Kuhinje & kuhinjska oprema
Posted 27 May 2021 - 05:43 PM
Posted 27 May 2021 - 05:45 PM
Posted 27 May 2021 - 07:45 PM

Jaz plina ne bi imela, ker se ne počutim tako varno. Plus res se mi ne bi dalo stalno pazit, da greš pravi čas novo jeklenko kupit. Doma smo imeli dolgo plin, pa sem se takoj navadila na steklokeramično oziroma indukcijo.
Dodaten minus plinskih štedilnikov mi je to, da moraš tiste kovinske dele stran jemat, če nočeš vse spucat, zamasti se, se kaj polije in se gor prime...
Steklokeramične tudi ne bi imela, ker traja, da se plošča ohladi in če se kaj polije, se prime in zažge, moraš s strgalom dol praskat. Skratka, indukcija je ful ful lažja za čiščenje in hitreje se segreje, pa tudi ohladi po koncu uporabe.
Nama je par ljudi reklo, da je kao bolj praktično, če ima kuhalna plošča okrog inox rob, da je večja zaščita. Če je samo plošča brez tega roba, bi se teoretično lahko kaj obkrušilo, če ti lonec iz roke pade.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 May 2021 - 07:50 PM
Posted 27 May 2021 - 08:29 PM
Posted 27 May 2021 - 08:31 PM
Posted 28 May 2021 - 07:12 AM
MIdva imava indukcijo, od Ikee za 300€ že 11 let. 5 let nazaj sem jo razbilapo dolžini, eno leto nazaj sta dve crknili, pa še kar čakava za nakup nove V enem letu sem 5x rabila tri rinke, v tem primeru imava pa itak še eno enojno za na potovanja.
Meni je super! Doma smo imeli plin, zemeljski, ne bombe. AMpak tisto mučno pucanje štedilnika, rinke, ki jih moraš vsake toliko zdrgniti. Ne bi šla nazaj. Imaš pa izgovor več, da si kupiš resnično kvalitetno posodo čeprav vsa emajlirana dela, ponve iz Ikee tudi večinoma.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 May 2021 - 07:26 AM

Posode pa tudi ne rabiš tako zelo veliko, enkrat kupiš dobro in jo imaš, razen kako ponev moraš zamenjat vmes, če nimaš ravno litoželezne.
Posted 28 May 2021 - 07:38 AM

Je pa res, da je čiščenje res mučno. Zato mislim, da se bom hitro navadila indukcije.
Frčica, dobro, da si omenila - katera pa je res kvalitetna posoda?

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 May 2021 - 07:43 AM
Litoželezna in njene variacije. Draga, ampak večna. Obenem je še lepa.
Za zavret testenine jasno ne.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 May 2021 - 09:57 PM
Ma meni je to, da je samo ravna plošča za čiščenje, čista zmaga. Nobene posebne muke. Smo imeli doma zelo dolgo plin in tisto odstranjevanje rink, če hočeš normalno očistit, ne hvala.
Lonce sva midva kupila en komplet WMF, 6 loncev s pokrovi, več kot dovolj. Po dobrih 2 letih sva še vedno ful zadovoljna, pa tudi ni bila neka grozna cena. Mislim da okrog 100 eur. Sva pa kupila v njihovi trgovini v Nemčiji. Fantova firma sodeluje z eno firmo v tistem kraju in nama je en sodelavec šel iskat, ko je bil gor.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 12 July 2021 - 02:22 PM
Ogromno izbire je in pojma nimam, kako se tega lotit. Imava že nek približen 3D načrt, kaj bi rada, odločila sva se za L kuhinjo, če se le da, iz salona. Fronte sem najprej želela v svetli (bela,bež) mat izvedbi, potem sem pa brala, da je visoki sijaj veliko lažji za čiščenje, kar je meni pomembno. Zaradi L oblike bi rada imela tudi čimbolje izkoriščen kotni prostor, v Rutarju so nama kazali vsaj 3-4 možnosti, v Ikei imajo samo 2 rešitvi in mojemu se je zdel tisti vrtiljak pri Metod kuhinji bolj slabe kvalitete.
Cenovni rang si predstavljam cca 5000 za neko srednje kvalitetno kuhinjo, ki bi se držala kakih 10 let. Sam nimam pojma, kako je to realistično, res se ne znajdeva.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 12 July 2021 - 02:23 PM
Posted 12 July 2021 - 02:32 PM
A ni visoki sijaj dosti manj odporen na razne praske? Pa se nič ne poznajo odtisi? Ne predstavljam si, kako je lahko lažji za vzdrževanje kot mat (les).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 July 2021 - 03:00 PM

Ne vem kako se cisti sicer. Jaz ne vidim odtisov glih. Menda so neke Viledine krpe, ki ocistijo totalno na suho mat ali lak.
Ikea naceloma uporablja ista vodila kot drugi, torej Blum. Prej sem imela njihovo 5 let pa ni spet taka razlika. Glih tako bi lahko 20 let tam stala

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 July 2021 - 03:08 PM
Kaj pa cenovno?Dan Kuchen...nama je top. Po 5letih in dveh otrocih je se taka kot ko sva jo dobila.
Posted 12 July 2021 - 03:11 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 July 2021 - 04:57 PM
Posted 12 July 2021 - 09:58 PM
A ni visoki sijaj dosti manj odporen na razne praske? Pa se nič ne poznajo odtisi? Ne predstavljam si, kako je lahko lažji za vzdrževanje kot mat (les).
Še prej poznajo odtisi, ampak se tudi lažje očisti. Ne vem, to so ful pisali v FB skupini Mamice opremljajo 😄
Kaj pa imate od bele tehnike? Hladilnik bi rada imela samostoječ kombiniran. Med najbolje ocenjenimi na ZPS so Liebherr, Bosch, Electrolux.
Bill Bullard
Posted 13 July 2021 - 04:27 AM
Aparate imamo vse Gorenje in smo imeli do zdaj 2x tezavo s pomivalcem (ravno se znotraj garancije). Trkam na les,servis je hiter in serviser na nasem koncu ne nabija brezveznih tarif,niti na izdelke ki niso vec v garanciji. Je pa hladilnik nofrost glasen.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users