Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5189 replies to this topic

#5141 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 25 March 2025 - 07:49 PM

Ravno včeraj sem nekje zasledila, da dandanes v enem dnevu sprejmemo toliko informacij, kot so jih naše babice v celem mesecu.
Nenormalno hitro gre ta svet in čas z njim in otroci odraščajo v tem norem tempu ...

• 0

#5142 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 26 March 2025 - 07:04 AM

No to, Planet.
Meni je point, da ni hitenja. Da gre pocasi....ne pa da se niti ne ustavimo. Gledam sosede, nabila sta jima dneve z dejavnostmi, ko se oba spokata v sluzbo in prideta nazaj do vecera samo se razvazajo. Na rokomet, na instrumente, vmes ni casa za kak pogovr razen "kako je bilo v soli?" Medtem ko otroka ze vozis nekam drugam.
Meni je ta umirjen tempo lajfa najbolj dragocena stvar na svetu. To da lahko zjutraj pocasi zbudim otroka, da se vmes pogovarjamo, da nihce ne hiti, da nisi do osmih ze tako izzet kakor da bi prisel s fronte, pa se dan se zacel ni dobro. Se mi zdi da najvec kar rabijo otroci je nas cas in stabilnost. Ce tega ni, zakaj jih sploh mamo? Zadeva je sla v mojih oceh pac v 180 od takrat, ko je bila edina naloga zenske da rojeva otroke, in skrbi za gospodinjstvo. Ker zdej se ne pricakuje samo to, zdej se prcakuje se da je alfa in omega v sluzbi, ker ce ne ni nic. Ampak dejstvo je, da si res dober lahko na omejenem stevilu podrocij naenkrat.
Ko kdo vidi mojo znanko mi glihdane celjust dol pade vcasih, ker ne pozna ozadja. Ima 5 otrok in je pediatrinja. Kok hudo, dostudirala in specializirala medicino in vzgojila zraven 5 otrok.
V resnici je pa moz doma in je on gospodinjec. Zadnji dve porodniski je koncala po obveznem "roku" - ne vem koliko mesecev je to? In sla nazaj v UKC in za knjige. Njihovo zivljenje pa je tudi sicer kaos, totalen kaos. Ampak na prvi pogled ne izgleda tako.
Se mi zdi da druga od druge pricakujemo vsemogocnost. Ce si tezka karieristka, potem si tezko tudi odlicna mama. Ce si odlicna mama si pa tezko huda karieristka. Se mi zdi, da so vedno potrebne zrtve, na nas pa je da jih zacrtamo.
Jaz nikoli ne bom imela karierno nekaj za pokazat. Ampak mi je za to vseeno. Ce ti pa ni, potem je pa pac treba sprejemat kompromise.
Pa ne mislim zdej da je vsaka zenska ki je 8 ur v sluzbi slaba mama. Prosim ne mi zdej takih zakljuckov iz tega vlect.
Sem pa tudi jaz 10 let delala polni delavnik in vem kako se mi je dalo ukvarjat z B forami ko sem prisla domov in me je on zivciral do vecera...kje je se vse ostalo kar je vmes ko me ni bilo pac pocakalo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5143 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 March 2025 - 07:28 AM

Nisem mama, ampak mi je vseeno žalostno, ko se zavem, da z mojimi sodelavkami preživim več časa, kot z osebo, ki sem jo izbrala, da z menoj preživi življenje. Če bi bila mama, bi mi bilo verjetno še težje.

That being said, ne mislim, da bi morale ostati doma. Je samo pripomba.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#5144 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 26 March 2025 - 04:29 PM

Se mi zdi, da je v zadnjem času spet postalo ful popularno tehtanje vseh obrokov, živil, vnašanje v aplikacije vsega, kar zaužiješ, vsakega grama. Še Alenko sem odsledila. Ne rabim tega, sem bila že enkrat obsedena s tem.
  • 1

#5145 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 26 March 2025 - 05:32 PM

Sem tudi jaz opazila, da je šel tovrstni marketing nad peri/menopavzo (“s primernim izborom živil izgine veliko simptomov”). Alenka je ravno v pravih letih, je šla tudi meni zadnjič rahlo na živce v Herera podcastu.

Pa ne zanikam skrbi za prehrano vse življenje, ampak kot si napisala, obsedeno vnašanje v aplikacije mi ni blizu.
  • 1
Rape of the mind is a social disorder...

#5146 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 26 March 2025 - 06:21 PM

Joj, ja, sem ob poslušanju pomislila na to. S tem, da smo imeli zadnjič v službi organizirano predavanje, na katerem je o perimenopavzi predavala dr. Strgulc in je prav poudarila, da bejž bejž s temi appi pa računanjem beljakovin in vlaknin...poskrbeti za neko ravnovesje pa je...
  • 0

#5147 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 26 March 2025 - 06:39 PM

Omg, isto sem jaz pomislila danes, ko je imela Alenka nek story, da je z nekim obrokom odkljukala vse beljakovine in vlaknine, ....sem si samo mislila, ojojjj, ta ima res vse pod kontrolo :/ 

• 0

#5148 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 26 March 2025 - 07:02 PM

Pri Nušinem plodu pa so v 25. tednu odkrili neko ful hudo napako. 😔
  • 0

#5149 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 March 2025 - 07:20 PM

Sem ravno videla, grozno. 💔 Se mi je zdelo, da nekaj ni ok, ampak sem si mislila, da skriva trebuh iz razloga, da ne bi ljudje ugotavljali, kako daleč je. 😭
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#5150 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 26 March 2025 - 08:55 PM

Oh joj, grozno.:(
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5151 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 26 March 2025 - 08:57 PM

Sem pogledala. :( Me je spomnilo na mojo frendico, ki je morala roditi v 8. mesecu nosečnosti, ker je bilo nekaj zelo narobe.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#5152 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 26 March 2025 - 09:03 PM

Ah ne :( Kje ste to videle? Na storiju samo piše, da je objava 'gor'.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#5153 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 26 March 2025 - 09:06 PM

Najbrz je objavila na IG...?
  • 0

#5154 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 26 March 2025 - 09:11 PM

4. objava po vrsti.
  • 0

#5155 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 26 March 2025 - 09:18 PM

Sploh ne morem nic napisat,ze parkat sem pobrisala. S S sva govorila o tem res kaksno sreco imava, sem mu seveda povedala ker tud on vcasih kaj po njenih programih dela.
  • 0

#5156 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 26 March 2025 - 09:40 PM

Joj, ja, sem ob poslušanju pomislila na to. S tem, da smo imeli zadnjič v službi organizirano predavanje, na katerem je o perimenopavzi predavala dr. Strgulc in je prav poudarila, da bejž bejž s temi appi pa računanjem beljakovin in vlaknin...poskrbeti za neko ravnovesje pa je...

Sem jaz tudi razmišljala o tem. Zadnje čase je na vseh teh prehranskih in fit profilih govora o beljakovinah, pa beljakovine gor, beljakovine dol, koliko gramov ima kaj. Pa naenkrat običajni navadni jogurti niso več dovolj dobri, ker nimajo dovolj beljakovin... Res, kam je šlo neko zmerno prehranjevanje, malo vsega.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5157 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 26 March 2025 - 11:20 PM

Pri Nušinem plodu pa so v 25. tednu odkrili neko ful hudo napako. 😔

Ojoj 😞 Jaz imam ful rada njene programe. Sem bila prav vesela zanjo, ko je objavila, da je noseča.
  • 0

#5158 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 27 March 2025 - 08:20 AM

Nisem vedla kam dat pa bom kar sem.

https://vm.tiktok.com/ZNdRt1fAB/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#5159 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 March 2025 - 10:36 AM

Oh boga Nuša. :( Že to da je zanosila je bilo zanjo ful presenečenje ane, dolgo ni šlo? Pa da je potem mogla še čez to, grozljivo, ne privoščim tega nikomur. Dvakrat sem bila zraven v taki situaciji, enkrat je moja prijateljica šla čez to v 23. tednu in desetletje pred tem moja cimra v bolnici, ko sem bila zaradi slepiča ponesreči na ginekološkem oddelku, obema je začela voda odtekati pa sicer zdrav dojenček, ni hujšega res. 

• 0

After all this time?

Always.

#5160 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 28 March 2025 - 05:58 AM

Ja, grozno. Sem slutila, da nekaj ni v redu.

Glede materinstva in kariere pa je tako. Gotovo bi več žensk (ali moških) ostalo doma, če bi šlo z eno plačo preživet družino kot je bilo to možno še ne tako dolgo nazaj. Sedaj mnogo družin niti nima izbire kot da delata oba starša pa lahko še tako teoretiziramo, kaj bi bilo bolje.
Mogoče je moja hčerka prikrajšana za nekaj moje pozornosti, ko se učim za službo. V resnici ni rečeno, da bi bila kaj "boljša" mama, če bi bila doma - ker bi bila zaradi tega nesrečna. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users