Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#501 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85884 posts

Posted 27 March 2020 - 06:46 PM

Pri nas se skos pere ob poceni tarifi, ne vem pa, koliko se pozna. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#502 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 27 March 2020 - 07:02 PM

Vcasih je bilo 50%, zdaj pa ni vec se mi zdi. Ampak ce je recimo pralni in pomivalni pa se kak aparat, se mogoce nabere par €. Pa zdaj je se 20% cenejsa in se bo ze nasploh poznalo.
Eni ponujajo enotno tarifo, ni nujno, da imamo vsi visjo in nizjo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#503 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4143 posts

Posted 27 March 2020 - 07:02 PM

Pri nas je lahko cca 10 eurov razlike. Mi vedno oče poroča kako "pridni" smo bili pri razmerju poceni kn dragi tok. Jaz res perem ob vikendi, izjemoma pozimi še med tednom, ker se cote ne sušijo tako hitro. Sušilec tudi obvezno le med vikendom, pomivalni stroj pa dam na timer, da se po deseti uri zvečer vžge.
  • 0

#504 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 27 March 2020 - 07:08 PM

Sva preverila, pri nas je dražja 4 cente, cenejša pa 3 cente. 25 %. Od aparatov imamo pa samo pralni. Predvidevam, da se ne bo ful poznalo,

ampak bomo vseeno poskusili zdej sam med cenejšo tarifo.

Kako je pa zdaj med korono, a bojo res 30 % cenejše položnice, je kaka zanesljiva info glede tega?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#505 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 27 March 2020 - 07:13 PM

Okoli 20 do 31.5. Gen-i je 15. Najbrz bo na strani dobavitelja tocen podatek.

https://www.gov.si/n...ovne-odjemalce/
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#506 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32284 posts

Posted 27 March 2020 - 07:40 PM

Ampak povečini bo verjetno tudi poraba večja, smo le več doma, kuhamo, peremo več...

• 0

#507 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27327 posts

Posted 27 March 2020 - 07:47 PM

Pri nas se je poznalo 2.5€
  • 0

#508 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 27 March 2020 - 07:57 PM

Ampak povečini bo verjetno tudi poraba večja, smo le več doma, kuhamo, peremo več...

Ja, ampak ne pa spet toliko, da se ta popust ne bi poznal. Mi kuhamo na plin, cunj se bo enako opralo.. se pa pozna, če maš še pomivalec, sušilec..

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#509 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27327 posts

Posted 27 March 2020 - 08:15 PM

Cunj mamo mi ful manj :o
  • 0

#510 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32284 posts

Posted 27 March 2020 - 08:20 PM

Mi pa niti ne...
  • 0

#511 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 27 March 2020 - 08:40 PM

Pri nas sta obsedena s poceni tokom in tu nikakor ne pridemo skupaj.

Mami da prat ob 22h uri in potem cunje ležijo v pralnem stroju do zjutraj, ko jih obesi. In jih potem cel vikend "peglajza", ker je vse, kot bi kravi iz riti potegnil, ne glede kako obesiš.

Moja logika je, da jih dam prat, ko imam čas (prej je bilo en stroj med tednom in dva med vikendom), jih takoj obesim in mogoče moram dve stvari / stroj zlikat.

Pomivalec, če se spomnim, dam prat ob 22h. Včasih ga tudi čez dan, če je čisto poln (zdaj ko smo doma; prej sem ga prižgala mogoče 2x na mesec). V sušilcu sem v LJ sušila samo posteljnino in brisače. Tu ga nimamo (atiju se zmeža, da za nekaj porabljamo elektriko, kar lahko zrak in veter naredi :D )

Cunj imamo tudi mi zdaj, ko smo samo doma nekaj manj. Le ni mojih službenih. Domača trenirke pa ne preoblačim vsak dan :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#512 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 27 March 2020 - 08:57 PM

Midva vkljapljava aparate, ko imava cas. Pomivalni stroj se potrudim zvecer nastavit (pritisnem se gumb za 3h zamika ponavadi, da zacne ropotat sele, ko ze vsi spimo), pa ga potem zjutraj spraznim, ko je mala se dobre volje in se lazje zamoti z igro v dnevni sobi. Cunje pa res kakor je, pa bi lahko tudi tam nastavila kasnejsi vklop, ampak to mi nekako ni v sistemu. Si pa kdaj ze zvecer vse nastavim (cunje v boben, prasek not natresem) in zjutraj samo se kaksno stvar dodam, ker se vedno se kaj kje najde, in zalaufam vse skupaj. Plenice dajem cimprej zjutraj prat, ker grejo na dolg program s predpranjem in dodatnim izpiranjem (cca3h), potem pa se na dolg program v susilca (se dodatne 3h), da ne rabim potem zvecer med uspavanjem male se stvari ven zlagat ali predevat. Odkar imamo soncne panele veckrat pomislim na to, da bi to vse skupaj malo zamaknila, da bi bilo vec od sonca, ampak se tolazim s tem, da se kmalu itak ne bo vec poznalo, ko bodo dnevi daljsi. Cunj imamo pa priblizno enako, samo druge vrste (namesto srajc zdaj kaksne majice, pa sportnih oblacil je malenkost manj, je pa zato vec s hrano zaflekanih oblacil in krp ;)). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#513 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 27 March 2020 - 09:35 PM

Pri nas sta obsedena s poceni tokom in tu nikakor ne pridemo skupaj.

Mami da prat ob 22h uri in potem cunje ležijo v pralnem stroju do zjutraj, ko jih obesi. In jih potem cel vikend "peglajza", ker je vse, kot bi kravi iz riti potegnil, ne glede kako obesiš.

Moja logika je, da jih dam prat, ko imam čas (prej je bilo en stroj med tednom in dva med vikendom), jih takoj obesim in mogoče moram dve stvari / stroj zlikat.

Hahaha, ja adijo pamet ta njihova logika. Če jim pa kaj rečeš, da bi drugače delali, je pa vse narobe. :lol:

Njegova mama je ista in ko sem ji rekla, da jaz pa nič ne likam v lj, ker cunje takoj obesim...je bila kar tiho. Ker ji v resnici paše več ur peglat (čeprav o tem jamra), da se zaposli in se ne rabi ukvarjat s pomembnejšimi rečmi.

• 0

Bill Bullard

#514 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 28 March 2020 - 12:15 PM

Jaz načeloma perem čez vikend, sploh brisače in sp. perilo, ko je daljši program. Med tednom ponavadi samo če je res nujno, ali pa pozimi ko se slabo suši. Pomovalca pa vklopim ko je poln, je še nek prastari, tako da nima možnosti vklopa z zamikom. Koliko se pa kaj pozna pri elektriki pa nimam pojma, sem pa kar vesela, če bo res cenejša elektrika, predvsem zaradi gretja. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#515 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29704 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 March 2020 - 12:21 PM

Midva ne gledava, ker se nam ne bi poznalo. Za bajto in delavnico je elektrike cca 200 na mesec in teh par evrov ne igra vloge. Razen poleti, ko dam na štrik ven posteljnino, skoraj vse sušim v sušilcu, perem vsaj en stroj na teden, pomivalec povprečno enkrat dnevno, dam prat/sušit/pomivat, ko se nabere.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#516 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 07 July 2020 - 12:35 PM

Danes prvič dobim dostavo od Špara, smo naročili za 80eur. A imate izkušnje še s katero drugo trgovino, sem videla da ima Hofer tudi?
  • 0

Bill Bullard

#517 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19127 posts

Posted 07 July 2020 - 12:39 PM

Hofer se mi zdi, da ima samo tehnične stvari?

• 0

#518 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16965 posts

Posted 07 July 2020 - 12:50 PM

Mislim, da je imel tudi Mercator. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#519 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32284 posts

Posted 07 July 2020 - 12:51 PM

Ja, Mercator ima brezplačno dostavo nad 40 €.

• 0

#520 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19127 posts

Posted 07 July 2020 - 12:57 PM

Na našem področju ima itak samo Mercator.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users