Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 17 August 2011 - 05:15 PM
^ Itak. Že pri študentskih in počitniških delih se to dogaja, kaj šele pri rednih.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 17 August 2011 - 05:17 PM
Saj to je vse del CV-ja, pač moraš imet boljšega od drugih in se potem še na razgovoru izkazat. Dosti gledajo tudi na to, če si ti 'redno' (časovno) faks naredil, pa dodatna izobraževanja so vedno plus (pa je večini škoda denarja za to).
Podobnih strok, kjer svoje znanje lahko pokažeš in dokažeš v praksi, je pa več. In na naše razstave delodajalci ne hodijo.
Jaz osebno ne poznam skoraj nikogar, ki bi službo dobil prek vez.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 August 2011 - 05:19 PM
Ni glih to nekaj, s čemer bi se človek na veliko hvalil sicer ...

Je pa ta podatek skoraj ... neverjeten. Bravo za junake, no! Če bi bilo vedno tako, bi bil
svet precej lepši.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 17 August 2011 - 05:24 PM
Pravim za kolege, ne za bežne znance..
Sicer jih pa dosti samo jamra, da ne dobijo službe, da bi se pa malo bolj potrudili, pa ne. Ali pa sploh ne sprejmejo, če delo ni 'dovolj dobro' zanje, tudi če je prvo. Pač, na začetku ne moreš biti šef, to hočem povedat, in se je treba sprijaznit tudi s čim slabšim, ker se ti šteje pod izkušnje.
― V. Van Gogh
Posted 17 August 2011 - 05:26 PM
S tem se pa popolnoma strinjam!
Posted 17 August 2011 - 05:31 PM
Mi pa je zrihtal to, da delam v tistem delu podjetja, kjer sem želela. To pa ja.
Itak pa pri nas samo molim da bo šlo tako naprej. Za okrogle jubileje delovne dobe so kar fajne denarne nagrade itd. Delavce se motivira in dobro delajo.
Težko povem, kako zelo sem zadovoljna s kolektivom. Super je, pomagamo si med sabo, držimo skupaj. Šef bi bil težko boljši, večino časa imam feeling da ni šef, da je pač samo eden izmed nas. Fantje so super, vedno pomagajo, če se le da.
Upam da bo še dolgo tako, s službo sem resnično zadovoljna in rada hodim delat.
Posted 17 August 2011 - 05:46 PM
Dosti gledajo tudi na to, če si ti 'redno' (časovno) faks naredil, pa dodatna izobraževanja so vedno plus (pa je večini škoda denarja za to).
Tud to je bolj tko tko, kar si napisala. Jaz sem diplomirala prva med svojimi sošolci, prehitela polovico prejšnje generacije, pa mi to en drek pomaga, ker za učit vsi hočejo, da imaš že par let izkušenj in narejen strokovni izpit. Pa si lahko zdaj diplomo res samo nekam vtaknem in ker nimam vez, tudi nimam šihta. Od zgodnje diplome imam samo to, da zdaj ne morem delat preko študentskega servisa.
Posted 17 August 2011 - 05:54 PM
Verjamem, ampak nekdo, ki pri 30ih+ diplomira, bo težje službo dobil.
― V. Van Gogh
Posted 17 August 2011 - 05:54 PM

Posted 17 August 2011 - 05:55 PM
Posted 17 August 2011 - 05:57 PM
Posted 17 August 2011 - 06:06 PM
^ Verjetno zato, ker jo je dandanes skoraj nemogoče dobiti na drugačen način.
Poznanstva pač dosti štejejo, saj to sama dobro veš. Tako pač je.
So izjeme, ampak jako redke. Kar me žalosti in jezi.
Najhuje je priti ''nekam noter'', brez vez in poznanstev je to skoraj nemogoče, pa imaš lahko ne vem kakšne
talente in znanja.
Podpis.

Ne verjamem, da tako veliko podjetij objavlja razpise, če že imajo nekoga izbranega. Jih je veliko, ampak daleč od tega, da vsa.
Če si boljši od drugih v svoji stroki, ni hudič, da ne bi dobil službe brez vez.
Kar verjemi. Žalostno, ampak resnično. Še posebej v kakšnih manjših krajih, kjer je že itak pomanjkanje delovnih mest.
Po mojih lastnih izkušnjah je 9/10 razpisanih delovnih mest, bilo že zasedenih pred razpisom. So mi kar direktno po večini povedali da je tako, drugače sem pa naknadno izvedela.
Z zadnjim stavkom se nekako strinjam, ampak moraš imeti presneto srečo, da prideš mimo vseh ovir.
Ni nujno, da delodajalec tudi vidi, da si boljši od drugih, ker se večinoma odločajo na podlagi nekaj deset minutnega razgovora in je težko ugotoviti, kdo je res tisti boljši - ker je veliko drugih faktorjev (izgled, simpatičnost, zgovornost, karizma...). Veliko jih dobi službe prej zaradi znanja blefiranja kot dejanskega znanja in izkušenj.
Jaz osebno ne poznam skoraj nikogar, ki bi službo dobil prek vez.

Jaz lahko na prste ene roke preštejem tiste, ki so dobili službe BREZ vez.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 17 August 2011 - 06:15 PM
A to za Zavod govoriš?
― V. Van Gogh
Posted 17 August 2011 - 06:26 PM
Jaz lahko na prste ene roke preštejem tiste, ki so dobili službe BREZ vez.
Enako, ampak govorim za delo v zdravstvu in v šoli, v raznih podjetjih jih poznam kar nekaj, ki so dobili brez vez. Je pa res, da je služba odvisna od poklica in koliko je ta iskan.
Posted 17 August 2011 - 06:32 PM
Ja, težava je le v tem, da je mest 35 za vse predmete in OŠ in SŠ, tako da vsa mesta poberejo tisti s pedagoškega faksa, ker pri nas nihče nima nad 9 povprečja. Pa iz prve roke vem kako izkoriščanje je to, tudi na "uglednih" gimnazijah. Pa šele novembra je razpis.
Izkoriščanje pa je ja, porabijo te za vse. No, jaz bom delala celo volonterskega

Posted 17 August 2011 - 06:32 PM
Ne verjamem, da tako veliko podjetij objavlja razpise, če že imajo nekoga izbranega. Jih je veliko, ampak daleč od tega, da vsa.
Po zakonu je treba objavit prosto delovno mesto. Pogosto imajo kandidata že v naprej izbranega, ampak morajo pač objavit prosto delovno mesto.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 17 August 2011 - 06:49 PM
To vem, da je po zakonu. Drugače bi bilo res brez smisla.
― V. Van Gogh
Posted 18 August 2011 - 10:36 AM
V naslednjem življenju bom NOTAR!!!!

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 18 August 2011 - 10:47 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users