Jump to content

Photo

Facebook

• Please log in to reply
1917 replies to this topic

#501 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 03 June 2011 - 09:45 AM

Mene zanima, zakaj pri določenih profilih, ko klikneš na ime osebe, najprej vidiš Info in ne Wall-a? S tem, da zid obstaja in imaš dostop do njega. Ob živce me spravlja, ker ne pogruntam sistema (konkretno - gre za profil "Veganska Iniciativa").
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 03 June 2011 - 09:47 AM

Jaaaaa....to je kr neki zadne cajte tko. Pa tud vem, ko sm enmu frendu delala profil, nism mogla naštimat, da bi mu direkt na Wall vrgl. hmm.gif Ma....vsak dan je bol blesav ta FB...
  • 0

#503 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 June 2011 - 09:48 AM

Meni gre tudi na živce to, me konstantno na Info meče.
  • 0

#504 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 03 June 2011 - 10:05 AM

A se da poiskat nekoga na FB, ki ima vse možno zablokirano? Oz. zanima me, če ima človek FB account in vse zablokirano ali ga dejansko nima. Pa ne morem ga vprašat, ane smile.gif V google/FB searchu ga ni, potencialni frendi ga nimajo dodanega oz. se ga ne vidi.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#505 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 03 June 2011 - 10:09 AM

ne, ta oseba se je trenutno odstranila s FB smile.gif
  • 0

#506 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 03 June 2011 - 10:24 AM

sad.gif buhu
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#507 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 June 2011 - 11:38 AM

Sam, npr., mene je tko iskal bratranec, vtipkal ime, probal pri mojih prijateljih.. pa me ni mogle nikakor najt, s tem, da jaz sploh nisem imela nikakršnih takih strogih nastavitev ?!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#508 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 04 June 2011 - 10:00 AM

http://museumofme.intel.com/ luštno smile.gif
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#509 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 June 2011 - 10:33 AM

Facebook spreminja nastavitve zasebnosti – kako izključiti prepoznavo obraza?

Facebook, kot je pri njih že v navadi, čez noč spremeni “privacy settings” – nastavitve zasebnosti in o tem
nikogar ne obvesti. Tudi zadnje spremembe, o katerih se je sicer na spletu pisalo že pred več kot letom
(Facebook Adds Facial Recognition), so se zgodile čez noč. Na srečo je masa ljudi na Facebooku dovolj
velika, da opazi takšne spremembe in jih potem tudi plasira preko različnih kanalov v javnost.

Predmet tokratnega razburjanja je prepoznava obraza, ki je sedaj pri vseh uporabnikih vključena. Pravilno
bi bilo, če bi dali uporabnikom možnost opt-in, da si vsak izbere, če to res želi in ne da dajo uporabnikom
možnost opt-out – da se lahko odjavi od tega. Vendar tudi slednje ni tako preprosto. Namreč zadevo so
precej dobro skrili, da se bo odjavilo čim manj uporabnikom.

In kaj je sploh prepoznava obraza v tem primeru in zakaj takšen problem? Stvar je preprosta. Logika zadaj
poskrbi, da Facebook “prepozna” kdo je na kateri sliki (med seboj primerja več fotografij vsakega
uporabnika) in jih ponudi prijateljem, da označijo osebe na njih (tag). Seveda lahko prihaja do napak, kot
tudi to, da lahko marsikdaj kaj takšnega pripelje do precej čudne situacije, ki si je uporabniki ne želimo!

In kako se odjavimo od te novosti?

Najprej izberemo Facebook account’s privacy settings
Kliknemo na Customise settings, ki se skriva spodaj
Poiščemo drug segment – Things others share
In pri Suggest photos of me to friends. When photos look like me, suggest my name kliknemo na Edit settings
Če imate vključeno možnost, da Facebook avtomatsko predlaga fotografije za “taganje”, potem imate izbrano Enabled.
Spremenite v Disabled in kliknite OK.

Sedaj pa v miru počakajte, da Facebook zopet spremeni nastavitve zasebnosti in se boste lahko znova
igrali in iskali kaj vse se je spremenilo in kaj vam kakšna stvar lahko povzroči!

Vir: www.had.si

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#510 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 June 2011 - 11:18 AM

Hvala in istočasno še WTF. blink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#511 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 08 June 2011 - 11:52 AM

To sem pa opazila, pa sploh nisem vedela, zakaj se gre :S Hvala
  • 0

#512 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 08 June 2011 - 12:14 PM

Jaz sem včeraj odkrila skupino How to permanently delete your facebook account. Tam je link in navodila za trajno brisanje accounta. smile.gif
  • 0

#513 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 08 June 2011 - 12:17 PM

se ti da prilepit navodila? biggrin.gif
  • 0

#514 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 08 June 2011 - 12:19 PM

Baje obstajajo že firme, ki brišejo dol fotke ipd. ljudi, ki sedaj obžalujejo njihovo objavo. baje je izjemno drago, kar nekaj tisoč evrov. Super, če to lahko sam narediš smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#515 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 08 June 2011 - 12:21 PM

Dobro bi blo to narest dokler se še da.
  • 0

#516 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 June 2011 - 12:33 PM

Huh, jaz nisem vedela, da je to novo, sem že nekaj časa nazaj naštimala Disable, če bi vedela, da je novo, bi to delila z vami. Sicer pa je ta FB polom, kar se teh nastavitev tiče, jaz sem že razmišljala, da bi pobral adol vse slike in zbrisala, pa vse podatke zbrisala.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#517 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 08 June 2011 - 12:38 PM

Jst sem tut šla gledat in sem mela nastavljen na Disable. A fora je v tem, da ti tut če fotke oz. albume zbrišeš dol, vseeno to ostane nekje gor, in to potem brišejo za velik denar? Meni je pa žal, da sem mela najprej pravi priimek gor, se mi zdi to k mam zdej ful boljše, mori pa, ker mam vse fotke gor, res vseeeee. down.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#518 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 08 June 2011 - 12:44 PM

mislim, da to vseeno ostane nekje gor. sepa premalo spoznam na te reči, žal
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#519 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 08 June 2011 - 12:49 PM

HOW TO DELETE (long version)

Go here (working link above):
http://www.facebook....=delete_account

Click "Submit" and follow the instructions.

Your account will be deactivated for two weeks, and if you DO NOT USE FACEBOOK IN ANY WAY during that period, your account is permanently deleted.

I REPEAT: Your profile isn't deleted right away! You must NOT log in to, or interact in any other way with Facebook for at least two weeks, as it will cancel the deletion request. That includes NOT logging in to Facebook using any client (like the iPhone app or IM:s like Pidgin), NOT clicking embedded Like-buttons on other websites, NOT logging in to other services using Facebook Connect (like Digg) etc etc.

Hey, while your're at it, delete all your browsing/forms history and cookies as well, to minimize the risk of accidentally using your account!

If you want out - stay out, mmmkay? ;)

This method is official and should be complete, i.e. no need to delete individual photos, comments, messages or items from your profile or anywhere else on Facebook! If you have any concerns whether your stuff is actually deleted (as opposed to being kept somewhere in the deep dungeons of Facbook's HQ) your best bet is to ask them using email: info@facebook.com.
  • 0

#520 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 08 June 2011 - 01:06 PM

resno razmišljam da bi pobrisala
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users