Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#501 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 27 January 2007 - 09:30 PM

Jst uporablam Logest tabletke in so mi čist fajn glede na to, da ni blo na srečo nč "stranskih# učinkov -nism se zredila, tud mozoljev nism dobila al pa kej podobnga. Se mi pa zdi, da me pogosteje boli glava- ne fajn, ampak sam tko me mal pošpika vsake tolko cajta, prej pa me je mogoč glava bolela 2x na leto. Nwem al so vzrok tableti al kej druzga...

• 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#502 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 28 January 2007 - 02:32 PM

eve...prav mogoče je, da so vzroki za glavobole kje drugje in ne v tabletah. Vsaj tako je blo pri meni, vsega sta bla psiha pa stres kriva, pa sem rabila čas da sem to priznala tongue.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#503 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 28 January 2007 - 02:52 PM

Ma sej nwem... K pred tabletkami me res ni glava skor nikol bolela, zdej pa me skor vsak dan po melam. Pa ne tko res ful, sam mau me vsake tolk cajta zašika smile.gif Mogoč pa je res kej druzga, sam nwem kaj bi lahko blo... Ker po stresom nism, vsaj zdele ne.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#504 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 January 2007 - 09:16 PM

Na dan ko vzameš zadnjo tabletko iz ovitka, je varno seksat? Sprašujem predvsem zaradi dejstva, da spermiji preživijo 2 dneva v nožnici...
Ni bojazni za nosečnost?

mogoče je mal hecno vprašanje, sam rajš vprašam biggrin.gif
  • 0

#505 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 28 January 2007 - 09:23 PM

ce redno jemljes, pol ni bojazni - tud med enotedenskim premorom ne.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#506 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 January 2007 - 09:32 PM

okej, hvala biggrin.gif

• 0

#507 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 28 January 2007 - 11:03 PM

np wink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#508 anemari

anemari

sramežljivec

• Člani
  • 7 posts

Posted 29 January 2007 - 11:42 AM

jaz sem jemala tri leta diane 35, zdaj pa jem prvi zavitek logest.
  • 0

• Guests

Posted 03 February 2007 - 04:34 PM

Zgolj v info.

Kontracepcijske tabletke povečajo obolelost za rakom na prsih

Pri mladih puncah, ki uporabljajo oralno kontracepcijo predenj postanejo prvič mamice, se močno poveča tveganje za razvoj raka na prsih pred menopavzo.
Znanstveniki z bolnišnice Altoona v Pennsylvaniji so preiskovali rezultate 34 študij iz celotnega sveta mladih žensk, ki so jemale oralno kontracepcijo predenj so postale prvič noseče.
Raziskovalci, vodil jih je dr. Chris Kahlenborn, so odkrili, da se je pri ženskah, ki so jemale tablete več kot štiri leta pred prvo nosečnostjo, povečalo tveganje za obolelostjo za rakom na prsih za 52 odstotkov.
Kahlenbornova študija opozarja, da mlada dekleta ne poznajo stranskih učinkov jemanja kontracepcijskih tabletk.
»Ko sem študiral medicinsko literaturo, sem opazil, da se je trend pojavil,« je povedal Kahlenborn. »Tiste, ki uporabljajo za prvo kontracepcijo tabletke, se povečalo tveganje za obolelostjo raka na prsih pred menopavzo.«
»Kljub temu da se je trend pokazal, je še vedno najpogostejša prva kontracepcija tabletke in še vedno mlade punce poslušajo, da je ta način zaščite varen, tudi za zdravje.«
O nevarnostih zaščite bi morala več narediti ministrstvo za zdravje, da bi se mlade punce lažje odločile za način kontracepcije.

Povzeto po Newstarget.

• 0

#510 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 08 February 2007 - 11:46 AM

QUOTE(sonchika @ 27. 1. 2007 - 12:46) View Post

Jaz bi ful rada prešaltala na Mireno, samo sem premlada. sad.gif

Kako premlada? Kolko pa moraš bit star za Mireno? Al se gre bolj za to, da priporočajo ženskam, ki so že rodile?
  • 0

#511 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 08 February 2007 - 11:52 AM

KT Yasmin (vsaj mislim da se tako napiše) so prav tako na recept brez doplačila? Yarina, Yasmine - a to je eno in isto?
  • 0

#512 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 08 February 2007 - 02:21 PM

Jasmine in yarina ni isto,to sta 2 vrsti tablet z full nizko stopnjo hormonov,ne napihujejo(zarad česa clo zgubiš kilo dve,pri drugih tabletah ravn zarad te napihnjenosti oz vode dobiš kilo,dve)in sta za doplačat okol 2 do 3 jurje
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#513 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 February 2007 - 02:26 PM

Ja, 2k pa drobiž (yasminelle) za en mesec, se pravi en zavojček z 21timi tabletkami stane tolk. Jst sm mislila da bo tko ko pr diane35, ko dobiš v enmu poklu za tri mesce, in ta bo tist za tri mesce 2k. Heh, sem bla presenečena. Sam tolko v opozorilo, če še kera tok po kurje razmišlja kot jst biggrin.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#514 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 February 2007 - 03:40 PM

Ja. Jaz pa še nisem. Pa pri 25 je ne bodo vstavili, ker obstaja možnost, da si bom želela otroke. IN potem bi jo morali odstranjevati.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#515 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 10 February 2007 - 10:31 PM

QUOTE(Dragica @ 25. 1. 2007 - 13:41) View Post

Nimam sploh izkušenj z njimi, ker jih nikoli nisem jemala. Pač moje osebno mnenje je, da je ziher bolš, če jih ne ješ, ker vsake tablete majo kake bad stranske učinke! Dolgoročno gledano sigurno!

se čisto strinjam!

Tudi jaz le in izključno kondome!Sicer sma s fantom zelo dolgo bila brez oz. sma pazla na varne/nevarne dneve..ampak sma se odločila, da boljše, da uvedema stalno prakso kondomov, čeprav, moram priznat, da mi je absolutno ljubše brez! biggrin.gif ampak ziher, je ziher
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#516 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 February 2007 - 11:55 PM

QUOTE(eve @ 27. 1. 2007 - 21:30) View Post

Jst uporablam Logest tabletke in so mi čist fajn glede na to, da ni blo na srečo nč "stranskih# učinkov -nism se zredila, tud mozoljev nism dobila al pa kej podobnga. Se mi pa zdi, da me pogosteje boli glava- ne fajn, ampak sam tko me mal pošpika vsake tolko cajta, prej pa me je mogoč glava bolela 2x na leto. Nwem al so vzrok tableti al kej druzga...

Uh, srečnica. Jst sem se, ko sem bla na Logestkah, zredila. Mislim .. ne lih 10 kg, ampak sem se nekako ful napihnjano počutla. In še celulit mi je začel nastajat. In da o tem, kako mi je nihalo razpoloženje (v enem trenutku sem se valjala po tleh od sreče, takoj v naslednjem pa sem bla zjebana do konca) ne govorimo.
Hvala bogu mi je vsaj malo mozoljev zginlo če ne drugo laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#517 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 11 February 2007 - 12:10 AM

Coco kaj ti že sexaš, kaj nisi glih 14 bla stara, al zakaj jemlješ tabletke? laugh.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#518 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 February 2007 - 12:12 AM

Mladina pokvarjena. IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#519 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 11 February 2007 - 12:15 AM

laugh.gif laugh.gif Kaj češ, naši otroc bodo zgleda že pr 10 začel rolleyes.gif biggrin.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#520 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 February 2007 - 12:23 PM

A dejte fakof grlz tongue.gif Nop, nop, lani sem mela 2 cisti na jajčniku, pa sm bla u bolnici, ovo ono + fešta mi ni prihajala točno točno in mi je ginekologinja dala to sranje kao da se mi uredi. Aj em not spolno aktivna. laugh.gif Neki klinci začnejo že pri 12h, mislim wtf. Jst sem se v tistih letih z barbikami igrala biggrin.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users