Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 18 February 2010 - 10:18 PM
Enako, prav ne morem brez. Lahko bi samo od mlečnih stvari in zelenjave živela.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 February 2010 - 10:00 AM
Sploh pa obožujem jogurte, mlečne riže, zdrobe, mlečne kaše, mlečne namaze, skute, sire itd. Mnjamiiii.
Posted 19 February 2010 - 11:55 AM

After all this time?
Always.
Posted 19 February 2010 - 12:48 PM
Posted 19 February 2010 - 03:28 PM

Posted 19 February 2010 - 05:01 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 February 2010 - 10:06 AM
Imam tudi rada mleko, me je pa svak razsvetlil, da mlečna maščoba ni v redu. Da morajo biti mlečni izdelki manjmastni oz. nemastni

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 February 2010 - 10:08 AM
Posted 22 February 2010 - 10:24 AM
Fujči.
Posted 22 February 2010 - 10:27 AM
Mleko naj bi blo posneto in ne z manj maščobami. Ampak tako mleko je bolj voda, kot kaj drugega.
No, tako je bolj pravilno ja. Jaz osebno ne zaznam velike razlike. :-)
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 February 2010 - 12:19 PM

BTW - po kavi mi ful nabije srce, zato v bistvu sprasujem. Ce sm ze dve salci caja,najbrz ni problem se eno? Ampak kuham mocen caj.

Posted 22 February 2010 - 07:14 PM

Probaj z zelenim čajem, ki ima manj kofeina in se dlje sprošča. Če ti pa črni čaj nič ne naredi, ga pa pij dokler ti ne bo naredilo slabo

Posted 23 February 2010 - 04:59 PM

Kupla Skittlese

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 February 2010 - 05:45 PM

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 24 February 2010 - 10:39 AM
Posted 25 February 2010 - 09:47 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 25 February 2010 - 11:55 PM
Mačšoba (nehomogenizirana in homogenizirana) pride v dvanajstnik, tam jo napade žolč, ki služi razbijanju maščobe na tinimini kapljice, da jih lahko naši encimi razgradijo. Tako velik skupek molekul kot je 2mikrona velika kapljica NI MOGOČE da pride čez naše celice. Že en sam bogi triacilglicerol (1 maščobica) je prevelika, da pride čez. Kaj šele cela podivjana horda. Torej tukaj ni variante, da bi karkoli prišlo v žile in se gor nalagalo.
Kardiovaskularne bolezni so v porastu - a zaradi homogeniziranega mleka? ali mogoče zaradi finih odojkov, mastnih sladic blabla?
+ Vso mleko je pregledano za mikroorganizme, somatske celice (mastitis), beljakovine, maščobe, laktozo. In se ga ne uporablja, če kaj ni ok. Poleg tega je vso mleko hlajeno, da se mikroorganizmi ne množijo. Ker pa obstajajo taki, ki se pri temperaturi hladilnika čisto ok počutijo in seksajo tudi v mrazu, se ga pasterizira. Poleg tega se ta običajni lahko tudi razmnožujejo pri nižji temperaturi, ampak pač ustrezno počasneje.
Skoraj na vsak stavek bi se lahko zbunla. Če koga kaj več zanima lahko.
Posted 26 February 2010 - 12:04 AM
Jaz po pravici povedano nimam pojma o tem, sem samo kopirala link.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 26 February 2010 - 12:28 AM
Sem šla malo gledat po netu in o njej ni na cobissu nič (čeprav je kao diplomirana), google pa najde po vseh možnih forumih tale njen članek.
Jezi me, da ljudje nasedajo takim "člankom".
Imam trenutek, ko želim razsvetlit svet, da ni nujno vse kar je novo slabo in vse kar je staro(naravno) odlično.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users