Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3504 replies to this topic

#501 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 27 April 2006 - 05:25 PM

boga tia,dons si naletela na nepomancane biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#502 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 27 April 2006 - 05:28 PM

ma dobro sej je vseeno...nismo tu da bi se prepirale..bom pač prej teme prebrala pol pa vprašala laugh.gif

he he je vredu tak če pišem??
  • 0

#503 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 02 May 2006 - 07:27 PM

Jaz sem pa sedaj za mojo kožo dobila od kolegice iz lekarne kremo, ki je sestavljena le iz 15% olivnega olja v belobazi. A mogoče katera ve, če je to o.k.?? Sonchika, mogoče ti?
  • 0
Every time you exhale, someone somewhere is inhaling.

#504 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 02 May 2006 - 07:46 PM

to je mastno k strela. to mam js sam za roke.
  • 0

#505 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 May 2006 - 11:17 AM

Sonchika!
Jz bi mela eno nočno kremo! oops.gif
Mam normalno do mal mešano kožo,ampak sploh nimam ideje za kako dobro nočno kremo.
Sicr poznam sam kutinovo,ki je kr ok,sam se mi zdi da mi en dermatitis povzroča,ker mam po uporabi le te,na desnem očesu na veki SUHO,SUHO,SUHO kožo, tko,da se mi tud lušči.
Sam mi je mami pač rekla,da če je zaenkrat sam na očesu še ne pomen,da ne bo kje po ostalih delih obraza-zato je res ne bi zdj še naprej uporabljala.
Sj loh bi spustila predel okoli oči ampak kot sm napisala,se mi lahko pojav tud kje po ostalem delu obraza ta suha koža in luske,ne?
Poleg tega pa mi je rekla,da ponoč ne rabš kake vlažilne kreme ampak kako k obnavlja pa pospešuje kožno obnovo in,da nej mam pač to tf raj za čez dan.
A maš kako idejo o dobri nočni kremi,ki ne bi bla samo vlažilna(kot sm napisala uzgor-zakaj naj ne bi bila) ampak tud mal hranilna-ampak ne zdaj ravno za suho kožo..pač,za normalno recimo.
  • 0

#506 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 05 May 2006 - 11:43 AM

QUOTE(pinga)
to je mastno k strela. to mam js sam za roke.

Krema je res mastna, sam jaz si faco popivnam in je o.k. Upam pa, da mi ne bojo mazoli ven usekal.
  • 0
Every time you exhale, someone somewhere is inhaling.

#507 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 May 2006 - 07:15 PM

Rea, nisem rekla, da koža ne potrebuje krem. Ne potrebuje jih v primeru, da je zelo mastna in potem osebi vsaka krema zmasti kožo.
Za zvečer... kaj pa vem. Meni so Schellerjeve všeč (po sestavi), probala jih nisem veliko. Ali pa morda uproabiš samo tonik in kakšen AOK serum. Po želji in po počutju.
Če ti kutinova ne paše, je raje ne uporabljal. Jaz sem jo tudi imela in mi je bila katastrofa.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#508 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 06 May 2006 - 12:14 AM

Sonchika!!!!Sj nism rekla,da si ti rekla! Še 1krat si preberi moj post!Tam sem očitno spustila črko -m-,ko sm napisala ,da mi je 'mai' rekla...skratka-mami mi je rekla,da naj ne uporabljam garnier tf za ponoč,ker mi ne bi lih obnovila kože pa jo 'nahranla' v smislu da bi dala celicam nov zagon,pa pospešila obnavljanje,da ma pač preveč sam vlažilnih učinkov.Tko sm misnla,no.
Tonik mi je pa premal za zvečer/ponoč.
wink.gif
  • 0

#509 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 May 2006 - 07:15 AM

Spet napak berem.
Nahranila kože. Kaj tvoja mama smatra pod nahranila kožo? Gre spet za mnenje nekoga, ki verjame reklamam. Nahranila pomeni to, da krema vsebuje kup maščob. Super za suho kožo, ja, za mastno pa katastrofa. Koži je potrebno dati to, kar potrebuje. Pa je to vlaga ali pa maščobe. Potem pa sam presodiš, kaj ti najbolj paše. Pa mastne kreme ne pospešujejo regeneracije. To naredijo kvečjemu AHA kisline.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#510 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 06 May 2006 - 01:05 PM

Ne,sj ona ni nč pod vplivom reklam,tud sama ma kozmetično šolo,pa dela v zdravsvu kot med. sestra,in mal ve o tem,sam ni misnla s tem slepo verjeti reklamam,kot češ,da za ponoči naj bo hranilna in pika konc debate pa za kakršnokoli kožo že gre.
Ona je najbrž misnla zato da more bit tud mal taka da nahran,ker če mam jz mešano kožo,potem nekje vseeno je mičkn normalna-suha,in zato,potem tak ''izbor''.Sploh pa sm misnla bol poudarit,da pač vlažilna krema ti ne naredi skoraj nič drugega kot navlaži kožo,ne poskrbi pa za pospešeno cirkulacijo in obnovitev celic,in tko naprej.
Vem,da mastne kreme ne pospešujejo obnove,to nardi kaka dobra sestavina,ampak sm misnla pač bolj na široko povedat,no.Ker to je tko kot usnje na radjatorju(naša koža mislim)lahko ga zalivamo z vodo,da se navlaži ampak ko se posuši bo znova razpokano,zato je fajn,da ga nahranmo da bo mehk in voljen biggrin.gif .
Jz sm sam hotla rečt,da una tf dnevna ne bi bla za ponoč, je njena funkcija poglavitno vlažilna in,sama pa tud nimam tko mešane kože,sam zato.
oops.gif
  • 0

#511 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 May 2006 - 02:04 PM

Se opravičujem s svojim prezgodnjim sklepanjem.
Ne, mastne kreme nimajo nekih regenerativnih učinkov. Regenerativen je Bepanthen, recimo. Mastne kreme same po sebi pa ne.
Je pa res, da če imaš probleme s kožo v smislu, da ne veš, kateri tip je, je težko najti pravo nego. Tako kot sem ti nekje napisala - a si sigurna, da nimaš morda normalne kože? Ali pa morda dehidrirane? Ker koža, ki hlepi po maščobi, ni mastna.
  • 0

#512 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 06 May 2006 - 02:13 PM

[quote=sonchika]Tako kot sem ti nekje napisala - a si sigurna, da nimaš morda normalne kože? Ali pa morda dehidrirane? Ker koža, ki hlepi po maščobi, ni mastna.
Sonchika,tega pa ne zastopim?

tam sem še dodala nekaj.na prejšnji strani
  • 0

#513 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32522 posts

Posted 06 May 2006 - 03:03 PM

Pomoje je mislila tako - da če tebi paše imet na koži mastno kremo, pol verjetn res nimaš mastne kože, ker v tem primeru ti mastna krema ne bi odgovarjala..a, sonchika? 8)
  • 0

#514 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 May 2006 - 04:02 PM

Ja, tako. Če se ti mastna krema vpije v kožo, potem gre sklepati, da koža ni mastna, ampak normalna ali suha.
  • 0

#515 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 06 May 2006 - 07:01 PM

QUOTE(sonchika)
Ja, tako. Če se ti mastna krema vpije v kožo, potem gre sklepati, da koža ni mastna, ampak normalna ali suha.

ja,sam to pa res-nič nism bla mastna po nanosu,da bi se svetila al pa kaj takega.Vendar tud po krmei za normalbno do mešano kožo se nič ne svetim.
Samo kako,da imam potem vseeno mozole?Jih gre pripisati hormonskim spremembam?
Pa je kaj narobe,če bi kljub temu,da naj bi zdaj kao imela normalno do suho kožo,uporabljala tf za normalno do mešano-zvečer pa pač vseeno to nočno essentials?
  • 0

#516 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 May 2006 - 07:47 AM

Če imaš mozolj ali 2, ni problema. Tudi meni se vsake toliko pojavljajo. Zaradi hormonov ali česa tretjega. Lahko uporabljaš čez dan kremo za mešano kožo (če ti ne bo zategovalo obraza), zvečer pa tisto za suho kožo.
  • 0

#517 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 07 May 2006 - 11:21 AM

Sonchika,ti si res d best ... mislm z vsakim postom ti naložim(o) delo ampak ... vseeno pomagaš ... res si super punca.

Torej,če sm prav razumela-koža,ki v tenutku popije kremo,ki naj bi bila mastna oz. pač za suho kožo- je dehidrirana-zato hlepi po maščobi?Torej je dehidrirana koža suha koža?

Za suho kožo pa naj bi obstajale 2 vrst krem-vlažilne in hranilne.

In kako vedet kako kremo ob suhi koži potrebuješ?
Očitno tako,da če ti mastno kremo koža v trenutku vpije,potem rabiš hranilno kremo,in če ti je ne vpije,da se svetiš po njej in tako,potem ob suhi koži,potrebuješ vlažilno kremo?
  • 0

#518 isabela

isabela

sramežljivec

• Člani
  • 95 posts

Posted 08 May 2006 - 04:06 PM

olja mam eno vprašanje....aje kdo že slišu za kremo L'Oreal Paris
Dermo Expertise Happyderm krema za suho pa če je to primerna za mojo kožo al je ta sm za odraslo kožo......???????????

isy
  • 0

#519 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 May 2006 - 04:08 PM

mislim da ta krema ni bila dobro ocenjena in da ima alkohol na začetku, drugače pa ti bojo druge punce kej več povedale
  • 0

#520 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 May 2006 - 04:21 PM

QUOTE(rea)
Sonchika,ti si res d best ... mislm z vsakim postom ti naložim(o) delo ampak ... vseeno pomagaš ... res si super punca.

Torej,če sm prav razumela-koža,ki v tenutku popije kremo,ki naj bi bila mastna oz. pač za suho kožo- je dehidrirana-zato hlepi po maščobi?Torej je dehidrirana koža suha koža?
Dehidrirana koža je mastna, se sveti, ampak obenem se lušči. Taka koža potrebuje vlago. Maščobe ne potrebuje.

Za suho kožo pa naj bi obstajale 2 vrst krem-vlažilne in hranilne.
Ne, vlažilne so za normalno in mešano kožo, hranilne za suho.
In kako vedet kako kremo ob suhi koži potrebuješ?
Očitno tako,da če ti mastno kremo koža v trenutku vpije,potem rabiš hranilno kremo,in če ti je ne vpije,da se svetiš po njej in tako,potem ob suhi koži,potrebuješ vlažilno kremo?
Tako nekako.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users