Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#501 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 November 2013 - 08:20 PM

@Frčica: glede krvavega fleka na rjuhi ni panike. Lahko se malo urežeš v prst...

:lol:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#502 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 07 November 2013 - 08:27 PM

:D Ali pa koga filmsko po hrbtu popraskas. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#503 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 08 November 2013 - 12:08 AM

Frčica naj te spremlja misel, da boš poročni prstan nosila celo življenje 24/7, izberi kvaliteto. Samo nasvet... ;)

Podgana ni problema, če boš kaj rabila, pa le reci ;).

Aja, poročni bandi so meni bedni, vsi, ni izjem, zato sva midva imela DJ-a, ki je bil tudi krasen animator. Ni bilo nekih bednih igric, neposrečenih opolzkih šal ipd., samo dobra glasba in žur. Bi takoj ponovila :). Pa sva imela v nulo vse poštimano (kaj čem, pač poklicna deformacija), ampak čisto spontano in neobremenjeno sva vse vzela in se je točno tako tudi razvilo. Na boljši poroki še nisem bila, resnično, pa ne govorim zaradi tega, ker je bila moja, ampak vsa tista energija, spontanost. Vsi povabljeni si jo bojo za večno zapomnili ;)

• 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#504 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 November 2013 - 07:48 AM

Chandra, ne razumeme kaj si hotela s tem povedati. Če izberem prstan, ki je zlat(recimo 14 ali 18 karatno belo zlato), to nakazuje neko kvaliteto. Če pa se bo po 20-30 letih nošnje stanjšal, kot se je moji mami, pa ga bom dala popraviti. Ali je pri nih še kakšna dodatna prednost, da stanejo tako veliko? Ker mi res ni jasno od kod taka cena.

Bandi so večina res podn, če mi bo kdo igral mi bo nekdo, ki igra v živo, na različne instrumente, brez harmonike. Skupina Jamm ali Trio Kranjc sta taki.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#505 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 08 November 2013 - 11:45 AM

Ah kje, cena pa res še ne pomeni kvalitete. Mislila sem pač, da izbereš takega, ki je res dobro narejen, da ne boš imela že po 1 letu uničenega. Saj tudi tisti zlati in ne vem kaki se zjahajo, če niso ornk narejeni, pa dost debeli itd., prijatelja sta recimo dobila ful poceni prstane, zlate rinkice, ampak sta že v osnovi bila taka tanka in mehka... Cene pa so res absurdne, se strinjam. Prav nadogabno se vse podraži kar je zajeto z besedo poroka. Brezveze :( Tisti, ki jim je všeč jeklo ali pa volfram veliko tukaj naročajo prstane  http://www.tungsten-jewellery.com/  Zelo zadovoljni vsi z vsem :).

Aja, mogoče sem jaz čudna, ampak meni to ni to, če moraš svoj original poročni prstan po obrabi zamenjat ali popravit, ampak vsakemu pač svoje...

• 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#506 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 November 2013 - 11:53 AM

Aja, to si mislila. Ja, bom gledala na debelino, je načeloma zraven napisana. Sem pa brala, da bolj ko je čisto zlato bolj mehko je. Priznam, da nisem vedela tega.

• 0

#507 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 08 November 2013 - 02:38 PM

Frčica, pristnost zlatnikov so včasih preizkušali z zobmi, veš.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#508 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 08 November 2013 - 03:05 PM

To sem se tudi jaz že spraševala, kaj je na poročnih prstanih takega, da stanejo 10x več, poleg tega, da je poročni in si pač lahko privošči tako ceno. Pa so mi razložili, da je razlika, da so veliko bolj kvalitetni in debelejši, da se ne uničijo. Ampak itak pa pri ceni igra vlogo še vedno to, da je pač poročni. Ja in res prav brutalno, kakšne cene imajo vse poročne zadeve. Da ne govorim o tistih ogabnih čevljih za poroko. Bolj so grdi, dražji so. Še dobro, da mi vse te klasične zadeve niso všeč. 

Pa še to bom dodala.

Na sploh so mi te obične poroke, kjer mora iti vse po nekem kopitu res debilne. Se opravičujem izrazu, ampak razne šrange, kraja neveste, band s poneumljeno muzko, po možnosti one-man-band, ki je poleg še animator in potem pašejo zraven obvezno neke retardirane igre. Jako zabavno res. Da ne govorim o raznih vlakcih. Nikoli ne bi želela imeti take poroke. 

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#509 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 November 2013 - 03:10 PM

To sem se tudi jaz že spraševala, kaj je na poročnih prstanih takega, da stanejo 10x več, poleg tega, da je poročni in si pač lahko privošči tako ceno. Pa so mi razložili, da je razlika, da so veliko bolj kvalitetni in debelejši, da se ne uničijo. Ampak itak pa pri ceni igra vlogo še vedno to, da je pač poročni. Ja in res prav brutalno, kakšne cene imajo vse poročne zadeve. Da ne govorim o tistih ogabnih čevljih za poroko. Bolj so grdi, dražji so. Še dobro, da mi vse te klasične zadeve niso všeč.

Jaa! Zadnjič sem jih videla v izložbi ene trgovine, kjer sposojajo poročne obleke in nisem mogla verjet, da še to sploh obstaja, kaj šele, da to kdo da na nogo.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#510 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 08 November 2013 - 03:16 PM

Ko je moja prijateljica probavala oblwko v porocnem salonu, se je odlocila, da bi poskusila tudi modrc, ki naj bi bil oh in sploh super fajn. Prvo kot prvo je bil navaden bel mdrc, brez naramncic (kar je sicer ok), drugo kot drugo pa ni oprabljal svoje funkcije, torej podpore. Cena: 100€. Na koncu je sla v hm in kupila tist basic modrc brez naramnic za 10€. V planu pa je imela, da bo imela mojega, ki je ze fajn znosen in bolj komot. Toliko o pridevniku porocno in cenah, ki se tega drzijo.
  • 0

#511 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 November 2013 - 03:53 PM

Na sploh so mi te obične poroke, kjer mora iti vse po nekem kopitu res debilne. Se opravičujem izrazu, ampak razne šrange, kraja neveste, band s poneumljeno muzko, po možnosti one-man-band, ki je poleg še animator in potem pašejo zraven obvezno neke retardirane igre. 

JA! Tudi meni so take stvari 'smešne', da ne napišem kaj hujšega.

Pred leti sem bila na eni poroki, in je bil tudi kviz. Vprašanja so bila takšna, da nisem mogla verjeti: zelo osebne narave, in tisti pajaco/animator je tako drezal v nevesto, da je bilo meni nerodno in sram zanjo.

Vprašanja pa v stilu: kdo je pred kom prvi prdnil in take scene? Gravž, res. Folk pa v huronski smeh. Jaz bi spizdila iz lastne poroke najbrž. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#512 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 08 November 2013 - 04:29 PM

O fuj, no. Jaz si kaj takega nikoli ne bi dovolila. No, jaz pa sem bila na eni, ko so zeninu zavezali oci. Namesto neveste, pa so mu nastimali neko starejso gospo in ji nataknili podvezico. Potem pa je moral on zlest pod njeno obleko in ji z usti snet podvezico in valda ni pricakoval, da bo lezel pod kiklo kar eni x osebi. Mislim, WTF je to. Jaz nisem mogla verjet. Tipu je bilo pol valda cist nerodno, ko je zvedel, da sploh ni njegova nevesta. Potem ga je pa se animator zezal, ce je kaj prepovedanega pocel pod obleko in ocital gospe, da je nekam sumljivo zardela. Katastrofa! Folk se je pa prav debilno rezal. Ja, res za crknit smesno. 

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#513 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 08 November 2013 - 06:36 PM

Frčica, a zaročnega imaš iz rožnatega zlata? Sklepam po tem, ker si linkala takega, pa predvidevam da hočeš, da se vsaj malo ujemata. Meni je sicer všeč, ampak se mi zdi preveč delikaten.

Ponavadi zlato za večjo trdnost mešajo s srebrom, bakrom. Tisti iz titana so pa sami po sebi zelo vzdržjivi.

Poleg Etsyja poglejta še tukaj:

http://www.vashi.com/wedding-rings/

http://www.weddingringdirect.co.uk/

http://www.joshuajamesjewellery.co.uk/wedding-rings/

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#514 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 November 2013 - 07:19 PM

Ne, nimam iz rožnatega zlata, iz belega imam, sem se zmotila pri objavi. Zakaj se ti zdi preveč delikaten?

Jaz se na te stvari ful ne spoznam. :)

Hvala za linke, bom pogledala.

• 0

#515 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 08 November 2013 - 08:26 PM

Ne zdi se mi preveč trajnosten, tako tanek je, da se komot poškoduje ali celo zvije. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#516 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 November 2013 - 10:50 PM

Se strinjam s Kinky in Padme.

Jaz bi tudi kr iz lastne poroke šla, katastrofa.

Pa jaz ne bi imela nobenega animatorja / benda, ki bi neke gluposti govoril v mikrofon. 

O šrangi pa itak... ne bomo zgubljali besed. :D

• 0
Viens, reste ici!

#517 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 November 2013 - 11:17 PM

Kaj je šranga?

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#518 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 November 2013 - 11:24 PM

Ženinu se nevesta "odda" le, če opravi določene naloge, s katerimi se preverijo njegove sposobnosti. Ponavadi mora sekat drva in podobno. Ko to opravi, pa lahko dobi svojo nevesto in se poročita. Ta običaj se imenuje šranga.

Jaz sem včasih na TV sponka (lol :D), gledala kake poroke. Iz dolgčasa pač. Še zdaj se spomnim ene poroke, poletna je bila, kjer je moral ženin delat ne vem kaj vse. To je trajalo najmanj 1h in vsi gosti so stali tam na žgočem soncu in gledali to šrango. Ženin pa je bil PREMOČEN. Teklo mu je dol iz vseh koncev, obleko je imel čisto umazano.

No, potem se greš pa tak poročit in si na slikah. Res debilno.

• 0
Viens, reste ici!

#519 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 08 November 2013 - 11:35 PM

Ali pa je sranga odkup neveste. Zenin mora nevestinim svatom (kakim stricom) placati, da lahko nevesto odpelje iz njenega doma. So pa obicaji ful razlicni po sloveniji. Se pa strinjam z vsem zgoraj napisanim. Ni vecje muke kot primitivno duhovicenje. Ok, sem za stose, ampak ne na prvo zogo in direkt na seks. Lani, ko sta se porocila dva donra prijatelja sem se ful norca delaa, ce bi jima postavili mlaj ali pa famozni slavolok "Zivel zenin in nevesta", ker sta imela taksno sodobno poroko na domacem vrtu, brez vseh slovenskih dodatkov. (No, isto sem se norca delala da bi temu iste,u prijatelju za 40 let najeli jumbo plakat). Vem, da bi znorela, ampak bi se pa se dolgo smejali na ta racun...
  • 0

#520 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 09 November 2013 - 08:05 AM

Jaz sem bila lani na poroki, kjer je morala ta družička (ali kako se to že pri nas reče) vsakič, ko je kdo udaril z vilico po kozarcu, poljubiti vse muzikante, ki jih je bilo 6. Na poroki pa več kot sto folka, itak so s tisto vilico skoz po kozarcih tolkli, tamala pa je imela 14 let. In niti pojest ni mogla, vsako minuto je vstala in šla lupčkat tiste prešvicane tipe. Smo pa tudi dve uri stali pred nevestino hišo, da jo je ženin kao uspel prepričati naj pride ven. Jaz sem bila že čisto na začetku poroke utrujena do konca, sem spičla domov in šla nazaj potem zvečer, na žurko. Grozne so te tradicionalne poroke, meni mrak pade na oči, da se samo spomnim. Poleg tega živim v takem kraju, kjer je vse to še na deseto potenco. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users