Oz. ne vem, lahko rečeš, da vzrok temu npr. želja po samostojnosti ali kaj podobnega.
To se meni zdi primeren odgovor. Oziroma tako bi jaz rekla.
Posted 12 March 2013 - 09:23 AM
Oz. ne vem, lahko rečeš, da vzrok temu npr. želja po samostojnosti ali kaj podobnega.
To se meni zdi primeren odgovor. Oziroma tako bi jaz rekla.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 12 March 2013 - 09:31 AM
ja, samo v njenem primeru bi bila to o samostojnosti laž. Je pa sicer zelo iskrena oseba in ji ni težko povedat karkoli. Rekla je, da je dobila zelo dober občutek.
Je pa verjetno odvisno koliko podjetju pomeni iskrenost, odprtost...in seveda, za kakšno delovno mesto se gre.
Zdi se mi, da bi pri kakšni ocenjevalki ženskega spola, prej dobil službo, če bi igral na noto "bogi, bogi" kot pa da bi bil samozavesten. Saj veste kakšne so ene ženske, čim kdo pokuka malo iznad drugih, ga je treba takoj dol zabit.
Aja pa to so res samo domneve, ker sem imela na svojih razgovorih izključno moške
Posted 12 March 2013 - 09:53 AM
Ampak kako na razgovoru sploh pridejo do te teme, da se sama preživlja? Je to omenila v prijavi?
Jaz sem imela zelo fer razgovor za to službo; nobenih vprašanj glede ne/načrtovanaja družine ipd, tudi o plači me niso spraševali, kakšna se mi zdi primerna in kakšno pričakujem.
Posted 12 March 2013 - 10:43 AM
.
Posted 12 March 2013 - 10:48 AM
Tudi pri nas
Vse študentke, ki so prišle začasno delat, so zdaj zaposlene, nekatere že tudi na NDČ. In sodelavki, ki je zanosila še med veljavno pogodbo za določen čas, so tudi podaljšali za nedoločen.
Posted 12 March 2013 - 10:49 AM
Pri nas so zaposlili študenta, ki bo postal očka...s tem dobi očetovski dopust itd itd...
Posted 12 March 2013 - 12:15 PM
Ampak kako na razgovoru sploh pridejo do te teme, da se sama preživlja? Je to omenila v prijavi?
verjetno po "količini" delovnih izkušenj.
Pri meni je bil npr. problem, ker sem začela redno delat pri 20ih in je vse zanimalo, zakaj nisem raje dokončala faksa in se potem zaposlila. Sem ponavadi odgovorila, da sem si želela samostojnosti in svobode, ki jo včasih pri starših nimaš v meri, ki si jo želiš. Nisem šla pa razlagat, da smo se kregali ali kaj podobnega.
Tudi ona lahko čisto iskreno pove ... če imaš slabe odnose v družini, si seveda želiš čimprejšnje "samostojnosti" oz. it stran.
Mene bolj motijo vprašanja: s čim se ukvarja vaš partner, njegova izobrazba, ...
če bi šla zdaj, bi sigurno bilo ogromno vprašanj glede otrok: varstva, bolniške,....
včasih mi o teh stvareh ni bilo problem govorit, zdaj pa me že motijo ... kaj jih pa briga!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 12 March 2013 - 01:29 PM
Tudi jaz ne bi razlagala družinske problematike na razgovoru, nekomu, ki ga sploh ne poznaš. To so osebne stvari. Iskrenost gor ali dol, to se jih ne tiče, zato bi tudi jaz rekla, da gre za osebno stvar/družinsko problematiko in da o podrobnostih ne želiš/ti ni prijetno govoriti, ali pa kot so tudi druge rekle, zaradi želje po samostojnosti.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 March 2013 - 02:54 PM
Če v oglasu piše, da se ob zaposlitvi zahteva potrdilo o nekaznovanosti, potem tega ni treba prilagati že v samo prijavo, ne?
Posted 15 March 2013 - 03:05 PM
Jaz si tudi tako razlagam ja.
Posted 15 March 2013 - 05:33 PM
Ja, jaz tudi. Najbolje, da se za vsak slučaj še pozanimam. Potrdilo pa se dobi samo na ministrstvu za pravosodje, ne?
Posted 15 March 2013 - 05:39 PM
Pošlješ vlogo po pošti, ali jo oddaš varnostniku na vhodu, oni pa ti potem pošljejo domov.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 March 2013 - 05:40 PM
Na MPJU se dobi, lahko izpolniš po netu, vendar mislim, da ga je treba podpisat in poslat po faksu ali se zglasit na MPJU (Župančičeva 3, LJ) in se ga v avli izpolni in vrže tam v kaselc. V roku 2, 3 dni ga pošljejo po pošti na dom, za razlog izdaje pa navedi zaposlitev (zahteva delodajalca), če ga boš rabila.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 15 March 2013 - 05:57 PM
Ok, hvala. Bom kar po pošti uredila, če bo treba. Bom pa najprej še poklicala in vprašala za sigurno, če je sploh treba že v prijavi poslat, ali prineseš šele na razgovor.
Posted 15 March 2013 - 06:04 PM
Po moje ga niti na razgovor ni potrebno nosit. Če te zaposlijo, ga pa nekateri delodajalci zahtevajo, naknadno ga prinesi potem, ko/če te zaposlijo, prej nima smisla. Meni so na razgovoru povedali, da so nadaljni koraki, če me zaposlijo: prinest potrdilo o nekaznovanosti, opravit zdravniški pregled in še 2 razgovora.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 23 March 2013 - 10:27 AM
Koliko časa po koncu razpisa ponavadi traja, da preučijo vse prijave, oziroma da te obvestijo? Če vam na prijavo ali ponudbo sploh nič ne odgovorijo, jih kličete/pišete, čeprav je jasno, da vas pač niso izbrali, jih ne zanimate? Fant pravi, naj jih pokličem, jaz pa nočem gnjaviti, čeprav naj bi to bilo koristno, ker si te bolj zapomnijo itd.
Posted 23 March 2013 - 11:04 AM
Čist odvisno, jaz sem odgovore (negativne) po zaključenih razpisih prejemala tudi še po dveh mesecih, klicala sama nisem nikamor, tam, kjer so me pa izbrali in kjer še zdaj delam, se je pa vse odvilo v dobrih 2 tednih - 15.9. je bil rok za prijavo, 4.10. sem že prvi dan delala.
Posted 23 March 2013 - 11:40 AM
Aha, hvala, torej je normalno, če je vsaj 2 tedna za čakat.
Posted 23 March 2013 - 12:36 PM
Obveščajo (če sploh) ponavadi v osmih dneh po izbiri primernega kandidata - koliko časa traja pa sam postopek izbire pa sam bog ve, zelo različno; odvisno od tega, koliko se mudi itd. 2 tedna je še malo, vsaj po mojih izkušnjah.
Eno prijavo sem poslala 26.9., čez en mesec sem dobila na mejl, naj rešim neke naloge, 5.11. so me pa klicali za razgovor, ampak nisem šla zaradi potovanja. Full odvisno od tega, kako podjetje načrtuje pridobivanje novega kadra.
Jaz načeloma ne klicarim - edino, če ne bi bila izbrana pri zadnjem, bi pa poklicala, ker se mi je res full šlo, da bi tam dobila delo.
Posted 23 March 2013 - 05:13 PM
Kadar te imajo namen povabiti na razgovor, dobiš odgovor v roku dveh tednov ali še prej, če pa nisi izbrana, pa lahko traja tudi več mesecev. Navadno dokončno zaključijo izbor in šele nato pošljejo obvestilo neizbranim kandidatom. Če sploh. Kličem pa sama ne nikoli, danes se sicer večkrat govori o tem, da bi morali kandidati poklicati in biti aktivni, ampak če želijo, te bodo tako ali tako povabili na razgovor, drugače pa ne vidim, kako bi lahko nek klic pomagal oziroma jih prepričal v to, da si premislijo. Poleg tega meni to deluje kot neko prosjačenje in se tega ne grem.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users