Jump to content

Photo

Potovanja...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#501 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 30 June 2021 - 10:38 AM

Mi smo zdaj odkljukali Slovenijo. Je bilo cist prevroce za kakrsnokoli raziskovanje, tako da smo se premikali med vikendi in domovi nasih domacih. Mi je malce zal, ampak pri 30+ mi res ni lazit naokoli.

Avgusta pa najverjetneje nekam v Sredozemlje. Italija, Španija, Grčija, eventuelno mogoce celo Hrvaška. Ampak slednja mi je iskreno najmanj simpaticna opcija. Mauritius se tud odpira in ima celo normalne pogoje za vstop. Me ful mika, ampak glede na to, da je avgusta tam zima, bi ga mogoce raje prisparala za takrat, ko je pri nas zima.
  • 0

#502 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 July 2021 - 11:29 AM

A za te turistične bone moram kaj sprintat, ali samo pridem na recepcijo in povem ob prijavi, da bi rada vnovčila bon?

Se selim na kampiranje, pa bom vse na licu mesta naredila, booking, plačilo in prijavo. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#503 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 21 July 2021 - 12:14 PM

Jaz bi na tvojem mestu poklicala na recepcijo. Za koriščenje lanskih bonov je manj komplicirano, (rabiš načeloma samo davčno), za letošnje BON21 je pa kar nekaj papirologije.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#504 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 21 July 2021 - 02:39 PM

Aha, hvala!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#505 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 July 2021 - 02:40 PM

Olivija, sm ti na fb messenger poslala link, kaj rabiš izpolnjeno za bone 2021, verjetno pa tut na www od ponudbika piše.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#506 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 21 July 2021 - 03:47 PM

Olivija, sm ti na fb messenger poslala link, kaj rabiš izpolnjeno za bone 2021, verjetno pa tut na www od ponudbika piše.

Das se meni prosim?
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#507 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 21 July 2021 - 08:20 PM

Spela, hvala! Mam se lanske za porabit, nek papir sem morala na recepciji podpisat, pa osebno so mi poskenirali, to je pa to.
  • 0

#508 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 09 June 2022 - 05:06 PM

Jao, koliko bolj enostavno je bilo potovat v casih pred corono. Ob vseh nasprotujocih si informacijah, zahtevanih potrdilih, morebitnih odpovedih in zamudah te kar mine, da bi sploh sel kamorkoli.
  • 0

#509 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 14 June 2022 - 08:58 AM

Midva sva ravno danes na sprehodu debatirala, da ce nam naslednje leto res uspe se z Anouk zmenit za poletni dopust, bi potem eno leto ostali doma zaradi hise, kasneje pa sli za nekaj let v kampe, ker se mi zdi to najboljsa opcija, da kljub otrokom in nizkemu budgetu gremo okrog. Sicer imamo zeljo in plan bolj po sredozemlju, da dava otrokom nekaj uzitka ob maorjih, kasneje pa upam,da si bomo ze lazje privoscili tudi drugacne dopuste. Meni so itak najlepsi spomini na kampiranje, pa otroka sta precej fleksibilna in si mislim, da bi jima cist sedlo ☺️, ce ne bi bila noseca bi sli ze letos. Sodelavka je S klicala, da ima se kovcek za na avto 😆 cene trajektov za Korziko in Sardinijo so pa letos enake kot 2008,2009 ko sva bila z bivsim (ne vem a so bile vmes ful nizje?).
  • 0

#510 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 June 2022 - 09:00 AM

Kolikor spremljam razne popotniške skupine, so menda šle cene trajektov za Sardinijo noro gor. Nimam pa pojma, kakšne so in kakšne so bile. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#511 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 14 June 2022 - 09:06 AM

Ja ko sem jaz pred 2 tednoma sla gledat,ker je bila ta debata ne vem a na forumu al na fb bi nas prislo 280€, dala sva takrat pa mislim, da okrog 220, pa sva bila 2, z manjsim avtom....
  • 0

#512 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 14 June 2022 - 09:15 AM

Da ne bom OT v temi Sejšeli - glede teh primerjav koliko bi kdo dal za kakšen dopust.  Meni je bilo pred leti popolnoma nesprejemljivo, da bi dala za 2 nočitvi s polpenzionom 700+, zdaj sem se pa bila primorana prilagodit in mi to, da spizdiva dva vikenda na morje poleti, da rabim skrbet samo za to, da sem v senci in pravočasno na zajtrku in večerji, odtehta ceno, sploh, ker si B. ful napolni baterije, kar res nuca. Včasih niti hodila nisem na Hrvaško, zdaj mi pa ful pomenita ta dva vikenda v Istri. In k se greva take štose, noben ne špara, greva v boljše hotele.  Mene pač živ bog ne spravi več v kamp, sploh ne v šotor. 

Mi smo dali lani za Kreto za  tedenski aranžma z letalskimi in najemom apartmaja plus Coris, riziko odpovedi cca 2.6k za 5, predlani za Samos 2.2k plus seveda hrana in rentanje avta, ki je bilo precej drago.  Letos septembra greva sama na Kreto, sva dala 1.5k, isto za en teden. 

za Sardinijo kolikor sem gledala do zdaj, bi nas trajekt prišel skoraj jurja, ampak nam potem odpade strošek rentanja avta, tko da se nekak pogliha, I guess.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#513 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 June 2022 - 09:17 AM

Midva dobiva 4k regresa, komot bi se šli neke drage počitnice, ampak mi smo zadovoljni z enim  tednom hrvaške obale in AI uslugami za jurja, haha :-)

• 0

#514 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 14 June 2022 - 09:18 AM

Evo zdaj na hitro last minute Soncek, 7nocitev polni penzion Hrvaska nas pride enako, kot 7 nocitev all inclusive Sharm el sheik, oboje hotel 4* s transporti vred.

Ja Spela men je cisto logicno in smiselno da ti v razlicnih zivljenjskih obdobjih pase razlicno in vcasih ena na videz banalnost cisto pretehta 🙂, jaz sem takrat gledala za ta termin zdaj (bi konec tedna ze startali) vi ste verjetno potem vezani na solo itd?

Ja _M_ itak ce ti to pase je to za vas potem najboljsa opcija, mi se verjetno trenutno za en teden niti ne premaknemo cez mejo, ze tu smo si razlicni 😆

_M_,kam ze greste? Ja ne saj to je to kar pravim, sli boste na pivo, na sladoled, dali boste za bencin 150€ in 50€ za cestnine 😁 a ves mi skrtuhi vse to zraven stejemo 😆
  • 0

#515 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 14 June 2022 - 11:51 AM

Da ne smetimo tam. Mi smo na drugem repu cenovnika :D in nas Hrvaska pride krepko manj kot karkoli :) Cestnina je do Makarske npr. 20€. Nic v primerjavi s kje drugje. Bencin je skoraj cel slovenski se, kamp 25 na dan, alkohola ne pijemo, sladoleda pa tudi ne jemo na Hrvaskem. Pod nobenim pogojem me Italija npr. ne pride ceneje. Tam me ze sladoled udari po zepu :D
Mi gremo na Hvar, ker utrujena ratam samo, ce pomislim na kaj drugega. Racunamo na 1000 z macjim hotelom vred.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#516 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 14 June 2022 - 11:56 AM

Ja, se strinjam.

Kam na Hvar pa?

• 0

#517 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 14 June 2022 - 11:57 AM

Hvala 🙂 ja tudi mi smo imeli ze ful sreco tudi na balkan tripu, kjer nas je ze Dubrovnik prisel ful manj kot se spomnim pred leti ko smo bili s starsi. Smo pa mi itak eni taki patroni,ki ne gremo na pivo in nam je vecinoma bolj vsec kupit lucke v trgovini in jih pojest nekje na eni skarpi,kjer brez strahu svinjamo 😁. Smo pa pred leti tudi v Italiji ful preprlacali ene nastanitve in pri hrani smo se fajn opekli parkrat. Imam kolege,ki bi jih v Italiji verjetbo precej prisle ze kazni,ker mulcu dovolijo plezat vsepovsod, tam se pa enih znamenitosti niti dotaknit ne smes 😆. Ni
  • 0

#518 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 June 2022 - 12:04 PM

Mi gremo v Drvenik. Itak da bomo še kaj zapravili zraven, ampak to bi tudi drugje, vsega lih ne moreš do evra točno predvideti. Primerjave pa delam bolj pri cenah nastanitve in ponudbe ter stroškov prevoza. 

• 0

#519 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 14 June 2022 - 12:07 PM

Mah men se niti apartmajev ne da več iskat za 5, ker je takoj kakšna komplikacija s 5. ležiščem in takoj ponujajo 2 ločeni sobi pa ne znotraj istega apartmaja, čeprav v Grčiji obakrat smo imeli res fajn apartma z ločeno spalnico, uni trotli pa itak vsi veseli, da so po svoje lahko rogovilili, lol.  Upam, da bo kmal tavečjemu itak bruka s tastarim okol hodit pa se enga znebimo, lol. 

• 0

#520 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 14 June 2022 - 12:09 PM

Ja ja saj vem 😁 malo bolj za salo sem napisala, ker sem se enkrat ful nacudila kolegici,ker so dali za AI en teden jurja, zraven pa se 600€ za pivo,sladoled, najem nekih vodih skuterjev in kaj s e vem kaj vse potem v tem AI kompleksu 😆 ampak ja saj na koncu si itak vsak po svojih prioritetah izbere. Jaz trenutno cist stekam tudi te Amarin fore, ker na ta nacin si mislim,da si res tudi kot stars vsaj malo odpocijes, in ker meni to ne pomeni dosti se ne pomeni da zato pa ni ok, moje prioritete so res drugje. S pa itak sanja kdaj bomo sli lahko v toskano 🤣 in vsak dan gleda cene nastanitev in se sprasuje ce bi njegovi zivci prenesli nekajdnevni izlet z dojenckom in puncama.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users