Drogiramo se s čokolado in ostajamo lačni

Dokumentarci in zanimivi posnetki, slike, info o hrani
Posted 10 April 2017 - 07:57 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 April 2017 - 08:04 AM
Plačljiv je
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 April 2017 - 12:19 PM
Pa res, jaz sem uspela celega prebrat, pa pojma nimam kako to.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 April 2017 - 12:48 PM
Mislim, da je par clankov na mesec ali nekem slicnem casovnem obdobju "gratis".
Posted 13 April 2017 - 01:21 PM
Posted 26 July 2017 - 10:21 AM
Spletna stran z bazo receptov, ki jih lahko po svoje sestavis (nastavis velikosti obrokov za clane gospodinjstva, katerim zivilom se izogibas, katere pripomocke za kuhanje imas doma, kaksne so tvoje kuharske spretnosti ipd.) in ti generira dnevne menije. Hkrati lahko recepte poljubno dodajas na seznam in med priljubljene, sestavine pa se avtomatsko sestevajo v nakupovalnem seznamu (ponekod je seznam celo mozno sinhronizirat z dostavnimi storitvami).
Posted 05 August 2017 - 02:30 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 October 2017 - 02:53 PM
Te slike so pred dnevi zaokrozile po vege FB straneh. Danes je zgodba dobila epilog: dezurna slovenska veterinarska inspekcija na terenskem ogledu ni nasla krsitev in je razmere, v katerih zivijo te krave, proglasila za sprejemljive.
AniMa in Drustvo Pit sta se uspela z lastnikom dogovorit, da bodo tri krave prevzeli v oskrbo in jih odpeljali v boljse zivljenje (verjetno na kateri izmed ze ustaljenih farm sanctuaries). Ostalih sedem bo pac v nikakvih pogojih moralo pocakat, da jim odzvoni. #domace
Ponavadi takih vsebin ne delim, ampak tole mi je pa prislo do zivega. Kako zelo nizko smo se kot civilizacija pripravljeni spustit za en zrezek.
Za zjokat.
Posted 26 October 2017 - 04:51 PM
Jaz sem pri sosedu od strica tudi pisala veterinarski inšepkciji. Ni tako hudo, je pa hudo. Vse je ok....
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 October 2017 - 05:51 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 October 2017 - 06:24 PM
Jaz sem pri sosedu od strica tudi pisala veterinarski inšepkciji. Ni tako hudo, je pa hudo. Vse je ok....
Nisi edina. Jaz jih vsak dan gledam, na -15 in +50 brez vode in zavetja...
Posted 26 October 2017 - 06:43 PM
Vem koga imaš v mislih, ti pa verjetno tudi veš koga sem jaz prijavila. Pa so mi vsi rekli, ne matraj se, ker še nikoli niso nič naredili. No, zdaj vem
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 October 2017 - 07:43 PM
Ja, isto osebo misliva ja. Je pa zdaj opravil izpit za lovca, na presenečenje vseh. Upam, da ne bo dobil orožnega dovoljenja. Kaj daje kužkom za jest, je pa tudi za bruhat. Men je tok bad to gledat, grozno no.
Posted 26 October 2017 - 08:15 PM
Ja, super...upam, da bo alkohol opravil svojo delo in ne bo dočakal visoke starosti. Odkar pomnim je stanje kakršno je.
Posted 27 October 2017 - 08:18 AM
"Kako zelo nizko smo se kot civilizacija pripravljeni spustit za en zrezek."
Ne vem, kaj ima nemaren kmetauz opravka s tem, da hočem šnicl na krožniku. Scena pove vse o rejcu te govedi, prav ničesar pa o jedcih mesa. Nisem ugotavljal, kje je nastal posnetek, sklepam pa, da pri nas. Kakor deluje vsa država, tako deluje tudi pristojna inšpekcija. Torej je treba fukn't kmeta in inšpektorja v tisto blato, da bosta videla hudiča na zeleni tabli. Sorči, de sm se oglasu.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 27 October 2017 - 08:28 AM
Definitivno ima opravka z vsemi omenjenimi, ja - potrosniki/narocniki, kmeti, inspekcijo in se kom, vkljucno z vso zgodovino, tradicijo in filozofijo, zato torej 'civilizacija'. #domace pa je zraven cisto gratis, v odziv napumpani kampaniji ministrstva za kmetijstvo, kako je meso nasa superhrana, brez katere nam ziveti ni - mizernim statistikam o porabi sadja in zelenjave na prebivalca in metastudijam o zadostnosti (in dolocenih prednostih) brezmesne prehrane navkljub.
Posted 27 October 2017 - 09:43 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 October 2017 - 01:35 PM
Meni je pri vsem tem še najbolj žalostno, da si ljudje zatiskajo oči in mislijo, da se to pri nas ne dogaja. Da živali pred zakolom trpijo in živijo v nemogočih razmerah samo v Ameriki, pri nas jim je pa z rožicami postlano.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 February 2018 - 01:12 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 February 2018 - 09:14 AM
Bom kar sem napisala, da ne utrujam drugje o tem
Ana D.P. spet obsesira okrog najbolj zdrave hrane in bere uspešnice, ki bolj ali manj le potrjujejo njeno obstoječe mnenje. Meni se zdi že precej neodgovornoljudi strašit, da gluten in celo polnozrnate žitarice pa absolutno nista okej in posledično ljudi napeljevat h kupovanju dražjih brezglutenskih izdelkov.
Je blo že tolkrat dokazano, da gluten v nekih normalnih količinah, če ne gre za celiakijo ali preobčutljivost, ni zdravju škodljiv in kdor trdi drugače, je čisti ignorant.V redu, če ti dela slabo, se ga izogibaj, ni pa treba predlagat tega vsem ostalim kot splošno resnico. Enako velja glede sadja.
Bill Bullard
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users