Hvala!
Bom najprej naredila nek približek, toliko, da krompir ponucam pa bo služil kot sestavina k bowlam, en dan se pa spravim tazaresnega narest, ko bom imela še vse začimbe taprave.
Posted 30 July 2025 - 10:08 AM
Hvala!
Bom najprej naredila nek približek, toliko, da krompir ponucam pa bo služil kot sestavina k bowlam, en dan se pa spravim tazaresnega narest, ko bom imela še vse začimbe taprave.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 18 September 2025 - 05:46 PM
Posted 18 September 2025 - 05:48 PM
Posted 18 September 2025 - 06:23 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 September 2025 - 08:58 AM
Kje kupujete light kokosovo mleko, pa da ne stane celo premoženje? Enkrat sem v Lidlu kupila, pa mislim, da je bolj napitek, ker piše, da je primerno za koktejle, tako da ne vem kako bi se obneslo pri kuhanju.
Posted 25 September 2025 - 09:03 AM
Posted 25 September 2025 - 09:47 AM
Posted 25 September 2025 - 10:23 AM
tasika, jaz mam Lidlovga pa mi je kul za kuhanje, si ga pa sipam tudi v ledeno kavo. Bom še tega v DM pogledala, ko bom tam, hvala za namig.
Js sm zdej dosegla cilj OMAD in mi je kul - oz. pojem en "velik" obrok pa mogoče še popoldan mal pogrickam sir/suho salamo. Za vikend pa še kak mini zajtrk pojem. Mi ful bolj paše k prej k sva vedno relativno pozno jedla in se nažrla pol pa spat - nope. Shujšala sem 3.5 kile in se počutim top!
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 03 November 2025 - 12:12 PM
Ima katera kak predlog oz recept za enostavno torto, bolj na čokoladno stran, primerno za nekoga, ki drugače ne peče oz nima nobenih izkušenj s peko? Torej da je trotlziher. ![]()
Posted 03 November 2025 - 12:16 PM
Poglej pri Leaneen, ona ima take recepte, ki vedno uspejo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 November 2025 - 12:19 PM
Posted 03 November 2025 - 12:24 PM
Ima katera kak predlog oz recept za enostavno torto, bolj na čokoladno stran, primerno za nekoga, ki drugače ne peče oz nima nobenih izkušenj s peko? Torej da je trotlziher.
Posted 03 November 2025 - 12:57 PM
Posted 03 November 2025 - 01:05 PM
Ima katera kak predlog oz recept za enostavno torto, bolj na čokoladno stran, primerno za nekoga, ki drugače ne peče oz nima nobenih izkušenj s peko? Torej da je trotlziher.
Sacher torta, recept je pa na kulinariki. Res najbolj enostavna čokoladna torta, ki jo imajo vsi radi. Edino kar jaz naredim drugače od recepta je, da biskvit dobro namočim z jabolčnim sokom, torto pa prelijem z ganašem in ne mešanico masla in čokolade.
Posted 03 November 2025 - 01:20 PM
Sem ravno gledala za sacher, da zgleda dost enostavno. Sicer moram preverit kako se naredi ganaš, ampak ok.
Z jabolčnim se namaka, ne vem zakaj imam v glavi, da s pomarančnim ali je vseeno?
Posted 03 November 2025 - 01:46 PM
Verjetno je vseeno, sam meni po okusu je jabolčni boljši. Ganaš je v bistvu stopljena čokolada s smetano v razmerju 1:1, če ga uporabljaš za preliv.
Posted 24 November 2025 - 04:13 PM
Posted 24 November 2025 - 06:23 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 November 2025 - 07:32 PM
Posted 25 November 2025 - 07:19 AM
Sacher torto z ganašem. Je precej dobro izpadla, edino namočila bi lahko biskvit bolj pa malo več marmelade.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users