Jump to content

Photo

Nakup avtomobila

• Please log in to reply
914 replies to this topic

#501 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 24 April 2019 - 11:19 AM

Joj ne strešne nosilce za kolesa. To je taka muka z nalaganjem. Če si bolj štorast, si še avto počohaš. Potem se ti lahko zgodi, da pozabiš na višino in se zapelješ pred kak nakupovalni center, kjer imajo višinsko rampo (tako je kolega uničil kolo in poškodoval nosilce). Da o omejitvi hitrosti in žvižganju na avtocesti ne govorim. Ti nosilci vzadaj so super.

Pri nosilcih se splača kupiti te, ki imajo možnost odmika koles stran od avtomobila, da lahko neovirano odpreš prtljažnik brez da kolesa snameš. Jaz prisegam na Thule.

• 0

#502 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 24 April 2019 - 11:28 AM

Hehe, če veliko prevažaš kolesa sem ter tja oz. če si štorast potem so ti zadaj na prtljažniku verjetno res boljša rešitev. :) Sicer pa tudi pri teh strešnih ni ravno nek problem z nalaganjem, če nimaš ravno nekega visokega avtomobila. Pri nas je to vedno montiral moj foter, ampak je vedno imel kolo naloženo 123. Je pa res, da je z montiranimi kolesi potrebno prilagoditi hitrost vožnje na avtocesti + poraba se poveča. Pa pri stekleni strehi se teh strešnih nosilcev prav tako ne priporoča. 

Glede znamke se pa strinjam, smo tudi pri nas ful zadovoljni s Thule. Če me spomin ne vara je med dražjimi, ampak kvaliteta odtehta ceno. 

• 0

#503 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 25 April 2019 - 08:30 PM

^^
Se strinjam.

Oče je enkrat dobil od kolegice en drugi nosilec za kolesa (za na vlečno kljuko) pa ga je samo enkrat uporabil in nato kupil Thule. : )

Nosilce za kolesa imamo pa mi tudi strešne (in hkrati služijo še za potovalni kovček), P. nalaga kolesa sam, jaz raje v dvoje. Višina avtomobila je dodatni minus.

Z nosilci koles na vlečni kljuki sem imela pa že dvakrat slabo izkušnjo, se mi je kolo obdrgnilo med transportom (drsalo ob drugo kolo). Nalaganje je pa res prikladnejše, starša sta sedaj, ko sta že malo v letih, zamenjala strešni nosilec za zadnjega.

Koliko koles lahko največ spraviš zadaj?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#504 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 25 April 2019 - 08:45 PM

Vecina nosilcev je za 2 kolesi, enega sva menda zasledila, da je za 3. Se bova se malo razgledala, pa ce ne prej, naslednje poletje nekaj izbrala. Vmes tako ne bo prislo prav dosti v postev, ker dojenckov do cca. 6m ne smes na kolesu prevazat. Hvala se enkrat vsem za odzive!

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#505 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 26 April 2019 - 06:58 AM

Mi imamo od Thule nosilec za tri kolesa, partner pa je nato kupil še adapter, ki se pritrdi zraven za četrto kolo.

• 0

#506 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 26 April 2019 - 08:56 AM

Tako ima moj ata tudi.
  • 0

#507 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 21 August 2019 - 05:18 PM

Ima katera Toyoto Auris ali primerljivega hibridnega karavana?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#508 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 21 August 2019 - 07:43 PM

Mi imamo Toyoto prius plus-a, ni ravno karavan, je pa po prostornosti vecji od aurisa in bolj prakticen tudi s 7 sedezi in nastavljivo zadnjo klopjo. Mi smo po dveh letih uporabe izredno zadovoljni.
  • 0

#509 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 21 August 2019 - 08:36 PM

Saj res, sem se spomnila, da sta tega vzela. Ma enoprostorca vseeno ne rabimo. :D Hvala!
  • 0

― V. Van Gogh

#510 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 21 August 2019 - 08:42 PM

Starša imata Toyotinega RAV 4 hibrida, če kaj pomaga. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#511 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 August 2019 - 08:43 PM

Moja mama ima auris hybrid karavan na nizozemskem. Sta zadovoljna predvsem z vidika varcnosti. Ni pa zelo velik avto. Zadaj ni ravno veliko prostora, prtljaznik je pa povprecen.

Midva sva tudi danes obiskala avtosalon. Cas bo, da se poslovimo od nasega picassoja (ko bo prisel ta dan, bom jokala, ker je krasen avto). Trenutno se zelo navdusujeva za C3 aircross. Krasen je in ful prostoren.
  • 0

#512 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 21 August 2019 - 08:43 PM

Ne še :P. Pri dveh otrocih pa se pozna, da imaš več prostora. Sam naš avto ni podoben enoprostorcu, vsaj tem klasičnim ne (sharan, citroen c8 itd), ker ni škatlast.
  • 0

#513 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 21 August 2019 - 08:47 PM

Men je tud enoprostorec fajn, bi ga rade volje se imela, ampak tale naš res preveč popije. Super je, ker sediš malo višje in dosti lažje vstopaš in izstopaš iz avta. Med drugim, prostor pa itak. Pa še vedno je krajši (verjetno) od kakšnega karavana...
  • 0

#514 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 21 August 2019 - 09:31 PM

Bellini, moz se strinja s tabo. :P Mislim, da bi bil hibrid dobra izbira za nas, za vecinoma mestno voznjo + daljse poti. Vsakodnevnih relacij ne delava. Mi pa nikoli niso bili vsec avti z visjim podvozjem pa tudi za najinega psa ne bi bilo prakticno.
  • 0

― V. Van Gogh

#515 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 21 August 2019 - 10:03 PM

Jina, verjemi, ti bo križ hvaležen, če boš otroka dajala v višji avto, kot pa v nizkega.
  • 0

#516 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 21 August 2019 - 10:07 PM

Uf, ja, to pa verjamem.
  • 0

― V. Van Gogh

#517 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 21 August 2019 - 10:43 PM

Midva pa si ogledujeva Range Roverje. Novi Evoque mi je ful lep. A vozi katera to znamko?
  • 0

#518 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 22 August 2019 - 06:36 AM

Midva pa si ogledujeva Range Roverje. Novi Evoque mi je ful lep. A vozi katera to znamko?

Bi ga takoj imela, sam finance so tu večji problem :wink1:

• 0

#519 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 22 August 2019 - 08:24 AM

Vem ja. :( Pri nama enako. So pa starejsim modelom zato padle cene, tak da je kar močan kandidat za nakup. Če se bo le nasel tak, ki bo ustrezal vsem zahtevam. Je pa poleg Evoqua v ozjem izboru tudi Evoquov večji brat Discovery Sport. Tega sva testirala in je OGROMEN. Ko sem se vsedla za volan sem se pocutila kot da sem v kombiju. :lol:

• 0

#520 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 22 August 2019 - 08:41 AM

Pri nas Roverjev vidis res samo pescico na cestah, mislim, da je njihov trzni delez nekje 0,3% :D Meni je prevelik, se mi ne zdi prakticen za najine potrebe, sploh za po mestu in teh nasih malih tlakovanih ulicicah. Pa iskala sva tudi nekaj v rangu okrog 25k takrat (pac realne cene na NL, v Slo bi prisla skozi s kar nekaj tisocaki manj), vec kot 35 pa sploh ne vem, ce bi kdaj odstela za avto - se mi zdi, da res tezko upravicis vec kot toliko glede na prostornost, varnost & specs, vrednost gre pa itak hitro dol po nakupu, tako da ni neka pametna investicija. Ko omenjas starejse modele je to avtomatsko rabljeno vozilo ali imajo se kaksne stare zaloge kje?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users