted 20 July 2018 - 01:50 PM
Super deal! Za kok časa pa gresta, dva tedna?
Ja, za 13 dni. Toliko, da nabacim tiste 3 kile al kako si že rekla.
Še tretji apartma moram poiskat, v Giardini Naxos, ker so tam ful lepe plaže.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users