Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#501 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 30 March 2020 - 07:18 PM

Mami jih je narocila na odeja.si pralne, jaz na malcki.si ....
Imamo pa se kar nekaj teh za enkratno uporabo, pa 10 sem jih dala mami, 10 pa babi in dediju.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#502 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 30 March 2020 - 10:10 PM

https://www.instagra...d=1j1p78ev92yeu
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#503 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 31 March 2020 - 06:24 AM

Jaz bom ta teden nosila kar ruto za v trgovino (zloženo tako kot je v enem videu in elastike za ušesi). Drugače sem pa že gledala te od Komfi.si, ja...
  • 0

#504 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 31 March 2020 - 06:46 AM

600 € nam misli upravnik zaračunat za razkuževanje na mesec, torej bi mi, ko smo štirje nekje 50 € plačali, pa ni šans, da dobijo kej denarja za to bedarijo od mene.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#505 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 31 March 2020 - 06:49 AM

Pa saj jamrajo, da sploh ni razkužila za dobit? Jaooo

• 0

#506 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 31 March 2020 - 06:51 AM

Pa sej je strokovnjak lepo povedal, da je čisto brez veze, ker ko se nekdo spet prime ograje je ponovno kontaminirano. Pač še je ne prijemaš pa rok ne daješ v usta. 😁
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#507 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 31 March 2020 - 06:54 AM

Dubioza bo vsak ponedeljek naredila "Stay home" koncert preko youtuba ... ti so res zakon

https://youtu.be/27ltkQCjuHc
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#508 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 31 March 2020 - 06:54 AM

Ja sej zato bojo pa redno razkuževali. Je pa vseen to ful pretirana cena. Poznam nekoga, ki bo tle v LJ to delal za cca 350 € mesečno plačilo.

Sam mislim, da ima kar precej blokov pokritih...

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#509 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 31 March 2020 - 07:10 AM

Če so se oni tako odločili potem naj plačajo, mene pa ne bojo prisilili.
  • 0

#510 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 31 March 2020 - 07:20 AM

Ne vem, če je to vsem dostopno: https://www.facebook...&type=3

pa velike družine tudi (ta dodatek bi jaz itak v osnovi ukinila)

Zakaj že?
  • 0

#511 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 31 March 2020 - 07:26 AM

https://www.zurnal24...osledice-344504

Tale ima nekaj zanimivih izjav :D
  • 0

#512 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 31 March 2020 - 07:46 AM

Če so se oni tako odločili potem naj plačajo, mene pa ne bojo prisilili.

Seveda te bodo. Dali ti bodo na položnico in uklajeno bo z uredbo oz. zakonom države. Ne vidim poti, da bi se izognila.

Lahko se NIJZ ne strinja s tem, lahko se mi vsi ne strinjamo z zakonom oz. uredbo, ampak razen da gre zadeva na referendum ne vidim poti ven.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#513 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 31 March 2020 - 07:50 AM

Zanimivo. Se pa kar najdem v njegovih opisih. Ni tole ok, ne vpliva dobro. Zaradi vsega tega strasenja, me ze dva dni tesnobno v prsih tisci. Vceraj pa je bil se dan tak, da sem komaj iz postelje vstala. Se moram dobesedno prepricat, da se cesa lotim.
  • 0

#514 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 31 March 2020 - 08:03 AM

Pa na bruhanje mi gre, ko poudarjajo kako jih skrbi za starejše, oh common, a jim to sploh kdo verjame.
  • 0

#515 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 31 March 2020 - 08:06 AM

Frčica, lahko sami poskrbimo za to, baje imamo to možnost.
Ampak, so poudarili, da je lahko zelo nevarno, če tega ne počnejo usposobljene osebe. 😂 Me res zanima, kdo nam bo čistil, kateri strokovnjak na področju razkuževanja in brisanja ograj???
  • 0

#516 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 31 March 2020 - 08:31 AM

JJ rahlo pretirava. Mislim da si fila ego s temle. Se vojski da kompletna pooblastila, pa bo srecen.
Meni se tudi zdi ze pretiravanje. Pa naj dajo v karanteno obcine, ki so problematicne, kjer so vecje stevilke okuzenih. Npr Ljubljana, Smarje...Metlika.
Sicer mene ne moti niti ta odlok glede obcine, jaz to upostevam ze tretji teden in razen v bliznjo gmajno kjer ni zive duse, ne hodim nikamor.
Vprasanje kdaj bo on to karanteno razrahljal, pismo stevilke so vzpodbudne on oa se kar jamra kako je grozno stanje. Ni grozno stanje! Krivulja je linearna, folk uboga. Vsaj vecina.
Rajsi naj se fokusirajo na to kako bodo preprecili vnos virisa v drzavo iz tujine, ko bodo tu zadeve pod kontrolo. Ker to pa bo treba regulirat dokler ne bo zdravila/cepiva.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#517 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 31 March 2020 - 08:54 AM

Vceraj sem si sla prav prebrat protokol ravnanja v primeru epidemije in mi je zdaj sele v bistvu jasno zakaj vojska potrebuje ta pooblastila. Ni vse tako crno belo, ni zdaj da lahko vojska dela kar se jim zmrdne, predvsem gre za to, da lahko vojska potem pomaga kjer lahko! Konec koncev, ni vojno stanje, vojaki niso na misijah, place dobivajo, zakaj jih ne bi aktivirali?
  • 0

#518 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 31 March 2020 - 09:07 AM

Mene moti predvsem vecanje pooblastil policiji. Imam obcutek, da to delajo v imenu epidemije, vendar z drugimi nameni. Sledenje drzavljanov po lokaciji mobilnega signala je nedopustno. Kot je nedopustno vstopanje v stanovanje. In podobne zadeve, ki so jih zapakirali v mega korona zakon, ki je za resevanje gospodarstva.
  • 0

#519 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 31 March 2020 - 09:12 AM

Zgornje je vecji problem ja.
  • 0

#520 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 31 March 2020 - 09:29 AM

To je tudi meni nedopustno in je hudo krsenje zasebnosti.
Ampak v JK so tocno to naredili...folk sledijo po dolgem in pocez. Celo oznake imajo, zeleno, rumeno in rdeco, za ljudi.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users