Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#481 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 13 April 2018 - 11:58 AM

The best! Cena je sicer mal visoka, ampak ok. Priority boarding je meni cist brezveze.
Kdaj pa greste?
  • 0

#482 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 13 April 2018 - 12:39 PM

Konec oktobra. Vikend za punce preden se postaram...

Priority boarding sem vzela pa samo za to, ker imas lahko dodaten kos rocne prtljage.
  • 0

#483 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 13 April 2018 - 12:43 PM

V vsakem primeru ga lahko imas. Ce ne vzames priority, gre kovcek spodaj med cekirano prtljago, sicer pa ga imas pri sebi.
Meni je tudi totalno brezveze.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#484 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 13 April 2018 - 12:44 PM

Preden se postaras, ne prbiji! :D
  • 0

#485 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 13 April 2018 - 12:52 PM

Namen babjih izletov je, da v letu ko dopolnis 40, organiziras en weekend getaway za prijateljice. In, ker mene ta veseli dogodek caka v novembru, gremo oktobra na sicilijo.

Potem sem pa prehitro ta priority kliknila. No ja, pa naj bo...
  • 0

#486 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 13 April 2018 - 12:53 PM

Hecala sem se, ker nisi stara!
Privoscite si! :)
  • 0

#487 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 13 April 2018 - 01:33 PM

Namen babjih izletov je, da v letu ko dopolnis 40, organiziras en weekend getaway za prijateljice. In, ker mene ta veseli dogodek caka v novembru, gremo oktobra na sicilijo.

Me smo se tudi za 40ko zmenile za Pariz :)  Samo smo ugotovile, da bo "predlogo" za čakat in smo se raje zmenile, da gremo pred tem še kam drugam :) Za začetek toplice, ker imamo vse bolj male otroke, potem pa po Evropi.

• 0

#488 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 13 April 2018 - 01:41 PM

Jaz grem pa kmalu v Toskano in ce ima kdo kaksno priporocilo za karkoli, bom vesela.
Sarah je enkrat napisala eno gelaterio v San Gimignanu, tako da to imam ze na spisku.
  • 0

#489 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 18 April 2018 - 08:19 AM

Jaz sem letos pozna s plani za prvomajske praznike oz. jih sploh nimam. :D Sem tudi jaz dobila idejo za Toskano, ampak ne vem, koliko je sploh upanja dobiti proste nastanitve samo en teden prej? In kakšna je tam gneča v tem času...najbrž precejšnja.

V Toskani sem sicer že bila z gimnazijo, ampak bi z veseljem šla še enkrat, v kraje, kjer smo že takrat bili - Firence, Pisa, Lucca, Sienna, San Gimignano. Se mi zdi ena taka fajn varianta tudi za road trip, mogoče zraven še Cinque Terre, tja bi tudi rada enkrat šla.

Planirani Rim bo zaradi spleta okoliščin žal odpadel in zdaj razmišljam o drugih možnostih.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#490 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 18 April 2018 - 09:01 AM

Čez praznike bi šla? Si upam trditi, da bo ful gužva... sploh Cinque Terre, Firenze in ti zelo turistični kraji.

Me gremo V Bologno od 2. do 4.5. Sestrična, ki je v Berlinu, pride z letalom, za naju pa še iščem najbolj ugodno rešitev. Najprej sem sicer mislila, da bom jaz vozila, samo bi bila preveč utrujena. Verjetno bova šle iz Kopra do Benetk s Flixbusom, nato pa z vlakom dalje do Bologne.

• 0

#491 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 18 April 2018 - 10:14 AM

V Rimu je bila že zdaj ful gneča. Si upam trdit, da bo med prazniki še večja. Verjetno je podobno tudi v drugih priljubljenih mestih.

• 0

#492 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 18 April 2018 - 10:42 AM

Ti je bil zdaj kaj bolj všeč Rim, Kalypso?

• 0

#493 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 18 April 2018 - 11:13 AM

Ja. Ful bolj. Dejansko si predstavljam, da bi lahko tam preživela par mesecev.

• 0

#494 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 19 April 2018 - 06:19 PM

Tiste, ki ste bile v Rimu, v katerem predelu mesta se najbolj splača iskat prenočišče? Oziroma katere lokacije so v redu, kje ste ve bile nastanjene?

Je katera imela Roma Pass karto, ki vključuje neomejene vožnje z javnim prometom, popuste za znamenitosti, pa tudi zastonj vstop za 1 oz. 2 znamenitosti?

Gremo v juniju, za 4 nočitve.

Mi smo bili v ful hudem Airbnb apartmaju v predelu blizu American University of Rome, v skrajnem južnem delu čertrti Trastevere. Lokacija je bila ok, ne najboljša, ne najslabša. Pretežno stanovanjska četrt je bila lepa, center pa po eni strani dovolj blizu (20 min hoje do Vatikana, 15 min do Campo de Fiori), da si lahko prišel tja peš, ampak po celodnevni hoji po centru  pa se je pot nazaj kar precej vlekla. 

Javnega prevoza razen takrat ko smo se z avtobusom peljali do Stadia Olimpica sploh nismo uporabljali. Mesto smo raziskovali peš, kar je daleč najboljši način, saj se skoraj na vsakem koraku skriva nekaj vredno ogleda, pa naj je to fontana, ostanek iz rimske dobe, cerkvica ali samo zanimiva zgradba. Enkrat, ko smo bili preveč utrujeni od celodnevnega pohajkovanja po mestu, smo se peljali nazaj do apartmaja kar s taksijem, ko smo se v nočnih urah vračali nazaj v apartma pa smo si naročili Uber. 

Turistov je bilo ogromno. Začuda gneča na ulicah, razen pri nekaterih najbolj priljubljenih znamenitostih, kot je npr. Fontana di Trevi, sploh ni bila pretirano moteča.

Od znamenitosti sva želela v Vatikanske muzeje in Sikstinsko kapelo, pa je bila tako dolga vrsta, da bi potrebovala par ur, da bi sploh prišla noter. Skip the line vstopnice z ali brez vodenimi turami, ki ti jih ponujajo povsod po Vatikanu, se nama niso zdele vredne zasoljene cene - od 35 eur navzgor (namesto 16 eur). Kolega, ki sta se vseeno odločila za ogled, sta se znašla in se prištulila eni od teh vodenih skupin da sta preskočila vrsto, prišla v muzej, ki sta si ga potem ogledala sama.  

Ogledali smo si muzej in kripto kapucinov. Muzej sicer hrani kar nekaj lepih predmetov tega redovniškega redu, ampak podajanje informacij o njih pa je katastrofa. Podatki podani v dooooooolgih dolgočasnih težko berljivih tekstih brez presledkov. Če te ta tematika ne zanima, že po prvem popolnoma izgubiš zanimanje. Kripta je bila celo zanimiva. Spooky, ampak na nek sprevržen način prav impresivna. Je pa tukaj manjkala malce boljša razlaga kaj, zakaj in kako (ali pa je mogoče bila navedena v tistih dolgih neberljivih klobasah, ki sem jih preskočila). 

Hrana je bila fenomenalna. Večinoma smo jedli v restavracijah kamor zahajajo domačini, le enkrat nas je prej premagala lakota, in smo pristali v restavraciji namenjeni izkjučno turistom, pa še tam je bila pica bolj okusna kot pa kakšna pica, ki ti jo servirajo v Sloveniji ali Švici. Njihovega sladoleda bi lahko pojedla na tone. Pa tudi take-away tiramisu iz mini gelatterie/slaščičarne Pompi je bil fenomenalen. Če Italijani v čemer res razturajo, je to zagotovo hrana. 

Sicer pa je Rim res nekaj posebnega. Mesto, kjer lahko začutiš zgodovino, mesto z dušo. Kot sem že omenila, mi je bil ob tem mojem drugem obisku veliko bolj všeč. Ne vem zakaj, mogoče zato ker je bilo tokrat lepše, toplejše vreme. Mogoče zato ker je bil tokratni obisk manj turističen, ker sva skoraj vse glavne znamenitosti že vidla prvič in sva se tokrat osredotočila bolj na uživanje mestnega utripa. Mogoče zaradi družbe s katero sva potovala oz. se dobila. Mogoče pa so razlog samo vse pretekle popotniške izkušnje, ki so me izoblikovala v drugačno osebo kot sem bila sedem in pol let nazaj. 

Fotografije iz Rima si lahko ogledate na mojem Instagramu (nekaj jih še pride). Video pa še moram zmontirat in ko mi to uspe, bo dostopen na mojem YT kanalu.

• 1

#495 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 09 May 2018 - 04:57 PM

Jinadaze, koliko časa prej si ti kupila letalske karte za Bari in v katerem mesecu si šla? Na Sicilijo pa nista šla z letalom, a ne?

Firbcam na Ryanair za karte v juniju za Bari ali Sicilijo in se mi ne zdijo preveč ugodne. Kakšen termin je sicer za cca 80 € povratna, sicer pa je vse več. A so vedno take cene za te destinacije?
  • 0

#496 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 09 May 2018 - 05:20 PM

En mesec prej. Na Sardinijo sva šla z avtom, na Siciliji pa še nisva bila. Večkrat sem zasledila ponudbe za 50 € Benetke - Catania.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#497 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 09 May 2018 - 05:58 PM

Aja točno, na Sardiniji sta bila. Jaz gledam okrog 20. junija, za 10 do 14 dni. Ampak nisem nič posebno ugodnega videla.
  • 0

#498 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 15 May 2018 - 10:01 AM

https://www.megabon....z-letalom-15193

Jaz tole malo gledam, še kolebam, samo definitvno sem nad Hrvaško obupala, ker je tako draga, nori so.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#499 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 15 May 2018 - 03:57 PM

Jaz se tudi malo poigravam z mislijo na Sicilijo, ampak je samo ideja trenutno. Mislim pa, da bi bilo dobro iti že proti koncu junija, ker septembra ponavadi nimam časa oz. ne vem, kdaj točno bi ga imela. Julija in avgusta je pa tam najbrž noro vroče.

Bi pa šla za dlje kot je ta ponudba. Za 10 do 14 dni.
  • 0

#500 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 21 May 2018 - 04:27 PM

Eh, verjetno ne bo nič s Sicilijo, Sardinijo ali okolico Barija za poletni dopust, ker fant pravi, da ni sence na plažah in da se ne misli kuhat.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users