Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#501 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 June 2007 - 06:14 PM

OD teh je najbolj kvaliteten Johnsonov. Potem Garnier in kasneje Afrodita. Samo moraš upoštevati, da je najbolj masten Garnier, malo manj J in najmanj A.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#502 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 13 June 2007 - 06:39 PM

aha. Imam kremo od J in se kr hitro vpije, čeprav je mastna. A losjon tud tako?
  • 0

#503 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 June 2007 - 08:33 PM

Jaz imam različico od Penatena, ki pa naj bi bila po sestavi enaka kot Johnson. Se pa zelo lepo vpije.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#504 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 13 June 2007 - 08:53 PM

aha . Pol bom kr tega nabavila. Pa še tako prekleto dobro diši. Hvala za pomoč sonči!

LP
  • 0

#505 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 15 June 2007 - 10:44 AM

QUOTE(besweety_inside @ 13. 6. 2007 - 18:26) View Post

potrebujem nasvet, kopujem si losjon za telo, in se odločam, med Afroditinim zelen čaj , novim Johnson1s baby zelenim, pa kak Garnierjev lah pride tud v poštev. Ti so mi všeč predvsem po vonju, pa tud kr kvalitetni so. Imam pa mešano kožo, imate še kak nasvet?
tnx

Ne štekam. A mešano kožo imaš po telesu?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#506 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 June 2007 - 09:42 PM

ja. na hrbtu , kjer je nagnjena k mozoljem je mastna, pa mal po prsih in sprednjem delu, noge so suhe, trebuh je sit, ni nič suh laugh.gif hehe torej mešana koža, na faci imam tud bolj kot ne mastno, nagnjenjo k mozoljem..... nos mam suh=)
  • 0

#507 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 02 August 2007 - 11:38 AM

Kaj se vam zdi boljše:

1.) Zmešati vodo + par kaplic eter. olja čajevca + MORSKA SOL
2.) Zmešati vodo + par kaplic eter. olja čajevca + MLEKO

?

brala sem, da je olje čajevca zelo dobro za kožo, posebi pred raznimi mozoljčki, poškodovani koži, pa še antiseptik je. Moram pa eterično olje zmešati z nekim emulgatorjem, da se olje raztopi. Zato me zanima, če bi bilo za kožo (obraz) bolj primerno mleko ali morska sol? (mešana koža) biggrin.gif
  • 0

#508 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 02 August 2007 - 12:28 PM

Mleko.
  • 0

#509 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 02 August 2007 - 01:02 PM

Super, hvala:)
  • 0

#510 mamin_sinko

mamin_sinko

sramežljivec

• Člani
  • 1 posts

Posted 05 August 2007 - 08:54 PM

Živjo!

Dame, rabim nasvet in sem prišel na forum po napotkih kolegice.

Star sem 25 let,mam več al man mastno kožo na obrazu, je pa tudi kar občutljiva, izsušena in zmatrana - leta uporabe raznih krem proti mozoljem, pred 5 letimi sem opravil 6 mesecev terapije z Roaccutanom. Mozoljev mam malo po terapiji z accutanom, še vedno pa uporabljam retinoide v obliki gela Differin, in sicer vsak drugi ali tretji dan, vsakih nekaj mesecev vzamem malo pavze.

Rabim 2 nasveta: kaj uporabljati za čiščenje kože in katero kremo (poleg differina)

Vem, da je že veliko napisano, pa se mi res ne da brat (kozmetika je zgleda cela umetnost), menda bo katera pripravljena kljub temu dat kak odgovor.

Največji problem zadnjih nekaj let (po terapiji z accutanom) so zamašene pore praktično po celem obrazu, ki so včasih rdeče in vnete (nos,čelo), Differin pomaga pri mozoljih, pri porah pa skor ne.

Trenutno za čiščenje uporabljam sam vodo, mam pa salicilni alkohol ( na embalaži piše 2%), ki mi ga je predlagala dermatologinja, ravno zaradi zamašenih por. Nisem ga uporabil ker povsod slišim kako alkohol ni dober za kožo,suši ipd. Zanima me, ali naj probam salicilni alk (kako pogosto) ali priporočate kaj drugega za čiščenje?

Kremo bi pa rad mel čist obično vlažilno (mam izsušene zgorje plasti kože, pač differin), samo da paše moji koži, torej da ni mastna in da ne maši por. Katero predlagate, ali je uporaba zjutraj in zvečer?
Trenutno mam Avene Cleanance (ne Cleanance K), pa mi ne paše preveč.

Kakšni drugi izdelki me ne zanimajo, ker sem prelen za uporabo, če je pa še kaj pomembnega pa napišite.

Hvala!
  • 0

#511 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 06 August 2007 - 09:14 AM

Oh, tvoja koža je pa res verjetno izmučena po tej terapiji. Za dnevno nego bi rabil nekaj nekislinskega + obvezno UV zaščito.
Za čiščenje bi bilo najbolje uporabljati Schellerjev mineralni gel, ki nima vonja in barvil ter je zelo nežen. Od krem pa: Garnier Total fresh, Clinians jabolko, Scheller korenček, L`occitane sivkin gel, Hauschka - Moisturizing Day Cream, Garnier nutritionist za normalno kožo ...
Kar se tiče zaščite, bi ti znala katera druga kaj več povedati. Baje so dobre Garniereve in L'orealove kreme, jaz pa sem trenutno navdušena nad Weledino sončno kremo s spf 20. Pa še naravna je! wink.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#512 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 August 2007 - 12:39 PM

Ne dajaj tistega salicilnega alkohola na kožo, ki je že dovolj izmučena z zdravili. Bo prej kaj hujšega kot boljšega.
Ostalo ti je pa izgubljena napisala. Uporabljaj kakšno kvalitetno vlažilno kremo za ponoči - priporočam Lush COsmetic Lad. Za sončenje je pa do zdaj najmanj mastna Coppertone.
  • 0

#513 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 06 August 2007 - 05:35 PM

-.-
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#514 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 26 August 2007 - 07:25 PM

-.-
  • 0

Bill Bullard

#515 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 29 August 2007 - 09:41 PM

Ojla punce.
Prosim pomagajte mi.Meni se koža tako masti da nevem kaj.Zgleda kot da bi me kdo polil z oljem.Nenormalno se masti res.Nege pa nisem nič spreminjala.
  • 0

#516 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 August 2007 - 07:46 AM

Uporabljaj samo nežno milo in tonik. Proti maščenju je težko kaj najti. Pa morda ša kakšen puder, ki vpija maščobo (beri - vsebuje glino).
  • 0

#517 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 30 August 2007 - 10:45 AM

Jaz uporabljam zdaj 1 mesec samo schellerjev gel za obraz, zvečer pa na lica in okoli oči nanesem še jojobo (imam suho kožo). Koža se mi je neverjetno popravila, sploh nimam več mozoljev, res super super thumbup.gif.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#518 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 30 August 2007 - 03:05 PM

ojla daj pomagajte mi plis, sem že čist zmešena, tud od onformacij, ki jih berem na forumu. Predno sem odkrila forum sem uporabljala krem- gel od Eucerina, in sem mela svojo mešano oz. mastno kožo dokaj pod kontrolo, sedaj ko sem na forumu, ugotovila, da pač Eucerina tukaj glih ne hvalite, sem pa seveda začela uporabljati izdelke, ki so sestavinsko dobri, ampak moja koža po njih ni ok, ma tisti zdrav lesk in to, sam mozolčki se mi še kr delajo.

Dobla sem ene testerje od Eucerina za vsakodnevni piling in pač gel je zraven. In ne vem, tud dermatolog mi svetuje Eucerin izdelke, sej vem da so alkoholni al kaj že, sam itak na tak način lahko izginejo mozolji.

No tiste, ki ste proti Eucerinu svetujte mi kaj, namesto njega....

help
  • 0

#519 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 01 September 2007 - 10:26 PM

Lej, kaj naj rečem. Eucerin ti ziher bolj odgovarja, pa lepšo kožo imaš po teh izdelkih. smile.gif Jaz menim, da lahko nekaj časa uporabljaš Eucerin, tolko, da se stanje kože kolikor toliko znormalizira, potlej pa previdno začneš iskat kake stvari, ki so sestavinsko bolj kvalitetne (če ti je to seveda pomembno) pa da ti vseeno pašejo na obraz! Sej jst sem tud ugotovila, da moja koža kemijo skoraj bolje prenaša, samo zdej sem najdla pač take stvari, da so kvalitetne in mi glih tko pašejo. (-: Ne vem, naberi si testerčke kakih Clinique krem, ali pa, če poskusiš brez kreme, samo tonik. Ali pa ti tonik sam ni dovolj?
  • 0

Bill Bullard

#520 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 02 September 2007 - 09:37 AM

ma ne vem sploh več, kaj in kako, sedaj imam stresno obdobje, in mam full mozolov- čeprav ne velikih, in spet jih ni full tongue.gif ampak ok mene motijo. No ja neki cajta sem uporabljala sam tonik, je blo ok, sam sedaj pa se mi zdi, da te ki nastajajo je treba nekako uničit, z tem gelom Eucerin se mi kr fajn rihta koža hmm.gif pa tud kr ok je ocenjen, čeprav sem rekla, prejkoslej, (tud druge tuki na forumu opažam, ki majo problematično kožo), boš kupu tisto kaj seti zdi da bo pomagalo, ne pa kaj je tu ok ocenjeno v sestavinah...
NPr- od Alverdeja mam vse mogoče, ampak kaj , sej koža je lepa, ampak za mozolčke pa to ni, se mi še bolj delajo se mi zdi...

No. trenutno uporabljam tale gel, ob večerih ga bom, zjutraj od Garnera vlažilno, tonik mam trenutno od Dvorec Trebnik, za občutljivo kožo, kamilčnega...
Ej te testerje, Clinque imajo v lekarni?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users