Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10361 replies to this topic

#5021 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 August 2011 - 05:15 PM

^ Itak. Že pri študentskih in počitniških delih se to dogaja, kaj šele pri rednih.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#5022 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86830 posts

Posted 17 August 2011 - 05:17 PM

Saj to je vse del CV-ja, pač moraš imet boljšega od drugih in se potem še na razgovoru izkazat. Dosti gledajo tudi na to, če si ti 'redno' (časovno) faks naredil, pa dodatna izobraževanja so vedno plus (pa je večini škoda denarja za to).
Podobnih strok, kjer svoje znanje lahko pokažeš in dokažeš v praksi, je pa več. In na naše razstave delodajalci ne hodijo.
Jaz osebno ne poznam skoraj nikogar, ki bi službo dobil prek vez.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#5023 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 August 2011 - 05:19 PM

QUOTE(Jinadaze @ 17. 8. 2011 - 18:17) View Post

Ni glih to nekaj, s čemer bi se človek na veliko hvalil sicer ... laugh.gif
Je pa ta podatek skoraj ... neverjeten. Bravo za junake, no! Če bi bilo vedno tako, bi bil
svet precej lepši.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#5024 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86830 posts

Posted 17 August 2011 - 05:24 PM

Pravim za kolege, ne za bežne znance..
Sicer jih pa dosti samo jamra, da ne dobijo službe, da bi se pa malo bolj potrudili, pa ne. Ali pa sploh ne sprejmejo, če delo ni 'dovolj dobro' zanje, tudi če je prvo. Pač, na začetku ne moreš biti šef, to hočem povedat, in se je treba sprijaznit tudi s čim slabšim, ker se ti šteje pod izkušnje.

• 0

― V. Van Gogh

#5025 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 August 2011 - 05:26 PM

S tem se pa popolnoma strinjam!

• 0

#5026 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 August 2011 - 05:31 PM

Zame vsi misliljo, da sem dobila službo preko vez. V resnici mi je stric, ki je "veza" samo povedal, da naj se prijavim na razpis za štipendijo, če se mislim, ker ne vedo, če bodo naslednje leto še razpisovali. In sem se prijavila, imela sem daleč najvišje povprečje (9.6) in dobila štipendijo. Itak vsi mislijo, da mi jo je stric zrihtal.
Mi pa je zrihtal to, da delam v tistem delu podjetja, kjer sem želela. To pa ja.
Itak pa pri nas samo molim da bo šlo tako naprej. Za okrogle jubileje delovne dobe so kar fajne denarne nagrade itd. Delavce se motivira in dobro delajo.

Težko povem, kako zelo sem zadovoljna s kolektivom. Super je, pomagamo si med sabo, držimo skupaj. Šef bi bil težko boljši, večino časa imam feeling da ni šef, da je pač samo eden izmed nas. Fantje so super, vedno pomagajo, če se le da.

Upam da bo še dolgo tako, s službo sem resnično zadovoljna in rada hodim delat.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#5027 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 17 August 2011 - 05:46 PM

Dosti gledajo tudi na to, če si ti 'redno' (časovno) faks naredil, pa dodatna izobraževanja so vedno plus (pa je večini škoda denarja za to).

Tud to je bolj tko tko, kar si napisala. Jaz sem diplomirala prva med svojimi sošolci, prehitela polovico prejšnje generacije, pa mi to en drek pomaga, ker za učit vsi hočejo, da imaš že par let izkušenj in narejen strokovni izpit. Pa si lahko zdaj diplomo res samo nekam vtaknem in ker nimam vez, tudi nimam šihta. Od zgodnje diplome imam samo to, da zdaj ne morem delat preko študentskega servisa.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#5028 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86830 posts

Posted 17 August 2011 - 05:54 PM

Verjamem, ampak nekdo, ki pri 30ih+ diplomira, bo težje službo dobil.

• 0

― V. Van Gogh

#5029 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 17 August 2011 - 05:54 PM

Upam biggrin.gif
  • 0

#5030 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 17 August 2011 - 05:55 PM

Ena izmed možnosti je pripravništvo; če imaš dovolj visoko povprečje in si izbran s strani ministrstva, dobivaš 80% plače. Pa po 10 mesecih lahko narediš strokovni izpit.
  • 0

#5031 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 17 August 2011 - 05:57 PM

Ja, težava je le v tem, da je mest 35 za vse predmete in OŠ in SŠ, tako da vsa mesta poberejo tisti s pedagoškega faksa, ker pri nas nihče nima nad 9 povprečja. Pa iz prve roke vem kako izkoriščanje je to, tudi na "uglednih" gimnazijah. Pa šele novembra je razpis.
  • 0

#5032 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 17 August 2011 - 06:06 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 17. 8. 2011 - 16:54) View Post

^ Verjetno zato, ker jo je dandanes skoraj nemogoče dobiti na drugačen način.
Poznanstva pač dosti štejejo, saj to sama dobro veš. Tako pač je.
So izjeme, ampak jako redke. Kar me žalosti in jezi.
Najhuje je priti ''nekam noter'', brez vez in poznanstev je to skoraj nemogoče, pa imaš lahko ne vem kakšne
talente in znanja.

Podpis. sleep.gif

QUOTE(Jinadaze @ 17. 8. 2011 - 18:08) View Post

Ne verjamem, da tako veliko podjetij objavlja razpise, če že imajo nekoga izbranega. Jih je veliko, ampak daleč od tega, da vsa.
Če si boljši od drugih v svoji stroki, ni hudič, da ne bi dobil službe brez vez.

Kar verjemi. Žalostno, ampak resnično. Še posebej v kakšnih manjših krajih, kjer je že itak pomanjkanje delovnih mest.

Po mojih lastnih izkušnjah je 9/10 razpisanih delovnih mest, bilo že zasedenih pred razpisom. So mi kar direktno po večini povedali da je tako, drugače sem pa naknadno izvedela.

Z zadnjim stavkom se nekako strinjam, ampak moraš imeti presneto srečo, da prideš mimo vseh ovir.
Ni nujno, da delodajalec tudi vidi, da si boljši od drugih, ker se večinoma odločajo na podlagi nekaj deset minutnega razgovora in je težko ugotoviti, kdo je res tisti boljši - ker je veliko drugih faktorjev (izgled, simpatičnost, zgovornost, karizma...). Veliko jih dobi službe prej zaradi znanja blefiranja kot dejanskega znanja in izkušenj.

ohmy.gif
Jaz lahko na prste ene roke preštejem tiste, ki so dobili službe BREZ vez.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#5033 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86830 posts

Posted 17 August 2011 - 06:15 PM

A to za Zavod govoriš?

• 0

― V. Van Gogh

#5034 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 17 August 2011 - 06:26 PM

QUOTE(Immortelle @ 17. 8. 2011 - 19:06) View Post

Jaz lahko na prste ene roke preštejem tiste, ki so dobili službe BREZ vez.

Enako, ampak govorim za delo v zdravstvu in v šoli, v raznih podjetjih jih poznam kar nekaj, ki so dobili brez vez. Je pa res, da je služba odvisna od poklica in koliko je ta iskan.
  • 0

#5035 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 17 August 2011 - 06:32 PM

QUOTE(Buggy @ 17. 8. 2011 - 18:57) View Post

Ja, težava je le v tem, da je mest 35 za vse predmete in OŠ in SŠ, tako da vsa mesta poberejo tisti s pedagoškega faksa, ker pri nas nihče nima nad 9 povprečja. Pa iz prve roke vem kako izkoriščanje je to, tudi na "uglednih" gimnazijah. Pa šele novembra je razpis.

Izkoriščanje pa je ja, porabijo te za vse. No, jaz bom delala celo volonterskega cry.gif Samo mi kaj drugega ne preostane, če hočem strokovca naredit.
  • 0

#5036 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23495 posts

Posted 17 August 2011 - 06:32 PM

QUOTE(Jinadaze @ 17. 8. 2011 - 18:08) View Post

Ne verjamem, da tako veliko podjetij objavlja razpise, če že imajo nekoga izbranega. Jih je veliko, ampak daleč od tega, da vsa.

Po zakonu je treba objavit prosto delovno mesto. Pogosto imajo kandidata že v naprej izbranega, ampak morajo pač objavit prosto delovno mesto.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#5037 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86830 posts

Posted 17 August 2011 - 06:49 PM

To vem, da je po zakonu. Drugače bi bilo res brez smisla.

• 0

― V. Van Gogh

#5038 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24830 posts

Posted 18 August 2011 - 10:36 AM

Na živce mi grejo razni uradniki, ki pokasirajo full denarja za rutinsko zadevo, mimo njih pa ne moreš.
V naslednjem življenju bom NOTAR!!!! cool.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#5039 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4322 posts

Posted 18 August 2011 - 10:47 AM

QUOTE(Kami @ 18. 8. 2011 - 11:36) View Post

V naslednjem življenju bom NOTAR!!!! cool.gif

Jaz bi že v tem rada bila laugh.gif thumbup.gif Sanja svija kukuruz.....
  • 0

#5040 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27524 posts

Posted 18 August 2011 - 10:47 AM

Lekarnar, en sam... še ta novo punco je naučil istih for in zaradi takih brezvezdih for moram se furat do lekarne, kjer je 0 placa za parkirat. Če na listek napišem točno kaj bi rada in da so to kapsule, kako lahko še vedno zagnoji? A po receptu pa ve kaj dat!!! Če točno vem kaj rabim in po kaj sem prišla me verjetno ni treba spraševat, če rabim še to in ono!!! grrrr, ko pa vprašaš za mnenje ti pa nič pametnega ne zna povedat.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users