Muffini, cupcakes
Posted 27 August 2010 - 01:22 PM

Posted 08 September 2010 - 09:01 PM
Jaz sem danes delala Muffine po tem ( http://www.kulinarik...kocok-muffini-/ )receptu ki ga je enkrat ena soforumašica nalepila
Se moji narkocok muffini:
[attachmentid=6910]
Pohvaljeni celo od poba, ki redko kaj pohvali.

Attached Files
Posted 08 September 2010 - 09:14 PM

Gimmie some!!!
(odlična ideja za popestritev deževnega dneva, bodem jih jutri speči ˘-˘ )
Krokant si sama delala? Meni se je totalno ponesrečil, zato sem zdej vzela v trgovini že naretega, bom jutri sprobala. Aja, pa v maso bom dodala malo pomarančne marmelade, da nekoliko pogreni.. in da sadni priokus.. njom njom.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 08 September 2010 - 09:15 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 September 2010 - 10:18 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 08 September 2010 - 11:26 PM
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 09 September 2010 - 02:05 PM
Res so trpezni, dobis pa pomoje v vsaki bolje zalozeni samopostrezni, ne spomnim se vec, kje sem jih kupila - Maxi, Interspar, Nama - najbrz kaj od tega trojega. : ) Ti javim, ko jih spet kje kaj vidim, ce jih do takrat se ne bos sama odkrila.

Cvetka slika

Z veseljem delim naslednjic, ko pridejo spet iz pecice.

Pomarancna marmelada

Rea: kakavove komaj poziras, kar lepijo se ti na vse v ustih in grlu.

Posted 09 September 2010 - 02:13 PM
Aja, mogoče bo komu uporabna informacija ali ideja; muffini so zelo hvaležnopecivo za zamrznit; pri nas se pogosto zgodi, da naslednji dan ostane kakšen muffin, 2 ali trije, ker se jih nikomur več ne lušta se zapakirajo posamezno v vrečke in šibajo v skrinjo. Čez kak teden dni se ti ga zlušta, ga odmrzneš in imaš ob kavici mehak, še mlačen muffin just like that.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 September 2010 - 02:22 PM

Pa res; tasca da vcasih kaksen krof v skrinjo, ko jih prevec napece, se tudi obnese.
Posted 09 September 2010 - 02:30 PM

Posted 09 September 2010 - 02:31 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 09 September 2010 - 04:29 PM
Meni tudi ta ideja ne diši. Eni vem, da res svašta zmrzujejo, od raznih potic, kruha, itd. Meni to ni dobro.
Kvečjemu kakšen golaž edino.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 09 September 2010 - 05:04 PM
Sam ja, se pa splača, seveda.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 09 September 2010 - 05:17 PM
O zamrznjenem sadju/zelenjavi sem enkrat brala, da je bolje jesti zamrznjeno kot tisto, ki stoji (pre)dolgo na policah trgovin. Seveda je najboljse z domacega vrta, ce ga imas.
Jaz razlike v okusu kruha ipd. ne opazim. Se pa izogibam pretirani uporabi zamrznjenih zivil, ker tudi tu, kot povsod velja - all things in moderation and.... : )
Posted 09 September 2010 - 06:01 PM

Muffin pa lahko odtališ na sobni temperaturi-sicer traja nekaj časa, lahko ga pa za minutko daš v mikrovalovko na odtajanje..
Posted 09 September 2010 - 06:50 PM
Jaz čutim razliko med svežim in sveže zamrznjenim in odtajanim. Ni sicer gromozanska, je pa glih toliko,
da me moti. Npr. moja teta zelo rada zamrzne potico. Jaz takoj opazim, če je sveža ali pa je bila vzeta
iz zmrzovalnika. Ne vem no, malo se mi vse skupaj priskuti.
Posted 09 September 2010 - 11:00 PM

Pablo Picasso
Posted 09 September 2010 - 11:08 PM
Ali pa narediš kruhove cmoke. ˘-˘
Posted 09 September 2010 - 11:40 PM

Pablo Picasso
Posted 10 September 2010 - 11:28 AM
Par dni star kruh ponavadi narezem na rezine in na hitro popecem, mnjam. : )
OT: Če je lepo zapakiran-v vakumski prozorni kuhinjski vrečki ne vidim, kje je problem, raje imam frišno odtaljen kruh, ki se je dal svež v skrinjo (kupiš celo štruco kruha, poješ jo četrt, ostalo gre v skrinjo) kot pa 3 dni star in že suh kruh.
Da je kruh ogabnega okusa iz skrinje je po izkušnjah kriva skrinja ali pa neposrečeno pakiranje; živilo dobi ta 'okus po skrinji' in pol verjamem, da je zanič in drugačnega okusa.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users