Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#481 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 06 August 2010 - 12:41 PM

Danes bo krompir kifeljček (ne vem kako se mu drugače reče) smile.gif meni je to tako dobro, dam pa provansalska zelišča gor smile.gif
  • 0

#482 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 August 2010 - 03:43 PM

Kalypso moja mami jih nareye na kocke, tko ful buck, ene 6, 7, jih da v naoljen protvanj in peče ene 30 min., na konc, ene 10 min p'redn jih ven pobere pa česen čez posuje in mi je to tud njam, sploh, ko se shladi in si čez kis polijem in jem kot solato.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#483 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 09 August 2010 - 04:36 PM

Oooo popotnica, si že doma. Pogrešali smo te. Welcome back! smile.gif

Pa hvala še za tvoj predlog kako uporabit bučke. smile.gif
  • 0

#484 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 09 August 2010 - 04:47 PM

Kalypso, jaz sem jih danes skuhala (narezane na kocke), dodala kuhanemu krompirju v koščkih ter nato iz tega naredila pire krompir. smile.gif

Lahko pa narediš tudi bučkine zrezke:

Bučkini zrezki

Količine za 4 osebe

SESTAVINE
Ovseni kosmiči: 10 žlic
Kravje mleko - polnomastno: 0,5l
Bučke: 2 kosa
Sol
Bazilika
Muškatni orešček
Čebula: 1 kos
Sir - edamec 3 žlice
Jajce - kokošje: 2 kosa
Drobtine
Olje - sončnično: 1 žlica

PRIPRAVA

Ovsene kosmiče prelijemo z mlekom, dodamo naribane bučke, sol, baziliko in muškatni orešček.

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Dodamo jo k bučkam.

Naribamo sir, ter dodamo jajci.

Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 10 min.

Če je masa preredka, dodamo še malo drobtin.

Iz pripravljene mase oblikujemo zrezke.

Položimo jih na pomaščen pekač in pečemo 15 min pri 210° C.
Serviranje

Postrežemo s krompirjevo prilogo in solato.

Tega sicer še nisem delala, bom pa najbrž v te dneh.

Sem pa že delala polpete. Evo, tukaj je recept: BUČKINI POLPETI. So zelo dobri. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#485 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 August 2010 - 05:25 PM

QUOTE(Kalypso @ 9. 8. 2010 - 16:36) View Post

Oooo popotnica, si že doma. Pogrešali smo te. Welcome back! smile.gif

Pa hvala še za tvoj predlog kako uporabit bučke. smile.gif

tongue.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

• Guests

Posted 09 August 2010 - 06:23 PM

U, js sm si glih dans za kosilo delala bucke. Narezala sem eno bucko, dve papriki (rumeni, iz vrta), in dva krompirja, zlozila to v pekac po principu krompir bucka paprika tako, da sem dobila 2 vrsti po dolgem (ne v visino), cez polila malo olivnega olja, posolila in dala pect na 200 za 30 minut. Po tem casu sem vzela ven, prelila cez malo paradiznikove pulpe z narezanim cesnom in svezo baziliko, vrgla cez se par razpolovljenih cesnjevih paradiznikov in dala pect se za 20 minut. Zraven solata in njam, vse je slo. smile.gif
  • 0

#487 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 13 August 2010 - 05:48 PM

Opala, sm mislila,da so od Kalypso bučkini polpeti laugh.gif . Reč je dobra, samo jaz sm brez mleka in v ponvi popekla, njami.
  • 0

#488 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 28 August 2010 - 05:54 PM

Kje bi dobila šitaki gobe?
  • 0

#489 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 30 August 2010 - 05:42 AM

tud v merkatorjih jih imajo...
  • 0

#490 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 October 2010 - 04:49 PM

Tole enostavno morem delit z vami, res so dobre. Meni osebno najboljše s Philadelphio ali maslom in domačo malinovo marmelado. thumbup.gif
Je bolj simpl kot zgleda (s tem kuhanjem).

Bagels
500 g moke
2,75 dl vode
pol kocke kvasa ali 9 g suhega kvasa
2 žlički soli
1 žlička sladkorja
par kapljic olja

lonec večjega obsega
2 žlici sladkorja na 2 litra vode
mak, sezamova semena, groba morska sol

V 1 dl vode raztopimo 1 žličko sladkorja in kvas.

Medtem ko kvas vzhaja, stehtamo moko in ji dodamo sol. Dodamo vzhajan kvas, preostanek tople vode (1,75 dl) in gnetemo, da dobino gladko, lepljivo testo, ki bo precej trdo, približno 15 minut.

Testo premažemo z oljem in pustimo, da vzhaja eno uro, do uro in pol.

Vzhajano testo stehtamo in razdelimo na 8 enakih delov. Iz vsakega zgnetemo gladke kroglice in jih sploščimo. S palcem naredimo luknjo v sredini hlebčka.

Medtem ko hlebček visi na palcu, krožimo z roko, kar bo luknjo v kruhku povečalo. Luknja naj bo nekoliko večja kot se zdi potrebno, ker se ob vzhajanju rada zapolni. Kruhki naj počivajo toliko časa, da voda z 2 žlicama sladkorja v večjem loncu zavre.

Kruhki naj v vreli vodi plavajo 1 minuto, potem jih obrnemo in kuhamo še eno minuto.

Poberemo iz vode, rahlo osušimo in položimo v krožnik s sezamovimi semeni ali makom. Mak ali sezam naj bosta samo na eni strani.

V primeru, da boste uporabljali sol, jo samo malo potresite.

Na dno pečice postavite lonček z vodo in prižgite pečico na 235 stopinj.

Bagels prenesemo na s peki papirjem obložen pekač in jih pečemo 15 minut na eni strani (s semeni na vrhu), obrnemo in še 5 minut na drugi strani. >>>Jaz jih nisem nič obračala. smile.gif
QUOTE(izabela @ 9. 8. 2010 - 19:23) View Post

U, js sm si glih dans za kosilo delala bucke. Narezala sem eno bucko, dve papriki (rumeni, iz vrta), in dva krompirja, zlozila to v pekac po principu krompir bucka paprika tako, da sem dobila 2 vrsti po dolgem (ne v visino), cez polila malo olivnega olja, posolila in dala pect na 200 za 30 minut. Po tem casu sem vzela ven, prelila cez malo paradiznikove pulpe z narezanim cesnom in svezo baziliko, vrgla cez se par razpolovljenih cesnjevih paradiznikov in dala pect se za 20 minut. Zraven solata in njam, vse je slo. smile.gif

Sliši se ful dobro, samo kaj ko bučk niti videt ne morem. cry.gif
  • 0

#491 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 October 2010 - 06:57 PM

Jaz bi prosila za recepte s kostanjem, še zlasti s kostanjevim pirejem. Pa, prosim, ne sladic.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#492 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 October 2010 - 09:12 PM

Za Fluffy!

Gratinirani rezanci s špinačo
Moram poudarit, da je ta recept zrastel na mojem zelniku en dan k ni bilo nič pametnega doma za kosilo, v trgovino se mi pa ni dalo. biggrin.gif Pa sploh nisem vedela, da se lahko špinača je še kako drugače kot s pire krompirjem. laugh.gif Zdej pa jemo to vsaj 1x na teden (tamal obožuje to, pa je ena navadna zbirčna Metka).

Torej, potrebujemo:
Zamrznjeno špinačo (meni je najboljša od Mizica pogrni se, da ni una grenka)
Manjšo čebulo, par strokov česna oz. po želji
Olivno olje
Mleko in kislo smetano, lahko tudi smetano za kuhanje
Sol, poper, zrnati česen, muškatni orešček
Široke rezance oz. testenine po izbiri
Različne vrste sira (jaz ponavadi uporabim kar se valja v hladilniku, največkrat parmezan, mocarelo, navaden sir)

Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen, dodamo zamrznjeno špinačo, na blagem ognju mešamo, da se špinača "odtaja". Zalijemo z mlekom, jaz dodam še žlico ali dve kisle smetane (odvisno za koliko oseb delam), vendar pa mora biti še ravno prav gosto, nikakor ne pretekoče. Posolimo, popramo in dodamo muškatni orešček (po okusu pač). Odstavimo. Pečico damo na 190°.
Skuhamo rezance al dente, odcedimo. V z maslom namaščen pekač damo rezance, prelijemo s špinačo in dobro premešamo. Na vrh damo narezano mocarelo, nariban sir in posujemo s parmezanom. Damo v pečico za ene 20 minut, zadnje 10 minut pa pod žar, da se naredi hrustljava skorjica.

Guten Apetit. thumbup.gif
  • 0

#493 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 October 2010 - 10:02 PM

Plain Jane, hvalaaa! worthy1.gif
To bom sigurno delala še ta teden!
Obožujem špinačo in jo jem samo s pirejem, ha ha.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#494 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2010 - 03:33 PM

Danes sem skuhala te rezance s špinačo in moram rečti, da so poželi tudi pri tistih, ki ne marajo špinače,
komplimente! Ö Kot ena taka špinačna lazanja. Super, bom večkrat naredila. Ponosno prilagam slikovno gradivo.

IPB Image

IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#495 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 07 October 2010 - 05:04 PM

OMG, prav slike so se mi pocedile. Obožujem špinačo, bom tudi jaz naredila en dan.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#496 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2010 - 05:16 PM

Probaj, še si špinačafan, ti bo ziher zakon!

• 0

#497 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 October 2010 - 06:41 PM

Jaa noo, a ni dobr! ohmy.gif Me veseli, da vam je bilo všeč. biggrin.gif
  • 0

#498 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 07 October 2010 - 06:57 PM

ohmy.gif Jaz moram tudi to nardit! In to čimprej!
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#499 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 October 2010 - 07:00 PM

Še boljš je, če date špinačne rezance. biggrin.gif Priporočam Barillo. -.-
A bagelse ste pa vsi spregledal, pa tok sem se trudla. cry.gif laugh.gif
  • 0

#500 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29705 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 October 2010 - 07:00 PM

js sm tut že bratu rekla, da se tega v kratkem lotiva. bere se in zgleda njamsi. pa simpl za narest, kar je pri mojem antikuharskem talentu a must. laugh.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users