Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#501 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 18 November 2013 - 06:06 PM

A na EasyJetu imaš lahko v roki npr. Dutyfree vrečko? Ali plašč?

• 0

#502 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 November 2013 - 06:06 PM

Ja. 

• 0

#503 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 November 2013 - 10:54 AM

Eno vprašanje glede ročne prtljage na EasyJetu. 

Na spletni strani piše:

To take advantage of the guarantee, simply bring ONE slightly smaller bag no bigger than 50 x 40 x 20cm including handles and wheels and we’ll guarantee it will travel with you either in the overhead locker or, if necessary, under the seat in front of you.

You can still choose to bring ONE slightly bigger bag up to the maximum size of 56 x 45 x 25cm including handles and wheels, but on some busy flights your bag may have to go into the hold.

Ta slightly bigger bag - to je še vedno ročna prtljaga, ali ti jo zaračunajo v primeru, da mora iti med hold luggage? Tisti kovinski okvir je velikosti 50x40x20 ali 56x45x25?

V dilemi sem, ker imam en kovček 53x34x20 in me ta dolžina malo skrbi, ampak sem z njim že letela 2 leti nazaj z EasyJetom v Pariz in takrat ni bilo problemov. Vseeno nočem nevšečnosti v obliki 100 dodatnih evrov, tako da raje preverim, če ima katera izkušnje?

• 0

#504 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 21 November 2013 - 11:45 AM

Po moje je samo važno, da ti gre v tisto kletko.

• 0

#505 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 November 2013 - 12:10 PM

Saj to, ker ne vem, a ima tista kletka te ožje (50x40x20) ali širše mere (56x45x25)... 

Edit: Sem jim napisala mail, tako da vam javim. Ker je res konfuzno napisano, pač ta maximum mera je dovoljena, AMPAK če je prepoln let, ti bodo dali v hold luggage, medtem ko pri guaranteed size imaš torbo lahko pri sebi no matter what. Ne piše pa, ali v takem primeru tudi doplačaš. Po moji logiki ne, ker gre še vedno za dovoljene mere ročne prtljage. 

• 0

#506 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 November 2013 - 11:19 PM

Freya, glede rocne prtljage je tako da ce ustreza meram, ni doplacila, ne glede na to kje potuje. Ce se prav spomnim avgustovskega leta, ima easyjet sedaj dve ogrodji v kateri tlacis kovcke. V bilokaterega jo stlacis, ce gre noter in ven, gre s tabo na letalo ali med hold luggage brez doplacila. Ce mora slucajno v hold luggage je obicajno tako, da jo med letom shranijo v prtljazni prostor, po koncu leta pa te caka pred letalom. Za tvoj kovcek mislim, da ne bi smelo biti tezav, ce ga lahko spravis v ogrodje. Ce je mehak ne bi smelo biti tezav stisnit tistih treh centimetrov, ce je trd je menda malce tezje....
  • 0

#507 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 November 2013 - 11:33 PM

Uffff, torej sem pravilno domnevala, ful ti hvala! Je trd, ravno kolesci in rocka so na koncu, ampak je znotraj maksimuma tadrugega ogrodja, zanimalo me je samo, ce bi morala doplacat, ce bi ga po sili razmer vrgli v hold. Hvala se enkrat!

Bom pa napisala tudi odgovor easyjeta, ko/ce odpisejo.
  • 0

#508 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 November 2013 - 11:46 PM

Ja, ti kar napisi, da bomo imeli se uradno verzijo.:)
  • 0

#509 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 November 2013 - 07:34 AM

Res je, cetudi gre v tem primeru v hold, ti ne zaracunajo. Zelo prijazen odgovor njihove svetovalke: Thank you for contacting us with regards to your cabin baggage query. Your cabin bag will be checked for size with a baggage gauge at the Bag Drop desk and at the boarding gate. As per your previous e-mail, if your bag is with the dimensions of 53x34x20 cm and if it fits in the baggage gauge you can carry it onboard. However, if your flight is busy one, our airport staff may request you to check it in to the hold, free of charge. As on busy flights not all cabin baggage fit in the overhead locker. I advise you to arrive early, as you stand a better chance of finding space for your bag in the overhead locker. Please print your boarding pass and arrive up to 2 hours prior to your Scheduled Time of Departure to complete all the airport formalities. We look forward to welcoming you onboard.
  • 0

#510 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 25 November 2013 - 02:31 PM

Bom kar tukaj vprašala:

v petek letim z wizzair v Bruselj. Ampak se zakomplicira, ko se hočem online čekirat. Ne odpre mi strani. Pojavi se bela stran in v zgornjem levem kotu je napis Object Object. na ipadu pa me vrže kar avtomatsko na naslovno stran. Ali je kje kakšna fora ali naj jutri kar pokličem na njihov call center in uredim stvari? 

• 0

#511 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 November 2013 - 04:11 PM

Poskusi še s kakim drugim brskalnikom. Moralo bi ti odpreti. Če pa ne, pa pokliči ja.

• 0
Viens, reste ici!

#512 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 25 November 2013 - 04:17 PM

Ja, poskusi, drugace je pa tudi mozno, da na tej relaciji ni mozen online check-in (seveda ta opcija odpade, ce imas ze izkusnje od prej s to relacijo in prevoznikom). Vem, da z enim prevoznikom nikakor ne mores narest online check-ina, ce letis iz AMS v LJU (smo se kar nekajkrat matrali, ampak ni mozno, moras dejansko na letaliscu uredit pred samim letom). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#513 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 25 November 2013 - 04:19 PM

ADRIA - za povraten let nismo mogli narediti online check-ina. Sem potem na šalterju samo pokazala pasuš in mi je ženska porinila karto v roke.

• 0

#514 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 25 November 2013 - 04:27 PM

Ah, tocno. No, kakorkoli, dolocene relacije in prevozniki imajo svoje finte, tako da ce ne bo slo tako, kot je Ana predlagala, jih poklici in vprasaj, da se ne bos zaman ukvarjala s tem. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#515 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 26 November 2013 - 06:55 PM

A na EasyJetu težijo, če imaš več kot eno plastično vrečko tekočin na osebo? V Intersparu sem kupila ful majhne in ne gre veliko not. Obe vrečki skupaj oz. vse tekočine skupaj ne bi presegale omejitve 1L. 

• 0

#516 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 November 2013 - 07:20 PM

Po mojih izkušnjah in izkušnjah drugih ob povratku iz Ldn ful gledajo in moraš imeti točno po predpisih. Za tja ni bilo panike.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#517 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 26 November 2013 - 08:18 PM

Aha, ok, saj za nazaj jih bom itak manj imela, tako da ne bi smel biti problem. Hvala!

• 0

#518 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 November 2013 - 08:23 PM

Imam enake izkušnje kot Coco*. 1 oseba - 1 vrečka. Če ti bodo težili, lahko še vedno kupiš oz. dobiš vrečko pravih dimenzij na letališču. 

• 0

#519 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 02 December 2013 - 12:59 AM

Kako mi je neumno, da ima Adria akcijske cene letalskih (139 €), ki veljajo samo, če je povratek 2-3 dni po odhodu.  :butl:  Še lani so imeli parkrat akcijo za 99 €, datume pa si lahko izbral. Bedni so do konca.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#520 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 December 2013 - 09:11 AM

Hmmm, to pa ne bo drzalo. Jaz sedaj za tak denar potujem nazaj 7 dni po prihodu, fant 5 dni po prihodu. Pa tudi tako v redni ponudbi lahko velikokrat potujes za 139€, ce le rezerviras karto dovolj zgodaj. Je pa res, da se te poceni karte ful hitro razprodajo oz. jih podrazijo, ce je do potovanja manj kot 6 tednov.

Ta akcija v Kopenhagen 99€ pa je res odhod 5 decembra, povratek 8 decembra. Ampak ja, last minute ponudba, predoraznicni vikend izlet.... Meni se ne zdi neumno. Pravzaprav se mi glede na to, da imas v ceno vkljuceno vso prtljago (23 kg cekirane +8 kg v rocni prtljagi, ki pa mi je se nikoli niso tehtali) zdi ful ugodno. Da ne omenjam tega, da je veliko bolj lahkotno potovat, ker ves da ne bodo na vsakem koraku prezali nate, da bi ti zaracunali za 1 cm preveliko prtljago in 1 kg pretezko prtljago.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users