Nega mešane in / ali mastne kože
Posted 13 June 2007 - 06:14 PM
Posted 13 June 2007 - 06:39 PM
Posted 13 June 2007 - 08:33 PM
Posted 13 June 2007 - 08:53 PM
LP
Posted 15 June 2007 - 10:44 AM
potrebujem nasvet, kopujem si losjon za telo, in se odločam, med Afroditinim zelen čaj , novim Johnson1s baby zelenim, pa kak Garnierjev lah pride tud v poštev. Ti so mi všeč predvsem po vonju, pa tud kr kvalitetni so. Imam pa mešano kožo, imate še kak nasvet?
tnx
Ne štekam. A mešano kožo imaš po telesu?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 June 2007 - 09:42 PM

Posted 02 August 2007 - 11:38 AM
1.) Zmešati vodo + par kaplic eter. olja čajevca + MORSKA SOL
2.) Zmešati vodo + par kaplic eter. olja čajevca + MLEKO
?
brala sem, da je olje čajevca zelo dobro za kožo, posebi pred raznimi mozoljčki, poškodovani koži, pa še antiseptik je. Moram pa eterično olje zmešati z nekim emulgatorjem, da se olje raztopi. Zato me zanima, če bi bilo za kožo (obraz) bolj primerno mleko ali morska sol? (mešana koža)

Posted 02 August 2007 - 12:28 PM
Posted 02 August 2007 - 01:02 PM
Posted 05 August 2007 - 08:54 PM
Dame, rabim nasvet in sem prišel na forum po napotkih kolegice.
Star sem 25 let,mam več al man mastno kožo na obrazu, je pa tudi kar občutljiva, izsušena in zmatrana - leta uporabe raznih krem proti mozoljem, pred 5 letimi sem opravil 6 mesecev terapije z Roaccutanom. Mozoljev mam malo po terapiji z accutanom, še vedno pa uporabljam retinoide v obliki gela Differin, in sicer vsak drugi ali tretji dan, vsakih nekaj mesecev vzamem malo pavze.
Rabim 2 nasveta: kaj uporabljati za čiščenje kože in katero kremo (poleg differina)
Vem, da je že veliko napisano, pa se mi res ne da brat (kozmetika je zgleda cela umetnost), menda bo katera pripravljena kljub temu dat kak odgovor.
Največji problem zadnjih nekaj let (po terapiji z accutanom) so zamašene pore praktično po celem obrazu, ki so včasih rdeče in vnete (nos,čelo), Differin pomaga pri mozoljih, pri porah pa skor ne.
Trenutno za čiščenje uporabljam sam vodo, mam pa salicilni alkohol ( na embalaži piše 2%), ki mi ga je predlagala dermatologinja, ravno zaradi zamašenih por. Nisem ga uporabil ker povsod slišim kako alkohol ni dober za kožo,suši ipd. Zanima me, ali naj probam salicilni alk (kako pogosto) ali priporočate kaj drugega za čiščenje?
Kremo bi pa rad mel čist obično vlažilno (mam izsušene zgorje plasti kože, pač differin), samo da paše moji koži, torej da ni mastna in da ne maši por. Katero predlagate, ali je uporaba zjutraj in zvečer?
Trenutno mam Avene Cleanance (ne Cleanance K), pa mi ne paše preveč.
Kakšni drugi izdelki me ne zanimajo, ker sem prelen za uporabo, če je pa še kaj pomembnega pa napišite.
Hvala!
Posted 06 August 2007 - 09:14 AM
Za čiščenje bi bilo najbolje uporabljati Schellerjev mineralni gel, ki nima vonja in barvil ter je zelo nežen. Od krem pa: Garnier Total fresh, Clinians jabolko, Scheller korenček, L`occitane sivkin gel, Hauschka - Moisturizing Day Cream, Garnier nutritionist za normalno kožo ...
Kar se tiče zaščite, bi ti znala katera druga kaj več povedati. Baje so dobre Garniereve in L'orealove kreme, jaz pa sem trenutno navdušena nad Weledino sončno kremo s spf 20. Pa še naravna je!

Posted 06 August 2007 - 12:39 PM
Ostalo ti je pa izgubljena napisala. Uporabljaj kakšno kvalitetno vlažilno kremo za ponoči - priporočam Lush COsmetic Lad. Za sončenje je pa do zdaj najmanj mastna Coppertone.
Posted 06 August 2007 - 05:35 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 August 2007 - 07:25 PM
Bill Bullard
Posted 29 August 2007 - 09:41 PM
Prosim pomagajte mi.Meni se koža tako masti da nevem kaj.Zgleda kot da bi me kdo polil z oljem.Nenormalno se masti res.Nege pa nisem nič spreminjala.
Posted 30 August 2007 - 07:46 AM
Posted 30 August 2007 - 10:45 AM

Posted 30 August 2007 - 03:05 PM
Dobla sem ene testerje od Eucerina za vsakodnevni piling in pač gel je zraven. In ne vem, tud dermatolog mi svetuje Eucerin izdelke, sej vem da so alkoholni al kaj že, sam itak na tak način lahko izginejo mozolji.
No tiste, ki ste proti Eucerinu svetujte mi kaj, namesto njega....
help
Posted 01 September 2007 - 10:26 PM
Lej, kaj naj rečem. Eucerin ti ziher bolj odgovarja, pa lepšo kožo imaš po teh izdelkih.

Bill Bullard
Posted 02 September 2007 - 09:37 AM

NPr- od Alverdeja mam vse mogoče, ampak kaj , sej koža je lepa, ampak za mozolčke pa to ni, se mi še bolj delajo se mi zdi...
No. trenutno uporabljam tale gel, ob večerih ga bom, zjutraj od Garnera vlažilno, tonik mam trenutno od Dvorec Trebnik, za občutljivo kožo, kamilčnega...
Ej te testerje, Clinque imajo v lekarni?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users