Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#501 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 11 October 2008 - 09:16 PM

QUOTE(Katrin @ 9. 10. 2008 - 23:40) View Post

Zelo učinkovito se je znebiš, če zanosiš ;)

Tam piše, da naj bi bila št.1 za dekleta, ki še niso imela spolnih odnosov in pred 20-im letom starosti. Jaz sem vzela št.2, najprej se mi je zdela huge in sploh nisem vedela, kako jo bom not spravila... sedaj se mi ne zdi več ne vem kaj.

Kaj pa če si npr. stara 24 in še nisi seksala? Kaj pa potem?

• 0

#502 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 11 October 2008 - 09:18 PM

Jaz sem kupila v Sanolaborju, tam imajo Mooncup in je manjša številka za mlajše od 30, ki še niso rodile. Jaz sem vzela manjšo, tako da pomojem tudi 24letna devica bi komot živela z manjšo.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#503 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 October 2008 - 11:42 PM

No jaz jo imam, manjšo različico. Nisem je še uspela dobit noter, ker me preveč grozno boli. Najbrž jo bom pustila stat na polički še nekaj časa. Saj enkrat mi bo definitivno uspelo. Mi je pa ideja o sami skodelici ful všeč.
  • 0
Viens, reste ici!

#504 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 12 October 2008 - 06:38 PM

Kakšen pa je obseg, oz. širina te male velikosti(al kako se to meri?)
  • 0

#505 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 12 October 2008 - 07:33 PM

QUOTE(Darla @ 11. 10. 2008 - 22:16) View Post

Kaj pa če si npr. stara 24 in še nisi seksala? Kaj pa potem?

Ne vem, enko, ker si verjetno ne bi hotela poškodovat česa...
  • 0

#506 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 12 October 2008 - 08:57 PM

med malo in veliko je 5mm razlike v premeru. Meni se to ne zdi tako veliko, ker je notranjost nožnice itak raztegljiva in mislim, da tistih 5 mm ne bi smelo imeti takšnega vpliva...
  • 0

#507 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 13 October 2008 - 11:34 AM

Ana ne bi te smelo bolet, mogoče na začetku zmoči z vodo in bo šlo lažje, glede na to da zložena skodelica ni večja od premera velikega tampona. Se splača malo potrudit na začetku.
  • 0

#508 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 13 October 2008 - 11:39 AM

Na www.lunette.si piše:

Če ste mlado dekle in še niste imeli spolnih odnosov in bi želeli uporabljati skodelico, vam priporočamo manjšo različico skodelice (model 1). Vzemite si čas, da raziščete pravilen način uporabe. Za začetek vam vstavljanje skodelice lahko olajša tudi uporaba lubrikanta na vodni osnovi. Menstrualna skodelica lahko pri prvem vstavljanju predre deviško kožico.

Nekateri ginekologi sploh ne priporočajo tamponov, preden dekle ni imelo spolnih odnosov, tako da verjetno tudi skodelice ne priporočajo.... Sama bi si jo upala uporabljati šele po odnosu, med tem ko sem tampone uporabljala že prej.
  • 0

#509 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 13 October 2008 - 11:46 AM

res pa je tudi, da moraš tampon potisnit globje v nožnico, kot lunettko, ki je bolj ob ustju. tako, da se mi zdi da s s tamponom vseeno hitreje kaj predre. No dejstvo je da sem tampone uporabljala že preden sem vedla kaj je sex smile.gif smile.gif Ker sem imela preveliko željo po kopanju v morju smile.gif
  • 0

#510 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 13 October 2008 - 11:50 AM

Deviška kožica je bolj pri "vhodu" in glede na to, da je zložena lunetka večja od tampona, se deviška kožica lažje predre. Vsaj po moje...
  • 0

#511 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 October 2008 - 02:58 PM

^^ Točno to. Lunetka je kar velika in se v notranjosti tudi bolj razpre,oz. pač zasede cel prostor, medtem ko je tampon (sploh najmanjša velikost) manjši in večinoma le natrga kožico.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#512 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 October 2008 - 05:32 PM

Kaj pa zdrsavanje? Pri meni so tamponi čez čas zdrseli navzdol-ni blo fajn, pa izstavljanjeje blo orng boleče. Bah bom orng premislila če je to za mene, ker stane 31€. huh.gif
  • 0
IPB Image

#513 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 13 October 2008 - 05:41 PM

meni se včasih zgodi, da mi kar nekam gor zleze.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#514 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 October 2008 - 06:20 PM

QUOTE(Anja88 @ 13. 10. 2008 - 18:32) View Post

Kaj pa zdrsavanje? Pri meni so tamponi čez čas zdrseli navzdol-ni blo fajn, pa izstavljanjeje blo orng boleče. Bah bom orng premislila če je to za mene, ker stane 31€. huh.gif

A to če se ti je preveč napil? Mislim, če je vanj steklo preveč tekočine.

Istavljanje boleče? A če je bil presuh tampon, nenavlažen? hmm.gif

Jaz obožujem tampone, res jih za sedaj ne grem menjat, mogoče pa pred naslednjim morjem res nabavim Lunette. happy.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#515 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 13 October 2008 - 06:22 PM

nika, meni tudi, ampak jo en dva tri spravim dol z mišicami.
  • 0

#516 veselasmrketa

veselasmrketa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 168 posts

Posted 14 October 2008 - 09:52 PM

pri men je pa skodelica polna že v štirih urah, drugi dan jo moram praznit na vsake štiri ure tako da drugi dan izgubim 150ml krvi in se po menstri počutim že vsa izčrpana in brez moči, sicer je pa skodelica vsaj 2krat boljša kot pa tampon, ki sem ga morala menjavati vsake dve uri
  • 0

#517 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 16 October 2008 - 09:01 AM

smile.gif jaz sem ista smile.gif zdaj imam vsaj za nekaj ur mir, ampak takole vidiš koliko dejansko ene krvi izgubiš, saj ni čudno da smo vse blesave pred PMS ,...
  • 0

#518 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 16 October 2008 - 09:45 PM

Kako bi privoščla menstruacijo z vsemi glvoboli,krči, bolečinami v križu MOŠKIM. Vsaj enkrat vživljenju.Po vsej verjetnosti bom tole reč kupila tudi jaz.
  • 0
IPB Image

#519 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 17 October 2008 - 12:27 PM

Pa ti nisi normalna, veš da ne bi preživeli... smile.gif
  • 0

#520 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 20 October 2008 - 10:33 PM

Help.

Danes sem sprobala tole čudo božje in mi par stvari ni jasnih (sem pa prebrala ravno celo temo).
1. A je možno, da sem preozka za tako stvar? Meni se namreč zadeva noter sploh ni odprla, čeprav mi v roki brez potrebe skače narazen, preden jo sploh ponesem do mednožja, noter je pa kr zložena ostala. Potem sem v nekem kasnejšem poskusu noter šarila s prsti in jo vlekla narazen in je ratalo, ampak je bilo nadvse boleče.
2. Vakuum. Če samo stiskam dno, mi ne popusti, da bi s prsti prišla do vrha, je pa enostavno premalo prostora. Sej vem da je nožnica nadvse raztegljiva in da bi morala skozi prit dojenčkova glava, ampak jaz dobesedno ne morem vtaknit še prsta noter, ko je šalca enkrat razprta biggrin.gif Aja, mišice stiskam intenzivno, tamponi so ponavadi šli noter brez problemov, luleki pa tudi, ampak takrat sem ponavadi vzburjena in se mi ne zdi primerljivo.
3. Dobila sem jo ven po cca triminutnem trpljenju, ampak ne vem, če sem glih popustila vakuum, ker je bilo konkretno boleče in se je nekam upirala. Tega se ne bom več tako lotevala, ker boli, zanima pa me, kolkokrat naj jo prekuham, da se bo zmehčala? 2xbo zadosti? Ker me je pri ustju kar lepo žulila.
4. Ne upam si odrezat več peclja, sem ga dala cca pol stran, ampak zdaj se bojim, da si jo narobe vstavljam in da si ga bom odrezala preveč. Me pa moti, ko je noter in šalco čutim. What should I do biggrin.gif

Hvala za potrpljenje smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users