Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#501 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 18 February 2010 - 10:18 PM

Enako, prav ne morem brez. Lahko bi samo od mlečnih stvari in zelenjave živela.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#502 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 February 2010 - 10:00 AM

Jst tudi, Jina.

Sploh pa obožujem jogurte, mlečne riže, zdrobe, mlečne kaše, mlečne namaze, skute, sire itd. Mnjamiiii.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#503 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 19 February 2010 - 11:55 AM

Jaz tudi, še posebaj na sire sem nora. Sploh si ne predstavljam življenja brez tega, res smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#504 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 19 February 2010 - 12:48 PM

ME TOO!
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#505 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27979 posts

Posted 19 February 2010 - 03:28 PM

Ok, ok, I got it. But I still don't like milk & co.. laugh.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#506 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 19 February 2010 - 05:01 PM

^ Sladoled ješ. sleep.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#507 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 22 February 2010 - 10:06 AM

Imam tudi rada mleko, me je pa svak razsvetlil, da mlečna maščoba ni v redu. Da morajo biti mlečni izdelki manjmastni oz. nemastni ;)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#508 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 22 February 2010 - 10:08 AM

Mleko naj bi blo posneto in ne z manj maščobami. Ampak tako mleko je bolj voda, kot kaj drugega.
  • 0

#509 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 February 2010 - 10:24 AM

Voda z dodatki.

Fujči.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#510 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 22 February 2010 - 10:27 AM

QUOTE(ora @ 22. 2. 2010 - 10:08) View Post

Mleko naj bi blo posneto in ne z manj maščobami. Ampak tako mleko je bolj voda, kot kaj drugega.

No, tako je bolj pravilno ja. Jaz osebno ne zaznam velike razlike. :-)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

• Guests

Posted 22 February 2010 - 12:19 PM

Kolk salc crnega caja na dan lahk spijem, brez da bi mi nabilo pritisk? Pisem en clanek in zravn obvezno rabim sladkarije, ker pa mam post, morm najt alternativo. Zal nimam nobenga suhega sadja doma, pa bi vsaj caj pila. smile.gif

BTW - po kavi mi ful nabije srce, zato v bistvu sprasujem. Ce sm ze dve salci caja,najbrz ni problem se eno? Ampak kuham mocen caj. hmm.gif
  • 0

#512 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 22 February 2010 - 07:14 PM

če imaš problem s pritiskom, črni čaj ni najboljša izbira, ker deluje na ist način kot kava + ima enako ali skoraj več kofeina smile.gif.
Probaj z zelenim čajem, ki ima manj kofeina in se dlje sprošča. Če ti pa črni čaj nič ne naredi, ga pa pij dokler ti ne bo naredilo slabo biggrin.gif. Jaz komot popijem 4 skodelice, ker imam nizek pritisk, nekomu bi bilo pa že po drugi slabo...
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#513 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 February 2010 - 04:59 PM

Kupila grški jogurt ampak sem našla samo onega z medom sad.gif Očitno zmanjkalo al kaj.. sem hotela navadnega, onega brez maščob al kaj je že.

IPB Image

Kupla Skittlese woot.gif in se mi zdi da so identični enim bonbonom ampak nevem katerim, ker jaz sem take že ziher jedla, ampak niso bli Skittles - te sem zdej prvič videla.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#514 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 23 February 2010 - 05:45 PM

tem angleškim: IPB Image mmmm njami so ja biggrin.gif IPB Image
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

• Guests

Posted 23 February 2010 - 08:35 PM

QUOTE(Matilda @ 22. 2. 2010 - 10:06) View Post

Imam tudi rada mleko, me je pa svak razsvetlil, da mlečna maščoba ni v redu. Da morajo biti mlečni izdelki manjmastni oz. nemastni ;)

Problem mleka je bolj v tem, da je homogenizirano. ermm.gif Če že, pijte nehomogenizirano.
  • 0

#516 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 24 February 2010 - 10:39 AM

Nila, zakaj?
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#517 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 February 2010 - 09:47 PM

KLIK

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#518 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 25 February 2010 - 11:55 PM

Omg tam not je tako spreobrnjena resnica, da mi je ratalo slabo.

Mačšoba (nehomogenizirana in homogenizirana) pride v dvanajstnik, tam jo napade žolč, ki služi razbijanju maščobe na tinimini kapljice, da jih lahko naši encimi razgradijo. Tako velik skupek molekul kot je 2mikrona velika kapljica NI MOGOČE da pride čez naše celice. Že en sam bogi triacilglicerol (1 maščobica) je prevelika, da pride čez. Kaj šele cela podivjana horda. Torej tukaj ni variante, da bi karkoli prišlo v žile in se gor nalagalo.
Kardiovaskularne bolezni so v porastu - a zaradi homogeniziranega mleka? ali mogoče zaradi finih odojkov, mastnih sladic blabla?

+ Vso mleko je pregledano za mikroorganizme, somatske celice (mastitis), beljakovine, maščobe, laktozo. In se ga ne uporablja, če kaj ni ok. Poleg tega je vso mleko hlajeno, da se mikroorganizmi ne množijo. Ker pa obstajajo taki, ki se pri temperaturi hladilnika čisto ok počutijo in seksajo tudi v mrazu, se ga pasterizira. Poleg tega se ta običajni lahko tudi razmnožujejo pri nižji temperaturi, ampak pač ustrezno počasneje.

Skoraj na vsak stavek bi se lahko zbunla. Če koga kaj več zanima lahko.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#519 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 February 2010 - 12:04 AM

Jaz po pravici povedano nimam pojma o tem, sem samo kopirala link.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#520 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 26 February 2010 - 12:28 AM

Dobro sej te ne napadam. Napadam ono žensko, ki je spravla to skupaj.
Sem šla malo gledat po netu in o njej ni na cobissu nič (čeprav je kao diplomirana), google pa najde po vseh možnih forumih tale njen članek.
Jezi me, da ljudje nasedajo takim "člankom".
Imam trenutek, ko želim razsvetlit svet, da ni nujno vse kar je novo slabo in vse kar je staro(naravno) odlično.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users