Kje kupujete?
Posted 31 October 2023 - 08:05 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 31 October 2023 - 08:06 PM
Posted 31 October 2023 - 08:08 PM
Matilda, v Coopu zdaj že drugič nič od nič kave za kafetjero, espresso. V Leclercu jemljem Lavazzo.
Posted 31 October 2023 - 08:35 PM
After all this time?
Always.
Posted 31 October 2023 - 09:05 PM
Posted 31 October 2023 - 09:59 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 31 October 2023 - 10:38 PM
Na tržnico grem s staršema v Koseze, kadar sem v Lj, doma ne hodim.
Posted 01 November 2023 - 09:06 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 November 2023 - 09:55 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 November 2023 - 08:17 AM
Mi večino hrane kupimo v Lidlu, tako da tu praktično kupimo vse. Tudi čistila, meso - iz linije Naše nam paše je ful ok, sploh piščančja prsa imajo včasih v akicji ful ugodno in so ok. Za primerjovo, ko ima Tuš piščančja prsa v kaciji, pakirana, ima meso čuden okus. Iz Lidla pa je bilo vedno ok. Tudi čistila vzamemo kaj od tu.
Nekatere specifične stvari kupimo v Mercatorju: kapučino, kisla smetana, bučno olje, mačje vrečke. Kar imata starša posebne želje, olje in vrečke po navadni na kupon.
[Napoleon]
Posted 02 November 2023 - 08:23 AM
Posted 02 November 2023 - 08:23 AM
Posted 02 November 2023 - 08:33 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 November 2023 - 08:52 AM
Posted 02 November 2023 - 08:55 AM
Mi kupimo v lokalni kmetijski trgovini, ampak zelo malo mesa pojemo doma. V glavnem kupujem mleto, svinjskega doma skoraj ne pripravljamo razen parkrat na leto rebra zraven jote, recimo, klobase in suhe mesnine dobimo domače.
Piščanca vzamemo svežega v Mercatorju, kjer nam mesar občasno pripravi večje količine, ko je kakšna akcija in potem po porcijah spakiramo v zamrzovalnik. Pakiranega pa nikoli ne kupimo.
Posted 02 November 2023 - 09:19 AM
V Hofru pa zadnje cas nimam kaj kupit vec. Vse je drago in slabse kot pred leti. Pri Lidlu me moti, da nima vsaj boljse alternative. Samo en prsut npr. in to tak, da ne ves a je podplat ali je dejansko iz mesa. Toasti vsi z aditivi, da imas zgago, mlecni izdelki slabe kvalitete... Pomojem sem samo ekstra zbircna.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 November 2023 - 09:39 AM
Js pa špecerijo in čistila praviloma kupujem v Conadu na Opčinah. Precej stvari vzamem Conad blagovna znamka, zlasti čistila. Zelenjavo kupujem na tržnici, perutnino pa pri nekih privatnikih, ki prodajajo na glavni tržnici in na tržnici BTC. Piščeta so okusna, dražja od tovarniških (PP se mi zdijo čisto okej). Artikle za osebno hijeno, pardon higieno, kupujem v DM. V Hoferju kupujem sirne namaze, ki sem jih že pohvalil v ustrezni rubriki. Meso kupujem pri Štajermesu na glavni tržnici. Štajnbirt v Škofji Loki je sicer za štengo boljši, samo se moram vozakat sem in tja. Ribe kupujem na tržnici BTC. Ob torkih in petkih imajo frišno robo, res odlične kvalitete, vključno z gojenimi oradami in brancini, ki so seveda cenejši. Jestvine, zlasti kvalitetne so drage. Conad je kar se tiče cene in kvalitete okej. Ne bi pa tam jemal rib in mesa.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 02 November 2023 - 10:12 AM
Mi tudi večino kupimo v Lidlu, v Sparu še pa od Vindije proteinske napitke, musli in sir.
Meso kupujemo večinoma v mesnici.
Posted 02 November 2023 - 10:19 AM
V Hoferju zadnje čase večinoma kupujemo Gin in vino.
[Napoleon]
Posted 02 November 2023 - 10:21 AM
Odkar sem to ugotovila se ne bavim vec z nabavljanjem mesa pri kmetih, kosanjem piscancev in ne vem kaj.
Pecenice sem dvakrat imela domace, nikoli vec. Brez okusa, vse pocile ob kuhanju.
Mesa pojemo kar nekaj, ziher je 6 kosil mesnih.
Odkar delamo tako se jaz koncno ne pocutim vec kot cunja. Tudi drugi ne.
V mesnici ne kupujem vec, enkrat mi je prodal pokvarjene kracke da o biftku ne zacnem.
Kupim vse tako da je zvakumirano z najdaljsim rokom, vrzem v zmrzovalnik in pol jemljemo ven ko rabimo.
Kot sem rekla - vec ali manj jemljem samo linijo "Nase nam pase".
Toast mi jemljemo samo v lidlu, enega v modri pakungi.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users