Jump to content

Photo

Kaj najraje jeste za zajtrk?

• Please log in to reply
516 replies to this topic

#501 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 10 March 2025 - 02:01 PM

Na to je zdravnica naročila moža, pa še kup drugih preiskav. So pa pri njemu "čudežno" v 90 % procentih težave izginile, ko je menjal službo ... Tudi laktozo spet je bp.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#502 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 10 March 2025 - 02:04 PM

Najin dober prijatelj je zaradi te nezdravljene bakterije dobil limfom na želodcu in umrl.

Ta program bo zdaj uveden kot presejalni test, kot Dora.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#503 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 02:14 PM

Omg!
Sem brala kako slab odziv je bil na testnih presejalnih testih, ampak kljub vsemu so dobili neko stevilo volunterjev, bakterija je bila prisotna pa v kar velikem stevilu, marsikdo sploh tezav nima, bakterija je pa skrita. Bi mogla poiskat clanek.
  • 0

#504 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2025 - 02:21 PM

Ja, so. Nimam. Saj zato me je pa vsa zadovoljna sestra odslovila. Ampak boljse pa vseeno ni. Stavim, da bo zdravnica rekla zakaj nisem prej prisla, haha.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#505 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 10 March 2025 - 02:21 PM

Ja, meni je bilo šokantno da je bil tako slab oziv, pa samo kri je bilo treba dat. Jaz sem jih klicala in gnjavila, če lahko pridem dat kri. :D

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#506 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 10 March 2025 - 02:31 PM

A ni dihalni test za to?

• 0

― V. Van Gogh

#507 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 02:33 PM

Za to bakterijo se lahko ugotavlja iz krvi, blata ali z dihalnim testom.
  • 0

#508 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 10 March 2025 - 02:36 PM

Ta akcija je bila tako, da najprej so vzeli kri, če bi kri bila pozitivna, bi tiste povabili še na dihalni test. Drugače je pa še gastroskopija. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#509 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 10 March 2025 - 03:22 PM

Bf je bila na teh testih in so ji odkrili. In potem se celi njeni familiji. Super, da bo zdaj to rutinsko preverjanje.
  • 0

After all this time?

Always.

#510 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 10 March 2025 - 10:39 PM

Pri meni so recimo jajca in kruh za zajtrk recept, da se cel dan počutim obteženo in napihnjeno. Če je zraven še kakšna ekstra maščoba (maslo, sir), pa sploh. Tudi težki sladki zajtrki mi sploh ne pašejo. Preden sem jedla sadje (zadnjih xy let), sem pojedla kefir z lanenimi semeni, zdaj pa mi tudi mlečni izdelki ne pašejo več. Drugačne zajtrke jem edino v hotelih. :D 

Podobno pri meni, s tem da jaz še vedno najraje jem jogurt s kosmiči, sadjem, arašidovim maslom. Če vem, da potrebujem konkreten zajtrk se prisilim pojest umešana jajca ali kaj podobnega, ampak potem se ves dan počutim obteženo, kot je Jina napisala.
Smoothije je pa tudi meni zdravnica odsvetovala, pravi, da moramo ljudje hrano žvečiti, da se prebavlja dovolj počasi, s tekočo hrano so jetra preobremenjena.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#511 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 11 March 2025 - 08:49 PM

Podgana a ves kako so se instant nehale moje zelodce tezave?
Tko, odkar to delam imam mir.
Zjutraj in zvecer ruknem dve zlici jabolcnega kisa zmesanega z minimalno vode.
Ce me zelodec pece mi to pomaga bolj kot katerikoli tablet. Limona ni dosti mocna. Ucinek je takojsen.
Odkar delam to, lahko spet pijem kavo.
Heliobacter so meni preverjali iz blata dve leti nazaj in je blo neg, obstajajo pa tudi krvni testi ki kih lahko na dom narocis/kupis v lekarni. Tega sem lani delala in je bil tudi neg.

Ko ste govorile o lakoti - jaz ce ni mesa sem lacna takoj.
Kaksne zelenjavne rizote itd, to je zame samo priloga... In recept da cez uro in pol brskam po omarah.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#512 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 11 March 2025 - 10:37 PM

Jaz pa tudi odkar spet jem meso, se vedno veliko kuham tudi z vege “nadomestki” (tofu, sejtan …) na vse mogoce nacine. Mesa ne jemo vsak dan. No, O. ga v soli.
  • 0

― V. Van Gogh

#513 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 March 2025 - 08:50 AM

Zadnje čase sem ful spremenila rituale in zraven gre tudi spremenjen režim prehranjevanja.  Za zajtrk zdaj najraje pojem banano in grški jogurt in košček temne čokolade pri kavi s sojinim mlekom.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#514 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 March 2025 - 08:53 AM

Hvala za te informacije glede bakterij, težav - kaj vse lahko gre pri naših telesih 'narobe' :o

Danes sem si za zajtrk naredila fried rice (čudni jutranji lušti) -

2x jajca, umešana, na 3/4 spečena na sezamovem olju,

vmešala sem skodelico basmati riža, ki je ostala od včeraj, naribala malo korenja,

dodala sezam,

sojino omako,

na koncu pa na krožnik dodala še majhno pest kalčkov. Full dobro! 

Včeraj je bil pa tudi dober zajtrk:

arašidovo maslo,

ovseni kosmiči, poparjeni z vrelo vodo + še malo mleka,

1na kolute narezana banana,

malo vanilije, mini ščep soli.

Čez noč v hladilniku. Superca. 

• 1

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#515 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 March 2025 - 09:02 AM

Včasih si za v pisarno js tut nardim overnight oats s chio pa pol gor vsujem jagodičevje/borovnice/čokolado/kokos.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#516 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 17 March 2025 - 08:14 AM

Jaz vam res priporocam tisto omleto s tiktoka. Tako je dobra, cottage cheese se ful lepo zapece, zraven lahko jes avokado, paradiznik, kumarice, papriko, salamo, lososa. Sit si kot bomba.
Ena posodica CC, eno ali dve jajci zmesas, das pect, zadnjih 5 min pa po vrhu potresem parmezan in je njami. V maso dam pa kurkumo, sol, poper, vcasih malo paprike, sezama, origano... vcasih natrgam lososa in ga dam pect na omleto.

Tole sem si jaz včeraj pripravila, ampak me zadeva ni tako navdušila, kot je tebe :D Sem pa bila od polovice omlete, ki sem si jo nadevala še s šunko, sirom, kislo smetano in kumarico res konkretno sita. Še morda kakšna druga ideja kako porabiti cottage cheese?

• 0

#517 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 17 March 2025 - 08:25 AM

Hehe, jaz sem se vedno ful navdusena, v sredo bom spet delala, bom dala sezam po vrhu, da bo hrustljavo.

Zdele sem ravno gledala recepte od Caroline Gelen, ker sem enega nalepila v drugo temo in opazila, da ima recept za kruh, kamor vmesa cottage cheese.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users