Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#501 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 31 October 2023 - 08:05 PM

Sicer v Coop gremo poredko in ne poznam, predvsem hodimo mi v Conad pa zdaj v CCD sva bila prvič. Meni se zdi v teh ful ponudbe kave, kaj si pa pogrešala?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#502 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 31 October 2023 - 08:06 PM

Jaz grem v Coop v Tiare (Vilesse) spotoma, kadar grem na morje v tiste konce. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#503 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 31 October 2023 - 08:08 PM

Matilda, v Coopu zdaj že drugič nič od nič kave za kafetjero, espresso. V Leclercu jemljem Lavazzo. 

• 0

#504 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 31 October 2023 - 08:35 PM

Midva ponavadi hodiva v Familo zraven Intrenda, ce greva cez mejo v shopping. Al pa v tisti Ipercoop zraven.
  • 0

After all this time?

Always.

#505 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 October 2023 - 09:05 PM

Mi mesa skoraj nikoli ne kupimo v trgovinah, sploh pa v kakšnem Hofru, imam kar odpor. Tako da piscance na vsake nekaj mesecev kupimo pri enem kmetu, svinjino imajo pri mojemu svojo, ker jim nekdo pol svinje redi in jo imajo za celo leto, govedino tudi probamo pri kaksnem kmetu, drugace grem na trznico kaj vzeti, ce zmanjka. Enako z zelenjavo in mlecnimi izdelki, ampak zapravimo zadnje case res ogromno za hrano :/. Drugace pa tudi v Hofru kupujem, ker sem ga še najbolj navajena.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#506 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 31 October 2023 - 09:59 PM

Midva sva pa navajena, nikoli nismo mesa kupovali pri kmetih. Nimava niti skrinje, samo zmrzovalnik, ki je pa hitro poln. Nekajkrat sva ga probala iz Eurospina pa nama ni bilo OK. Saj pravim, tocno dolocene stvari v dolocenih trgovinah kupujeva. Na trznico ne greva nikoli, ampak pri nas je poleti in jeseni vsa zelenjava, tudi nekaj sadja, solata pa prakticno celo leto, ker jo ima fotr pozimi v rastlinjaku. Trgovinska mi je porazna vsa, razen motovilca.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#507 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 31 October 2023 - 10:38 PM

Tudi jaz se ne morem navaditi na nakupovanje direktno pri kmetih in tudi nimam skrinje. Meso za ostale (jaz ga ne jem) običajno vzamem v kmetijski zadrugi.
Na tržnico grem s staršema v Koseze, kadar sem v Lj, doma ne hodim.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#508 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 01 November 2023 - 09:06 PM

Jaz isto kot Neytiri, imam kar nekako odpod do mesa iz Lidla, Hoferja. V Eurospin ne hodimo. Večino mesa imamo itak svojega no. Tudi piščance tašča in tast vsake toliko kupita in redita doma. Svinjine nikoli ne kupujemo, govedino in piščanca pa samo, če domačega zmanjka. Govedino ponavadi kupim mleto, ker tega doma ne naredijo tako veliko. To pa kupim v Mercatorju ali Sparu v delikatesi in gledam, da je slovensko. Kupim ponavadi takrat, ko je kupon za 25 % popusta. Če smo pri mojih starših, pa gremo tudi v eno mesnico na Krasu, ki odkupuje od lokalnih kmetov živali. Pa čevape ipd za kakšne piknike tudi kupimo, to ponavadi od Ave ali Z dežele.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#509 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 01 November 2023 - 09:55 PM

Jaz imam odpor do mesa iz Hoferja edino zato, ker se je tako podrazilo. :butl: Sicer pa ne vem, zakaj, saj je slovensko. Rdece meso je vecinoma v Mercatorju in Sparu cenejse kot v Hoferju …
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#510 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 02 November 2023 - 08:17 AM

Mi večino hrane kupimo v Lidlu, tako da tu praktično kupimo vse. Tudi čistila, meso - iz linije Naše nam paše je ful ok, sploh piščančja prsa imajo včasih v akicji ful ugodno in so ok. Za primerjovo, ko ima Tuš piščančja prsa v kaciji, pakirana, ima meso čuden okus. Iz Lidla pa je bilo vedno ok. Tudi čistila vzamemo kaj od tu. 

Nekatere specifične stvari kupimo v Mercatorju: kapučino, kisla smetana, bučno olje, mačje vrečke. Kar imata starša posebne želje, olje in vrečke po navadni na kupon. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#511 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 02 November 2023 - 08:23 AM

Jaz ne kupim vec mesa v Sparu odkar sem videla,da jim med drugim Oblak dobavlja, raje ne reskiram,ce ni prav oznacen dobavitelj.
  • 0

#512 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16832 posts

Posted 02 November 2023 - 08:23 AM

Tudi to je razlog da ne kupujem iz delikatese, ja.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#513 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 02 November 2023 - 08:33 AM

Kdo je ta Oblak in kaj je z njim?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#514 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 02 November 2023 - 08:52 AM

Se vedno uvaza s Poljske meso vprasljive kvalitete ampak hodi sam s kamijoni iskat in ocitno to ni prepovedano,potem pa ga prodaja kot domace... Pa to je taka javna tajna, doma ima baje vse pod kamerami in pod kljucem,da ne bi kdo spijonirat hodil. V sluzbi kuharji take povedo,kaj vse dobijo od njega. Lars&sven ima njegovo meso tudi in od nasih noben ne je tega... Tudi zelene pleskavice so ze poslali.
  • 0

#515 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32328 posts

Posted 02 November 2023 - 08:55 AM

Mi kupimo v lokalni kmetijski trgovini, ampak zelo malo mesa pojemo doma. V glavnem kupujem mleto, svinjskega doma skoraj ne pripravljamo razen parkrat na leto rebra zraven jote, recimo, klobase in suhe mesnine dobimo domače.

Piščanca vzamemo svežega v Mercatorju, kjer nam mesar občasno pripravi večje količine, ko je kakšna akcija in potem po porcijah spakiramo v zamrzovalnik. Pakiranega pa nikoli ne kupimo. 

• 0

#516 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17295 posts

Posted 02 November 2023 - 09:19 AM

Jaz pa sem vedno sokirana, ko jem piscanca iz trgovine in domacega. Velika razlika v teksturi, vonju, okusu. Pri govedini ne opazim toliko.
V Hofru pa zadnje cas nimam kaj kupit vec. Vse je drago in slabse kot pred leti. Pri Lidlu me moti, da nima vsaj boljse alternative. Samo en prsut npr. in to tak, da ne ves a je podplat ali je dejansko iz mesa. Toasti vsi z aditivi, da imas zgago, mlecni izdelki slabe kvalitete... Pomojem sem samo ekstra zbircna.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#517 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18464 posts

Posted 02 November 2023 - 09:39 AM

Js pa špecerijo in čistila praviloma kupujem v Conadu na Opčinah. Precej stvari vzamem Conad blagovna znamka, zlasti čistila. Zelenjavo kupujem na tržnici, perutnino pa pri nekih privatnikih, ki prodajajo na glavni tržnici in na tržnici BTC. Piščeta so okusna, dražja od tovarniških (PP se mi zdijo čisto okej). Artikle za osebno hijeno, pardon higieno, kupujem v DM. V Hoferju kupujem sirne namaze, ki sem jih že pohvalil v ustrezni rubriki. Meso kupujem pri Štajermesu na glavni tržnici. Štajnbirt v Škofji Loki je sicer za štengo boljši, samo se moram vozakat sem in tja. Ribe kupujem na tržnici BTC. Ob torkih in petkih imajo frišno robo, res odlične kvalitete, vključno z gojenimi oradami in brancini, ki so seveda cenejši. Jestvine, zlasti kvalitetne so drage. Conad je kar se tiče cene in kvalitete okej. Ne bi pa tam jemal rib in mesa.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#518 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 02 November 2023 - 10:12 AM

Mlečni izdelki slabe kvalitete, kateri to in v primerjavi s katerimi? Oz. kateri so pa vredu kvalitete?

Mi tudi večino kupimo v Lidlu, v Sparu še pa od Vindije proteinske napitke, musli in sir.

Meso kupujemo večinoma v mesnici.
  • 0

#519 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 02 November 2023 - 10:19 AM

V Hoferju zadnje čase večinoma kupujemo Gin in vino. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#520 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16832 posts

Posted 02 November 2023 - 10:21 AM

Meni je kupljen piscanc boljsi kot domac.
Odkar sem to ugotovila se ne bavim vec z nabavljanjem mesa pri kmetih, kosanjem piscancev in ne vem kaj.
Pecenice sem dvakrat imela domace, nikoli vec. Brez okusa, vse pocile ob kuhanju.
Mesa pojemo kar nekaj, ziher je 6 kosil mesnih.
Odkar delamo tako se jaz koncno ne pocutim vec kot cunja. Tudi drugi ne.
V mesnici ne kupujem vec, enkrat mi je prodal pokvarjene kracke da o biftku ne zacnem.

Kupim vse tako da je zvakumirano z najdaljsim rokom, vrzem v zmrzovalnik in pol jemljemo ven ko rabimo.
Kot sem rekla - vec ali manj jemljem samo linijo "Nase nam pase".
Toast mi jemljemo samo v lidlu, enega v modri pakungi.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users