Jump to content

Photo

Kuhinje & kuhinjska oprema

• Please log in to reply
654 replies to this topic

#501 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 27 May 2021 - 05:43 PM

Delam pa skoz vse na P, hehe, ampam ne mores imeti vseh 4ih na p, ampak samo 2.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#502 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 27 May 2021 - 05:45 PM

Ja saj vem, da obstajajo take, midva sva bila na budgetu 🙂
  • 0

#503 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 27 May 2021 - 07:45 PM

Midva imava Bosch 4x indukcijo. Ni bila med najdražjimi, ker sva tudi midva gledala na budget. Ja, če je več kuhalisc vključenih, se pri nas tudi sliši zvok, kot da bi se zaganjalo, točno tako, kot je Barbarina opisala. :) Ampak mene sam zvok ne moti.
Jaz plina ne bi imela, ker se ne počutim tako varno. Plus res se mi ne bi dalo stalno pazit, da greš pravi čas novo jeklenko kupit. Doma smo imeli dolgo plin, pa sem se takoj navadila na steklokeramično oziroma indukcijo.

Dodaten minus plinskih štedilnikov mi je to, da moraš tiste kovinske dele stran jemat, če nočeš vse spucat, zamasti se, se kaj polije in se gor prime...

Steklokeramične tudi ne bi imela, ker traja, da se plošča ohladi in če se kaj polije, se prime in zažge, moraš s strgalom dol praskat. Skratka, indukcija je ful ful lažja za čiščenje in hitreje se segreje, pa tudi ohladi po koncu uporabe.

Nama je par ljudi reklo, da je kao bolj praktično, če ima kuhalna plošča okrog inox rob, da je večja zaščita. Če je samo plošča brez tega roba, bi se teoretično lahko kaj obkrušilo, če ti lonec iz roke pade. :lol: Ampak na to se najbrž ni glih kaj za ozirat pomoje.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#504 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 27 May 2021 - 07:50 PM

Nama dela od Gorenja že več kot 8 let brez težav. Je bila pa v akciji takrat skupaj s pečico 1000€.
  • 0

#505 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 27 May 2021 - 08:29 PM

Nama se je rob ze kar okrusil kje zaradi posod, ja, nimava tega inoxa okoli.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#506 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 27 May 2021 - 08:31 PM

Midva ga imava, pa se je enkrat delno odlepil al neki, sej pol je A.zrihtal.
  • 0

#507 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 28 May 2021 - 07:12 AM

MIdva imava indukcijo, od Ikee za 300€ že 11 let. 5 let nazaj sem jo razbilapo dolžini, eno leto nazaj sta dve crknili, pa še kar čakava za nakup nove :D V enem letu sem 5x rabila tri rinke, v tem primeru imava pa itak še eno enojno za na potovanja.

Meni je super! Doma smo imeli plin, zemeljski, ne bombe. AMpak tisto mučno pucanje štedilnika, rinke, ki jih moraš vsake toliko zdrgniti. Ne bi šla nazaj. Imaš pa izgovor več, da si kupiš resnično kvalitetno posodo ^_^ čeprav vsa emajlirana dela, ponve iz Ikee tudi večinoma.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#508 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 28 May 2021 - 07:26 AM

Midva imava kombinacijo indukcija/plin (4+1). Jaz sem čustveno navezana na plin, mi je fajn imeti eno tako rinko (za vok, ko je v dveh nizih plamen) in jo redno uporabljam poleg indukcije. Redno so v uporabi 2-3, tako da je 5 malo overkill, ampak ok ... Nisva sama izbirala ;) ne vem, če sva kdaj več kot 4 hkrati uporabljala, nisem tako izurjen multitasker (že timer lahko nastaviš samo za 2 plošči pa enega na telefonu :D).

Posode pa tudi ne rabiš tako zelo veliko, enkrat kupiš dobro in jo imaš, razen kako ponev moraš zamenjat vmes, če nimaš ravno litoželezne.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#509 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 28 May 2021 - 07:38 AM

Jaz sem tudi čustveno navezana na plin, pač navajena sem ga uporabljat od 10.leta :D V LJ ga imamo tudi, jeklenka zdrži dolgo, 2,5-3 mesece in ko zmanjka plina, nam pripeljejo novo v roku 1 ure.
Je pa res, da je čiščenje res mučno. Zato mislim, da se bom hitro navadila indukcije.

Frčica, dobro, da si omenila - katera pa je res kvalitetna posoda? :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#510 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 28 May 2021 - 07:43 AM

Litoželezna in njene variacije. Draga, ampak večna. Obenem je še lepa.

Za zavret testenine jasno ne.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#511 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 28 May 2021 - 09:57 PM

Zanimivo Neytiri, sem mislila, da je to s krušenjem robov bolj malo verjetno. Midva sva potem izbrala tako z robom.

Ma meni je to, da je samo ravna plošča za čiščenje, čista zmaga. Nobene posebne muke. Smo imeli doma zelo dolgo plin in tisto odstranjevanje rink, če hočeš normalno očistit, ne hvala.

Lonce sva midva kupila en komplet WMF, 6 loncev s pokrovi, več kot dovolj. Po dobrih 2 letih sva še vedno ful zadovoljna, pa tudi ni bila neka grozna cena. Mislim da okrog 100 eur. Sva pa kupila v njihovi trgovini v Nemčiji. Fantova firma sodeluje z eno firmo v tistem kraju in nama je en sodelavec šel iskat, ko je bil gor.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#512 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 12 July 2021 - 02:22 PM

Od kje imate kuhinje, v kakšnem cenovnem rangu in kako ste zadovoljni?
Ogromno izbire je in pojma nimam, kako se tega lotit. Imava že nek približen 3D načrt, kaj bi rada, odločila sva se za L kuhinjo, če se le da, iz salona. Fronte sem najprej želela v svetli (bela,bež) mat izvedbi, potem sem pa brala, da je visoki sijaj veliko lažji za čiščenje, kar je meni pomembno. Zaradi L oblike bi rada imela tudi čimbolje izkoriščen kotni prostor, v Rutarju so nama kazali vsaj 3-4 možnosti, v Ikei imajo samo 2 rešitvi in mojemu se je zdel tisti vrtiljak pri Metod kuhinji bolj slabe kvalitete.
Cenovni rang si predstavljam cca 5000 za neko srednje kvalitetno kuhinjo, ki bi se držala kakih 10 let. Sam nimam pojma, kako je to realistično, res se ne znajdeva.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#513 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 12 July 2021 - 02:23 PM

Dan Kuchen...nama je top. Po 5letih in dveh otrocih je se taka kot ko sva jo dobila.
  • 0

#514 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 12 July 2021 - 02:32 PM

A ni visoki sijaj dosti manj odporen na razne praske? Pa se nič ne poznajo odtisi? Ne predstavljam si, kako je lahko lažji za vzdrževanje kot mat (les).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#515 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 12 July 2021 - 03:00 PM

Jaz imam Dieter Knoll iz Lesnine. Glih ene 5 je bila (6m spodnje in 1m visoke omare). Je mat. Meni se zdi kar visok razred, no. Imamo jo 3 leta in se ji nic ne pozna. Da bi vsakih 10 let dajala 5k, si raje kuham na Rade Koncarju. Za ta denar ima, da je tam vsaj 20 let (se pa nicesar ne morem tako navelicati, da bi se 1x tako globoko posegla v zep :D). Pa se moderna ni bila nikoli.
Ne vem kako se cisti sicer. Jaz ne vidim odtisov glih. Menda so neke Viledine krpe, ki ocistijo totalno na suho mat ali lak.
Ikea naceloma uporablja ista vodila kot drugi, torej Blum. Prej sem imela njihovo 5 let pa ni spet taka razlika. Glih tako bi lahko 20 let tam stala :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#516 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 12 July 2021 - 03:08 PM

Dan Kuchen...nama je top. Po 5letih in dveh otrocih je se taka kot ko sva jo dobila.

Kaj pa cenovno?
  • 0

#517 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 12 July 2021 - 03:11 PM

Aja... Pa mogoce najprej mislis, da bos kmalu menjal marsikaj, ampak potem kar mine ene 3, 5 let in z marsicim se sprijaznis pa se kar si utrujen od prejsnjega opremljanja in se ti kar malo bruhne v usta, da bi se enkrat cez 5 let spet hodil po salonih pa rotil mojstre in racunal kdaj bodo/ne bodo prisli in bos zivel na gradbiscu jadajadajada. Je dobro orng premisliti ze prvic, ko opremljas.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#518 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 12 July 2021 - 04:57 PM

Nasa ni nic spraskana pa je visok sijaj. Je bila pa sama kuhinja takrat 2,400, za 3,5m.
  • 0

#519 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 12 July 2021 - 09:58 PM

A ni visoki sijaj dosti manj odporen na razne praske? Pa se nič ne poznajo odtisi? Ne predstavljam si, kako je lahko lažji za vzdrževanje kot mat (les).

Še prej poznajo odtisi, ampak se tudi lažje očisti. Ne vem, to so ful pisali v FB skupini Mamice opremljajo 😄

Kaj pa imate od bele tehnike? Hladilnik bi rada imela samostoječ kombiniran. Med najbolje ocenjenimi na ZPS so Liebherr, Bosch, Electrolux.
  • 0

Bill Bullard

#520 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 13 July 2021 - 04:27 AM

Pa spet meni se ne zdi,da se ful poznajo odtisi,ali pa mi ne slatamo toliko 😁,sta r s tudi punci vajeni,da se po elementih ne slata...pa ne da bi ju dresirala ampak recimo da je bolj na udaru omara z ogledalo na vratih,ki jo imamo v hodniku 😆 tista je vecno svinjska. Se pa res enostavno zbrise. Kar bi jaz mogoce drugace....predali,ki imajo ful velike stranice,so se panti precej posedli. Pod umivalnikom recimo, bi dala drugacnega...se najvec se odpira in so se vodila res malo zjahala.

Aparate imamo vse Gorenje in smo imeli do zdaj 2x tezavo s pomivalcem (ravno se znotraj garancije). Trkam na les,servis je hiter in serviser na nasem koncu ne nabija brezveznih tarif,niti na izdelke ki niso vec v garanciji. Je pa hladilnik nofrost glasen.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users