Krema / serum za obraz
Posted 27 April 2006 - 05:25 PM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 27 April 2006 - 05:28 PM

he he je vredu tak če pišem??
Posted 02 May 2006 - 07:27 PM
Posted 02 May 2006 - 07:46 PM
Posted 05 May 2006 - 11:17 AM
Jz bi mela eno nočno kremo!

Mam normalno do mal mešano kožo,ampak sploh nimam ideje za kako dobro nočno kremo.
Sicr poznam sam kutinovo,ki je kr ok,sam se mi zdi da mi en dermatitis povzroča,ker mam po uporabi le te,na desnem očesu na veki SUHO,SUHO,SUHO kožo, tko,da se mi tud lušči.
Sam mi je mami pač rekla,da če je zaenkrat sam na očesu še ne pomen,da ne bo kje po ostalih delih obraza-zato je res ne bi zdj še naprej uporabljala.
Sj loh bi spustila predel okoli oči ampak kot sm napisala,se mi lahko pojav tud kje po ostalem delu obraza ta suha koža in luske,ne?
Poleg tega pa mi je rekla,da ponoč ne rabš kake vlažilne kreme ampak kako k obnavlja pa pospešuje kožno obnovo in,da nej mam pač to tf raj za čez dan.
A maš kako idejo o dobri nočni kremi,ki ne bi bla samo vlažilna(kot sm napisala uzgor-zakaj naj ne bi bila) ampak tud mal hranilna-ampak ne zdaj ravno za suho kožo..pač,za normalno recimo.
Posted 05 May 2006 - 11:43 AM
Krema je res mastna, sam jaz si faco popivnam in je o.k. Upam pa, da mi ne bojo mazoli ven usekal.
Posted 05 May 2006 - 07:15 PM
Za zvečer... kaj pa vem. Meni so Schellerjeve všeč (po sestavi), probala jih nisem veliko. Ali pa morda uproabiš samo tonik in kakšen AOK serum. Po želji in po počutju.
Če ti kutinova ne paše, je raje ne uporabljal. Jaz sem jo tudi imela in mi je bila katastrofa.
Posted 06 May 2006 - 12:14 AM
Tonik mi je pa premal za zvečer/ponoč.

Posted 06 May 2006 - 07:15 AM
Nahranila kože. Kaj tvoja mama smatra pod nahranila kožo? Gre spet za mnenje nekoga, ki verjame reklamam. Nahranila pomeni to, da krema vsebuje kup maščob. Super za suho kožo, ja, za mastno pa katastrofa. Koži je potrebno dati to, kar potrebuje. Pa je to vlaga ali pa maščobe. Potem pa sam presodiš, kaj ti najbolj paše. Pa mastne kreme ne pospešujejo regeneracije. To naredijo kvečjemu AHA kisline.
Posted 06 May 2006 - 01:05 PM
Ona je najbrž misnla zato da more bit tud mal taka da nahran,ker če mam jz mešano kožo,potem nekje vseeno je mičkn normalna-suha,in zato,potem tak ''izbor''.Sploh pa sm misnla bol poudarit,da pač vlažilna krema ti ne naredi skoraj nič drugega kot navlaži kožo,ne poskrbi pa za pospešeno cirkulacijo in obnovitev celic,in tko naprej.
Vem,da mastne kreme ne pospešujejo obnove,to nardi kaka dobra sestavina,ampak sm misnla pač bolj na široko povedat,no.Ker to je tko kot usnje na radjatorju(naša koža mislim)lahko ga zalivamo z vodo,da se navlaži ampak ko se posuši bo znova razpokano,zato je fajn,da ga nahranmo da bo mehk in voljen

Jz sm sam hotla rečt,da una tf dnevna ne bi bla za ponoč, je njena funkcija poglavitno vlažilna in,sama pa tud nimam tko mešane kože,sam zato.

Posted 06 May 2006 - 02:04 PM
Ne, mastne kreme nimajo nekih regenerativnih učinkov. Regenerativen je Bepanthen, recimo. Mastne kreme same po sebi pa ne.
Je pa res, da če imaš probleme s kožo v smislu, da ne veš, kateri tip je, je težko najti pravo nego. Tako kot sem ti nekje napisala - a si sigurna, da nimaš morda normalne kože? Ali pa morda dehidrirane? Ker koža, ki hlepi po maščobi, ni mastna.
Posted 06 May 2006 - 02:13 PM
Sonchika,tega pa ne zastopim?
tam sem še dodala nekaj.na prejšnji strani
Posted 06 May 2006 - 03:03 PM
Posted 06 May 2006 - 04:02 PM
Posted 06 May 2006 - 07:01 PM
ja,sam to pa res-nič nism bla mastna po nanosu,da bi se svetila al pa kaj takega.Vendar tud po krmei za normalbno do mešano kožo se nič ne svetim.
Samo kako,da imam potem vseeno mozole?Jih gre pripisati hormonskim spremembam?
Pa je kaj narobe,če bi kljub temu,da naj bi zdaj kao imela normalno do suho kožo,uporabljala tf za normalno do mešano-zvečer pa pač vseeno to nočno essentials?
Posted 07 May 2006 - 07:47 AM
Posted 07 May 2006 - 11:21 AM
Torej,če sm prav razumela-koža,ki v tenutku popije kremo,ki naj bi bila mastna oz. pač za suho kožo- je dehidrirana-zato hlepi po maščobi?Torej je dehidrirana koža suha koža?
Za suho kožo pa naj bi obstajale 2 vrst krem-vlažilne in hranilne.
In kako vedet kako kremo ob suhi koži potrebuješ?
Očitno tako,da če ti mastno kremo koža v trenutku vpije,potem rabiš hranilno kremo,in če ti je ne vpije,da se svetiš po njej in tako,potem ob suhi koži,potrebuješ vlažilno kremo?
Posted 08 May 2006 - 04:06 PM
Dermo Expertise Happyderm krema za suho pa če je to primerna za mojo kožo al je ta sm za odraslo kožo......???????????
isy
Posted 08 May 2006 - 04:08 PM
Posted 08 May 2006 - 04:21 PM
Torej,če sm prav razumela-koža,ki v tenutku popije kremo,ki naj bi bila mastna oz. pač za suho kožo- je dehidrirana-zato hlepi po maščobi?Torej je dehidrirana koža suha koža?
Dehidrirana koža je mastna, se sveti, ampak obenem se lušči. Taka koža potrebuje vlago. Maščobe ne potrebuje.
Za suho kožo pa naj bi obstajale 2 vrst krem-vlažilne in hranilne.
Ne, vlažilne so za normalno in mešano kožo, hranilne za suho.
In kako vedet kako kremo ob suhi koži potrebuješ?
Očitno tako,da če ti mastno kremo koža v trenutku vpije,potem rabiš hranilno kremo,in če ti je ne vpije,da se svetiš po njej in tako,potem ob suhi koži,potrebuješ vlažilno kremo?
Tako nekako.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users